Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

Bak ablası,mesajlarin hepsini okumadim,okulun bitmek uzere sanirim.
Bak canim,liseye giden cocuklarim var.
Ve inan o kadar cok cabaliyorum ki onlar icin,madden ve manen,bazen kendimi cok yorgun hissediyorum.
Fakat bir gucle yeniden basliyoruz kaldigimiz yerden biz ana babalar.
Hic birsey eskisi gibi degil,bizim cocuklugumuzda bayramdan bayrama aldiklarimiz,yasadiklarimiz,artik gunun rutini.
Hic bir sey mutlu etmiyor neredeyse cocuklari.
Annen baban da eminim bunlari yasadi.Arti,sizi buyuten, hayatla savasan,okutan giydiren,gonlunuzu yapan,yani tum bunlari basaran ailen hesap kitap yapmadan mi girismistir bu ise sence?
Sizin evleneceginizi bilmiyorlar mi?
Arti evlensen bile ne olur biraz orta fiyatli ceyizin olsa?
Ornegin 6 kisilik yemek takimlari 200 tl.
2 takim alirsin olur 12 kisilik.Aynisinin corbalik tuzluk eklenen seti 1200 1400 en az.
Ne gerek var.
Bir daha hic kullanmayacagin ama alirken basdonduren alisverisleri biraz mantik cercevesine cekersin olur biter.
Valla ana babaniza da aciyin biraz.
Sizi dogurup buyuttukleri icin minnet edin demiyorum,cezalandirmayin yeter...

İstersen siz önceden söyle ne yazmamız gerektiğini, biz onları yazalım. “İbik sibik yirim yipiyirsiniz.’’ Çok biliyorsunuz.

Yazlık çok elzem bir şey değilse sizin okulu bitirir bitirmez evlenmeniz de çok elzem bir şey değil. Ben evlenirken taktıkları bilezikler dışında ailemin tek bir kuruş harcamasına gerek kalmadı. Çalışıp kendim hallettim her şeyi. Gelip buralarda ağlayacağınıza anneniz babanız için sevinin. Kredi faiz oranları da hazır düşmüşken gayet mantıklı bir yatırım ama idrak edebilene...

Omur boyu calismis insanlarin emeklilikte dinlenmelerindense sizin dugununuz mu elzem?
Bir anne olarak soyliyim cocuguma dugun falan yapmam , evlenecek olgunluga erismis koskoca insan olmuslarsa evlenmek istiyorlarsa yaparlar dugun vs ne istiyorlarsa
Ben su yasimda hala gunde 16 saat calisiyorum onlari okutabilmek ve iyi bir egitim almalarini saglamak için, baslarin dugunune evlenmesine

Bence karışmamalisiniz daha okulunuz bitmemis. Büyükler mutlaka bunun muhasebesini yapmışlardır. Siz içinizi ferah tutun

Keske bizimkilerde yazlık alsa Kendimi bildim bileli tarla alıp yapamayıp satıyor babam
Bizim eve aylık 9bin giriyor. Dubleks evdeyiz.2.ev alındı. Tarla da var. Ama hicbir zaman ailem bana çeyiz düzsün bana cok para göndersin,ben evlenirim bana para biriktirsinler demedim. Ayni anda üniversitede 3 cocuk okuttukları oldu. Beni okuttular maddi ihtiyačlarımı karşıladılar o bana yetti. Bir an önce is bulsam da kimseye muhtaç olmasam derdindeyim. Siz de ki bu rahatlığı anlayamadım

Olur mu hic kullanilmayacak esyalarla dolmalı ev. Bizim milletimizi tanımıyor gibisiniz br sürü fincan takımı olmalı. Çeyizlik adı altında ne kadar gereksiz sey varsa alınmalı. Bir tanidigimin kızı evleniyor. Henüz yeni mezun birkac aydır calısıyor bir yıl bile olmadı,asgari ücretli bankada. 1500 tlye kahve makinesi aldırmış. Yahu el insaf kahve makinesi de aldırmayıver. Al bi kettle kullan onu. Mesela L koltuk olmazmış misafir gelince nerede oturacakmış,aileler gelirse nerede yatıracaklarmış.Mutfakta ayrı salonda ayrı yemek masası ve takimi olmalıymış. Basit masa olmazmış. İlla kocaman koltuklar olmalı ağır masalar olmalı ahşap değil ceviz olmalı. Esyalar bambu olmalı. Zaten çalışan insanın sunum tabagı servis falan gözü görmez.Şamdanmış vs.. hele. 20 liraya alınan gayet güzel görintülü tabaklar var. 5 liraya porselen tuzluklar var. Ama yok ille gidecek 1.kalite porselen takımı alınacak.

