• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

İnsanların kendi parası heves etmişler yazlık alacaklar bu onların hakkı engel olmaya hakkınız yok. Ailenize güvenerek bir şeyler yapmayın okulunuzu bitirin iş bulun sonra para biriktirip evlenin aileler destek olmak zorunda değil. Biz eşimle pek destek almadan yaptık çoğu şeyi aileme bunu yapın diyemedim bile kimseye güvenmeyin

Bu arada konu sahibesi bir önceki konusunda erkek arkadaşına 10 bin borç verdiğini ama ödemediğini içeren bir konu açmış.O dönemde ayriymislar sonra barismislar 2000 ini ödemiş 8000 borcu varmış.Elalemin oğluna para çok ailesinin kendi parasını harcamasına izin yok 😁😁😁😁
ona sesi çıksın parasını istesin yook koca kaçar mazallah :KK70: eski konularına bakmamıştım bilmiyorum ama eğer böyleyse o beyle 2-3 seneye kesin evlenir maşallah gül gibi ilişki.hatta öyle adamı yolda bulursanız yapışın müthiş koca.Ama ana baba köle, hep hizmet edicekler, kul köle olucaklar kendilerine bir çöp almıycaklar, hanım kızımızın refah seviyesini düşünecekler :KK70:

Senelerce calisip kendime yazlik almaya karar versem ve cocugumun hayat standartimiz dusecek, ben evlenecegim ne olacak diye dertlendigini duysam 'Kendi hayat standartlarini yukseltme sirasi sende, artik yetiskin olmanin sorumlulugunu almalisin' derim. Kendi ailemin maddi kararlarina karistigimi dusunemiyorum bile gercekten o kadar garip geldi ki bu konu bana. Rolleri degismeye calismanin anlami yok, onlar ebeveyn siz de cocuklarisiniz ve ebeveynler kendi yatirim kararlarini cocuklarindan izin alarak yapmak zorunda degiller.

ona sesi çıksın parasını istesin yook koca kaçar mazallah :KK70: eski konularına bakmamıştım bilmiyorum ama eğer böyleyse o beyle 2-3 seneye kesin evlenir maşallah gül gibi ilişki.hatta öyle adamı yolda bulursanız yapışın müthiş koca.Ama ana baba köle, hep hizmet edicekler, kul köle olucaklar kendilerine bir çöp almıycaklar, hanım kızımızın refah seviyesini düşünecekler :KK70:
Belki oğlan tarafı evlilik için kıza ev alması şartini koymustur.Mesela ailesi su an yazlık değil kışlık ev alsa dayayıp döşeyip bu genç çiftimize hediye etse ...kızımız mahcup olmasa eşinin tarafına ne kadar şahane olurdu !

Canım bunu ailen düşünecek evvela onların kararı biz övünmek icin demiyorum kesinlikle yanlis anlama 4 5 sene once tekirdag taraflarında yazlik aldik 120 bine o zamanda pahali geldi ama hem uzakti biraz hem senede 3 ay en fazla gidip kaliniyordu şimdi koronadan dolayı ailem orda annem 80 yaşında astım tansiyon her hastalık var istanbuldan yasaklar başlamadan gittilerdi oraya şimdi iyiki almışız diyoruz. Kendi birikiminiz vardır verirsiniz vermezsiniz bilemem ama herşeyin hayırlısını isteyin.

Bu arada konu sahibesi bir önceki konusunda erkek arkadaşına 10 bin borç verdiğini ama ödemediğini içeren bir konu açmış.O dönemde ayriymislar sonra barismislar 2000 ini ödemiş 8000 borcu varmış.Elalemin oğluna para çok ailesinin kendi parasını harcamasına izin yok 😁😁😁😁
Kız da haklı bi yerde aslında. Belli ki herif düğün dernek eşya ev kurma olaylarında bir fayda sağlamayacak. E böyle yetişmiş adamın ailesi de aynıdır, onlar da ellerini sürmez. Evlenmek, evlendirmek kıza ve ailesine kalacak. Çünkü kız bulunmaz bir hint kumaşı bulmuş ailece yapışıp kaçırmamalılar ellerinden. Böyle damat herkese nasip olmaz. Yazlık parası da düğüne derneğe gidecek mecbur. Ben şu an hak verdim konu sahibine.

