Ailem evlenirsem reddecekmiş!

şimdi şu yukarıdaki ifaden olmasa aileni dinle derdim ama aile de pek aile gibi gelmedi bana. ben senden büyüğüm şu anda çalışmıyorum ve bana ailem bakıyor, bir kere bile ağızlarından bu lafı duymadım.
aileler genelde birini istemiyorsa altında bizim göremediğimiz bir sebep çıkıyor, onların hayat tecrübesi bizden çok fazla insanları bizden çok daha iyi tanıyorlar çünkü.
ama dediğim gibi ailen de bana pek bir güven vermedi, bana biraz fazla statükocu ve büyük burunlu geldiler, özür dilerim kırdıysam ailen hakkında kötü konuşmak istemem sadece bende bıraktıkları intibayı yazıyorum. sen de küçük değilsin 26 yaş olgun bir yaş bir insan hakkında karar vermek için. ailen için sevgilinden vazgeçme.
ama hemen evlenmek gibi bir hata da yapma, yaş farkınız çooookkkk fazla. eğer imkanın olursa ailenden ayrı bir çık çalışırken, hem sevgilinle daha rahat görüşür aile baskın olmadan onu daha iyi tanırsın. ailen hayır dedikçe onun kötü yönlerini değil iyi yönlerini görüyorsun çünkü, hem de kendine, ilişkinize zaman tanımış olursun. normalde 1 yıl az demezdim ama 12 yaş farkı için biraz fazla geldi bana en azından sen 30larına gelmeden fazla.
zor durumdasın, kolay gelsin.

ne yas ne kültür hiçbir tutulur yanı olmadığını düşünüyorum ben. ben calısıcam maddi sıkıntımız olmıcak diyosun ama evlendikten sonra tesekkur mü edicek eşin sanıyorsun? İyi bi eğitim ve iş hayatın olduğu için onun erkeklik gururuyla uğrasacaksın biyandan da. Belki bi cogunuza yanlıs gelecek bu ama 38 yasına kadar hiç evlenmemiş bir erkeğe ben olsam önyargılı yaklasırdım neden kimse almamıs bi sorun mu var acaba diye.

ne kadar çok önyargı var
ne üniversite mezunları görüyoruz, kariyer sahibi olanları
eşlerine zaman ayırmıyorlar, son derece ilgisizler, hatta aldatıp dövüyorlar
bir insanın lise terk olması, üniversite mezunu birine hitap edemeyeceğini göstermez

hayat okulu insanı öyle bir pişirir ki
1 değil birkaç üniversite bitirsen pişemezsin o kadar

bence konu sahibinin ailesinin adamı tanımadan, sırf klişe etiketlerle bu iş olmaz, seni reddederiz demesi hiç doğru değil
zaten zorla mühendislik okutmuşlar konu sahibine
sürekli bir dayatma var
aileler her zaman haklı değildir
hele ki tanımadan uygun olmadıklarını nasıl hissedebiliyorlar
tanıdık gördük bildik deseler aileler hisseder diyelim de
uzaktan, telepati ile mi hissetmişler???

evlenmeme nedeni 10-15 sene denizcilik yapması. yılın 8-9 ayını denizde geçirmiş 18 yaşından itibaren. bu şartlarda evlenmesi çok da mantıklı olmazdı değil mi?

aynı yere takılmışız sizinle açıkçası o cümleye kadar bambaşka bir yorum vardı kafamda ama aile bana da öyle evladının mutluluğunu isteyen bilge bir aile olarak gelmedi. bilemiyorum.

evlenmeme nedeni 10-15 sene denizcilik yapması. yılın 8-9 ayını denizde geçirmiş 18 yaşından itibaren. bu şartlarda evlenmesi çok da mantıklı olmazdı değil mi?
bilemiyorum değişkenlik gösterebilir kişiden kişiye tanıdığım 3 tane denizci var evli. Yanlıs anlamayın yermek için soylemedim aileniz konusuna yoğunlasınca diğer ayrıntılar gözden kaçmasın herseyi düşünün diye hatırlatmak istedim.

aynı yere takılmışız sizinle açıkçası o cümleye kadar bambaşka bir yorum vardı kafamda ama aile bana da öyle evladının mutluluğunu isteyen bilge bir aile olarak gelmedi. bilemiyorum.

Ailem ayrıca böyle birini karşılarına çıkarmak istediğim için beni onursuz/gurursuz olarak nitelendiriyor.

Teşekkür ederim söylemek istediğim her insan aynı koşulları aynı şekilde değerlendirmiyor. Sevgili fazlaca bireysel yaşayan biri.

