Ailem sevdiğime vermiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babanıza kendi ağzınızla cahil diyorsunuz, kapısını çarpıp çıkmaya azmediyorsunuz, yarın barışmaya kalkınca el oğlu '' Sen bile dayanamayıp kaçtın geldin, benden çok şey bekleme. '' derse hiç ağlamayın. Ne cesaret ya, farklı kültürü geçtim, insan kendi kültüründen biri için bile böyle ailesini düzenini yakıp gittiğinde binbir sorunla karşılaşıyor, hayattan beziyor. Deli cesareti.

Üyelik iptali yyapmışsınız ama okuyorsanız ailenizi dinleyin. Bu tür konularda aileler haklı çıkıyor genelde. Kaçmayı düşünmeyin asla, kültür farkı deyip geçmeyin işin içine aileler girince o çok iyi anlaşıyoruzlar uçup gider puf diye.

Farklı dediğiniz kültürde aile bağları inanılmaz sıkıdır, bireysellik sizin kültürünüze oranla azdır. Siz bir de kaçıp gideceksiniz. Sevdiğinizle eş olmayı unutun, siz onun geniş ailesinin bir parçası olacaksınız sadece, o büyük aileye bir yeni üye eklenecek, o kadar.

Herkese iyi akşamlar. Benim 1 seneden beri babamı evlenmeye ikna etmeye çalıştığım ömrümden omur alan deliler gibi savastigim ve uğruna çok şeyi feda ettiğim bir ilişkim var. 3 yıldır birlikteyiz sevgilimle kültür farklılığimiz var ama ikimiz çok iyi anlaşıyoruz. bir ilişkiden beklediğim her şeyi onda buldum. İstemeye geleceklerdi babam tanışmak dahi istemedi o buna ragmen darilmadi pes etmedi ben de o da . Araya büyükleri koyduk zaman koyduk olmadı. annem de babam ne derse onu yapan biri aramızı bulacak kimsemiz yok ve babam asla ama asla beni vermeyeceğini söylüyor gidersen seni reddederim birdaha bizi göremezsin diyor. Ben sadece sevdiğim insanla mutlu olmak helal bir şekilde yaşamak istemisstim. Sevgilim istersen seni goturiyim gidelim ben sen ki ne heo yanındayım diyor . Ondan vazgeçemiyorum ama ailemin basini yere egdirmek de istemiyorum ama bizim birlikteliğimiz kaçmadan mümkün gibi değil. Kaçtıktan sonra da barışmazmis bizimkiler her iki tarafı da çok seviyorum biri ailem biri sevdiğim. Kizlar çok zor bı durumdayım çok dua ettim çok uğraş verdim ben napican sadece mutlu olmak istiyorum nolur bu durumu yaşayanlar varsa yada yakınlarından yaşayan varsa yazın birbirimize destek olalım 😭
Bazen büyükler bizlere göre daha ongorulu oluyorlar, kültür farklılıkları varmış evet ama bu sizin evliliğinizde ya da ailelerin ilişkilerinde çok büyük sorun teşkil edecek derecede mi.neden bu kadar ısrarla sizi vermediklerini iyi irdeleyin derim

Surda hemen üyelik iptali yaptığına göre yazdığımız gerçekleri görmek istemiyorsun
O göz kapadigin gerçekler malesef senin hayatın olacak aynı bölgeyi geçtim aynı şehirde yetişmiş iki insanın bile gelenek görenek farkı oluyor ablasıyla tanışmaya benzemez o iş doğulu arkadaşlar var mı anlatsın nasıl kültürlerini
Şu an babam cahil insanlari istemiyor sanıyorsun ama o bölgenin ne kadar tutucu ,misafirlerin ne kadar önemli olduğu, uzun misafirliklerin normla olduğu ,aile bağlarının kuvvetli , büyüklerin sözlerinin emir olduğunu biliyordur . Hala iç Anadolu'da bile bazı yerlerde bu böyle ve seni temin ederim bu bölgelerde yetişen kızlar bile bu duruma ayak uyduramiyor sen ki bu yetişme tarzindan uzakken gerçekten mutlu olacağını mi sanıyorsun .
Sorun nerde aslında biliyor musun babanın da seni hala çocuk gibi görmesi ne istediğini bilmiyorsun bilsen belki sana çocuk gibi davranmazlar kızım bunu istiyor der ve kabul ederler

Bir yönetici diğer yöneticiyle çıkar sormadanda yaşar ya
Olmazsa çok rahat bir şekilde yollarınıda ayırabilir
Bu hikayede birşeyler mi eksik yanlış
Kafanda neden sadece plazada çalışan starbucks dan çıkmayan topuklu ayakkabı ve fönlü saçlarıyla salınan yöneticiler canlanıyor?

