Ailem.konusunda ben mi haksizim

çocuğun tek başına koca bir aileyi yönetmesi korkunç.
biraz büyüdüğünde nasıl zaptetmeyi düşünüyorsunuz?
çocuğun makul ihtiyaçları karşılanır, onun emri altına girmek çok saçma.
e ailenizde bunalmış haklı olarak.

Dışarı çıkamıyorsanız evde çocukla düzenli birşeyler yapın çocuk evde de mutlu olsun

Hoşgörüsüz sevgisiz bir annen var bunu kabullen eşinle konuş annenin istemediğini değilde kardeşinle sorun olduğunu huzurla gidemediğini sürekli oraya gitmekten bunaldığını söyle tatlı tatlı anlat kocanı ikna et parka çıkın, başka ortamlara girin, komşu edin arayı soğut annen özledim desin seyrek git.Annene muhtaç olsanda dik dur.

Evt bnce siz haksizsiniz. Haftada iki kere cok fazla ayda 8 kez yani. Kücük kardesiniz varmis zaten, kardesinizin yasini bilmiyorum ama anneniz daha yeni onu büyütmüsken yüregi kalmamistir artik evde kücük cocuga, hareketlilige. Bide diger etkenleride düşünmek lazim. Baska kardesiniz varsa cocuguyla gelen, gelin falan varsa ya da baska misafirler, komsular, evi belki temizligi zordur. Bnimde cocugum iki yasinda elini her yere vurur leke icinde dolaplar, cekmeceler. Hic yoktan gidip orda cocuga yemek yedir icir her seferinde belki daginikligi topluyorsunuzdur ama illa arkadan biseyler kalir. Bide annenizden cok beklenti icindesiniz. Annenizde bnce bunun farkinda. Az yüz versem cocugu üstüme atar iyice falan gibi düsünebilir. Zaten o yastaki cocuklar cabuk baglaniyo bir yere. Bnimde cocugum ölür anneanne diye annem ister hergün gidelim. Ama bn annem cok simartiyo sonra sözümü geciremiyorum diye 4 5 ayda bir gidiyorum. Ayri sehirlerdeyiz zaten. Haftalarca gidip kalma imkanim var. Sık sık gidebilirim. Esimde aynen esin gibi gidin görsün diyor. Ayni sehirde olsakta bu araliklarla gitmeyi tercih ederdim. Annem ne kadar sevsede cocugumun onu bunalttigini hissediyorum bn dayanamiyorum. Annemin tek torunu annem sen karisma bize diyor ama yinede bn bunaltmamak icin elimden geleni yapiyorum. Bide tanimadigim icin bir sey diyemiyorum ama bazi arkadaslarin dedigi gibi sevgi dolu olmayabilirler. Bazi insanlar öyledir, yasam sartlari, zorluklar, yasanmisliklar onlari sert mizacli yapmistir, tahammülsüz yapmistir artik. Misal bnim kv hic cocuk istemez. Ne eltimin ne benim cocuklarimizi. Cok sahit olurum mesela eltimin cocuklari gelecegi zaman iki saat söylenir. O cocuklarda hep kendisini ister. Simdi gelirler yer icerler üfff falan yapar hemen. Oda kocaman evleri bir kendisi bir kp.
Bnce altarnetif gezmeler üretin kendinize. Gidecek hic mi baska kimseniz yok esiniz biraksin sizi. Sizde misafir alin. Cocuga degisiklik olur özellikle cocuklu misafir olursa. Haftada bir esinizle parka götürürsünüz. Anneniz babaniz icin de siz bir seyler yapin onlardan beklenti yerine. Mesela anne bugün yemek yama bize gelin. Anne bugün sarma dolma yaptim geleyimde bir acik hava yere gidip birlikte yiyelim falan deyin. Böyle yaparsaniz belki onlarda size karsi yumsar. Bide siz para verip bir sey aldiriyorsunuz ama yinede hizmetinizi gördürmüs oluyorsunuz bir sekilde.

Bence de bunalmışlik görüyorum ailende biraz ara ver çocuğuna yeni uğraşlar bul ilgisini çeken oyunlar filan zaten bı iki hafta gitmesen çocuk unutur dikkatleri hemen dagilir...

ben olsam bir daha adım atmazdım. niye gidiyorsunuz ki, oturun evinizde ya da başka yerlere gidin, istemmiyormuşsunuz belli.

Çok gitmissiniz. Alenen gelme diyorlar. Çözümü ise gitmemek. Hadi kendimi geçtim birisi kim olursa olsun çocuğuma bagirirsa yakarim orayı bir daha da adım atmam. Mesafe koyun. Bu adamlar neden başka yere gitmemize izin vermiyor ? Bu nedir ? Bu cesareti neden veriyorsunuz? Konuşun çocuğu parka bahçe ye götürün. Çocuğu sadece oraya götürdüğünü için oraya gitmek istiyordur. Çocuk istiyor diye kendinizi kandırmayın.

