Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

Ama misafir değilki bin neticede. Tamam misafir olsa harcarsın ona harcatmazsın ama sanki biraz kullanıyolar seni teachercım. Sen birikimini yapmaya devam et bence.

kesınlıkle yanlış yapıyorsun,kızım 1000 tl nedir yaa,çok az birikmişsin,bence sen az saklıyorsun onlardan,daha çokkk sakla,öle işmi olur,kirayı bölüşün,sen zaten herşeyi sırtlamışın üsütne

ev peşinatı biriktiyorum dese alırlar elinden (bazı üyeler ev alacağım demiş bu aile böyle birşeyi dinlemez çarçur ederler)

parayı kimseye birşey söylemeden biriktirin

Ev pesinati biriktiriyorum desem olay olur o kadar paran varsa sunu al bunual şunaver biz sürünüyoruz der acitasyon yaparlar surunen görmemişler

Elektrik su ve kirayi siz oduyorsaniz dogalgazi da anneniz abiniz ne yapiyor bu durumda?

Bence rahatsizliginizi dile getirin, ucunuz oturup hesaplama planlama yapin mesel atiyorum kiraydi faturaydi bu evin aylik rutin giderlerini cikartin ve toplam tutari ice bolup hepiniz her ay bu kadar para koyun ortaya, sonra kalan paranizi da gerektigi gibi harcarsiniz biriktirirsiniz. Binlira birikmis degildir ne yazikki.

Atiyorum evinizin mutfak kira ve faturalari 3 binlira tutuyor toplam, herkes her ay evin kumbarasina binlira versin sonra kalanla ne yapiyorsa yapsin.

annen kendi maaşından yollamıyor mu yeğenlerine

Bazen kendi de yolluyor bazen bana yollatiyor ama 2 aydir ust uste bana yollatti. Bu ay birine borcu varmis onu da bana yollatti 1 inde maasi alinca vercem dedi. Alıcam maasini alinca isticem bitti param diyip. bazen bana yollatiyor bazen kendi yolluyor ama genelde bana yollatiyor. ben de o maas alinca bitti deyip az az kopariyorum napayim

çok doğru yapıyorsun
rahmetli anneannem hep kocana poponun bi tarafını gösteriyorsan ötekisini gösterme derdi
bu artık anne baba evlat eş herkes için geçerli
yaptığınız kötü bişe değil
aksine bu kadar savurganlık içinde bi kenarda bi miktar paranın olması çok iyi
Allah göstermesin hastalığı var bu işin mesela, öyle bi durumda kenarda bi paranız olur çıkarır harcarsınız
ya da yarın öbür gün evlenince annenden abinden medet ummadan kendi kendine masrafların altından kalkarsın
yapabilyorsan daha fazlasını biriktir hatta

Ama misafir değilki bin neticede. Tamam misafir olsa harcarsın ona harcatmazsın ama sanki biraz kullanıyolar seni teachercım. Sen birikimini yapmaya devam et bence.

Yok kendi de harcadi burda o da yapti bazi yerlerde alisveris. Dusun oyle bi musriflik ki bir gunde sadece bana harcattiklari 500 lira. Bi de abiminki var sen dusun artık nasil bi musriflik bu. Bi de gulerek demez mi abim hep birlikte paranin ....ina koyduk bugun diye. Ağız burun dalasim geldi yeminle

Bakin abim bizle yaşamıyor. O baska sehirde arada bir Geliyor yani. Abimin evle alakasi bile yok onun bi kurus katkısı yok o kendi sehrinde kendi ev kirasini kendi faturalarıni oduyor. Annemle ben ayni evdeyiz normalde. Ben kirayi ve faturalari odedim annem kalorifer komur parasini odedi 360 lira. Taksitleri var ya gooooya. Onlara vermis falan. Rahatszligi dile getirmekten anlayacak bi aile degiller. Para biriktirmek vs onlara cok uzak anladim ben. Kendimi yırtıyorum dikkat et dye bi de dalga gecer gibi nereye gidiyo o kadar para anlamıyorum ortada bisey yok diyo. Her gittigin yerde esya birakip yenisini alir borca girersen olmaz tabii dedim

