Ailem evlenirsem reddecekmiş!

aynen öyle düşünüyorlar hatta bundan eminler ama ben hiç tanımadan bu şekilde net davranmalarını anlayamıyorum.
Canım benim senin ailenin yerinde kim olsa aynı şeyi düşünürdü emin ol çok normal davranıyorlar. Erkek arkadaşınla konuş bence ailene kendini sevdirmeye çalışmalı ve onları ikna etmeli.
Ailenin razı olmadığı bir evlilik seni de mutlu etmez ve malesef ailesini karşısına alarak evlenen kadınların bu zaafını kullanıyor erkekler sahipsiz gibi davranıyor.

Canım benim senin ailenin yerinde kim olsa aynı şeyi düşünürdü emin ol çok normal davranıyorlar. Erkek arkadaşınla konuş bence ailene kendini sevdirmeye çalışmalı ve onları ikna etmeli.
Ailenin razı olmadığı bir evlilik seni de mutlu etmez ve malesef ailesini karşısına alarak evlenen kadınların bu zaafını kullanıyor erkekler sahipsiz gibi davranıyor.

Anlıyorum ailemin endişeleri konusunda onlara hak veriyorum zaten. Sadece bir ihtimal de olsa kızmız belki bu adamla mutlu olur deyip en azından tanımalarını istiyorum. Sevgilim de bu durumdan memnun değil. Sevgilim ailesi, ailen istemese de düğününü yaparız biz falan gibi şeyler söyledi ve sevgilim buna karşılık neden öyle olsun sahipsiz değil o dedi. İkna etme yollarını arıyoruz ama tüm kapılar kapalı. Görüşmüyorlar bile.

Bu yaş farkı çok, eğitim farkı da
Ailenin ne kadar haklı olduğunu evlenince anlayacaksın.
Biz buradan ne desek boş ama aileni karşına alarak yaptığın evlilikten pek hayır görmezsin.

Yas farki sirun olabilir aranizda bnimde esimle aramda 11 yas var ve bunun sikintisini yasiyorum cidddi anlamda egitim de onmli bnce davul bile dengi dengine amcamin kizi univ.mezunu esi ilk okul ailesi hep sorun cikardi bnce olmaz yani

yaş farkınız fazla ya şimdi sorun olmasa bile ilerde problem olur gibime geliyo ilerde sen dışarı çıkıp gezmek isticeksin o yatıp uyumak isticek .Hakkınızda hayırlısı ama aileni ikna etmeden onları çiğnemiş gibi hazırlık yapma bence.

Kendi istekleri doğrusunda parayı kullanmış. Şöyle anlatayım biraz farklı düşünen biri. örnek olarak; araba almak yerine dünya turuna çıkmayı daha mantıklı bulan biri. Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum.
önemli olan aynı frekansta olmanız..mantığı ve dünya görüşü hoşuma gitti benim..bir ömür çalışıp,ev araba sahibi olmak yerine parasını farklı şeylere kullanmak güzel bir düşünce bence..siz de aynı yaşam tarzını istiyorsanız mutlu olursunuz bana göre..
26 yaşında bir kadın için 38 yaşında erkek yaşlı sayılmaz hele ki,bu görüşte bir erkekse..
burada konu açanlarda genelde şu durumda var çünkü,ben gencim gezip eğlenmek istiyorum,adamın içi geçmiş diye..sizde böyle bir sorun oalcağını sanmıyorum:):)
bence aileler her zaman haklı değildir.aileler avi arabası iyi işi parası olan bir damat isterler..kalıp dışına çıkılınca da ürkerler...
bence sevgilinizin yanında olun ve mücadele edin..

Anlıyorum ailemin endişeleri konusunda onlara hak veriyorum zaten. Sadece bir ihtimal de olsa kızmız belki bu adamla mutlu olur deyip en azından tanımalarını istiyorum. Sevgilim de bu durumdan memnun değil. Sevgilim ailesi, ailen istemese de düğününü yaparız biz falan gibi şeyler söyledi ve sevgilim buna karşılık neden öyle olsun sahipsiz değil o dedi. İkna etme yollarını arıyoruz ama tüm kapılar kapalı. Görüşmüyorlar bile.
ne olursa olsun aileni çiğnememeni ve onların rızası olmadan evlenmemeni tavsiye ederim.
sevgilin nasıl bir işte çalışıyor?işi garanti mi?
ev eşya alacak birikimi kendisi mi yapmış?ev diyorsun sonuçta epey bir miktar kenarda parası olması lazım.
ve de eminmisin gerçekten?
hem dünya turuna çıkıp hem bu birikimi nasıl yapmış?
özgür ruhlu,özgür yaşayan birisi sanırım.
bu haliyle ortalama bir aile için cazip bir damat adayı değil.
heralde yaptığı işle de güven telkin etmedi ailene.
bir şekilde tanışıp görüşmeleri lazım.
yaş farkınız da çok işin açıkcası.

herkes eğitim farkı falan diyor ama sanki adam ilkokuldan ters edip,sanayide çalışmış gibi konuşuyorsunuz..adam liseden sonra farklı şeyler yapmış,dünyayı gezmiş,çalışmış vsss...

