Merhaba kızlar. Hemen konuya gireyim. Benim 1 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı daha önceden de tanıyordum fakat 1 senedir birlikteyiz.
Geçen sene sevgilimle ilk birlikte olmaya başladığımızda annemi konudan haberdar etmiştim. Olumsuz yaklaşmakla birlikte net olarak istemiyorum asla olmaz falan demedi. Daha sonra babama da durumu anlattım ciddi olduğumuzu evlenmek istediğimizi söyledim. Babam okulu bahane ederek, diplomamı almadan asla bu konuların açılmasını istemediğini söyledi. Bu arada ben haziranda mezun oluyorum.
Geçen yaz ailemin yanındayken 3 ay boyunca işkence çektim. Sadece tanışmalarını istedim. Babam başta asla olmaz dedi fakat sonra ısrarlarıma, ağlamalarıma dayanamayarak tamam dedi ama bu sefer de işlerinin yoğunluğunu bahane ederek tanışmayı devamlı erteledi. Ve sevgilimle yaş-eğitim olarak uyumsuz olduğumuz için onunla evlenmeme asla olumlu bakmadığını, benim okulu bitirdikten sonra istersem evlenebileceğimi söyledi ama evlenirsem beni görüşmemekle tehdit etti.
Erkek arkadaşım lise terk. Devamlı kitap okuyan çok kültürlü kendini yetiştirmiş biri. Çalışıyor. Aramızda 13 yaş var.
Şimdi biz sevgilimle temmuzda evlenmeyi planlıyoruz. Ailem maddi konularda da devamlı bana baskı yaptığı için sevgilim onlardan hiçbir şey istemiyor eşyalarımızı almaya başladık. Ailemin maddi durumu gayet iyi olmasına rağmen benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar.
Sevgilim ailem konusunda bugüne kadar hiçbir şey söylemedi. Hatta istememeleri normal ama ben onları ikna ederim diye yaklaştı. Fakat ailem işi devamlı yokuşa sürüyor ve hiç tanımadıkları halde sevgilim hakkında ileri geri konuşuyorlar. Neden okumamış, bu yaşa gelmiş hala bir dikili ağacı yok, işi garanti değil, sen para kazanıp onun hizmetçisi olacaksın vs... daha bir çok hakarete varan cümleler.
Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bir taraftan ailemdir onlarsız olmaz diye düşünüyorum ikna etmeye çalışıyorum bir taraftan yaşadığım stres lanet olsun git evlen kimseye de bir şey deme diye düşünmeme neden oluyor. Sevgilim de kendini çok aşağılanmış hissediyor. Onu bu duruma düşürmek istemiyorum. Annem telefonla onu arayıp bir sürü hakaret etmiş ağzını açıp bir şey dememiş erkek arkadaşım.
Nasıl bir yol izlemem lazım. Artık düğün için ciddi hazırlıklara başlamamız lazım. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize ihtiyacım var.