- 18 Şubat 2018
- 12.018
- 53.728
- 44
Her ikisinde diyebilirim ama kızlarda daha yoğun tabi ki.Aslında tamamen önyargı ile hareket ediyorlar.Biz de akraba evliliği de hiç olmaz mesela,olsa bile çok nadirdir ce çok ayıp karşılanır.Peki kızlarda mı bu durum sadece geçerli
İnsanın iyisi kötüsü diye ayırıyoruz
Kültür farkı önemli bunu bende kabul ediyorum
Ama bilen biri bunları rahat aşar gibime geliyor
Olur mu bireysel kazanımlar önemlidirOlay tam ne bilmiyorum ama sizin yorumlarınızı okudum üstte anlamak için. Sanırım yöneticiymiş. “Kendini ezdirmez ama..” diye başladığınız yoruma ithafen yazıyorum. Bu durumların mesleği, yöneticisi, iş adamı, kariyeri hiç yok. Aşk insana cok sey yaptırıyor. Lisans mezunu olması, yönetici olması çok iyi para kazanması bu konularda mantıklı düşüneceği anlamına gelmiyor.
Tabii ben bile burdan bakınca hayretler hayreti desemde iş maalesef böyle ilermeyebiliyor.
Ne zamandı bilmiyorum ama çok zamanda geçmedi. Okumuş mesleğini eline almış mesleği diş hekimi bir üye konu açmıştı evde kaldım diye. Topluca şaşırdık tabii bakış açısına ama görüldüğü gibi değil.
Tabii sizin düşünceleriniz bana göre olması ve dikkat edilmesi gereken şeyler. Kültürel farklılıkların kurbanı olan çok üye konusu okuduk buralarda.Olur mu bireysel kazanımlar önemlidir
Ekonomik özgürlük statü gibi şeyler hayat şeklini belirler
Yada belirlesin en azından
Bu kadar da aciz olmayalım istiyorum
Her ikisinde diyebilirim ama kızlarda daha yoğun tabi ki.Aslında tamamen önyargı ile hareket ediyorlar.Biz de akraba evliliği de hiç olmaz mesela,olsa bile çok nadirdir ce çok ayıp karşılanır.
Kültür farkliligi sadece tanımak bile istemedi
Babam çok inatçı ve malesef cahil biri tek sebep kültür farkliligi ama ben ve sevgilim çok iyi anlaşıyoruz bu bir engel teşkil etmiyor
Gelenek göreneklerin yemekelerin farklı olması şöyle soyliyim biz Selanik gocmeniyiz sevgilim Vanlı
Ailesi memleketinde biz balikesirde yaşıyoruz burada ablasıyla ve abileriyle tanistim . Gayet iyi insanlardı. Benim ailem sadece beni silmese baslari yere egilmese tek derdimiz bu başka bir beklentimiz yok onlardan .
Tabii sizin düşünceleriniz bana göre olması ve dikkat edilmesi gereken şeyler. Kültürel farklılıkların kurbanı olan çok üye konusu okuduk buralarda.
Bence konu sahibi bunu sevabı ve günahıyla yaşaması gereken biriBar_na'cım pembe gözlüklüm :)) hangi yönetici başka bir yöneticiye gel kaçalım der? Herkes hayat arkadaşını seçme hakkına sahip lakin her iş güç sahibi kadın yeri geldiğinde tırnaklarını çıkarıyor diyemeyeceğimiz gibi, her ev kadını da kafasına vur lokmasını al karakterdedir diyemeyiz.
Muhtemelen 20 li yaşlarınızdasınız ve aşkın her farklılığı yenebileceğini düşünüyorsunuz ama inanın babanız öyle haklı ki.Kültür farkliligi sadece tanımak bile istemedi
Öncelikle karışık bir durum Rabbim hayırlısını versin her zaman babanızın istememe durumu neden? Bu kadar karşı olmasına elber bir sebep vardır ne kadar kültür farkı olsada olacağı var sa zaten olur bi şekilde ama sadece şunu soylıyım benim ailemde sevdiğim insana hep karşı cıktı sadece direndim sonunda ikna oldular ama şimdi çok pişmanım keşke ailemin sözünü dinleseydim diorum işte ama son pişmanlık çare etmiyor bu kadar karamsar olma devir çok değişti artık herşeyin bor çözümü var. Her zaman şunu söyle Allah im eğer hayirliysa nasip değilse etme die. Nerden bilceksin belki baska bi yerde daha guzel seyler seni bekliyoHerkese iyi akşamlar. Benim 1 seneden beri babamı evlenmeye ikna etmeye çalıştığım ömrümden omur alan deliler gibi savastigim ve uğruna çok şeyi feda ettiğim bir ilişkim var. 3 yıldır birlikteyiz sevgilimle kültür farklılığimiz var ama ikimiz çok iyi anlaşıyoruz. bir ilişkiden beklediğim her şeyi onda buldum. İstemeye geleceklerdi babam tanışmak dahi istemedi o buna ragmen darilmadi pes etmedi ben de o da . Araya büyükleri koyduk zaman koyduk olmadı. annem de babam ne derse onu yapan biri aramızı bulacak kimsemiz yok ve babam asla ama asla beni vermeyeceğini söylüyor gidersen seni reddederim birdaha bizi göremezsin diyor. Ben sadece sevdiğim insanla mutlu olmak helal bir şekilde yaşamak istemisstim. Sevgilim istersen seni goturiyim gidelim ben sen ki ne heo yanındayım diyor . Ondan vazgeçemiyorum ama ailemin basini yere egdirmek de istemiyorum ama bizim birlikteliğimiz kaçmadan mümkün gibi değil. Kaçtıktan sonra da barışmazmis bizimkiler her iki tarafı da çok seviyorum biri ailem biri sevdiğim. Kizlar çok zor bı durumdayım çok dua ettim çok uğraş verdim ben napican sadece mutlu olmak istiyorum nolur bu durumu yaşayanlar varsa yada yakınlarından yaşayan varsa yazın birbirimize destek olalım
Irk farkıKultur farki olarak dikte etmissiniz ama 3,4 defa sorulmasina karsin en azindan ilk sayfada yanit vermemissiniz.
Sunnetsiz mi adam,farkli bir dine mi mensup..Mezhep farki mi var aranizda.Kiz,aile ve tadinik disina verilmez seklinde bir ogretiyi mi benimsiyor ailen..Nedir yani..
Size tek soyleyebilecegim kesinlikle kacmamaniz olur.
olurda bir aksilik bas goterirse 3 gun sonra cahil dediginiz baba ocagini agliya agliya ararsiniz..
Vallahi Bar_na kacinca iyi bitmiyor,cevremde gordugum bir kac kisi var...Irk farkı
Adam vanlı kızımız selanik gömeni
BU arada ikiside lisans mezunu
Yönetici konumunda
Tek sorun bu aşamada adamın doğulu olmasıymış gibi gözüküyor
En azından konu sahibinin açıklamaları böyle
Kendisi bilirVallahi Bar_na kacinca iyi bitmiyor,cevremde gordugum bir kac kisi var...
Bunlar nasil olur bilemiyorum ama %100 tanidigmizi dusundugumuz kisilerle bile yol ayrimina gelinebiliyor.
Yani kacmak,bilemiyorum..
baban haklı , sen o kültürle yapamazsın . ayrıca erkekeler evlenince aileci oluyorGelenek göreneklerin yemekelerin farklı olması şöyle soyliyim biz Selanik gocmeniyiz sevgilim Vanlı