Canım seni üzmek istemem ama seni düşünseler ailen istemese de düğününü yaparız demek yerine aileni ikna ederiz, onların gönlünü ederiz derlerdi. Sen ağaç kovuğundan çıkmadın ki. Resmen ailen sana sırt çevirmiş de onlar sana sahip çıkıyormuş gibi konuşmuşlar. Bence ne olursa olsun ailenin razı olduğu sekilde olsun.

Birey olamayan insanlar hep birilerinin agzinin icine bakar bocalar.bu senin mutlulugun senin hayatin.bana kalirsa ailenin senden cikari var gibi.borclarini falan sana odetecekler heralde benimkiler oyle yapmisti.aileni incitmeden kendini birey olarak gor karar ver.aile bagimliligindan kurtulun artik.ben cok kisi taniyorum unv.mezunu parali maasli birbirini satirla bicakla kovalayan.mutluluk zevkli olmaktir.aykiri olmaktan gecer.ic sesini dinle.ben duyduguma hic bakmam karar verirken gordugume bakarim.ailemin dedigini yaptim hayatim mahvoldu simdi konusmuyoruz.aileni bosver ama incitmeden .

Merhaba kızlar. Hemen konuya gireyim. Benim 1 senelik bir ilişkim var. Erkek arkadaşımı daha önceden de tanıyordum fakat 1 senedir birlikteyiz.

Geçen sene sevgilimle ilk birlikte olmaya başladığımızda annemi konudan haberdar etmiştim. Olumsuz yaklaşmakla birlikte net olarak istemiyorum asla olmaz falan demedi. Daha sonra babama da durumu anlattım ciddi olduğumuzu evlenmek istediğimizi söyledim. Babam okulu bahane ederek, diplomamı almadan asla bu konuların açılmasını istemediğini söyledi. Bu arada ben haziranda mezun oluyorum.

Geçen yaz ailemin yanındayken 3 ay boyunca işkence çektim. Sadece tanışmalarını istedim. Babam başta asla olmaz dedi fakat sonra ısrarlarıma, ağlamalarıma dayanamayarak tamam dedi ama bu sefer de işlerinin yoğunluğunu bahane ederek tanışmayı devamlı erteledi. Ve sevgilimle yaş-eğitim olarak uyumsuz olduğumuz için onunla evlenmeme asla olumlu bakmadığını, benim okulu bitirdikten sonra istersem evlenebileceğimi söyledi ama evlenirsem beni görüşmemekle tehdit etti.

Erkek arkadaşım lise terk. Devamlı kitap okuyan çok kültürlü kendini yetiştirmiş biri. Çalışıyor. Aramızda 13 yaş var.

Şimdi biz sevgilimle temmuzda evlenmeyi planlıyoruz. Ailem maddi konularda da devamlı bana baskı yaptığı için sevgilim onlardan hiçbir şey istemiyor eşyalarımızı almaya başladık. Ailemin maddi durumu gayet iyi olmasına rağmen benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar.

Sevgilim ailem konusunda bugüne kadar hiçbir şey söylemedi. Hatta istememeleri normal ama ben onları ikna ederim diye yaklaştı. Fakat ailem işi devamlı yokuşa sürüyor ve hiç tanımadıkları halde sevgilim hakkında ileri geri konuşuyorlar. Neden okumamış, bu yaşa gelmiş hala bir dikili ağacı yok, işi garanti değil, sen para kazanıp onun hizmetçisi olacaksın vs... daha bir çok hakarete varan cümleler.

Ben ne yapacağımı şaşırdım. Bir taraftan ailemdir onlarsız olmaz diye düşünüyorum ikna etmeye çalışıyorum bir taraftan yaşadığım stres lanet olsun git evlen kimseye de bir şey deme diye düşünmeme neden oluyor. Sevgilim de kendini çok aşağılanmış hissediyor. Onu bu duruma düşürmek istemiyorum. Annem telefonla onu arayıp bir sürü hakaret etmiş ağzını açıp bir şey dememiş erkek arkadaşım.

