Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

Hayatını yaşamak nasıl lüks olarak görülebiliyor
Hayat yaşamak denilen de yani 60 yaşına gelince yazlık alıp ölene kadar da onun borcunu ödemek ve yine çocuklarına yatırım yapmış olmak.

Şey doğru mu anladım daha okurken evlenince destek olmazlarsa diye mi düşünüyorsun abbaaaaooowww

Olmamış şeylerle ilgili yorumlar döşemeyin az önce KudrAlobar ın yaptığı gibi. Belki konu sahibi bu zamana kadar hep ekonomik yaşadı, ailesini zora sokmamak için keyiflerinden giyinmesinden kıstı, ekstra hiçbir şey istemedi, herkes okul çıkışı eğlenmeye giderken gitmedi... bunların hiçbirini bilmiyoruz ki. Keza ben okurken yurtta kaldım, mezun olunca hemen atandım, kendi paramla eve çıktım, araba aldım, evlendim, bakıcıya para verdim... çünkü ailem fedakardı ve ben de öyle olmalıydım. Kendi işimi kendim halletmeyi, becerikli olmayı , yük olmamayı, gayreti onlardan gördüm. Torunlarına hediye alırlar alma desem de dinlemezler ama her ihtiyacı bize ait, ben anne babamdan talep etmedim hiçbir şeyi. Çünkü gördüğüm ilginin hakkını veririm

Anne babanın kişisel bir kararla yazlık almasına kimsenin karışmaya hakkı yok. Hele de "ilerde evlenicem bana nasıl destek olcaklar" gibi bir düşünce yapısıyla yaklaşınca göze çok çirkin görünüyor. Kimse kimsenin evlenmesine yardım etmek zorunda değil. Ne ilginç ya, ben de almasınlar yapmasınlar benim için borca girmesinler diye kavga bile etmiştim. Kendimiz alırız diyordum. Senelerce okutmak için ne paralar döktüler bunu da isteyemem dedim. Konu sahibi ise kim bilir ne zaman evlenecek seneler sonrasının hesabını şimdiden yapıyor. Bir yazlığı da annesine babasına çok görüyor. Benim kızım böyle düşünse hayırsız evlatsın derim.

Onlar mutlaka hesap kitap yapmışlardır buna karar verirken ayrıca daha ortada resmiyete dökülmüş bir ilişki yok 3 sene sonra düşünülen bir evlilik var kendi aranızda belki anlaşamayıp ayrılma ihtimaliniz bile var ki şimdiden azar azar birşeyler alıp koyabilirsiniz ya da iş güç sahibi olup öyle evlenebilirsiniz zaten okul biter bitmez evlenmek aileler yardım eder demek hiç mantıklı değil evlilik kaçmıyor ailenizinde bir hayatı istekleri var o kadar büyütüp yetiştirip üniversiteli yapmışlar bir zahmet artık alacakları şeylere de karışıp ama bizim okul var evlenicem demeyin yani birikmişleri olmasa sırf krediyle bu meblağa girmezler

Belkiyle konuşmuyoruz genel bir yorum yaptım ben konu özelinde değil.
Sizin belkilerinize gelirsek; imkanları kısıtlı olan insan çalışır. Üniversite çağında koca koca insanlar bir zahmet imkanlarım kısıtlı diye ağlamasınlar.

İnsan ailesine acır yahu. İş anlaşması gibi hesap kitap yapmak mide bulandırıcı, şöyle bir evlat ilk kez görüyorum. Konu sahibesi de mezun olur olmaz evlenmeyiversin, biraz çalıssın hayatı görsün para ne kadar zor kazanılıyor bir anlasın ayakları yere bassın öyle evlensin derim.

Hayatını yaşamak nasıl lüks olarak görülebiliyor
Hayat yaşamak denilen de yani 60 yaşına gelince yazlık alıp ölene kadar da onun borcunu ödemek ve yine çocuklarına yatırım yapmış olmak.
Sanki insanlar evi ocağı satıp, çocukları kapıya koyup ne haliniz varsa görün diyerek dünya turuna çıkıyorlar. Bence 60+ için iyi bir seçenek

Tabi işlerden iş beğenemiyor keyifçiler

Sanki insanlar evi ocağı satıp, çocukları kapıya koyup ne haliniz varsa görün diyerek dünya turuna çıkıyorlar. Bence 60+ için iyi bir seçenek
Vallahi hayat yaşama anlayışı da bir garip, yazlık aldım oooo hayatı yaşıyorum sonra neden çocuk yapmak istemiyorsun, neden isteyeyim yahu şuna bak ölene kadsr asalak gibi

Bütün ömrünü çalışarak geçiren insanların hayallerine müdahale etmemelisiniz, yaşlılığını rahat geçirmek ister, çocuklarını toplayıp vakit geçirmek ister, tatil için ekstra para harcamaktaysa yazlığa yatırım yapmak ister. Zaten mirasçıları olarak yazlık sizin de hakkınız olacaktır ileride.
Daha iyi bir yatırıma yönlendirmeyecekseniz eğer müdahale etmeye hakkınız yok.

Milletimizi tanimaz olurmuyum, kokunde insafsizlik var bu isin.
Omur boyu eskimekle bitmeyecek havluyu,yikanip katlamaya usenildigi icin misafir cagrilmayan sayisiz nevresimleri, herkes kendi onundeki 1 en fazla 2 tabaktan yemek yiyebilecekken sunum diye 4 5 kat tabak ustuste dosenen yemek takimlarini,misafir gidince mutfak yangin yerine dondugu icin bir daha misafir cagirmaya tovbeleri...
Kahve makinasi nedir,hem de o fiyatta.Cok mu heves ediyor,alirim bimden ne cikarsa,o bozuluncaya kadar hevesini alir,nasil olsa atil kalacak.
Vallahi biz ana babamiza acirdik,hepimiz calisirdik aile isletmesinde,ne alsak hakkimizdi,fakat yazik derdik,gereksiz derdik almazdik.
Kendi calisan emegine aciyor,gidiyor,40 tllik gelin ayakkabisi aliyor bir saat giyilecek diye.
Ama aile karsilarsa 400 tl lik bile az geliyor gozlerine.
Emek verecekler emek,su anda kizima da hersey ucuz geliyor, ki israf icinde de buyutmedik,dedim ki ucuz evet,kendin kazanincaya kadar

Tekrar mesaj sorry

İki tencerem 3 tavam var. Misafir de ağırlıyorum 15 kişilik yemekler de veriyorum. 8 senedir hiç eksiklik duymadım. Eskiyenin yerine yenisini alıyorum eskiyen gidiyor. Az eşya çok huzur.

Kendi anne babam da tam bizim evlilik zamanlarımizda köylerinde ev yaptırmısti. Çünkü artık emeklilik zamanı yaklaşıyordu babamın. Emekli olduktan sonra herhangi birşey yapılmayacağına göre en doğru vakit. Şimdi baharın gelmesini iple çekiyorlar gitmek için. İyi ki yaptırmışlar diyorum her seferinde.

Belli bir yaştan sonra yazlık yada köylerinde olan bir ev çok kıymetli. Bunu anlamamak için bencil olmak gerekiyor işte.

Ya koskoca insanlar herhalde hesap kitap yapmışlardır yazlık aldılar diye açlık sınırında yaşamayacaksınızdir elbet.

Ayrıca ilişkinizin bitme ihtimali var her ilişki evlilikle sonuçlanacak diye bir şey yok.
Ha devam ederse de 2 yılda değil 4 yılda evlenirsiniz yani .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…