Çiçek güzel olabilir ama yetiştiği toprak da iklim de önemli. O toprak ve iklim size uymayabiliyor ve bu büyük sorunlar çıkartabiliyor. Hiçbir şey yapmazsa evliliği yıpratıyor, örseliyor. Aile tamamen es geçilemez.
Hee bak harika bir noktaya parmak basmış.Valla ne yaparsınız bilmem ama asla kaçmayın derim.
1- İşiniz garanti değil. İşsiz kalmanız pek uzak bir senaryo değil.
2- Kaçarsanız aileniz de olmayacak.
Şimdi bu iki maddeyi kucaklayıp evlenirseniz ve evliliğiniz umduğunuz gibi gitmezse kurtulmanız oldukça zorlaşır. Boşanmak için evlenilmiyor ama bu ihtimali de unutmamak lazım. Sonra kaçarak evlendim, zaten ailem beni sildi, ekonomik özgürlüğüm de yok, çocuğum da var, boşanamıyorum diye konu açarsınız.
Hadi diyelim boşanacak kadar ileri seviyede sorunlarınız olmadı. Ailesini silip gelene eş ailesi madalya takmıyor. Aksine içten içe ayıplıyorlar bence. Oğlumuzu ne de çok sevdi, bak onca yıllık ana babasından vazgeçti uğruna deyip takdir etmiyorlar. Tam tersi ana babasını bile silen neler yapmaz diye bakarlar bence. E bir de çöpsüz üzüm olursunuz, bir şey olursa daha kolay sindirirler.
Ergenken falan bana da kolay gelirdi her şey. Kaçmak, rahat olmak, canımın istediğini yapmak vs. Ama sonrasını hiç düşünmek aklıma gelmezdi. 30 yaştan bildiriyorum o iş öyle olmuyormuş. Şiddet, istismar gibi bir durum söz konusu değilse aile büyük bir nimettir. Öyle kolay harcanmamalı. Ben harcamam şahsen.
Eskiden bende böyle düşünüyordum ama hiç öyle değil bu işler malesef yaYa kızlar bir yönetici kendini ezdirmez ya
Ben mi çok büyüttüm gözümde
Şimdi vasıfsız bir elaman arkadaş olsa
Aileni dinle derimde
Lisans mezunu işgüç sahibi
Parada iyi kazanan birininde hayat arkadaşını seçme hakkı da vardır
Yürümeyen bir evliliği sonlandırma kapasitesinede sahiptir
Bu kaçma lafı nerden çıktı be konu sahibi
Konuyu batırmışsın burada
Babası rest çekmişEskiden bende böyle düşünüyordum ama hiç öyle değil bu işler malesef ya
Annesinin babasının arkasında olmadığı kendisinin de emin olmadığı bu evliliği yaptığında çok ezilecek
Emin olsaydı bı yıldır o adamın elinden tutar ailesi ile tanıştırirdi kendisinin neler yapabileceğini nelerden vazgeçmeyeceğini hem ailesine hem sevgilisine anlatırdı ama konu sahibi ergenler gibi kocaya kaçmayı düşünüyor
Üzüldüm ben şimdi
Konu silinmiş.
Aynen onu demek istedim. Sen, koca uğruna anandan babandan geçmiş kadınsın derlerse ne diyeceksiniz? Yurdum erkeği karnında tutar, en olmadık yerde başına kakar. Çoğu yapar bunu, emin olun.Hee bak harika bir noktaya parmak basmış.
Sen kaçınca, artık ailenin olmadığını öğrendiklerinde, seni daha kolay ezecekler, kolay lokma görecekler, aileni ezip geçtiğini yeri gelir eşin bile suratına vurur. Ayıplayacaklar.
