Ailem sevdiğime vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Peki kızlarda mı bu durum sadece geçerli
İnsanın iyisi kötüsü diye ayırıyoruz
Kültür farkı önemli bunu bende kabul ediyorum
Ama bilen biri bunları rahat aşar gibime geliyor
Her ikisinde diyebilirim ama kızlarda daha yoğun tabi ki.Aslında tamamen önyargı ile hareket ediyorlar.Biz de akraba evliliği de hiç olmaz mesela,olsa bile çok nadirdir ce çok ayıp karşılanır.

Olur mu bireysel kazanımlar önemlidir
Ekonomik özgürlük statü gibi şeyler hayat şeklini belirler
Yada belirlesin en azından
Bu kadar da aciz olmayalım istiyorum

Olur mu bireysel kazanımlar önemlidir
Ekonomik özgürlük statü gibi şeyler hayat şeklini belirler
Yada belirlesin en azından
Bu kadar da aciz olmayalım istiyorum
Tabii sizin düşünceleriniz bana göre olması ve dikkat edilmesi gereken şeyler. Kültürel farklılıkların kurbanı olan çok üye konusu okuduk buralarda.

Bence babanın bildiği bir şey vardır ve her zaman haklı çıkar .Cahil demenizde çok üzücü

Her ikisinde diyebilirim ama kızlarda daha yoğun tabi ki.Aslında tamamen önyargı ile hareket ediyorlar.Biz de akraba evliliği de hiç olmaz mesela,olsa bile çok nadirdir ce çok ayıp karşılanır.

Kültür farkliligi sadece tanımak bile istemedi

Babam çok inatçı ve malesef cahil biri tek sebep kültür farkliligi ama ben ve sevgilim çok iyi anlaşıyoruz bu bir engel teşkil etmiyor

Gelenek göreneklerin yemekelerin farklı olması şöyle soyliyim biz Selanik gocmeniyiz sevgilim Vanlı

Ailesi memleketinde biz balikesirde yaşıyoruz burada ablasıyla ve abileriyle tanistim . Gayet iyi insanlardı. Benim ailem sadece beni silmese baslari yere egilmese tek derdimiz bu başka bir beklentimiz yok onlardan .

Borellus80 ; konu sahibi sorulara cevap vermemeye odaklı olduğu için göçmenliğin ardına sığındı biraz da.

Evet söylediğinde haklısın , kültürel farklılıklar nedeniyle daha katı bir tutum sergileniyor. Ancak bunda tecrübenin de rol oynadığını düşünüyorum.

Senin de söylediğin gibi , göçmenlerde akraba evliliği yoktur. Bir taraf bu duruma karşı iken diğer ailedeki evliliklerin çoğunluğu akraba evliliği ise ; en başta temel görüş farklılıkları ortaya çıkıyor.

Bu olayında 2 yönü var tabi. Göçmenlerde kuzenler kardeş görülürken , akraba evliliği yaygın bir ailede eş adayı olarak görülebiliyor.

Farklı kültürle yetişmiş bireyler evlenince : her 2 taraf içinde en basitinden kuzenlerle görüşme dahi tartışma konusu olabiliyor. Bir taraf o benim kardeşim derken , diğer tarafsa biz de eş olarak alınır , evimize girmesin dahi diyebiliyor.

Konu sahibi de biliyor babasının derdinin yemekler olmadığını. O yemekleri pişirmesi beklenen de yemesi istenen de baba olmayacak neticede.

Çocuğun ailesi memlekette yaşıyor. Ancak abi ve ablanın da Balıkesirde yaşıyor olma ihtimali var konu sahibinin yazdığına göre. Sadece kızı görmeye geldiklerini sanmıyorum.

Erkeğin niyeti ciddi olsa , ablası ve abisini de alıp ; bir çay bahçesinde kızın ailesiyle buluşur , en azından oturur konuşurlardı.

Kaçmak için kılıf arayınca insan , en hızlı tepki alacağı konuyu gündeme getiriyor hemen. Konu sahibi " doğu batı ayrımı " deyince daha çok destekçi bulurum sandı , bulamayınca üyelik iptali yaptı.

Umarım kapıyı çekip çıkmak gibi bir hata yapmaz. Her ne kadar , konu sahibi " kaçmak " dese de 26 yaşında insanın ki kaçmak değil kapıyı çekip çıkmak olur.

Tabii sizin düşünceleriniz bana göre olması ve dikkat edilmesi gereken şeyler. Kültürel farklılıkların kurbanı olan çok üye konusu okuduk buralarda.

