- 13 Eylül 2015
- 21.885
- 68.756
- 598
- Konu Sahibi Bizguzellikkk
-
+1000000Di mi ya. Anne baba olmak demek çocuğuna kul köle olmak demektir. Yıllarca yemez yedirir, giymez giydirirsin. İmkanının el verdiği en iyi okullara, kurslara gönderirsin, sosyal aktivitesine, sanat eğitimine, sporuna paralar saçar, ordan oraya taşırsın. Üniversite döneminde yurdu, kirası, yemesi, içmesi, dersi kitabı verirsin de verirsin ama yetmez çünkü gencimiz sosyalleşmeli bir de sosyal hayatı kültürel etkinlikleri için verirsin. Okul bitti vermek bitti mi tabi ki bitmedi, iş bulması için kendini hala geliştirmesi lazım biraz daha ver. İş buldu aman parasını harcamasın biriktirsin çünkü evlenecek, biriktirmiyorsa da sevgilisine falan borç versin anne baba nasıl olsa ihtiyaçlarını karşılar. Düğün zamanı geldi para biriktirmişti galiba ama o para kenarda dursun, harcanmasın ilerde ev falan alır. Hem anne baba ne güne duruyor, versin. Eşyayı da alsın düğünü derneği de yapsın. Çünkü onlar anne baba, anne babalık bitmez. Dur dur hala bitmedi bi de bunun torun faslı var. Ya hastane ücretini ödersin ya oda takımı falan alırsın. Boru mu torun veriyorlar sana. Torun çok önemli, küçük bir pirems ya da piremses o çünkü. Merak etme onu da sen büyüteceksin, çünkü anne baba olmak bunu gerektirir. Anne babalıktan emekli olunmaz. Ölene kadar evladına vermek zorundasın. Ama dikkat et elden ayaktan düşme, düşersen orda biter işte anne babalık.
Ben de yorum yapanlara nazaran küçük yaşta birine bu şekilde hakaret vari aşağılayıcı üslupla yorum yapanları kaba buluyorum. Emoji kullanmakta da özgürüm hoşlarına gitmeyen bir durum varsa güzellikle izah edebilirler diye düşünüyorum.
Konuştum konuyu her hangi bir verimli cevap alamadım. Yazlık almalarına karşı da değilim sadece şuan doğru zaman mı onun kaygısındayım. Mantıklı düşünmeye çalışıyorum sadece.
Yıllar sonra o yazlık da kocanızla keyif yaparken bu konunuzu okuyunArkadaşım ben burada moral verin diyorum abuk subuk yorum yapıyorsunuz, yok bencillikmiş yok bilmem ne ben kendi ailemi de düşünüyorum kendi geleceğimi de yazlık çok elzem olmazsa olmaz bir şey değil. Herkes de ne keyif meraklısıymış anlamadım gitti
Aileniz şu düşüncelerinizi okusa, nasıl bir evladımız varmış diye mahcup olur asıl.insan ailesinin mahcup olmasını da istemiyo
Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!ona sesi çıksın parasını istesin yook koca kaçar mazallaheski konularına bakmamıştım bilmiyorum ama eğer böyleyse o beyle 2-3 seneye kesin evlenir maşallah gül gibi ilişki.hatta öyle adamı yolda bulursanız yapışın müthiş koca.Ama ana baba köle, hep hizmet edicekler, kul köle olucaklar kendilerine bir çöp almıycaklar, hanım kızımızın refah seviyesini düşünecekler
Valla burda yazan herkes haklı kusura bakma. Umarım ailenize baskı yapıp vazgecirmezsiniz.Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!
Aynen o şekilde ben onlar zorlanmasın diye devletten kyk borcu yapıyorum ilerde de kendim ödeyeceğim borcunu onlardan da fedakarlık bekliyorum anne babanın çocuğu için fedakarlık yapması garip bişeymiş herhaldeOlmamış şeylerle ilgili yorumlar döşemeyin az önce @KudrAlobar ın yaptığı gibi. Belki konu sahibi bu zamana kadar hep ekonomik yaşadı, ailesini zora sokmamak için keyiflerinden giyinmesinden kıstı, ekstra hiçbir şey istemedi, herkes okul çıkışı eğlenmeye giderken gitmedi... bunların hiçbirini bilmiyoruz ki. Keza ben okurken yurtta kaldım, mezun olunca hemen atandım, kendi paramla eve çıktım, araba aldım, evlendim, bakıcıya para verdim... çünkü ailem fedakardı ve ben de öyle olmalıydım. Kendi işimi kendim halletmeyi, becerikli olmayı , yük olmamayı, gayreti onlardan gördüm. Torunlarına hediye alırlar alma desem de dinlemezler ama her ihtiyacı bize ait, ben anne babamdan talep etmedim hiçbir şeyi. Çünkü gördüğüm ilginin hakkını veririm
Zaten fedakarlık yapmışlardır. Sizi de okutuyorlar. Ben de kendim ödedim kyk borcunu. Kına gecesi salonumu da ödedim. Çeyizimi de aldım. Kinami bile aldım en küçüğü vs. Ve bunları ücretli öğretmenlik maasimla yaptım. At gözlüğü takmış gibi her yorumu görmezden geliyorsunuz.Aynen o şekilde ben onlar zorlanmasın diye devletten kyk borcu yapıyorum ilerde de kendim ödeyeceğim borcunu onlardan da fedakarlık bekliyorum anne babanın çocuğu için fedakarlık yapması garip bişeymiş herhalde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?