Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

Aynen oyle cok haklısın

Aynen bundan sonra bi kılıf bulup daha cok aticam kenara. Vergi dilimi vs uydurcam bisiler
maaş zammın olduğunda atıyorum 100 TL arttıysa 50 TL arttı de at o 50yi bi kenara
ve aklının bi köşesinde şu olsun bu para sadece senin değil yeri gelecek annenin ve abinin ihtiyacı için (tabii acil olanları :) )

Ohoo ozamana kadar 5 sene burdayim daha ben

bence kendin eve çiksan daha fazla arttirisin
1000 tl çok az para bile deilki

babayin vasiyetini tut gozu arkada kalmasin adamin , Allah rahmet eylesin ..

Haklisin evet zaten surekli yalan soyler oldum eylulde kırtasiye masrafi diye para yatti 400 lira. Soylemedim bile. Gerekli ihtiyaçlarımi aldim gerisini attim bankaya. Yalan soyleye soyleye pinokya
Valla bende eşimden gizli atıyorum. çünkü çalışmadığım dönemde bana para vermiyodu işten çıkma durumumu göz önünde bulundurmam lazım. biz en iyisini yapıyoruz

Kesinlikle kendinden başka kimseye guvenmicen Bu hayatta ne es ne ana me baba ne kardes. Yeri geldimi herkes çıkarını düşünüyor. Ben eminim kalksam desem ki 2600 maas alıyorum 200 bana kalsin gerisini siz naparsaniz yapin desem neden demezler olmaz oyle sey demezler

Kiranin yarısını sen ver desem seni beni mi var bitince paran benden istersin diyor. Ha bugune dek.gormedik verdiğini ama bundan sonra ben de isticem. Param bitmese de bitti dicem kirayi ben versem.bile sonradan param bitti deyip isteyerek bi kısmını ona verdirmis olucam iyice salak sanmaya basladilar

bizim komşuda da hastalık gibi var

kadın yokluk içindeydi (ama tam yokluk resmen babayok başlarında 15 yıl baktı) eli para görmeye başlayınca (çocuklar çalışmaya başladı)
kadın kendide söylüyor hastalık gibi yokluktan alamadığım içimde ne varsa aldım hatta lazım olmayanı nbile tutamıyorum

biryere gidiyorum beğeniyorum birşekilde ödenir borca girince diyorum alıyorum diyor kadın şimdi kızı evlenince oğlundan para isteyemediğinden duruldu
aman onlar iyi olsun diyor kızı yine de az da olsa veriyor yetmediğinde hemen işe giriyor

Artık daha fazla aticam. Vicdan yapiyordum yalan söylüyorum diye ama sizin gorusleriniz de fikrimi değiştirdi acimayacagim Daha çok biriktiricem

Evlenirsem de vermem valla. Kendi colugum cocugum olcak onların geleceğini düşünürüm. Maaşı olmasa neyse. Sonucta babamdan maas kaldi az da değil. 2300 lira .yeter tek basina o yastaki kadına. Evlenirsem yardim etmem

Aylık 8 bin Tl nasıl harcanır benim aklım almıyor. Kyk kredim 10bin Tl ben onu nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum... Tabii ki birikim yapın

Aynilarini benim annem de yapti benim okutmak icin. Ama annenler fazla abartmis musrifligi. Ben diyorum keske zamaninda bu kadar yapmasaydim en azindan kenara biraz altin yapsaydim kendime. Atandigimdan beri hala borc oduyorum evlilik falan da borcla oldu mecburen birikmis olmayinca. Sen parani biriktir, istediklerinde bitti de gec, borcum var falan de sen de. Hatta kiranin yaninda agir gelmeyecekse (eger araban yoksa) bir araba al kendine parani ona bagla o da yatirim sayilir.

Arabam yok aklimda o zaten Ama ehliyetim yok. En kisa zamanda ehliyet almaya çalışacağım

Sonra da araba tabii

Aylık 8 bin Tl nasıl harcanır benim aklım almıyor. Kyk kredim 10bin Tl ben onu nasıl ödeyeceğimi bilmiyorum... Tabii ki birikim yapın

Aynen benim de aklim almıyor. Biri bir saate 300 bi gomlege 100 lira verirse oteki durmadan esya degistirirse daynmaz tabii para. Bi fotoğraf makinesi aldim taksitle ona rağmen ben biraksalar milyarlari atarim kenara

Boyle bir durum oldugu cok belli cunku insana kötü olan yaranır her zaman.. Dedigim gibi hic takmayin kursa yazıldım meslegim icin gerekliydi dil kursu diksiyon drama uydurun birseyler bi şekilde abinizde elini taşın altina koysun. work and travel zaten para kazanmani sağlayan bir uygulama bu hala sizi somuruyormus insan azıcık annesini düşünür sizi gectim hadi annenede mi acimiyosun be adam! Ye ic gez kahrini kardesin ceksin bide kiymeti bilinmesin cok zor.. ezdirmeyin kendinizi sizinde geleceginiz onemli

En mantiklisi olur canim. Nereye harciyorsun parani diyemezler en azindan

Aynen yok diyip vermeyince olmuyor nereye harciyorsun diyorlar. Vermiyorum desen hic olmuyor öz ailenden parami sakliyosun biz seni okutana kadar ne çektik diyecekler tek yolu bu bi yatirim yapip onu oduyorum diye sıyrılmak

Bence hemen ehliyete yazılın ve ehliyet fiyatını yüksek söyleyin burda kurslar bu kadarmış mecbur ödeyeceğim diyin ehliyet kursuna gider gelirken masraf ettim harcamalarım oldu diyin yine atın kenara . Sonra özel direksiyon dersi alacağım diyin atın kenara . sonra da araba almak istyorum direk krediye girmek zorlayacak biraz para biriktirmem lazım Bi 5 ay biriktirip üstüne kredi çekicem diyin sonra da kredi çekip araba alın onu ödüyorum dersiniz . Bu arada aldığınız kıyafetlerin fiyatlarını yüksek söyleyin oradan da arttırın. Bu ne müsriflik ülkemizde asgari ücret belli 1300 tl ile ev geçindireler var. Ben çocuklarının zorluk içinde yaşanmasını istemiyorum para biriktiremiyorum en azından araba alır kredi borcu öderim diyin .mesela özel hastaneye doktora gidicem diyin tahliller yüksek tuttu diyin .
Aylık 1000 tl kenara atın yarının ne getireceği belli olmaz .allah kolaylık versin .

Allah razı olsun. Hastane işi hiç aklima gelmemişti. Mevcut hastalığım da var tedavisi olmayan. Onu kullanabilirim. Özele gittim belki o hastane ise yarar diye derim bi 400-500 de oyle atarim kenara. Hatta Bunu düzenli yaparim o doktor iyi geldi diyerek. Çok mantıklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…