Nasıl bir yol izlemem lazım. Artık düğün için ciddi hazırlıklara başlamamız lazım. Siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize ihtiyacım var.

yaşlarınız arasında büyük fark olduğu kesin
hani 50-62 yaşlarında olsanız göze batmaz
ama 20'li yaşlarda bu fark gerçekten ürkütücü

yine de benim böyle, 11-13 yaş farkına sahip mutlu arkadaşlarım var

genelde ben de aile, bizim göremediklerimizi görebilir diyenlerdenim
fakat
açıkçası ailenizin ettiği şu laftan sonra
"benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar."
onların da çok sağlıklı düşündüğünü düşünmüyorum!!!
ne demek hala sana para harcıyoruz?
çocuk demek 18 bilemedin 21 yaşına kadar mı demek?
insan evladına ömür boyu da ihtiyacı olsa yardım eder
herkes başarılı olmak zorunda değil, belki üniversiteyi bitirince de başarılı olamayacaksınız, iş bulamayacaksınız...
herşey insanlar için!

ailenizin sevgilinizin işi hakkında ne düşündüğü değil de sizin ne düşündüğünüzü göremedim veya okurken gözümden kaçtı
işi düzenli değil mi? yani sürekli iş değiştirip duruyor mu yoksa ciddi ciddi bir yerde çalışıyor mu? normal bir geliri var mı?

Bence yaş farkı problem değil. Annemle babam arasında da benzer bir yaş farkı var. Bu yıl evliliklerinin 40. Yılını kutlayacaklar ve çok sorunsuz bir evlilikleri var, resmen birbirlerinin en yakın arkadaşı gibiler. Üniversite mezunu olmaması da problem değil, eğer anlattığın gibi gençlik hayallerini gerçekleştirmiş biriyse iş hayatında da istediği yerdeyse lise mezunuyum ben kompleksine girmez herhalde. Ancak 38 yaşında insanın doğru düzgün birikimi olması gerekiyor ben katılıyorum bu konuda ailene.

önemli olan aynı frekansta olmanız..mantığı ve dünya görüşü hoşuma gitti benim..bir ömür çalışıp,ev araba sahibi olmak yerine parasını farklı şeylere kullanmak güzel bir düşünce bence..siz de aynı yaşam tarzını istiyorsanız mutlu olursunuz bana göre..
26 yaşında bir kadın için 38 yaşında erkek yaşlı sayılmaz hele ki,bu görüşte bir erkekse..
burada konu açanlarda genelde şu durumda var çünkü,ben gencim gezip eğlenmek istiyorum,adamın içi geçmiş diye..sizde böyle bir sorun oalcağını sanmıyorum:):)
bence aileler her zaman haklı değildir.aileler avi arabası iyi işi parası olan bir damat isterler..kalıp dışına çıkılınca da ürkerler...
bence sevgilinizin yanında olun ve mücadele edin..

İlk olumlu yorum sizden geldi. Teşekkür ederim. Beni en çok etkileyen onun bu düşünce tarzı oldu zaten. Devamlı kitap okuyan gezip görme derdinde olan parayı mutlu olma amacı olarak görüp kullanmak isteyen biri. Tiyatrodan sinemadan operadan zevk alan biri. Ben böyle birine rastlamanın çok kolay olmadığını düşünüyorum. Herkes gibi kaygıları yok. Mesela balayımız için cüzi bir miktar para ile sırt çantalarımızı alıp hindistana gitmeyi planlıyoruz. Bu tarz bir yaşam şekli tam olarak benim istediğim hayat

yorumlarınızdan anladığım kadarıyla zaten vazgeçmeye niyetiniz yok konu sahibesi, sevgilinizi savunuyorsunuz her yorumda. aileyi ikna etmenin bir yolunu bulmanız lazım, onları kırarak ezip geçmeyin sadece.
kendi tecrübelerimden yola çıkarak aileyi haklı buluyorum ancak yaş ve dikili ağacı olmaması hususunda.

Kendi istekleri doğrusunda parayı kullanmış. Şöyle anlatayım biraz farklı düşünen biri. örnek olarak; araba almak yerine dünya turuna çıkmayı daha mantıklı bulan biri. Ben de aynen bu şekilde düşünüyorum.
olabilir tercih meselesi ama evlendiğinizde böyle devam ederse sorun yaşarsınız, elinde para tutamayan biri belli ki, ve bana pek güvenilir gelmedi para konusunda niyeyse :KK43:
aileni dinle derim onlar bizim göremediğimiz çoğu şeyi görüyor

Çok yaş farkı ve açıkçası bu bile en büyük etken, sen daha hayatın başındasın gezip tozmak gönlünce eğlenmek isteyeceksin. Onun enerjisi yetmeyecek bir süre sonra. Okumak öönemli değil benim sözlümde lise mezunu ama kendisi çok geliştirmiş yüzlerce kitap okumuş. Ama bu da yetmiyor işinde belli bir yeri olması lazım. 38 yaşına gelmiş adamın bir kariyeri olması lazım illa okumak olarak algılama bunu. Ailen bu konuda haklı. Evlilik sadece güzel vakit geçirdiğinadamla evlenmek değildir. İlerisini de düşün.

