Bence yaş farkı problem değil. Annemle babam arasında da benzer bir yaş farkı var. Bu yıl evliliklerinin 40. Yılını kutlayacaklar ve çok sorunsuz bir evlilikleri var, resmen birbirlerinin en yakın arkadaşı gibiler. Üniversite mezunu olmaması da problem değil, eğer anlattığın gibi gençlik hayallerini gerçekleştirmiş biriyse iş hayatında da istediği yerdeyse lise mezunuyum ben kompleksine girmez herhalde. Ancak 38 yaşında insanın doğru düzgün birikimi olması gerekiyor ben katılıyorum bu konuda ailene.
38 yaş gözünüzde nasıl canlanıyor acaba? ben de aynı yaştayım da ,hiç düşündüğünüz gibi değilim,giyimim kuşamım,tarzım,hayata bakışım ,o düşündüğünü"çok olgun" insan tarzından çok uzak:):)Eğitim durumunu geçtim.
Okumayan insanlar da kendini geliştirebiliyor ama yaş farkı çok fazla bence.
Ben de 26 yaşındayım.
Yanlış anlama ama 38 yaşında birine o gözle bakamazdım bile açıkçası.
herkes evliliği,farklı yaşıyor..geneli sanıyor ki,evlenecek ev,araba alacak,çocuk yapacak,torun görecek..bu standartlara uymayanlar için de ,olmaz deniyor..
mutluluk kriteri bu değil bana göre,olan varsa d kendi hayatı saygı duyarım..
kenarda parası yoksa,birikim yoksa,ev yoksa iyi damat adayı değildir çoğuna göre,ailen de dahil..ama sana soruyorlar mı ki,gelecekten beklentin nedir diye...
bana göre ilerde sorun olabilecek tek durum,mesela 5 sene sonraki beklentileriniz..o da her evlilikte farklı yönlere gidbielcek bir durum..
yani ailenin istediği adamla da evlensen,her daim risk var ilerisi için..:):)
bence çok sempatik bir çiftsiniz,ve mutlu oalcağınızı düşünüyorum ben..ilerde çocuğunuz olursa,onunla de gzersiniz ,çok güzel olur:):)
ne olursa olsun aileni çiğnememeni ve onların rızası olmadan evlenmemeni tavsiye ederim.
sevgilin nasıl bir işte çalışıyor?işi garanti mi?
ev eşya alacak birikimi kendisi mi yapmış?ev diyorsun sonuçta epey bir miktar kenarda parası olması lazım.
ve de eminmisin gerçekten?
hem dünya turuna çıkıp hem bu birikimi nasıl yapmış?
özgür ruhlu,özgür yaşayan birisi sanırım.
bu haliyle ortalama bir aile için cazip bir damat adayı değil.
heralde yaptığı işle de güven telkin etmedi ailene.
bir şekilde tanışıp görüşmeleri lazım.
yaş farkınız da çok işin açıkcası.
38 yaş gözünüzde nasıl canlanıyor acaba? ben de aynı yaştayım da ,hiç düşündüğünüz gibi değilim,giyimim kuşamım,tarzım,hayata bakışım ,o düşündüğünü"çok olgun" insan tarzından çok uzak:):)
bizdeki mantık genelde,adamın sabit geliri işi olsun,mümkünse memur olsun..:)ailden kalma evi olsun,arabası birikimi olsun..2 çocuk yapılsın..geçim iyi olsun..iyi de herkes bunla mutlu olmuyor ki..Teşekkür ederim :) Aynen söylediklerinizi örnekleriyle görüyorum çevremde ailesinin bayıla bayıla razı olduğu ama 1-2 senede biten evlilikler var. Bu gibi şeyler ne yaparsanız yapın biraz şansa bağlı.
38 yaşında birine o gözle bakamam demiştiniz ya ona istinaden dedim..sanki yaşlı saçı başı ağarmış fiziksel olarak sizi çekmeyecek birinden bahsetmişsiniz de o yüzden dedim...bakınca yaşını bile anlamayabilrsiniz adamın :):)Gözümde bir şey canlandığından demedim.
