• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

Evlat 70 yaşına da girse bir annenin gözünde çocuktur !
Çalışıyor annesi çamaşırini yıkar odasını temizler ne olacak ki ^dereye götürüp citilemiyor ya^
Bakın sizde annenizin parasını yiyormusunuz ? (SİZ yiyorsaniz oda yer eve para vermek zorunda değil)

Benden tavsiye anakiz arasına girmeyin...

alla alla? ordan göründüğü şekliyle abuk subuk çıkarımlarda bulunmayın insanların hayatlarını bilemezsiniz. anneme beni kötüleyip annemi bana karşı değiştirtti, bu lafları bana değil ona diyin benim öyle salak salak oyunlarım olmaz.

bana para yiyorsun diyip para yiyen ablayı ben napayım afedersin:) hayırdır ablam mısın sen yoksa? :) çok celallendin birden. sana noluyorsa.

alla alla? ordan göründüğü şekliyle abuk subuk çıkarımlarda bulunmayın insanların hayatlarını bilemezsiniz. anneme beni kötüleyip annemi bana karşı değiştirtti, bu lafları bana değil ona diyin benim öyle salak salak oyunlarım olmaz.

bana para yiyorsun diyip para yiyen ablayı ben napayım afedersin:) hayırdır ablam mısın sen yoksa? :) çok celallendin birden. sana noluyorsa.

Bi benim mesajıma bak bir kendi mesajına bak celallenen sensin :KK70:

Ayrica; aman Aman senin ablan olmak mı allah yazdiysa bozsun :63:

Dipnot.ban yemek istemiyorum catlasanda daha cvp yok sana :halay:

Bi benim mesajıma bak bir kendi mesajına bak celallenen sensin :KK70:

Ayrica; aman Aman senin ablan olmak mı allah yazdiysa bozsun :63:

Dipnot.ban yemek istemiyorum catlasanda daha cvp yok sana :halay:

mesajımı alıntılayıp atar yapan sensin şimdi de çatlasan da cevap yok sana demişsin :) sataşıp da sonra geri çekilip karşıdakine suç atma numaralarını yemem ben.

çok gereksiz bi muhabbet ya, sıktı, engelliyorum sizi.

Arkadaşlar ben bir öğretmenim. En baştan anlatmak istiyorum ki anlayın demek istediklermi. Benim babam 1 sene önce kanserden vefat etti. Kendisi hayattayken benzer şeyleri dile getirirdi ve ben anlamamışım yeni anlıyorum onu. Annem ve abim fazlasıyla müsrif insanlar. Şöyle açıklayım annem 2300 lira alıyor abim 3000 den fazla. Ben de 2600 alıyorum. Yani hesaplarsanız 3ümuzun toplam 8000 liraya yakin para giriyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Fazla musrifler. Annem esyayla kafayi bozmuş sürekli eşya alıp borca giriyor. Abim zaten hepten uçuk bi saate 300 lira veren bi insan. Tayini cikti simdi taşınıyor para lazim 6.000 lira kredi karti borcu varmis beyefendinin. Kıyafet arabaya masraf yeme içme falan. 3000 lira maaş aliyor birde. Anneme diyor ki simdi tayin oldu yeni esya alacak 10.000 lira kredi cek bana. Annem de olmaz dedi ben krediye girmem dedi. 10.000lira ne evleniyomusun sanki 10.000 liralik ne eşya alican ne lazimsa al taksitle ode dedi neymis elden taksit olunca ustune koyuyorlarmis annemi kredi cekmeye ikna etmeye çalışıyor. Kendi çekemiyor çünkü araba için cekti daha Onu ödemedi. Kredi borcu var ama kalkmış bi saate 300 lira para veriyor her şeyi en iyi markalar her seyin en iyisini alır yani öyle bir insan. Annemi de hep kandırır azıcık uyansa annem gene kandırır annem onu hakli bulur yardim etmeye didinir. Olay bana da sıçradı ben de kendimi korumak adina onlara yalan söyledim. Maaşımın net miktarını bilmiyorlar ek ders ucretlermi bilmiyorlar kenara az az atıyorum 1000 tl ye yakın birikmişim var ve devam ediyorum biriktirmeye biraz. Bunu söylemiyorum sakliyorum. Zira kuruş para bırakmıyorlar izin versem. Daha gecen abim yanimiza geldi bi de bilincli yapmış gibi tam maas günümde geldi bir gunde 500 lira parayi harcattılar bana. Sonucta oturduğum yerden kazanmiyorum ben Bu parayı emek veriyorum kimse kolay para kazanmiyor ailem de olsa bu kadar kolay harcamalari hele abimin hep kendini düşünüp lüks içinde yasayip sıkışınca bize koşmalari beni Bu duruma itti. Kendimi düşünmeye başladım. Kendimi garantiye almak adına para biriktirmeye çalışıyorum onlardan gizli. Insanin kendi ailesinden para saklamasi kötü bir şey kabul ama bu musriflikle beni buna zorlayan da onlar. Her ay 3 umuzun maasi toplam 7 bin tl 1 senedir elimiz de olan benim 1000 liram. Onun da hepsini sadece ben biriktirdim. Ben kendime bi kıyafet ayakkabi alsam batar ama abim kendine 300 liraya saat alir kredi kartina 6.000 tl harcar annem ona yardim eder. Tutup benden para ister sonra da. Sizce haksizmiyim? Ailemden para saklayarak yanlış bir şey yapmıyorum değil mi?

