• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

Merhaba kızlar belki bu da dert mi diyeceksiniz ama inanın canım çok sıkkın. Ailem durup dururken yazlık almaya karar verdi ve bunun için kredi çekecekler 300 bin ₺.
Babam öğretmen annemin küçük bir dükkanı var. Çok zengin değiliz. Benim çok sevdiğim ciddi bir ilişkim var 2 3 yıl içinde inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Bu borç beni korkutuyor ister istemez her ay oraya masraf yapılacak 2 kardeş üniversite okuyoruz bizim zaten masrafımız var.
Benim okurken biriktirdiğim bir mebla var ama ilerde bana destek olmazlar diye korkuyorum sıkıntı çekmek istemiyorum. Kendim çalışacağım zaten okulum bitince ama aileye de iş düşecek bu hareketleri bana hiç mantıklı gelmiyor lütfen bana biraz moral verin :KK61:
Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ... sözü geldi aklıma . İhtiyaç için kredi çekilmeli diye düşünüyorum. Lüks için çekilmez hele ki 2 öğrenci varken evde 🤷‍♀️

Ben de yorum yapanlara nazaran küçük yaşta birine bu şekilde hakaret vari aşağılayıcı üslupla yorum yapanları kaba buluyorum. Emoji kullanmakta da özgürüm hoşlarına gitmeyen bir durum varsa güzellikle izah edebilirler diye düşünüyorum.
Konuştum konuyu her hangi bir verimli cevap alamadım. Yazlık almalarına karşı da değilim sadece şuan doğru zaman mı onun kaygısındayım. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum sadece.

Güzel kardeşim, biraz daha geniş açıdan bak.. buradaki insanlar kötü bir şey demiyor, yıllarını vermişler, okutmuşlar böyle bir karar aldılarsa sizi de düşünerek almışlardır diyor insanlar, ben de katılıyorum..
Benim nice nice arkadaşım var mezun olup işe girer girmez ailelerine bakmaya başladılar. En yakın arkadaşım kaç bin lira borcun altına girip ailesine ev aldı. O kadar okuttuk bize bakacaksın kafasında olan aileler de var.. Aileniz bir yatırım yapıyor sonuçta ve nihayetinde sizlere kalacak kime kalacak.. Desen ki babam aldığı maaşı zevkine hobilerine harcıyor, ben evleneceğim beni hiç düşünmüyor gene bir nebze haklısın deriz, ama burada bir yatırım söz konusu.
Ya da şu an düğün arifesinde olsan ve ailen böyle bir karar almış olsa gene bir nebze haklısın diyip seni teselli ederiz, ama öyle bir şey de yok. 2-3 yıla kim öle kim kala.. Ben yerinde olsam sevincimden deli olurdum yazlığımız olacak diye.

Ay di mi ya?
Insan anneme babama destek cikayim, yuklerini alayim, gonullerini hos tutayım, onca emegi odeyemem ya, en azindan anlik mutlu edeyim diye dusunur.
Ama onca emegin ustune hala keyif catacaklar benim evlenmem lazim la gelsinler yine.
Bir arkadaşım asla cocuk sahibi olmayi düşünmüyor, bizim toplumda yetisen cocuklar için de kene/parazit/somuru imparatorlari falan diyor :)) hakli sanirim
Valla bu tarz düşünen o kadar gördüm ki haklı doğurmasaymış diyorlar bide kolayını bulmuşlar :KK14:bende yapmadım hayat bana güzel :27:

Ne ağlıycam ya, şu an demek ki sınırları iyi çizmek lazım diye düşünüyorum. Şimdiden "ben senin için yaşamıyorum, kendi hayatım var" mesajını vermeye başlayayım :KK70:
Sen mesajı vereceksin de bakalım oğlun alacak mı :KK70:

Ayranı yok içmeye tahtırevanla gider ... sözü geldi aklıma . İhtiyaç için kredi çekilmeli diye düşünüyorum. Lüks için çekilmez hele ki 2 öğrenci varken evde 🤷‍♀️
Yoo gayet konut için çekilir. Hatta isterlerse çatır çutur tahtarevanla büyük abdeste gitmek için çekerler. Size, bana mi soracaklar?