13 yaş bana göre çok fazla onu anlatmaya çalıştım :)
Birey olamayan insanlar hep birilerinin agzinin icine bakar bocalar.bu senin mutlulugun senin hayatin.bana kalirsa ailenin senden cikari var gibi.borclarini falan sana odetecekler heralde benimkiler oyle yapmisti.aileni incitmeden kendini birey olarak gor karar ver.aile bagimliligindan kurtulun artik.ben cok kisi taniyorum unv.mezunu parali maasli birbirini satirla bicakla kovalayan.mutluluk zevkli olmaktir.aykiri olmaktan gecer.ic sesini dinle.ben duyduguma hic bakmam karar verirken gordugume bakarim.ailemin dedigini yaptim hayatim mahvoldu simdi konusmuyoruz.aileni bosver ama incitmeden .
38 yaş gözünüzde nasıl canlanıyor acaba? ben de aynı yaştayım da ,hiç düşündüğünüz gibi değilim,giyimim kuşamım,tarzım,hayata bakışım ,o düşündüğünü"çok olgun" insan tarzından çok uzak:):)
38 yaşında birine o gözle bakamam demiştiniz ya ona istinaden dedim..sanki yaşlı saçı başı ağarmış fiziksel olarak sizi çekmeyecek birinden bahsetmişsiniz de o yüzden dedim...bakınca yaşını bile anlamayabilrsiniz adamın :):)
Ben her zaman başarılı bir öğrenci oldum. Ailem hiçbir zaman dershane okul masrafı yapmadı ilköğretimi özel okulda okumama rağmen. Burslu okudum. Yanlış bir tercih yapıp mühendislik seçtim ve ailemin zoruyla 3 yıl okudum bırakmak istememe karşı çıktılar. 3yılın sonunda bıraktım ve tekrar sınava girdim. Masraf yapmaları sadece üniversite yıllarında gönderdikleri para. Ben biraz geç olmuşum anne baba yaşlı o yüzden bıktık yaşlandık okulunu bitir emekli olalım falan söylenip duruyorlar. yoksa ciddi bir masraf falan yok ortada.
Sevgilim 6 senedir aynı yerde çalışıyor aylık geliri 2 bin tl. Ben işe başlayınca en az 3 bin tl ile başlayacağım 5 bin lira da bize yeterli olur diye düşünüyorum
lise mezunu bile olmayan senden 13 yaş büyük biri.. çok zor. 1 senede bütün ömrünü vereceğin ve arada bu kdr uçurum olan bir insanı tanıyamazsın büyük risk ve aileni dinle.
o kadar kendini geliştirebilen birisi olsaydı dışarıdan en azından liseyi bitirirdi. ünv okumasın hadi neyse de. her ünv okuyan da adam değildir ama lise mezunu olmaması büyük sorun.
Bende yasadim bu red ederiz o bize uygun deil durumu..
et tirnaktan ayrilmaz ailen red filan etmez de de si şuki sen onlarin sozune geliyosun ailelerin sezgileri inan kuvvetli oluyor sevince onlarin dedigi hersey sacma gereksiz evham gibi geliyor ama malesef hakli ciktiklarinda gec oluyor
bu açıdan bakınca ailen haklı gözüküyor ama yaşadığın ilişkiyi bilemiyoruz tabi ki. seni çok mutlu edeceğine inanıyor musun? mesela benim de erkek arkadaşımla aramızda 6-7 yaş var ve o biraz hızlı bir hayat yaşamış benden önce. 6 yaşa rağmen bazen düşünüyorum acaba herşeyi tüketmiş midir benden önceki hayatında, bana hitap edebilir mi ileride diye. ama 1 senedir birliktesin az çok anlarsın sana karşı olan davranışlarından seni mutlu edip edemeyeceğini, isteklerine karşılık verip veremeyeceğini. bundan eminsen evlenebilirsin benimde çevremde aralarında 10 yaştan fazla fark olan bir sürü mutlu çift var.
eğitim konusuysa bence problem değil. eğer işi gücü olmayan boşta gezen biri olsaydı yürümezdi ama 2 bin lira geliri ve düzenli bir işi varmış. eğer sevgilin ileride sen ondan daha fazla kariyer sahibisin ya da ondan daha fazla maaş alıyorsun diye komplekse girmeyecekse aranızdaki fark problem olmaz. önemli olan kendini geliştirmesi. üniversite mezunu olup da iki kelimeyi bir araya getiremeyen, dünyadan bir haber yaşayan tonla insan var. ama bence en büyük problem aranızdaki farklar değil de aileni karşına alıp alamayacağın. yani o şekilde başladığın bir evlilikle mutlu olabilecek misin? zamanla yumuşarlar mı aileni tanırsın az çok ?