vallahi çok doğru yapıyorsunuz hatta bankaya talimat verin kendinize her ay belirli bir miktarı yatırsınlar hesabınıza
anneniz ve abinizde biraz ayağını yorganını göre uzatmayı bilsin
ayrıca bu kadar para giren bir ev de hala kendi evinizin sahibi olmamanız da ailenizin ne kadar müsrif olduğunu gösteriyor

Valla en iyisini yapiyosun bu kadar sonunu dusmeyen insalarin icinde sen bari biraz kendini dusun bi askrari ucretle insanlar 4 kisilik aile gecindiriyor bu ne musriflik cnm....

Catir catir biriktir parani.. annene ve abine hesap vermek zorunda degilsin... sonucta senin emeginin karsiligi.. gorende paralari yok zanneder.. kusura bakma ama gorgusuzler.. para azdirmis bunlari.. yarin bir gun sana dunyanin kredisini cektirmeye kalkarlarsa hic sasirmam..

Daha fazla at kenara aile de olsa tutumu bilecek. hayır demeyi yok demeyi öğrenin.. kimse sizi düşünmüyo şu durumda. ufak tefek fatura giderlerine yardım etsen vs Üst baş her ay alınmaz muhtemelen ay da 1000 lira ve üzeri koyman lazım.
Bi sene de bin lira aylık 100 lira bile koymsmışsın..

Bu gibi durumların en iyi çözümü şudur.
Siz de borca gireceksiniz :) Atıyorum kredi çekin araba alın ya da eve girin aylık 1500 tl mutlaka vermeniz gereken birşey yapın ki aileniz bu kızın borcu var bize birşey veremez diyip size bulaşmasın hem de zorunlu yatırımınız olsun.

Ben her daim aileye yardım edilmesinden yanayım iki yıldır babama araba aldık taksitini ben ödedim neredeyse sizin maaşınız kadar tek taksiti aralıkta bitiyor hiç de gücüme gitmedi yine dese yine öderim.

Neden yaparım bunu, çünkü kıymet biliyorlar müsrif değiller.
Ve ben onlara para yedirince öyle mutlu oluyorum öyle huzurlu oluyorum ki, okutup bugüne getiren beni iyi bir makamda iyi bir meslek sahibi yapan babam annemdir. Canımı istesinler tereddüt etmem.

