Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

Ay Allahım mahcup olacak ne var ben yazdiklarinizdan baştaki de dahil olmak üzere hiç birinde tek bir mantık göremedim. Sen aileni mahcup görürsen taaa 3 yıl sonrası için herkes görür unutma. Sen aileni ne kadar önemsersen karşındaki de o kadar önemser

Size ne bundan parası sizden mi çıkacak
Adam gibi işe girip çalışırsanız bunlar dert olmaz
Sanki anaya babaya evleniliyormus gibi onların da yardım etmesi gerekecek
evlenmeyi biliyorsan bulacaksın o parayı kusura bakma

kararlarının sorumluluğunu alacaksın basit
Herhalde işe giremem diye düşünüyorsunuz ondan bu durum

He adamlar bence 300 bini direkt ay kızımız evlenir diye sana versinler yani çok haklısın cınım
Hep çocuklara vermeli aman amann kendilerine neden bir şey yapsınlar

şu düşünceyle evlenecek olgunluk göremedim sizde 2 3 yıla değişir mi bilmem

Sizin için en iyisini düşünüp okutup meslek sahibi ediyorlar işte. Başka bir şey yapmalarına gerek yok. Gencecik üstelik eğitimli bir kadının hala bu ataerkil kafalara sıkışıp kalmış olması çok vahim.

Benim çocugum bana böyle dese banane evlenme birlikte yaşa madem paran yoksa derdim

Birlikte yaşamaya da paran yoksa ondan da banane uzaktan uzağa takılın derdim

kesin parası yokken çocuk yapanlardan olursunuz o zman da biz çok zor durumdayız bize ailem yardım etmedi dersiniz

yapmayın bakın her şeyin çözümü var

Çocuk olunca insan kendinden vaz mı geçmeli.

Neden mahcup olacaklar anlamadım.
Sizin için en iyisini düşünerek okutmuslar bu yasa getirmişler.
Biz ailemiz Sağ olsun bizi okuttu diyerek herşeyimizi kendimiz yaptık.Simdi çocukları büyütürken o kadar zorlanıyoruz ki büyüsünler okusunlar kendi başlarının çaresine baksınlar bizde keyif yapalım diyoruz.Sahsen çocuklarım meslek sahibi olduktan sonra da benim hayatıma parama karışsa çok üzülürüm hiç mi benim birseye hakkım yok diye.

Ah tabi yazlığın kıymetini yıllar sonra anlayacaksınız

Bu kadar bencil düşünmeyin. Belli bir yaşa gelmişler, emeklilik öncesi kendileri için birşeyler yapmak istiyorlardır, size mi soracaklardı ne yapalım diye? Eğitiminizi tamamlayıp kendi sorumluluğunuzu alıp evlenin bir zahmet.

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti

Bu mesajıma neden hala beğenmedim gelmedi ay bekliyorum ama üzülüyorum yoksa okumuyor musun

Evlenirken ailemin durumu çok yoktu. Üniversiteyi bitirince asgari ücret ile bir yer de işe girdim. Her şeyimi kendim aldım. Eşimin yüzüğün kadar. Param o kadar bereketlenmişti ki. Oturma odası takımı +beyaz eşya, tüm tabak, tencere aklına ne gelirse, nevresim setleri...

Sen de evlenme meraklısısın o zaman onu ne yapacağız?
Daha 2-3 yıl sonra olup olmayacağı belirsiz düğünün derdine düşmüşsün

Şu an uykusuzluktan bitkinim, 17 ayda 10 yaş yaşlandım, çocuk taşımaktan iskelet sistemim çöktü, sosyal hayatım zaten kalmadığı gibi eşimle de eskisi gibi değiliz. Maddi olarak ise kendime en son ne zaman bir şey aldım bilmiyorum.
Pardon da sırf şu 17 ayın sebebine bile çocuğum ileride böyle düşünecek olsa ve bilsem alnını karışlarım. Daha büyüyene kadar vereceğim emekleri saymıyorum. Yahu sen benim bütün hayatımı alt üst etmişsin, her şeyimi vermişim ve bir çok şeyden mahrum kalmışım. O da ne için sırf mutlu ol, ayaklarının üzerinde durabilen, kendine yetebilen biri ol diye bir de dahasını mı istiyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…