Tanidigim "biri" diyeyim cokta detay vermek istemiyorum ama iş guc ve maddi olarak saglam bir kadin boşandiginda asla maddi sorun yaşamayacak, tek basina cok rahat olacak bir kadin olmasina rağmen boşanirken çok zorlandi son raddeye kadar bekledi o da yine kendi boşanmadi adam evden gitti eve uğramadi, adam birakmasa boşanamazdi bence ama o sekilde bosanabildi.

Herkes boyle değil tabi ki, yetişme tarziyla ömür gecirmiyor herkes ama bazisi da meslek edindi diye yetişme tarzindan kopmuyor. Bu sadece kadin icin degil erkek icin de boyle.

Bence konu sahibi bunu sevabı ve günahıyla yaşaması gereken biri
Göze alıyorsa yaşasın ve görsün
Bir tecrübede varsın böyle oluşsun diyorum
Kaçma konusu zaten facia onu görmezden gelmeyi seçeceğim izninle

Kültür farkı tabi önemli ama ilk önce en önemlisi doğru ve iyi insan olmak, iyi bir ailede yetişmiş olmak. Benim kökenim de Selanik ve Bulgaristan. Rahmetli babacığım çok bilge, görmüş geçirmiş bir adamdı. Bizim sülalemize göre "köprüyü geçtikten sonra Anadolu", yani yabancı, el, zor. Eşimin memleketi doğu illerinden birisi :) Ben babamin karşısına esimi çıkarırken çok emindim beni utandirmayacagina. Beş senedir beraberdik. Babam doğu fikrine şaşırsa bile, beni hiç üzmedi ve istemeye geldiler, aileyle tanıştı. Babam eşimin ailesinin hepsinden yaşça bayagi buyuktu. Hemen vermedi beni, bizde size gelelim, evinizi, yuvanizi görelim dedi. Bir kez biz misafir olduk. Kendince fikir edindi babacığım. Sonra bir daha geldiler. Neyse uzatmayalım düğünümüzde halay çekildi, damat oynandi. Tabi farklılıklar oluyor, kimse memleket fanatizmi yapmazsa tolare edilebiliyor. Çoğu doğu insanı aydın ve eğitimli. Düğünümde bazı doğu sevmeyen dostlar diyelim kameralara bile yakalandı şaşkın bakışlarıyla:) Babam beni memleketine takılmadan, beni istemeye geldiklerinde utanan, ter içinde kalan, saygılı, insan olarak begendigi doğulu gence verdi ve benim esim cocuk yasta kaybettiği babasi yerine koyup sevdi babamı. Babam gittiğinde benimle agladi. Her zaman babamın dördüncü cocugu oldu. Ailesi de hepsinden büyük olan babama asla bir kez bile saygıda kusur etmediler..
Kültür farkları vardır ama ailelerin kültürü, eğitimleri, insanlıkları yeterliyse sorun olmayabilir. Ben şansli gruptanim cok sukur.. (yalnız evlenecek kişilerin egitim seviyesinin ucurum olmaması gerektigine kesinlikle inaniyorum) Babanıza cahil demeniz hatalı tabi ama ne anlamda dediğinizi anlayabiliyorum. Ne kadar katı kuralları da olsa, kızı seçtiyse bir oturup konuşmalı ama sizde emin olmalısınız. Hakkınızda hayırlısı. Kaçma mevzusuna ise girmiyorum bile.

Son düzenleme:
Yaşım 26 yani çok da küçük sayılmam. Eski sevgilim ilköğretim mezunuydu bende o sırada üniversite okuyordum. Sevgilimi üvey annemle tanıştırdım babama da söylemiş babam bu ilişki yürümez demiş. Ama ilişkime karışmadılar sadece üvey annem anlaşabileceğinizi düşünmüyorum baban gibi dedi. Aramızda iletişim problemi de vardı ve sonra beni başkası için terketti. Sonraki ilişkime kesinlikle karşı çıktılar çocuğu araştırmışlar alkolik ve kumarbaz. Sizin sevgiliniz öyledir demiyorum ama ben ailelerin fikirlerini çok önemsiyorum. Aileler ince eleyip sık dokuyorlar iyi de yapıyorlar. Çünkü biz sadece sevgilimizle değil onun ailesiyle de evleniyoruz. Üzgünüm ama Türkiye'de böyle ve bunu değiştiremiyoruz. Ailem öyle tutucu falan da sayılmaz. Ben o ilişkimle anladım kültür, eğitim vs gibi unsurların ilişkilerde önemli olduğunu. Kaçarak beddua alırsınız hayatınız mahvolur yapmayın etmeyin.