Ama sizdeki olay başka :(((
Lütfen acilen kendni garantiye al, Allah korusun yarın birgün yüklü bir paraya ihtiyacın olursa abinin yardım edeceğine ihtimal veremedim ben :(

Kesinlikle saklamaya devam etmelisiniz. Siz bu parayi kolay kazanıyorsunuz. Ailenizde olsa emeginizin bosa gitmesine izin vermeyin

En doğrusunu yapıyorsun. İlk işe başladığım zaman maaşımı doğru söylemiştim. Hepsini ailem borçlarımız var diyerek aldı. Sonuçta genç bir insanım verdikleri 5 tl - 10 tl harçlıkla nasıl geçineyim. Kredi kartına bulaştım. Borç içinde kaldım. Allahtan iş değiştirdim de bu kez aldığım parayı eksik söylemeye başladım. Şuan çok şükür benden para alacak durumları yok ama ben hala eksik söylemeye devam ediyorum. Sende en mantıklısını yapıyorsun böyle devam et.

Teşekkür ederim yorumunuz için
Biz 5 kişilik aileyiz 3700 tl geciniyoruz .Senin abin size çok guveniyor.sen bir hanım olarak kenarda muhakkak paran olmalı. Az ayırmıssınız şimdiye kadar bankalarda altın hesabı var her ay 1000 tlelik altın alın .evlenmeye kalkınca inanın ne anneniz ne de abiniz yardımcı olmaz size.

Abim zaten hepten uçuk bi saate 300 lira veren bi insan. kalkmış bi saate 300 lira para veriyor her şeyi en iyi markalar her seyin en iyisini alır yani öyle bir insan. abim kendine 300 liraya saat alir

Adam iyi ki bir saat almis 3 kere yazmissin 300 tl lik seyi. 300tl ye ne marka olabilir birde en iyi demissin?

Abartmayin yani. Calisiyo alcak tabi. Sokaktaki zencilerden 20 tl ye alicak hali yok.

1000tl de isteyen 1 ayda kenara koyar. Bekar insansin.

1 senede 1000 tl çok az. maaşın 2600 se, ailenle de yaşıyorsan en az ayda 500 biriktirebilmen lazım canım. yapamıyorsan kendine bes hesabı aç direk maaşından kesilir. kimsenin senin maaşını ve paranı bilmeye hakkı yok zaten. para biriktirip kendine ev al onların yanından da çık madem sömürüyorlar.

1000 TL paramı şu devirde. Her ay en az 600 TL kenara atmanız lazım.
Birikim yapmak en doğal hakkınız.
Bu arada 300 TL bir saat için çok bir para değil ama bu kişiye göre değişir. Tabi bir de ihtiyacı kadar alınmalı.
Ben bundan 4 yıl önce eşim için almıştım 300 TL ye saat, 2 yıl önce kendime indirimli 240 TL ye saat aldım.
ama bu tek seferliktir. Sürekli almıyoruz nihayetinde 1 tane alıyoruz ve kullanılmayacak duruma gelecek kadar başka almıyoruz.
Siz de kendi ihtiyaçlarınızı bi tabii alacaksınız. kimsenin ne aldığı sizi bağlamasın.
Siz kendi idarenize bakın ve mutlaka birikim yapın.

emınım ben senden baya buyugum , lütfen burda yazan herkesın lafına kulak ver ve ders çıkar güzel kardeşim ,

bende senın gibi bekarken evime çok yardım ettim ama birikim yapmayıda hiç bırakmadım ben para biriktirmezsem hastalanırım sinirim bozulur suratım asılır o derece ve para bana göre herzaman GÜÇTÜR, bu bana anneannemden kalan bir miras sözü,

eşim cumartesi gunu itiraf ediyor bu evlilik senın sayeden kaldı ve ben senle evlendikten sonra paranın bir güç oldugunu fark ettim ,
dedi

bu bana göre büyük bir itiraf 10 yıllık evlilikten sorna ,

hee sunu söyleyim sana bekarken eve yaptıgım yardımlardan dolayı bazen beni pişman ettiler oda bana küpe olsun.

püffff soruya bak çay demle diyeceğim. neyse ki hatanın farkına varıyor gibisn.
sen tutumlusun onlar ise müsrif. babanın kızısın anlasılan. neyse sen de müsrif olsan zaten ortada aile falan kalmazdı sanırım borçtan burnunuz çıkmazdı.

bırıktırıyorum sıze ne sen kendıne saat alırken ben almadım kenara koyup araba alacagım falan de araba al ev al bırıktırmeye basla para senın de gıl mı zaten elektrık su oduyormussun daha ne onlar da ev gıdalarını alsınlar herkes eşit katılsın bence sorun olmaz.