Ailemle ne yapcagimi sasirdim artik evliyom 2 yasinda cocugum var annemden baska kimsem olmadigi icin haftada 2 gun onlarda oluyoruz çunku bebeğim sürekli onlari istiyor ama ailem eve bu kadar sık geldigim icin hep surat asiyor cocugumun biseyi bitse ordayken ucretini verip alirmisn dedigimde bagirip cagiriyolar biktim senden kocan alsin diye babam her zor duruma düstügunde esime gider o da her turlu yardima kosar ama evde bi sarj aleti i kullansam senin yokmu niye evinden getirmiyosn diye kizar bagirir cocugum cok hareketli anneme sen bak cocuga ben temizlik yapam gelde haftada bir derim bi senin mi cocugun var yap der kucuk kardesim var cocugumla kavga eder annem git evine bunaldim artik der gecen bende cocigimda ayni anda hasta olduk bi kez bile gel demedi yada kendisi gelmedi esim goturdu bizi ertesi gün gidin artik benim isim gücüm var dedi bu yuzden gitmak istemiyorm.sogudum artik ben yanlis mi düsnuyirm
Gitme sende madem istemiyor yine gidiyorsun evinde kaliteli zaman gecırecegımıze bak komsu edin parklara git brncr

Arkadaslar hepiniz haklisiniz benimde haksiz oldugum yerler var bugunden itibaren gitmicm artk cocuk icinde evde oyalanabilcegi degsik aktiviteler hazirliyorum oda oyuncaklar filan ins. Tutabilirm esimle de anlastik haftada 3 kez parka göturcm

Küsme boşuna, çoçuk bunaltıyor insanı. Özellikle belli yaştan sonra insan ayakların uzatıp yatacağı yerde, çocuk gürültüsü çekmek istemiyor.
Evli kardeşlerim olduğu için dikkatımı çeken bir şeyi de belirtmek isterim. Normalde bekarken söylenen laflar ya da bekar kardeşlere söylenen laflar batmıyorken, ne zaman çoçuk oldu ve laf söylendi abartılıyor. Sizin gibi kız kardeşim var o da küsüyor hemen, ama anne babamı zerre düşünmüyor sanki herkes onun çocuğuna bakmak ya da onu çekmek zorunda gibi davranıyor. Ama yok öyle bir zorunluluk, benim yeğenler kitaplıktaki kitapları aşağı atıyor, yırtmaya çalışıyorlar. Odaya bir giriyorsun onlarca kitabı yere atmışlar boylarının yettıği hizada olan, kapakları kopuk bazılarının vs yani insan bir ya havle çekiyor.
Son olarak uzun yıllardır hem torunum hem de yeğen;) ve tek söyleyebileceğim şey genel olarak yeğen de, torun da , ne kadar emek verirsen ver, büyüyünce seni umursamaz ( genel gözlemim) o yüzden öyle abartmamak lazım yani. Herkesin çocuğu kendine.

Arkadaslar hepiniz haklisiniz benimde haksiz oldugum yerler var bugunden itibaren gitmicm artk cocuk icinde evde oyalanabilcegi degsik aktiviteler hazirliyorum oda oyuncaklar filan ins. Tutabilirm esimle de anlastik haftada 3 kez parka göturcm

park meselesi gerçekse cidden sevindim.. yazık çocuğa bu sıcaklarda evde tıkılıp kalıyor..

Ailemle ne yapcagimi sasirdim artik evliyom 2 yasinda cocugum var annemden baska kimsem olmadigi icin haftada 2 gun onlarda oluyoruz çunku bebeğim sürekli onlari istiyor ama ailem eve bu kadar sık geldigim icin hep surat asiyor cocugumun biseyi bitse ordayken ucretini verip alirmisn dedigimde bagirip cagiriyolar biktim senden kocan alsin diye babam her zor duruma düstügunde esime gider o da her turlu yardima kosar ama evde bi sarj aleti i kullansam senin yokmu niye evinden getirmiyosn diye kizar bagirir cocugum cok hareketli anneme sen bak cocuga ben temizlik yapam gelde haftada bir derim bi senin mi cocugun var yap der kucuk kardesim var cocugumla kavga eder annem git evine bunaldim artik der gecen bende cocigimda ayni anda hasta olduk bi kez bile gel demedi yada kendisi gelmedi esim goturdu bizi ertesi gün gidin artik benim isim gücüm var dedi bu yuzden gitmak istemiyorm.sogudum artik ben yanlis mi düsnuyirm
Ay ben bile biktim sizden. 2 yasindaki cocuk temizlige neden engel olsun. Acin tvyi izlesin. Alismissiniz desteksiz bisey yapmamaya. Acik acik kovuyorlar hala gidiyorsunuz. Daha ne yapsinlar gitmemeniz icin anlamadim. Neden bu kadar israrcisiniz???

Kardesin kucukmus. Annenin de yardima ihtiyaci var. Bir de sen cocugunla cok gidip bunaltmışsın. Annen ufak bir cocukla uğraşırken bir de sen kendi cocugunu üstüne bırakıyorsun. Gitme biraz rahatlasin kadın yav.

2 yaşındaki çocuĝum seni dövüyo mu? De.... Gitme evin de dur sıkılsan da....içinden gelsede gitmede....

Yahu sen kendin cocuksun bide cocuk yapmissin
Allah askina buyumeden evlenmeyin hadi hormonlariniza yenik dusup evlendiniz bari cocuk yapmayin , heba oluyo bu cocuklar elinizde

Back