Ben de göçmen bir aileye mensubum.Bizim göçmenler bu konuda baya tutucudur genelde.Benim ailem çok tutucu değildir ama benim de eşimle denk geldi tamamen göçmenlik durumu.Babası rest çekmiş
Asker kökenli falan mı acaba
Çok katı ya baba
Selanik de deyince
Hakkında hayılısı
Öyle aşk meşk işleri pek anladığım işler değil
Ama kızımız seviyorayrılırsa bu şekilde
Sanki olmayacak gibi
Olay tam ne bilmiyorum ama sizin yorumlarınızı okudum üstte anlamak için. Sanırım yöneticiymiş. “Kendini ezdirmez ama..” diye başladığınız yoruma ithafen yazıyorum. Bu durumların mesleği, yöneticisi, iş adamı, kariyeri hiç yok. Aşk insana cok sey yaptırıyor. Lisans mezunu olması, yönetici olması çok iyi para kazanması bu konularda mantıklı düşüneceği anlamına gelmiyor.Üzüldüm ben şimdi
Bir umut buraya gelmişti belliki
Peki kızlarda mı bu durum sadece geçerliBen de göçmen bir aileye mensubum.Bizim göçmenler bu konuda baya tutucudur genelde.Benim ailem çok tutucu değildir ama benim de eşimle denk geldi tamamen göçmenlik durumu.
Bir yönetici diğer yöneticiyle çıkar sormadanda yaşar ya
Olmazsa çok rahat bir şekilde yollarınıda ayırabilir
Bu hikayede birşeyler mi eksik yanlış
Bar_na'cım pembe gözlüklüm :)) hangi yönetici başka bir yöneticiye gel kaçalım der? Herkes hayat arkadaşını seçme hakkına sahip lakin her iş güç sahibi kadın yeri geldiğinde tırnaklarını çıkarıyor diyemeyeceğimiz gibi, her ev kadını da kafasına vur lokmasını al karakterdedir diyemeyiz.Ya kızlar bir yönetici kendini ezdirmez ya
Ben mi çok büyüttüm gözümde
Şimdi vasıfsız bir elaman arkadaş olsa
Aileni dinle derimde
Lisans mezunu işgüç sahibi
Parada iyi kazanan birininde hayat arkadaşını seçme hakkı da vardır
Yürümeyen bir evliliği sonlandırma kapasitesinede sahiptir
Bu kaçma lafı nerden çıktı be konu sahibi
Konuyu batırmışsın burada
Benim gorusum su sekilde. 50 tane daha koca bulursun ama bi annr baba daha bulamazsin. Anne babanin yok dedigi isten hayir gelecegini dusunmuyorum. Yok diyolarsa bi bildikleri vardir diyorumHerkese iyi akşamlar. Benim 1 seneden beri babamı evlenmeye ikna etmeye çalıştığım ömrümden omur alan deliler gibi savastigim ve uğruna çok şeyi feda ettiğim bir ilişkim var. 3 yıldır birlikteyiz sevgilimle kültür farklılığimiz var ama ikimiz çok iyi anlaşıyoruz. bir ilişkiden beklediğim her şeyi onda buldum. İstemeye geleceklerdi babam tanışmak dahi istemedi o buna ragmen darilmadi pes etmedi ben de o da . Araya büyükleri koyduk zaman koyduk olmadı. annem de babam ne derse onu yapan biri aramızı bulacak kimsemiz yok ve babam asla ama asla beni vermeyeceğini söylüyor gidersen seni reddederim birdaha bizi göremezsin diyor. Ben sadece sevdiğim insanla mutlu olmak helal bir şekilde yaşamak istemisstim. Sevgilim istersen seni goturiyim gidelim ben sen ki ne heo yanındayım diyor . Ondan vazgeçemiyorum ama ailemin basini yere egdirmek de istemiyorum ama bizim birlikteliğimiz kaçmadan mümkün gibi değil. Kaçtıktan sonra da barışmazmis bizimkiler her iki tarafı da çok seviyorum biri ailem biri sevdiğim. Kizlar çok zor bı durumdayım çok dua ettim çok uğraş verdim ben napican sadece mutlu olmak istiyorum nolur bu durumu yaşayanlar varsa yada yakınlarından yaşayan varsa yazın birbirimize destek olalım