Kültür farkliligi sadece tanımak bile istemedi
Muhtemelen 20 li yaşlarınızdasınız ve aşkın her farklılığı yenebileceğini düşünüyorsunuz ama inanın babanız öyle haklı ki.
Evlenirseniz %99 çok pişman olacaksınız.
Şimdi bu dediklerim size hikaye gelecek ne yazık ki ama bunu tecrübe ettiğinizde beni anlayacak ve sizin gibi gençleri gördükçe içten içe keşke yapmasalar diye üzüleceksiniz.
Evlilik şimdi size toz pembe görünüyor ama evlenmeden içine girmeden anlayamayacağınız kadar ciddi bir kurum.
Bırakın kültür farkını sinema zevklerinin farklılığı bile bazen çok zorlayıcı olabiliyor bu kurumda. O yüzden hayatınızı huzurlu yaşamak istiyorsanız eş seçimini dikkatli ve mantık çerçevesi içinde size ve hayat görüşünüze en yakın ve denk biriyle yapmanız lazım.
Bunu yazan kişi ailesinin benzer sebeplerden istemediği biriyle evlenen bu gerçekle yüzleşen biri. Üstelik bizdeki kültür farkı öyle siyahla beyaz gibi de değildi beyaz ve gri belki.

Öncelikle karışık bir durum Rabbim hayırlısını versin her zaman babanızın istememe durumu neden? Bu kadar karşı olmasına elber bir sebep vardır ne kadar kültür farkı olsada olacağı var sa zaten olur bi şekilde ama sadece şunu soylıyım benim ailemde sevdiğim insana hep karşı cıktı sadece direndim sonunda ikna oldular ama şimdi çok pişmanım keşke ailemin sözünü dinleseydim diorum işte ama son pişmanlık çare etmiyor bu kadar karamsar olma devir çok değişti artık herşeyin bor çözümü var. Her zaman şunu söyle Allah im eğer hayirliysa nasip değilse etme die. Nerden bilceksin belki baska bi yerde daha guzel seyler seni bekliyo

Kultur farki olarak dikte etmissiniz ama 3,4 defa sorulmasina karsin en azindan ilk sayfada yanit vermemissiniz.
Sunnetsiz mi adam,farkli bir dine mi mensup..Mezhep farki mi var aranizda.Kiz,aile ve tadinik disina verilmez seklinde bir ogretiyi mi benimsiyor ailen..Nedir yani..
Size tek soyleyebilecegim kesinlikle kacmamaniz olur.
olurda bir aksilik bas goterirse 3 gun sonra cahil dediginiz baba ocagini agliya agliya ararsiniz..

Irk farkı
Adam vanlı kızımız selanik gömeni
BU arada ikiside lisans mezunu
Yönetici konumunda
Tek sorun bu aşamada adamın doğulu olmasıymış gibi gözüküyor
En azından konu sahibinin açıklamaları böyle

Vallahi Bar_na kacinca iyi bitmiyor,cevremde gordugum bir kac kisi var...
Bunlar nasil olur bilemiyorum ama %100 tanidigmizi dusundugumuz kisilerle bile yol ayrimina gelinebiliyor.
Yani kacmak,bilemiyorum..

Vallahi Bar_na kacinca iyi bitmiyor,cevremde gordugum bir kac kisi var...
Bunlar nasil olur bilemiyorum ama %100 tanidigmizi dusundugumuz kisilerle bile yol ayrimina gelinebiliyor.
Yani kacmak,bilemiyorum..
Kendisi bilir
Herkes kararlarını yaşar
İyi yada kötü

Örneklerden biriyim ailem istemedi ki o kadar haklı imiş ki istememekte. Benim göremediğimi babam annem gördü. Herşeye rağmen kaçalım dedi ki ailem yinede istesinler ama tabi razı da değiller. Noldu seviyorum bilmem ne o cahillik ile kaçtık evlendik. Bir kere kaçıp evlendiğinde ilk günler eş ailesi iyi davranıyor iki gün geçsin seni artık kimsesiz, garip ve köle gibi görüyorlar. Konumu okursan ne yaşadığımı anlarsın. Keşke kaçmadan önce burayı bilseydim sorsaydım böyle hata yapmazdım. Şimdi herşey toz pembe aşığız seviyoruz felan ama yüzler değişiyor köprüyü geçince. O yüzden sevdiğin dediğin razı olana kadar gelsin istemeye , ailenin yanına ama sakın kaçmak gibi hata yapma. İnan ki hiçbir erkek için değmiyor aileni üzmeye. Onlar gelir geçer ama anne baba bulunmaz. Çok iyi düşün ama bu hataya düşme.

Vermiyorlarsa evlenmeyin sizde. Hele onun için çok şey feda ettim diyorsanız arkanıza bakmadan kaçın
Kültür farklılığı da basit bir konu değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…