Her ikisinde diyebilirim ama kızlarda daha yoğun tabi ki.Aslında tamamen önyargı ile hareket ediyorlar.Biz de akraba evliliği de hiç olmaz mesela,olsa bile çok nadirdir ce çok ayıp karşılanır.
Kültür farkliligi sadece tanımak bile istemedi
Babam çok inatçı ve malesef cahil biri tek sebep kültür farkliligi ama ben ve sevgilim çok iyi anlaşıyoruz bu bir engel teşkil etmiyor
Gelenek göreneklerin yemekelerin farklı olması şöyle soyliyim biz Selanik gocmeniyiz sevgilim Vanlı
Ailesi memleketinde biz balikesirde yaşıyoruz burada ablasıyla ve abileriyle tanistim . Gayet iyi insanlardı. Benim ailem sadece beni silmese baslari yere egilmese tek derdimiz bu başka bir beklentimiz yok onlardan .
Borellus80 ; konu sahibi sorulara cevap vermemeye odaklı olduğu için göçmenliğin ardına sığındı biraz da.
Evet söylediğinde haklısın , kültürel farklılıklar nedeniyle daha katı bir tutum sergileniyor. Ancak bunda tecrübenin de rol oynadığını düşünüyorum.
Senin de söylediğin gibi , göçmenlerde akraba evliliği yoktur. Bir taraf bu duruma karşı iken diğer ailedeki evliliklerin çoğunluğu akraba evliliği ise ; en başta temel görüş farklılıkları ortaya çıkıyor.
Bu olayında 2 yönü var tabi. Göçmenlerde kuzenler kardeş görülürken , akraba evliliği yaygın bir ailede eş adayı olarak görülebiliyor.
Farklı kültürle yetişmiş bireyler evlenince : her 2 taraf içinde en basitinden kuzenlerle görüşme dahi tartışma konusu olabiliyor. Bir taraf o benim kardeşim derken , diğer tarafsa biz de eş olarak alınır , evimize girmesin dahi diyebiliyor.
Konu sahibi de biliyor babasının derdinin yemekler olmadığını. O yemekleri pişirmesi beklenen de yemesi istenen de baba olmayacak neticede.
Çocuğun ailesi memlekette yaşıyor. Ancak abi ve ablanın da Balıkesirde yaşıyor olma ihtimali var konu sahibinin yazdığına göre. Sadece kızı görmeye geldiklerini sanmıyorum.
Erkeğin niyeti ciddi olsa , ablası ve abisini de alıp ; bir çay bahçesinde kızın ailesiyle buluşur , en azından oturur konuşurlardı.
Kaçmak için kılıf arayınca insan , en hızlı tepki alacağı konuyu gündeme getiriyor hemen. Konu sahibi " doğu batı ayrımı " deyince daha çok destekçi bulurum sandı , bulamayınca üyelik iptali yaptı.
Umarım kapıyı çekip çıkmak gibi bir hata yapmaz. Her ne kadar , konu sahibi " kaçmak " dese de 26 yaşında insanın ki kaçmak değil kapıyı çekip çıkmak olur.