Sanki bu adam farklıyım,kalıplara karşı çıkarım vs. diye bazı eksiklerini gizliyormuş gibi geldi bana.Sadece bana mı öyle geldi.?
bana da bi güven vermedi bu tarz konuşmaları, neden bilmiyorum belki günahını alıyorum
ama içime sinmeyen bişeler oluştu :KK43:

yaşlarınız arasında büyük fark olduğu kesin
hani 50-62 yaşlarında olsanız göze batmaz
ama 20'li yaşlarda bu fark gerçekten ürkütücü

yine de benim böyle, 11-13 yaş farkına sahip mutlu arkadaşlarım var

genelde ben de aile, bizim göremediklerimizi görebilir diyenlerdenim
fakat
açıkçası ailenizin ettiği şu laftan sonra
"benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar."
onların da çok sağlıklı düşündüğünü düşünmüyorum!!!
ne demek hala sana para harcıyoruz?
çocuk demek 18 bilemedin 21 yaşına kadar mı demek?
insan evladına ömür boyu da ihtiyacı olsa yardım eder
herkes başarılı olmak zorunda değil, belki üniversiteyi bitirince de başarılı olamayacaksınız, iş bulamayacaksınız...
herşey insanlar için!

ailenizin sevgilinizin işi hakkında ne düşündüğü değil de sizin ne düşündüğünüzü göremedim veya okurken gözümden kaçtı
işi düzenli değil mi? yani sürekli iş değiştirip duruyor mu yoksa ciddi ciddi bir yerde çalışıyor mu? normal bir geliri var mı?

Ben her zaman başarılı bir öğrenci oldum. Ailem hiçbir zaman dershane okul masrafı yapmadı ilköğretimi özel okulda okumama rağmen. Burslu okudum. Yanlış bir tercih yapıp mühendislik seçtim ve ailemin zoruyla 3 yıl okudum bırakmak istememe karşı çıktılar. 3yılın sonunda bıraktım ve tekrar sınava girdim. Masraf yapmaları sadece üniversite yıllarında gönderdikleri para. Ben biraz geç olmuşum anne baba yaşlı o yüzden bıktık yaşlandık okulunu bitir emekli olalım falan söylenip duruyorlar. yoksa ciddi bir masraf falan yok ortada.

Sevgilim 6 senedir aynı yerde çalışıyor aylık geliri 2 bin tl. Ben işe başlayınca en az 3 bin tl ile başlayacağım 5 bin lira da bize yeterli olur diye düşünüyorum

İlk olumlu yorum sizden geldi. Teşekkür ederim. Beni en çok etkileyen onun bu düşünce tarzı oldu zaten. Devamlı kitap okuyan gezip görme derdinde olan parayı mutlu olma amacı olarak görüp kullanmak isteyen biri. Tiyatrodan sinemadan operadan zevk alan biri. Ben böyle birine rastlamanın çok kolay olmadığını düşünüyorum. Herkes gibi kaygıları yok. Mesela balayımız için cüzi bir miktar para ile sırt çantalarımızı alıp hindistana gitmeyi planlıyoruz. Bu tarz bir yaşam şekli tam olarak benim istediğim hayat
herkes evliliği,farklı yaşıyor..geneli sanıyor ki,evlenecek ev,araba alacak,çocuk yapacak,torun görecek..bu standartlara uymayanlar için de ,olmaz deniyor..
mutluluk kriteri bu değil bana göre,olan varsa d kendi hayatı saygı duyarım..
kenarda parası yoksa,birikim yoksa,ev yoksa iyi damat adayı değildir çoğuna göre,ailen de dahil..ama sana soruyorlar mı ki,gelecekten beklentin nedir diye...
bana göre ilerde sorun olabilecek tek durum,mesela 5 sene sonraki beklentileriniz..o da her evlilikte farklı yönlere gidbielcek bir durum..
yani ailenin istediği adamla da evlensen,her daim risk var ilerisi için..:):)
bence çok sempatik bir çiftsiniz,ve mutlu oalcağınızı düşünüyorum ben..ilerde çocuğunuz olursa,onunla de gzersiniz ,çok güzel olur:):)

X