Ülkede okumuş kesim bile çeyiz derdine düşmüş Mesleğinizi elinize almamışken aldığınız küçük harçlıkları pembe mobilyalarınız için mi sakladınız gerçekten? Önce iş bulun eliniz ekmek tutsun, ana babanızdan harçlık almayı bırakın yani tek başınıza bir birey olun, sonra evlilik düşünün.

Allah gecinden versin de hicbirimizin yarina cikacaginin garantisi yok. Hayalleri ertelememek gerek. Birak alsinlar, omur boyu calismislar.. Rahat etmek haklari..

Onlar kendi uzerlerine duseni yapmis seni okutmuslar. Artik sira sende. Calisip kendi parani kazanip evleneceksin. Zaman gelince mutlaka imkan dahilinde yardimci olacaklardir ama cok fazla bir beklenti icine girmek dogru degil.

Evlenirken annemden 1 igne dahi gormememin yaninda hala dogalgazindan internetine tum faturalarini ben oduyorum. Ayligi yetmeyince takviye yapiyorum. internetten falan bisey lazim olunca ben aliyorum. Haline sukret bence.
Neticede o ev sana kalicak.

Bunlar gercekten senin fikirlerin mi?

Annen baban daha iyi bilir dogru zaman mi degil mi kucuk yastaki kiz.

Allahim daha neler okuyacagim burada.

Emin olun bugüne kadar sizi düşünerek hareket etmişlerdir, bırakında da bu saatten sonra kendilerini düşünsünler. Kaç yaşına gelmiş insanlar tatile gitmesin, gezmesin hep bizler için çalışsın öyle bir dünya yok maalesef. Kaldı ki niye mahçup olsunlar?

Ay şunu da okuduktan sonra tek cevabım "size ne?"

Kazık kadar olmuşsunuz, zaten okutup bir ev parasını sizlere yatırmışlar.

Hesap kitap yapıp böyle bir karar almışlar.

Size okulu bırak diyen yok, kredisini öde diyen yok.

Tekrarlıyorum, "size ne?"

Bu neymiş arkadaş aha kızım kucağımda uyuyor, 20 sene sonra kalkıp bunlarla gelecekse vah emeklerime.

Doğru zamanını belirlemek size mi düştü, ölmeye yakın alsınlar da damatları mı sürsün sefasını? Neyse.

Size ne??

Resmen delirdim konuya.

Gidişatı hiç iyi deil..

annem babam zaten beni büyütmüş, okutmuş, masraf yapmış, okulu bitirip de çalışıp onlara ben yardım edeyim diyeceğinize, neden yazlık alıyor ben daha evleneceğim demek... onlar üstlerine düşeni yapmış zaten artık ikinci baharı yaşayacaklar. Siz de çalışıp, birikim yapar öyle evlenirsiniz.

İsteğinize göre yorum yapılmasını bekliyorsanız ve eleştiri kaldıramayacaksanız niye konu açıyorsunuz ki? Kaç kişi yazdı biraz acaba yanlış mı düşünüyorum diye sorgulayacağınıza insanlara saldırıyorsunuz. Sizin evlenmeniz, yapacağınız düğün, ailenize aldıracağınız eşyalar da bence elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes evlenmek zorunda mı? Koca merakınız ailenizin yazlık merakından büyük durumda. Siz ailenizi düşünmüyorsunuz sadece kendi keyfinizi düşünüyorsunuz burdan bakınca keyif meraklısı siz gibisiniz. Zaten olgunlaşmadan evlenmeyin derim.

Çok Zeki bir kızımız belli zaten bu konusunda da anladığımız üzere

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…