Ailem borç yapmaya karar verdi 😔

[QUOTE="KudrAlobar, post: 64036962, member: 920632 15 kişilik yemekler de veriyorum. 8 senedir hiç eksiklik duymadım. Eskiyenin yerine yenisini alıyorum eskiyen gidiyor. Az eşya çok huzur.
[/QUOTE]
Gonul isterse 2 tencereyle kimler kimler agirlanir,yeter ki niyet olsun,samimiyet olsun.Cocuklugumuzda komsu teyzeler 2 yumurtanin biriyle kek,digeriyle pogaca yapardi,bir baskasi patates salatasi getirirdi,bahcelerde ne senlikler olurdu gule oynaya.
Simdi imkanlar genisledi,gonuller daraldi.
Esyalar fonksiyoneldi,bir borcamda kek te cirpabilir,salata da doldurur,firinda tepsi olarakta kullanirdiniz.
Esyalarda tembellesti artik:)),her birisi isini yapiyor,cekiliyor koseye,isgal ettigi yer,harcanan para,temizlemesine harcanan vakitte cabasi...

+1000000

Mantıklı düşünmek değil sizinki cikarlariniz doğrultusunda sonuç almak istiyorsunuz sadece. Ki ailenizin aldığı yazlık yine cikariniza da neyse.

Ailem mahçup olmasın cümlesi nedir bir de yav? Aileniz olsa olsa sizin gibi düşünen bir çocuğu olduğu icin ele güne mahçup olur

Şu an dogru zaman mi sorusuna ise eğer geçmiş krizlere bakarsak evet doğru zaman gibi gozukuyor. Konut kredileri en son ne zaman bu kadar düşüktü?

Anladığım kadarıyla emeklilikleri de yaklaşmıştır. Biraz da olsa çalışırken borcu hafifletip ikramiye ile de borcu bitireceklerdir.
Elbette çalışıp bir şeyler yapacağız gönlümüze göre olsun diye. Ailelerimiz de bizi düşünüyordur ama eğer biz çalışmıyorsak illa ki onların öngördüğü kadar harcama yapabiliriz. Ama unutmayın onların da bir hayatı ve kendilerince düşündükleri bir ödeme planı vardır.

Yazlığın kıymetini anlarsınız sonra.
Bizimkiler de yazlık yaptırdılar, o zamanlar (Ortaokuldaydım) elbette sıkılmıştık bir miktar, 5 ayakkabım değil 2 oluverdi; 5 tişörtüm değil 3 oluverdi ama bir şeyler kalıcı oldu. Şimdi canımız istediğinde bağın bahçenin içinde gezebileceğimiz inziva bir köşemiz var. Gittiğimizde eşimle çocuğumla kalacağımız bir oda daha var, çocuğun salıncağını kurduğumuz, mevyesini yediğimiz ağaçlarımız var.

Sonradan anlarsınız bir kapının daha kıymetini, bir güvencedir, varken biriksin olsun. Kimin olacak yazlık, yine size, kardeşinize yatırım. Sanki gidip kumarda yiyorlarmış gibi parayı, çok gereksiz bu siteminiz.

Eşimle evlilik kararı aldığımızda henüz üniversitede ogrenciydik. Sonrasında eşim de, ben de okullarimizdan mezun olup çalismaya basladık. Sözlendik, nişanlandik, nişanlılık döneminde evimizin ihtiyaçlarını birlikte karar vererek satın aldık 1 yıl nişanlılık sürecinde borclarimizi ödedik ve evlendik. Annem ve babam hiç yardım etmediler diyemem ama tüm yükü onların üzerine bırakmadım keza eşim de öyle. Sizin şimdiden annem babam beni evlendiremez düşüncesine girmeniz beni çok şaşırttı doğrusu. Son yaşadığımız sürece de bakarsanız üç günlük dünya, anneniz ve babaniz bugüne dek kim bilir sizi yetistirmek için ne fedakarliklar yaptılar. Size önerim; okulunuzu bitirin, çalışma hayatına geçin ve kendi ayaklarınızın üzerinde durun.

Sevgilinden ayrilirsan yazlik evinize gider soguk deniz sularina atarsin kendini

Yazlik iyidir candir.
Ayrica bu bazi genclerin ailelerini sömürmelerine hayretle bakiyorum herdefasinda.
Ben evlensem suan ceyiz vs altina kadar kendim alabilirim. Yani altin dahi kendim alir aileme veririm bana taksinlar diye. Asla zora sokmak istemem.
Hatta tatillere götüyorum onlari.
Sagolsunlar cocuk iken burnumdan salya sümük dahi akmadan tertemiz ve saglikli bir sekilde büyüttüler beni. Asla haklarini ödeyemem.
Ben keyif yapacagima onlar yapsin diye bakiyorum herdefasinda.
Ben onlara öyle bakarken onlarda ayni gözle bakiyor bana .. istesem herseylerini verirler bana mesela.

Gencler ailelerinin kiymetlerini bilmeli.
Anne babaniz sadece annelikten ve babaliktan ibaret degil unutmayin onlarda insan onlarin da istekleri var.. ki siz bebek iken kendi zevklerinden seve seve mahrum kaldilar sizler icin. Öpün öpün basiniza koyun...serbest birakin kendi keyiflerine baksinlar hatta siz elinizden geldigince firsatlar yaratin onlar icin.

İnşallah anne babanız sizi dinlemez de yıllardır çalışıyor olmanın karşılığı kendilerine bir yazlığı çok görmezler.

Evlenirken de siz kredi çekip kendi ihtiyaçlarınızı karşılayın. Aileniz bunca yıl çalışmış yazlık da hakları kusura bakmayın.insanlar çocukları olunca kendi hayatlarından fedakarlık edip her seyi çocuğa göre planlıyor ama bu doğru değil. Sizi aç açık birakmamislar okutup bugünlere getirmişler bundan sonrasını da bırakın onlar yaşasın. Hem ilerde size de faydası olur. Pandemi sebebiyle müstakil tatil ortamları kesinlikle daha cazip artik.

Yıllar sonra o yazlık da kocanızla keyif yaparken bu konunuzu okuyun

Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!

Konuyu tam okumuş olsaydınız 'eski' sevgilimin borcu olduğunu anlardınız. Ne içi pis insanlarsınız tanımadığınız insana bile bu kadar kin güdüyorsunuz. Pes. Allah bildiği gibi yapsın!
Valla burda yazan herkes haklı kusura bakma. Umarım ailenize baskı yapıp vazgecirmezsiniz.

Aynen o şekilde ben onlar zorlanmasın diye devletten kyk borcu yapıyorum ilerde de kendim ödeyeceğim borcunu onlardan da fedakarlık bekliyorum anne babanın çocuğu için fedakarlık yapması garip bişeymiş herhalde

Zaten fedakarlık yapmışlardır. Sizi de okutuyorlar. Ben de kendim ödedim kyk borcunu. Kına gecesi salonumu da ödedim. Çeyizimi de aldım. Kinami bile aldım en küçüğü vs. Ve bunları ücretli öğretmenlik maasimla yaptım. At gözlüğü takmış gibi her yorumu görmezden geliyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…