Yoo gayet konut için çekilir. Hatta isterlerse çatır çutur tahtarevanla büyük abdeste gitmek için çekerler. Size, bana mi soracaklar?
Her yorumumun altına bir avukat çıkıyor !
muhattabım siz misiniz niye geriliyorsunuz fikrimi söyledim ben. Tabi ki de konut için çekilir ama ayağını yorganına göre uzat lafı vardır. Bir çocuk okutmak kolay mı sanıyorsunuz. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor

Her yorumumun altına bir avukat çıkıyor !
muhattabım siz misiniz niye geriliyorsunuz fikrimi söyledim ben. Tabi ki de konut için çekilir ama ayağını yorganına göre uzat lafı vardır. Bir çocuk okutmak kolay mı sanıyorsunuz. Uzaktan davulun sesi hoş geliyor
Ee okutmuslar işte, düşünün o kadar zorlan okut büyüt, sonra de ki ben yazlık alayım emekli olurum gider keyif yaparım artık, bu sefer çocuk "ama ben daha evlencem ne yazlığı" desin.

Ee okutmuslar işte, düşünün o kadar zorlan okut büyüt, sonra de ki ben yazlık alayım emekli olurum gider keyif yaparım artık, bu sefer çocuk "ama ben daha evlencem ne yazlığı" desin.
Ya o konuda haklısınız zaten evlenirken anne babaya güvenip iş yapmayacaksın ki sonuçta kız çocuğusun annen baban sana düğün yapacak hali yok ki . Bırakta onu evleneceğin adam düşünsün 2 3 yıl diyor o yıllara kadar bakalım gelecek mi ilişki ya da geldi diyelim boş boş oturmaz evde çalışır kendi çeyizini dizer evlenmek isteyen . Vallahi eşim ailesinden 1 lira almadan düğünü yaptı sonra da altınla taksitle ödedik bütün borçları kimseye minnet etmeye gerek yok ki .ama arkadaş evde okuyan iki kişi var diyor bence ertelenebilecek bir hayal ailesinin ki ama kızın evliliği için değil tabi

Aileniz siz evleneceksiniz diye yazlık almasınlar mı?

Ben çalıştım birikimimi nakit olarak yaptım, çeyizlik tüm alınacakları, altınımı bile aldım attım.
Ailemden 5 kuruş almadım.

Sizde kendiniz yapın.
Siz mutlu olun diye aileniz olmasın mı?

Hiç bişey yapmasalar tamam ama eğitim hayatınızı, bakımınızı, ihtiyaçlarınızı karşılamışlar.

Ya o konuda haklısınız zaten evlenirken anne babaya güvenip iş yapmayacaksın ki sonuçta kız çocuğusun annen baban sana düğün yapacak hali yok ki . Bırakta onu evleneceğin adam düşünsün 2 3 yıl diyor o yıllara kadar bakalım gelecek mi ilişki ya da geldi diyelim boş boş oturmaz evde çalışır kendi çeyizini dizer evlenmek isteyen . Vallahi eşim ailesinden 1 lira almadan düğünü yaptı sonra da altınla taksitle ödedik bütün borçları kimseye minnet etmeye gerek yok ki .ama arkadaş evde okuyan iki kişi var diyor bence ertelenebilecek bir hayal ailesinin ki ama kızın evliliği için değil tabi
Bakin hemen hemen aynı şeyi diyoruz. Gelirleri muhtemelen o yazlığı alabilecek ölçüde. Hanimkizimiz tahminen son sınıf veya 3.sınıf yani yolun sonuna getirmiş ailesi. Aile olarak bir yerden sonra keyif yapmak onlarında hakkı. Bende vallahi ise başlar başlamaz babamın acil yüklü bir borcu vardı direkt onu ödedim. Evlenirken olabildiğince yük olmadım. Aileler evlatları için zaten kaç ev parası kaç çeyiz parası harcıyor o yaşa kadar. Biraz şımarıklık onlarında hakkı. Hatta keşke benim imkanım olsa ben aileme yazlık alabilsem vallahi