Yapılan yorumların çoğuna katılıyorum. Ben bu konudaki istisnalardan biriyim sanırım. Ailem asla kabul etmedi eşimi. Çok emek harcadık evlenebilmek için. Ama eşime güvenim tamdı benim. Asla ikimizin arasına annesini kardeşini katmadı. Kültür olayı hiçbir zaman problem olmadı. İzin versek iki ailede hayatımıza müdahil olurdu ama biz kendi ailemizi kurduk. Şimdi ailelerle hiçbir sorunumuz yok. Ailem eşimi çok sever eşimin ailesi de beni. Evlendiğimden beri problem yaşamadık. Çok şükür. Ama bu tamamen eşimle benim tutumlarımız ile oldu. Yoksa elbet sorun yaşanırdı. Ayrıca eşimin ailesi doğulu olmasına rağmen 30 yıldır batıda benim bulunduğum şehirde yaşıyorlar bunun da katkısı oldu. Benim ailem de muhafazakar bir yapıda olduğu için benziyorlardı aslında bu sebeple nişan- düğün zamanı hariç bir sıkıntı yaşamadık. İki aile düğünden beri bir araya sayılı gelmiştir ama bunun benim için bir önemi yok evim huzurlu eşimle mutluyuz bizim için yeterli. Eklemeden geçemeyeceğim evlenirken en korktuğum şeylerden biri ailemin haklı çıkmasıydı. Çünkü çevremde de sürekli bunu görmüştüm. Çok şükür bir gün bile pişman olmadım. Dediğim gibi birçok etken var bu durum için. Sizin durumunuz ne olur bilemiyorum.

Dogulularla bence sadece dogulular anlsabilir ailen hakli evlenmen hata olur inanmak istemiyosun ama bunlari yasayacak olan sensin sadece o cocukla evlenmeyeceksin ailesi vs bir suru insan senin hayatini etkileyecek kendini kandirma bosuna

Herkese iyi akşamlar. Benim 1 seneden beri babamı evlenmeye ikna etmeye çalıştığım ömrümden omur alan deliler gibi savastigim ve uğruna çok şeyi feda ettiğim bir ilişkim var. 3 yıldır birlikteyiz sevgilimle kültür farklılığimiz var ama ikimiz çok iyi anlaşıyoruz. bir ilişkiden beklediğim her şeyi onda buldum. İstemeye geleceklerdi babam tanışmak dahi istemedi o buna ragmen darilmadi pes etmedi ben de o da . Araya büyükleri koyduk zaman koyduk olmadı. annem de babam ne derse onu yapan biri aramızı bulacak kimsemiz yok ve babam asla ama asla beni vermeyeceğini söylüyor gidersen seni reddederim birdaha bizi göremezsin diyor. Ben sadece sevdiğim insanla mutlu olmak helal bir şekilde yaşamak istemisstim. Sevgilim istersen seni goturiyim gidelim ben sen ki ne heo yanındayım diyor . Ondan vazgeçemiyorum ama ailemin basini yere egdirmek de istemiyorum ama bizim birlikteliğimiz kaçmadan mümkün gibi değil. Kaçtıktan sonra da barışmazmis bizimkiler her iki tarafı da çok seviyorum biri ailem biri sevdiğim. Kizlar çok zor bı durumdayım çok dua ettim çok uğraş verdim ben napican sadece mutlu olmak istiyorum nolur bu durumu yaşayanlar varsa yada yakınlarından yaşayan varsa yazın birbirimize destek olalım 😭
Eğitimli yönetici bir insanın kaçmaktan bahsetmesi çok ilginç geldi.O zaman sizinde yeterli olgunlukta kültürde olmadığınızı yazabilirim buraya.Ama onun yerine çaresizlikten bunu yazdığınızı düşüneceğim.Babanıza; arkadaşınızı iyi tanıdığınızı eğitim ve iş olarak denk olduğunuzu (çok açıklamanız yok öyle olduğunu varsayıyorum) ve onunla evlenmek istediğinizi,ailenizi babanızı çok sevdiğinizi onlarsız bir düğün ve gelecek düşünmek istemediğinizi, ancak bu tavırlar ile bu yola babanızın kendisinin soktuğunu, kaçma vb asla olmayacağını öyle bir şey yapacak ne o ne sizin o kafa yapısında olmadığını, erkek arkadaşınızı sizinle tanışmaya getireceğini böyle bir tanışma dahi olmadan bu insanı red etmesinin vicdanlı bir davranış olmadığını, bu takdirde sebebin ne olduğunu babanızın size açık açık söylemesi gerektiğini tane tane açık açık yazın...
Gelelim kültür farkı dediğiniz konu ile ilgili düşüncelerime; Bizde gerçekten bölgesel farklar çok olabiliyor.Babanızı da düşündüren endişelendiren bu galiba.Çok haksız da sayılmaz.Bence sizde biraz bu açıdan arkadaşınızı değerlendirin.Gelenek göreneklerinin çok etkisinde mi.Yarın evlendiğinizde onlar üzerinden size baskı kurabilir mi.Sizi, ailesine ezdirir mi haklarınızı savunur mu.Kadına çalışan eşe bakış açısı nasıl.Kadına değer ve söz hakkı veriyor mu.Evde paylaşımcı olacak mı gibi sorular uzayıp gider.Bunlar üzerinden arkadaşınızı gözlemlediniz mi.Geçenlerde burada bir paylaşımda eşinin doğu kökenli olduğunu ve doğuluların devamlı olarak çok kalabalık yaşadığını ve bu yaşamdan çok bıktığını anlatıyordu.Bakın aslında ne kadar önemli bir konu.Evlenmeden hiç düşünmüyor sonra sorun haline geliyor.Ben öncelikle bu soruların cevabını araştırın diye önereceğim size..