Hakkinda hayırlısı olsun inşallah :)herkes evlencek diye bi şey yok :)

tabi ki zaten öyle yazdığıma bakmayın ben de evlilik meraklısı bi tip değilim aksine saçma geliyor toplumun evlenmw baskısı. ama o çok takıyor çok evlenmek istiyor ondan yazdım.

siz de biraz doğuda zorunlunuz bitince puanınız birikir yeni atama istersiniz o arada annenizle de evleri ayırırsınız belki. kaç sene zorunlu yapma yükümlülüğünüz?

Ev kira. Ev kirasını ve elektrik ile su faturalarıni ben ödüyorum. Kalorifer parasini da annem ödüyor 300 lira falan.
E tamam ne kaldi geriye. kaloriferi de vermesin de o kadar maasi olan kadina da sen bak bari. Canim hic de yanlis birsey yapmiyorsun ben olsam ekdersimin tamamini goturur altina yatirirdim, maasimin da kalan kismini yine kenara atardim. Ayni hatayi ben yapmistim ilk atandigimda hep anneme gonderdim, sonra kredi cektirdi bana bikac yere borcu vardi kapatmak icin (helal olsun yine de o da cok zorlukla okula gonderdi beni) ben borca girip zorlaninca bana destek ciktigi 3-5 kurusu hesaplamisti. Toplamis ben sana 3 ay icinde su kadar yolladim demisti.

1000 değil 2500 birktirdim. Ama bundan sonra Daha çok kısıp dahacok atacağım kenara

sözleşmeli misin neden 2600 ek derslerle felan 3700 oluyor demişti bir öğretmen arkadasım

birine borcu varmış diyosun benimde borcum var desen ya

Aynen bundan sonra bi kılıf bulup daha cok aticam kenara. Vergi dilimi vs uydurcam bisiler

Of ne koyar o adama canim simdi soyle düşünüyorum ben okurken biz Maddi anlamda sorunluyduk. Babamizla aramiz bozuktu. Babam para vermiyordu. Annem okuttu beni. Tuvalet temizledi bebek baktı onun bunun pisliğini temizledi hasta hasta. Kendine corapalmadan okuttu bizi. O yuzden cok da kati olamıyorum o kadar emegi var sonucta tamam suyunu cikariyor ama yine de bu maaşı aliyorsam onun sayesinde oyle olmasa zaten zerre cekmezdim ceker gider cikardim ayri eve ne haliniz varsa gorun salakmi sandiniz beni der resti cekerdim hakki cok onun sayesinde okuyup kazandığım parayi ondan kacirmak da cok dogru degil. Tamam abartiyorlar o ayri konu tabii Bu abartıyi ortadan kaldirmak istiyorum ben sadece

1000 değil 2500 birktirdim. Ama bundan sonra Daha çok kısıp dahacok atacağım kenara
2500 de az canım. Yarın birgün evleneyim desen ailen arkanda durmaz. Evlenmene karşı bile çıkabilirler, maaş gitmesin diye. Sen de yok yok diyip her ay 1000 at kenara. Kirayı da annenle ortak ödeyin. Otur evin bütçesini çıkar. Annene düşen payı da hesapla söyle. Yoksa bu durumda sen annene bakarsın annen oğluna.

birine borcu varmış diyosun benimde borcum var desen ya

Onun ne borcu oldugu belli ama bursadayken aldigi şeyler iştebana dicekler kime borcun var birinden borc aliyosun bize niye demiyosun vs. Benim.oyle bisey bulmam lazim ki para Oraya gidiyor deyim inandirici olsun. Vergi dilimi dedi arkadaş 100-200 oyle kurtaririm. Bi ehliyet alsam araba alinca ses edemezler onu ödüyorum derim en azindan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…