- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
şimdi şu yukarıdaki ifaden olmasa aileni dinle derdim ama aile de pek aile gibi gelmedi bana. ben senden büyüğüm şu anda çalışmıyorum ve bana ailem bakıyor, bir kere bile ağızlarından bu lafı duymadım.Ailem maddi konularda da devamlı bana baskı yaptığı için sevgilim onlardan hiçbir şey istemiyor eşyalarımızı almaya başladık. Ailemin maddi durumu gayet iyi olmasına rağmen benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar.
ne yas ne kültür hiçbir tutulur yanı olmadığını düşünüyorum ben. ben calısıcam maddi sıkıntımız olmıcak diyosun ama evlendikten sonra tesekkur mü edicek eşin sanıyorsun? İyi bi eğitim ve iş hayatın olduğu için onun erkeklik gururuyla uğrasacaksın biyandan da. Belki bi cogunuza yanlıs gelecek bu ama 38 yasına kadar hiç evlenmemiş bir erkeğe ben olsam önyargılı yaklasırdım neden kimse almamıs bi sorun mu var acaba diye.
yaşlarınız arasında büyük fark olduğu kesin
hani 50-62 yaşlarında olsanız göze batmaz
ama 20'li yaşlarda bu fark gerçekten ürkütücü
yine de benim böyle, 11-13 yaş farkına sahip mutlu arkadaşlarım var
genelde ben de aile, bizim göremediklerimizi görebilir diyenlerdenim
fakat
açıkçası ailenizin ettiği şu laftan sonra
"benim ikinci üniversitem olduğu için bugüne kadar bana çok masraf yaptıklarını düşünüyorlar. Devamlı kaç yaşına geldin hala sana para harcıyoruz vs gibi konuşup duruyorlar."
onların da çok sağlıklı düşündüğünü düşünmüyorum!!!
ne demek hala sana para harcıyoruz?
çocuk demek 18 bilemedin 21 yaşına kadar mı demek?
insan evladına ömür boyu da ihtiyacı olsa yardım eder
herkes başarılı olmak zorunda değil, belki üniversiteyi bitirince de başarılı olamayacaksınız, iş bulamayacaksınız...
herşey insanlar için!
ailenizin sevgilinizin işi hakkında ne düşündüğü değil de sizin ne düşündüğünüzü göremedim veya okurken gözümden kaçtı
işi düzenli değil mi? yani sürekli iş değiştirip duruyor mu yoksa ciddi ciddi bir yerde çalışıyor mu? normal bir geliri var mı?
bilemiyorum değişkenlik gösterebilir kişiden kişiye tanıdığım 3 tane denizci var evli. Yanlıs anlamayın yermek için soylemedim aileniz konusuna yoğunlasınca diğer ayrıntılar gözden kaçmasın herseyi düşünün diye hatırlatmak istedim.evlenmeme nedeni 10-15 sene denizcilik yapması. yılın 8-9 ayını denizde geçirmiş 18 yaşından itibaren. bu şartlarda evlenmesi çok da mantıklı olmazdı değil mi?
aynı yere takılmışız sizinle açıkçası o cümleye kadar bambaşka bir yorum vardı kafamda ama aile bana da öyle evladının mutluluğunu isteyen bilge bir aile olarak gelmedi. bilemiyorum.
bilemiyorum değişkenlik gösterebilir kişiden kişiye tanıdığım 3 tane denizci var evli. Yanlıs anlamayın yermek için soylemedim aileniz konusuna yoğunlasınca diğer ayrıntılar gözden kaçmasın herseyi düşünün diye hatırlatmak istedim.
aynı yere takılmışız sizinle açıkçası o cümleye kadar bambaşka bir yorum vardı kafamda ama aile bana da öyle evladının mutluluğunu isteyen bilge bir aile olarak gelmedi. bilemiyorum.
Bu işin sonunda ailenin haklı olduğunu göreceksin .. Allahın sevgili kuluysan bu iş olmaz ayrılırsın ama kaderinde acı çekerek hayat dersi almak varsa evlenirsin .. En fazla 2 yıl veriyorum bu evliliğe ..
Totem mi ? Motem mi görüceksin tecrübe edip , inşallah biz haksız çıkarız, bende anne olucam Allah izin vrrirse yavrum böyle bir eş adayı ile gelse kalbime kor düşer ölürüm kahrımdanİnsanın kendi kaderini kendi belirlediğine inanıyorum. Böyle totemler emin olun beni hiç mi hiç etkilemiyor. Teşekkür ederim.
vallaha güzelim 18-19 yaşında olsan daha küçüksün diyeyim de yaşın da olgun. ailenin haklı olabileceğini hesaba kat ve sevgilini öyle tanımaya çalış. hemen evlenme derim. bir süre bekle. eğer yapabilirssen mutlaka ailenden ayrı eve çık. hem birbirinizi daha iyi tanırsınız hem de sen olumsuz yönlerini de görürsün.Ailem ayrıca böyle birini karşılarına çıkarmak istediğim için beni onursuz/gurursuz olarak nitelendiriyor.
Totem mi ? Motem mi görüceksin tecrübe edip , inşallah biz haksız çıkarız, bende anne olucam Allah izin vrrirse yavrum böyle bir eş adayı ile gelse kalbime kor düşer ölürüm kahrımdan
vallaha güzelim 18-19 yaşında olsan daha küçüksün diyeyim de yaşın da olgun. ailenin haklı olabileceğini hesaba kat ve sevgilini öyle tanımaya çalış. hemen evlenme derim. bir süre bekle. eğer yapabilirssen mutlaka ailenden ayrı eve çık. hem birbirinizi daha iyi tanırsınız hem de sen olumsuz yönlerini de görürsün.
zamana bırak biraz.
öyle onur gurur da olmaz ayrıca o lafları kafaya takma.
hiç bir anne evladının kendisini bile bile ateşe atmasını izleyemez .. Ben sizi evladım yerine koydum fikrimi yazdım hayat sizin ..Keşke çocuk yapmaya karar vermeden önce onun aynen sizin gibi düşünmek zorunda olmadığını onun bir birey olacağını iyice düşünseydiniz. Umarım çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız.
hiç bir anne evladının kendisini bile bile ateşe atmasını izleyemez .. Ben sizi evladım yerine koydum fikrimi yazdım hayat sizin ..
Totem mi ? Motem mi görüceksin tecrübe edip , inşallah biz haksız çıkarız, bende anne olucam Allah izin vrrirse yavrum böyle bir eş adayı ile gelse kalbime kor düşer ölürüm kahrımdan