Tanidigim "biri" diyeyim cokta detay vermek istemiyorum ama iş guc ve maddi olarak saglam bir kadin boşandiginda asla maddi sorun yaşamayacak, tek basina cok rahat olacak bir kadin olmasina rağmen boşanirken çok zorlandi son raddeye kadar bekledi o da yine kendi boşanmadi adam evden gitti eve uğramadi, adam birakmasa boşanamazdi bence ama o sekilde bosanabildi.

Herkes boyle değil tabi ki, yetişme tarziyla ömür gecirmiyor herkes ama bazisi da meslek edindi diye yetişme tarzindan kopmuyor. Bu sadece kadin icin degil erkek icin de boyle.
Bu örnek iyi oldu.
Demek istediğim tam da buydu.

Zor bi durum inşallah her şey gönlünüzce olur

Babam çok inatçı ve malesef cahil biri tek sebep kültür farkliligi ama ben ve sevgilim çok iyi anlaşıyoruz bu bir engel teşkil etmiyor
Tek sebep kültür farklılığı lafını duyan da tek sebep sevgilimin bıyıklı olması şeklinde önemsiz bir şey sanır😂 kültür farkı evliliklerin bitmesinin en büyük sebebi.

Kafanda neden sadece plazada çalışan starbucks dan çıkmayan topuklu ayakkabı ve fönlü saçlarıyla salınan yöneticiler canlanıyor?
Bunlar hep yaz dizilerinden :KK70: Hande Erçel ve Demet Özdemir sağ olsun hhdjdjd
Onları izleye izleye plaza kadını böyle bir şey sanıyoruz :KK70:
Allahtan yabancı dizilere inanmıyoruz yoksa içlerinde şekşi iç çamaşırı ve jartiyerle geziyor sanırız :KK70:

Bunlar hep yaz dizilerinden :KK70: Hande Erçel ve Demet Özdemir sağ olsun hhdjdjd
Onları izleye izleye plaza kadını böyle bir şey sanıyoruz :KK70:
Allahtan yabancı dizilere inanmıyoruz yoksa içlerinde şekşi iç çamaşırı ve jartiyerle geziyor sanırız :KK70:
Saten sabahlıkla bahçeye çıkan, kapı çalınca dantelli gecelikle açan yoktur inşallah😂 yabancı diZilerde en çok ilgimi çeken şeydi gençken😅

Sadece bunların canlandığını nerden biliyorsun🤣
Şöyle bir kadın yönetici profili deyince aklımda
Meral akşener
Tansu çiller
Gülay sabancı
Merkel
Hiç bu yazdığın stilettolu saçlarını savuran yönetici profillerine pek uymuyorlar
Benim kastım güçlü olmaları sağlam basmaları hattta duruşlarıyla alakalıydı
Hollywood mu çok izliyon nedir🤣🤣🤣

Bence konu sahibi bunu sevabı ve günahıyla yaşaması gereken biri
Göze alıyorsa yaşasın ve görsün
Bir tecrübede varsın böyle oluşsun diyorum
🤔
Kaçma konusu zaten facia onu görmezden gelmeyi seçeceğim izninle🥴
Boldladığım kısımda kesinlikle hemfikiriz, hele de söz konusu aşk olunca çoğunlukla nasihatler tavsiyeler işe yaramaz, karşınızdaki aklına koymuşsa yapar ama işte kaçmak🙄 Aileye karşı tüm yollar tüketilmişse el ele gelir çok çok biz evleneceğiz dersiniz, sonuçta 18 yaşını doldurmuş bireyleri aileleri zorla tutamaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X