Merhaba kızlar belki bu da dert mi diyeceksiniz ama inanın canım çok sıkkın. Ailem durup dururken yazlık almaya karar verdi ve bunun için kredi çekecekler 300 bin ₺.
Babam öğretmen annemin küçük bir dükkanı var. Çok zengin değiliz. Benim çok sevdiğim ciddi bir ilişkim var 2 3 yıl içinde inşallah evlenmeyi düşünüyoruz. Bu borç beni korkutuyor ister istemez her ay oraya masraf yapılacak 2 kardeş üniversite okuyoruz bizim zaten masrafımız var.
Benim okurken biriktirdiğim bir mebla var ama ilerde bana destek olmazlar diye korkuyorum sıkıntı çekmek istemiyorum. Kendim çalışacağım zaten okulum bitince ama aileye de iş düşecek bu hareketleri bana hiç mantıklı gelmiyor lütfen bana biraz moral verin :KK61:
Doğur emzir gününden gecenden ver büyüt paranı aklını duygularını ver okut ama kendine kendi istediklerine fırsat bulama hep onları düşün. Anne olmadığın için anlamıyorsun hem psikolojik hem maddi olarak annelik sürekli vericilik demek. Maddiyatıda geçtim gençlik yılları gezip eğlenebilecekken bebek büyütmesi rahat yemek bile yiyememesi artık gelmişler belli bi yaşa sizi de okulunuzu okutmuşlar birazda kendileri için yaşalarsa nasıl olur, bence sizin hareketiniz mantıksız ve bencilce maalesef

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Aynen, sana tencere tabak düzmek çok daha önemli degil mi? bilmem hangi marka yatak odası, hangi marka yemek takımı falan olmazsa evlenemezsin. Velev ki evlendin, aman sakın kaynanana ve elaleme rezil olma. Üzgünüm ama bencilsin. Yazlık elzem olmayabilir ama tüm hayatı boyunca eşek gibi çalışıp çocuk okutan ve bana göre üstüne düşeni fazla fazla yapan bir ailenin hakkı diye düşünüyorum. Keşke benim anne babamın da imkanı olsa da alsalar ,ya da benim imkanlarim yetse de ben alabilsem.

Arkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Onlara da koca çok mu elzem bir sey değil gibi gelmiş ve yazlık almışlar

Son açıklanan kamu bankası kredileri ile yazlık, ev tarzı bir yatırıma girmek özellikle düzenli geliri olan memurlar için çok mantıklı. Durup dururken değil bu sebeple karar vermiştir ailen.

Gelecekteki olası düğünün yerine ekonomi gündemini göz önünde bulundurarak yatırım yapmalarına kızmak için ya düğün hayalleri dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyen çok boş bir kız olman ya da aşırı bencil olman lazım.

Ben de yorum yapanlara nazaran küçük yaşta birine bu şekilde hakaret vari aşağılayıcı üslupla yorum yapanları kaba buluyorum. Emoji kullanmakta da özgürüm hoşlarına gitmeyen bir durum varsa güzellikle izah edebilirler diye düşünüyorum.
Konuştum konuyu her hangi bir verimli cevap alamadım. Yazlık almalarına karşı da değilim sadece şuan doğru zaman mı onun kaygısındayım. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum sadece.
Şu an en doğru zaman çünkü devlet bankaları konut kredisinde indirim yaptılar.Bahsettiginiz 300 binde bir yazlık için çok büyük bir rakam değil.Ayrica ev iyi bir yatırım hiçbir zaman zarar ettirmez.300000 liranın hepsini kredi olarak çekseler bile odemeleri 3800 oluyor 10 yılda.Ki ellerinde mutlaka bir paraları vardır.zaten banka yüzde yüzünü vermiyor.Aylik ödemeleri bu kadar bile olmayacaktır. Sırf sizin yaşam kaliteniz düşecek diye onları emeklilik zamanlarında kafa dinleyecekleri hayatlarının belki de son zamanlarında rahat edeceklerini düşündükleri birşeyden vazgeçirmek hoş olmaz diye düşünüyorum.

Back