Merhaba kızlar belki bu da dert mi diyeceksiniz ama inanın canım çok sıkkın. Ailem durup dururken yazlık almaya karar verdi ve bunun için kredi çekecekler 300 bin ₺.
Babam öğretmen annemin küçük bir dükkanı var. Çok zengin değiliz. Benim çok sevdiğim ciddi bir ilişkim var 2 3 yıl içinde inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Bu borç beni korkutuyor ister istemez her ay oraya masraf yapılacak 2 kardeş üniversite okuyoruz bizim zaten masrafımız var.
Benim okurken biriktirdiğim bir mebla var ama ilerde bana destek olmazlar diye korkuyorum sıkıntı çekmek istemiyorum. Kendim çalışacağım zaten okulum bitince ama aileye de iş düşecek bu hareketleri bana hiç mantıklı gelmiyor lütfen bana biraz moral verin :KK61:

Planlarınızı kimsenin üzerine kurmayın bu çok yanlış yani anne ve babanız bile olsa. Bugün var yarın yokuz.

Merhaba kızlar belki bu da dert mi diyeceksiniz ama inanın canım çok sıkkın. Ailem durup dururken yazlık almaya karar verdi ve bunun için kredi çekecekler 300 bin ₺.
Babam öğretmen annemin küçük bir dükkanı var. Çok zengin değiliz. Benim çok sevdiğim ciddi bir ilişkim var 2 3 yıl içinde inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Bu borç beni korkutuyor ister istemez her ay oraya masraf yapılacak 2 kardeş üniversite okuyoruz bizim zaten masrafımız var.
Benim okurken biriktirdiğim bir mebla var ama ilerde bana destek olmazlar diye korkuyorum sıkıntı çekmek istemiyorum. Kendim çalışacağım zaten okulum bitince ama aileye de iş düşecek bu hareketleri bana hiç mantıklı gelmiyor lütfen bana biraz moral verin :KK61:
Ben konu sahibine hak verdim hiç garipsemedim. Yine sayfalarca gömülmüş garibim:) sanırsın kimse anne babasına buna ne gerek vardı tarzı çıkışlar yapmıyor... konu sahibi artı kardeşi üniversite okuyorlar daha öğrenci olan iki çocuk var evde. Bakalım hemen iş bulabilecekler mi... anne babalık önür boyu sürer, vay ben artık hayatımı yaşayacağım deme lüksü yok kimsenin diye düşünüyorum. Konu sahibine gelince, vardır büyüklerinin bir bildikleri... şu aşamada yapabileceğin pek bir şey yok, baştan evde iştişare edilseydi fikrini söylerdin

Sizi okutuyorlar bir zahmet çalışıp yapın ne yapacaksanız. Size mi sorsunlar yahu yazlık alırken? Parasını siz ödemeyecekseniz karışmayın.
Ayrıca covid 19 sonrası insanlar gayet haklılar bir yerlerde yazlıkları olması konusunda,ben bile sitede yaşamı severdim,keşke bahçeli evim olsaydı diyorum şu an. Hala da imkan olursa istiyorum,fikrim değişmedi. Otel tatili isterdim,herşey hazır gelsin,uğraşmayayım diye,şu an yazlıktan başka bir yerde tatil yapamayacak durumdayım.

Anne babaya yazık
Elin herifine 10.000TL yedir ama rahat etmek isteyen emektar anne babanın evine laf et. Yazık gerçekten. Forumda çok koca delisi tip gördüm, kocaya sebep çocuğunu harcayanlara çok kızıyorum ama koca aşkına anne babasına acımayan evlat apayrı bir kategori şaşkınım.

Sırf annen baban diye şu saatten sonra evlenmene yardım etmek zorunda değiller. Senelerce sizi okutmaktan zaten birşey yaşayamamışlardır. Onlar da insan, yazık değil mi? Belki de annen evlendiğinden beri hayali olan yazlığı anca alabiliyor. Birikimin varmış almaya başla kendi çeyizini. Mezun olunca da yine çalışır müstakbel eşinle beraber alırsınız alınacakları. Gelenek var diye çeyizini yapmak zorunda değil ailen.

Ben konu sahibine hak verdim hiç garipsemedim. Yine sayfalarca gömülmüş garibim:) sanırsın kimse anne babasına buna ne gerek vardı tarzı çıkışlar yapmıyor... konu sahibi artı kardeşi üniversite okuyorlar daha öğrenci olan iki çocuk var evde. Bakalım hemen iş bulabilecekler mi... anne babalık önür boyu sürer, vay ben artık hayatımı yaşayacağım deme lüksü yok kimsenin diye düşünüyorum. Konu sahibine gelince, vardır büyüklerinin bir bildikleri... şu aşamada yapabileceğin pek bir şey yok, baştan evde iştişare edilseydi fikrini söylerdin

