Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

Dediginiz gibi geleceği bilemem hayat ne gosterir. Yarın ne olcak yanimda olcaklarmi bakalım. Neler yasyor insanlar bi basina ayakta kalmak zorunda kaliyorlar. Başımane gelcek bilemem. Basimin caresine bakmam lazim. Bu hastane işi uygun olur. Sağlık işi ses de edemezler. Derim ozelde bi doktor buldum duzenli ona gidicem iyiymis diye 400-500 oraya gitti diyerek atarim kenara sık sık

Geçmiş olsun , Rabbim şifa versin inşallah.
valla özel hastane adına bile para alıyor bunu kullanarak çok iyi birikim yapabilirsin Can'ım .

1 senede 1000 tl çok az aslında. Bu evde üç kişi yaşıyor. Faturalar harici yardım yapmanızı tavsiye etmem, onda da gelen fatura miktarını 3'e bölüp payınıza düşeni verin. Herkes kendi masrafını kendi ödesin. Ev arkadaşı gibi olun yani, onların lüks masrafları sizin cebinizden çıkmamalı.

Bence daha çok atmalisin . Ne kadar yapsan da göze görünmeyecek yapıda ailen. İyi yapıyorsun aynen devam...

Sizin sizi somuren aileniz yoksa tabii aglancak halime gülüyorum
Babam vefat etmeden geleceğimi dusundu sağolsun, annemin sağ tarafı felcli yinede babamdan gelen paraya el sürmez (ki 3 kız kardeşi kart her ay birimizde olur 2 ablamda evli) kendi maaşını bana verir yarisini eve harca yarsini kendine al diye ki öyle varlıklı değil kendi yagimizda kavrulan biriyiz

Ayda 1000tl at kenara.agzini sıkı tut.sırlı ol.Musrifse elindekini versen onuda harcarlar zaten.kenarda bulunsun.kimseye bahsetme birikiminden

Devlette ogretmensınız anladgm kadarıyla bransınızı blmıyorum ama ekders de bı zaten 500 600 tl yanı maasım 2600 demıssınız de ondan :) Ailenize haber vermek zorunda degılsınız kı zaten bencede bırıkım yapın

Bence daha çok saklamamakla hata ediyorsun. Madem böyle bir ailen var. Evin ortak giderlerine herkes kadar katkıda bulun gerisini kenara ayır. Yarın öbürgün lazım olacak emin ol.

O kadar maaşla az bile biriktirmişsin biz kira ödeyip ev geçindiyoruz bi de artırıyoruz. Yetirmeyi değil artırmayı hedeflersen, bi şey bitmeden ikinciyi almazsan daha çok biriktirirsin eski kredi kartı maduru yeni insanların nasıl biriktiriyosun diye imrendiği biri olarak söylüyorum. Ailene de sürekli ağla o kadar yıl okudum da yetmiyo da hakkım bu muydu da ağlan da ağlan.

Ek derslerim yeni baslayacak normal ders saatimdi maas karşılıgi giryordum sadece. Bu ay artti ders saatim 15 saat maas karşılığı 20 saat oldu dersim. Ek ders yatinca da söylemeyeceğim zaten. Maasim 2600 onu 2000 olarak biliyorlar. Ek dersi de söylemeyeceğim. Hastane isini de dersem boyle boyle atarim kenara biraz herhalde.

Aynen duygu sömürüsü yapicam artık var bildikleri zaman hep istiyorlar . Bütün maaşı ellerine versem demicekler niye diye. Sanki onlara çalışıyorum. Tamam ayni evde yaşayan aile bireylerinin hepsi katkı saglar eve ama bizde olay sömürüye girmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…