Bu işin sonunda ailenin haklı olduğunu göreceksin .. Allahın sevgili kuluysan bu iş olmaz ayrılırsın ama kaderinde acı çekerek hayat dersi almak varsa evlenirsin .. En fazla 2 yıl veriyorum bu evliliğe ..

evet evet ben de sizin yorumunuzu okuyunca aynı şeyi düşündüm
bir de zorla mühendislik okutmuşlar konu sahibine
aile çok sağlıklı değil sanki...

Bu işin sonunda ailenin haklı olduğunu göreceksin .. Allahın sevgili kuluysan bu iş olmaz ayrılırsın ama kaderinde acı çekerek hayat dersi almak varsa evlenirsin .. En fazla 2 yıl veriyorum bu evliliğe ..

İnsanın kendi kaderini kendi belirlediğine inanıyorum. Böyle totemler emin olun beni hiç mi hiç etkilemiyor. Teşekkür ederim.

İnsanın kendi kaderini kendi belirlediğine inanıyorum. Böyle totemler emin olun beni hiç mi hiç etkilemiyor. Teşekkür ederim.
Totem mi ? Motem mi görüceksin tecrübe edip , inşallah biz haksız çıkarız, bende anne olucam Allah izin vrrirse yavrum böyle bir eş adayı ile gelse kalbime kor düşer ölürüm kahrımdan

Ailem ayrıca böyle birini karşılarına çıkarmak istediğim için beni onursuz/gurursuz olarak nitelendiriyor.
vallaha güzelim 18-19 yaşında olsan daha küçüksün diyeyim de yaşın da olgun. ailenin haklı olabileceğini hesaba kat ve sevgilini öyle tanımaya çalış. hemen evlenme derim. bir süre bekle. eğer yapabilirssen mutlaka ailenden ayrı eve çık. hem birbirinizi daha iyi tanırsınız hem de sen olumsuz yönlerini de görürsün.
zamana bırak biraz.
öyle onur gurur da olmaz ayrıca o lafları kafaya takma.

Totem mi ? Motem mi görüceksin tecrübe edip , inşallah biz haksız çıkarız, bende anne olucam Allah izin vrrirse yavrum böyle bir eş adayı ile gelse kalbime kor düşer ölürüm kahrımdan

Keşke çocuk yapmaya karar vermeden önce onun aynen sizin gibi düşünmek zorunda olmadığını onun bir birey olacağını iyice düşünseydiniz. Umarım çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız.

dediğim gibi ailemi endişeleri konusnda anlıyorum sadece yöntemlerinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Eğer bu bir hata ise, beni daha çok hata yapmaya sürüklüyorlar. Ailemden ayrı yaşıyorum zaten.

hiç bir anne evladının kendisini bile bile ateşe atmasını izleyemez .. Ben sizi evladım yerine koydum fikrimi yazdım hayat sizin ..

Yapılan araştırmalara göre okuyan gençlerin evliliklerine aileler daha çok karışıyormuş.
Yani şu an okumamış ya da iyi bölüm okumamış olsaydın ailenin daha az karışma durumu olabilirdi.
Seninki kadar farklar yok ama ben de 23 eşim 29 yaşındaydı tanıştığımda. Ama biraz daha büyük görünüyordu.
Devlette iyi bi işim vardı eşim de ünv mezunu ama atanamamış özelde asgari ücretin biraz üstünde maaşı vardı.
Benim ailem de pek istemedi.
İnsanın garibine gidiyordu senelerce başarılarınla övünen insanların her şeyi dört dörtlük bi eş seçmediğinde surat asmaları.
Ama annem en son işsiz kalırsa en azından senin maaşın var dedi ve söz nişan evlilik devam etti.
En yıpratıcı süreç buydu.
Nişan gecemde KV min yaptığı bazı hareketleri gören bi tanıdığım biz de seni aklı başında zannederdik dedi. Nerden buldun bu adamları
Dedi.
Neyse uzatmayım eşim iyi bi insan annem de çok seviyor. 6. Yıldayız. Çok şükür herşey yoluna girdi.
Size tavsiyem her ne olursa olsun yine de bi şekilde aile rızasını da alın onların rızası olmadan da olmaz.

Sevgiliniz gerçekten terbiyeli biriymiş, annenizin okadar lafına rağmen bişey demediyse (yanlış anlamayın erkekler böyle şeyleri kaldıramaz diye diyorum) Allah yardımcınız olsun

hiç bir anne evladının kendisini bile bile ateşe atmasını izleyemez .. Ben sizi evladım yerine koydum fikrimi yazdım hayat sizin ..

Ailesinin "istemeden" ateşe attığı binlerce çocuk var. Teşekkür ederim.

çok büyük konuşuyorsunuz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…