Di mi ya. Anne baba olmak demek çocuğuna kul köle olmak demektir. Yıllarca yemez yedirir, giymez giydirirsin. İmkanının el verdiği en iyi okullara, kurslara gönderirsin, sosyal aktivitesine, sanat eğitimine, sporuna paralar saçar, ordan oraya taşırsın. Üniversite döneminde yurdu, kirası, yemesi, içmesi, dersi kitabı verirsin de verirsin ama yetmez çünkü gencimiz sosyalleşmeli bir de sosyal hayatı kültürel etkinlikleri için verirsin. Okul bitti vermek bitti mi tabi ki bitmedi, iş bulması için kendini hala geliştirmesi lazım biraz daha ver. İş buldu aman parasını harcamasın biriktirsin çünkü evlenecek, biriktirmiyorsa da sevgilisine falan borç versin anne baba nasıl olsa ihtiyaçlarını karşılar. Düğün zamanı geldi para biriktirmişti galiba ama o para kenarda dursun, harcanmasın ilerde ev falan alır. Hem anne baba ne güne duruyor, versin. Eşyayı da alsın düğünü derneği de yapsın. Çünkü onlar anne baba, anne babalık bitmez. Dur dur hala bitmedi bi de bunun torun faslı var. Ya hastane ücretini ödersin ya oda takımı falan alırsın. Boru mu torun veriyorlar sana. Torun çok önemli, küçük bir pirems ya da piremses o çünkü. Merak etme onu da sen büyüteceksin, çünkü anne baba olmak bunu gerektirir. Anne babalıktan emekli olunmaz. Ölene kadar evladına vermek zorundasın. Ama dikkat et elden ayaktan düşme, düşersen orda biter işte anne babalık.

Di mi ya. Anne baba olmak demek çocuğuna kul köle olmak demektir. Yıllarca yemez yedirir, giymez giydirirsin. İmkanının el verdiği en iyi okullara, kurslara gönderirsin, sosyal aktivitesine, sanat eğitimine, sporuna paralar bayar ordan oraya taşırsın. Üniversite döneminde yurdu, kirası, yemesi, içmesi, dersi kitabı verirsin de verirsin ama yetmez çünkü gencimiz sosyalleşmeli bir de sosyal hayatı kültürel etkinlikleri için verirsin. Okul bitti vermek bitti mi tabi ki bitmedi, iş bulması için kendini hala geliştirmesi lazım biraz daha ver. İş buldu aman parasını harcamasın biriktirsin çünkü evlenecek, biriktirmiyorsa da sevgilisine falan borç versin anne baba nasıl olsa ihtiyaçlarını karşılar. Düğün zamanı geldi para biriktirmişti galiba ama o para kenarda dursun, harcanmasın ilerde ev falan alır. Hem anne baba ne güne duruyor, versin. Eşyayı da alsın düğünü derneği de yapsın. Çünkü onlar anne baba, anne babalık bitmez. Dur dur hala bitmedi bi de bunun torun faslı var. Ya hastane ücretini ödersin ya oda takımı falan alırsın. Boru mu torun veriyorlar sana. Torun çok önemli, küçük bir pirems ya da piremses o çünkü. Merak etme onu da sen büyüteceksin, çünkü anne baba olmak bunu gerektirir. Anne babalıktan emekli olunmaz. Ölene kadar evladına vermek zorundasın. Ama dikkat et elden ayaktan düşme, düşersen orda biter işte anne babalık.
Saptırmayın allahaşkına trajediye bağlamışsınız. Anne babamın hakkını hiç ödeyemeyeceğimi şu forumdaki avrupalının yandan yemişi yorumlar karşısında çok iyi anlıyorum

Kusura bakmayın ama siz de konu sahibi gibi bencilce düşünüyorsunuz. Sırtı anaya babaya haşlamak ne kolay oh valla. İlerde torun olur onun da giyimi kuşamı yatağı beşiği anadan babadan beklenir. Fırsatçılık bu.

Konu sahibi 2-3 yıl sonraki düğün planları İçin şimdiden gerilme dur bakalım zaman neyi gösterir. Abimlerin düğününe yakın annemler eve koltuk takımı almıştıda yengem abimi annemlerin üstüne salmıştı, bizim düğünümüz var annen koltuk takımını yeniliyor diye sonra ne oldu biliyormusun annemler abime 0 daire düğün altın eşya verdiler yengem bir yatak odası takımı bile alamadı. Ne biliyorsun sen böyle ailene yüklenirken zamanı gelince ailenin senin herşeyini yapmayacağını yada karşı tarafın biz birşey yapamayız beraber yapsınlar demeyeceğini? Boşuna kendinizi kurmayın.

benimde 2 çocuğum var herşeyin iyisini yesinler, gezsinler diye elimizden geldiğince fedakarlık yapıyoruz günü gelince bende kazandığımı istediğim gibi tasarruf etmek isterim

Back