Arkadaşlar ben bir öğretmenim. En baştan anlatmak istiyorum ki anlayın demek istediklermi. Benim babam 1 sene önce kanserden vefat etti. Kendisi hayattayken benzer şeyleri dile getirirdi ve ben anlamamışım yeni anlıyorum onu. Annem ve abim fazlasıyla müsrif insanlar. Şöyle açıklayım annem 2300 lira alıyor abim 3000 den fazla. Ben de 2600 alıyorum. Yani hesaplarsanız 3ümuzun toplam 8000 liraya yakin para giriyor. Ama ortada hiçbir şey yok. Fazla musrifler. Annem esyayla kafayi bozmuş sürekli eşya alıp borca giriyor. Abim zaten hepten uçuk bi saate 300 lira veren bi insan. Tayini cikti simdi taşınıyor para lazim 6.000 lira kredi karti borcu varmis beyefendinin. Kıyafet arabaya masraf yeme içme falan. 3000 lira maaş aliyor birde. Anneme diyor ki simdi tayin oldu yeni esya alacak 10.000 lira kredi cek bana. Annem de olmaz dedi ben krediye girmem dedi. 10.000lira ne evleniyomusun sanki 10.000 liralik ne eşya alican ne lazimsa al taksitle ode dedi neymis elden taksit olunca ustune koyuyorlarmis annemi kredi cekmeye ikna etmeye çalışıyor. Kendi çekemiyor çünkü araba için cekti daha Onu ödemedi. Kredi borcu var ama kalkmış bi saate 300 lira para veriyor her şeyi en iyi markalar her seyin en iyisini alır yani öyle bir insan. Annemi de hep kandırır azıcık uyansa annem gene kandırır annem onu hakli bulur yardim etmeye didinir. Olay bana da sıçradı ben de kendimi korumak adina onlara yalan söyledim. Maaşımın net miktarını bilmiyorlar ek ders ucretlermi bilmiyorlar kenara az az atıyorum 1000 tl ye yakın birikmişim var ve devam ediyorum biriktirmeye biraz. Bunu söylemiyorum sakliyorum. Zira kuruş para bırakmıyorlar izin versem. Daha gecen abim yanimiza geldi bi de bilincli yapmış gibi tam maas günümde geldi bir gunde 500 lira parayi harcattılar bana. Sonucta oturduğum yerden kazanmiyorum ben Bu parayı emek veriyorum kimse kolay para kazanmiyor ailem de olsa bu kadar kolay harcamalari hele abimin hep kendini düşünüp lüks içinde yasayip sıkışınca bize koşmalari beni Bu duruma itti. Kendimi düşünmeye başladım. Kendimi garantiye almak adına para biriktirmeye çalışıyorum onlardan gizli. Insanin kendi ailesinden para saklamasi kötü bir şey kabul ama bu musriflikle beni buna zorlayan da onlar. Her ay 3 umuzun maasi toplam 7 bin tl 1 senedir elimiz de olan benim 1000 liram. Onun da hepsini sadece ben biriktirdim. Ben kendime bi kıyafet ayakkabi alsam batar ama abim kendine 300 liraya saat alir kredi kartina 6.000 tl harcar annem ona yardim eder. Tutup benden para ister sonra da. Sizce haksizmiyim? Ailemden para saklayarak yanlış bir şey yapmıyorum değil mi?
En doğrusunu yapmışsın.İnsanın kendi ailesinden para saklaması kötü bir şey değil,insanın kendi ailesinin onlardan para saklayacak duruma getirmesi kötü.Bak baban yokmuş.Abinin hesabı kitabı yok anlık yaşıyor.Annen önünü ardını geleceği düşünmüyor.Ailede bir yere kadar.Kendini önce kendin düşüneceksin.

Back
X