Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

1000 degil 2500 biriktirdim yanlis yazmisim :) ek dersim yoktu 2.600 du maaşım ama ek ders olacak artık artti ders saatlerim.bu aydan itibaren ek ders de yatacak. Aileme soylemedim ek ders olayini ve maaşımı 2100 olarak biliyorlar

Ehliyet alsam bi hemen araba alicam zaten

bir günde 1000 tl yi nasıl harcadınız çok pardon?

Bn su konut birikim hesabi varya ona katilmistim
Sende oyle biseye gir en azindan bir yerde toplanir para
Ayrica annenle giderlerinizi ortak odemeyi teklif et
Hepsini senin odemen cok sacma
Ne biliyim arkadaslarla gune girdim ayda 500-1000 falan atiyoruz de(bunuda kk okumustum)

bir günde 1000 tl yi nasıl harcadınız çok pardon?

Hiç sormayın. Ben durdurmaya calistikca yok. Durmuyorlar. Hadi bi kısmı ihtiyacti annemin botu ve montu yoktu onları aldım ben. Biraz yiyecek biseyler aldim bir de yemeği ödedim derken 500 ü buldu. Abim de baska bi marketten alışveriş yaptı. Balik et tavuk vs aldi mangal yapacakmışiz. Yahu 3 cesite ne gerek var. Kac kisiyiz ya. Ordu muyuz mübarek. Ne kadar cabalasam da çırpınsamda durduramadim. Benimki hadi ihtiyaca gitti anneme mont ve bot alacaktık zaten kaliteli de alinca 300 lira sırf montla bota gitti zaten. kendime de ufak tefek bisiler aldim lazim olan. Biraz da yiyecek derken 500 u buldu. Abimin aldigi nasil 500 tuttu ben anlamadim

Gune girdim 500 -1000 atiyoruz derken? Ama sonucta bunun donutu olcak bana soracak ozaman gun sirasi sana gelmedi mi diye ozaman isteyecek o yemez. Ben cozumu soyle buldum. Hastaligim var ve tedavisi yok. Ozel hastanede iyi bi doktor buldum ona gidicem her ay duzenli dicem. Saglik olunca ses edemez e zaten ozeller de pahali. Oyle oyle atarim kenara biraz

anladım mont ve kışlık alışveriş olunca gidebilir. hadi o çok anormal değil. ama tabiki yinede genel olarak harcamalar fazlaymış anne ve abinin.

500 teleye en kral sekide mutfak artı ıvırzıvıra ayırırım.
indirim zamanlarında aile üyelerinin tum eksiklerini gideririm yani kışın asla kışlık yazın yazlık almam.
söyleki bilinen markalardan indirim zamanı lazım olanı alırım.onun için şuan ekstra mutfaktan baska giderim yok oda 350gecmez 150ekstra cocuklarla harcarım.eşimde faturaları kredileri öder ekstra 150 gecmez.kalan yeniden benim gizli cüzdana:))

anladım mont ve kışlık alışveriş olunca gidebilir. hadi o çok anormal değil. ama tabiki yinede genel olarak harcamalar fazlaymış anne ve abinin.

Dedigim gibi ben tutumluyum. Beni bana biraksalar kimse ellemese ben tek yaşıyor olsam var ya 2 senede ev alicak parayi biriktiririm. Ama yok yani. Bazen ole canim sıkılıyor ki ellerimi açıp dua ediyorum Allah'ım bi kapi aç kurtar beni şunlardan diye. Insan ailesi için bunu der mi. Ben diyecek hale geldim. Anneme inanamıyorum bana çalışıyorsun kazaniyorsun gule gule giy diycegi yere bisey alsam kendime hemen bi suru var gereksiz seylere para harciyosun para biriktirmemiz lazim diye başımın etini yiyor. Lan almasam sanki biriktiriyorsunuz ya. Almayinca o kendime harcayagim da sizin sacma sapan masraflariniza gidiyor hic takmıyorum artık gerekirse yalanlari dizdiricem ozele gidiyorum hastaligim icin diyip sureli 400-500 oraya gidiyor diyerek aticam kenara belli ki annemin ne beni ne geleceğimi ne dugunumu dusunecegi yok

En iyisini yapiyorsunuz evin annesi boyle olmali. Benimki gibi değil. Benim annemin buyukluk yapip beni yonlerdirmesi para birktirmemi ogutlrmesi gerekirken sagolsun para atamaz oldum kenara sayesinde

Para bana gore yaslıkıkta daha gerekli
yaslılıkta rahatımın garantısı
evim oldumu gelinlere kalıcak bi mülk yada benim maasım
onların gozunde yerim daha iyi olur diye düşünürüm
yada evim olıur param olur bi bakıcı tutar yasar gocerim
para yaşlılıkta bile lazım
genclik bidaha ele gecmez
ne yapılıcaksa gencken yapılacak
yoksa ev olmadımı bir emekli maasıyla mazallah işletr zor.

Yalnız yaşasanız daha karlı
Her ay bahane uydurun ama bence rahatsızlığınızı bahane etmeyin
50 liraya pantolon alın 100 e aldım deyin vs

En iyisini yapiyorsunuz evin annesi boyle olmali. Benimki gibi değil. Benim annemin buyukluk yapip beni yonlerdirmesi para birktirmemi ogutlrmesi gerekirken sagolsun para atamaz oldum kenara sayesinde
Eşimle ilk evlendiğimizde cebindeki bozukları onune gelen cocuga dahıtıyordu.ona gore küçük mevlalar
ee bende muhasebeciyim ya küçük rakamları toplamak ya işim :)
Kuruşun eksiği bile sorun olur kayıtta
eşime dedimki bak bizim odaya bir kutu koyalım sen her gelişinde yada cebindeki bozukları hep bu kutuya at bakalım bir ayda ne birikir

Tabi ozaman apartman aidatimiz 20tl şimdiki aynı aparmanda 50tl.
bben eşimi kızdırmadan bu parayı bir ay toplattım oyun eglenceyle ve ay sonu 50tl cıktı yani aıdat artı fatura odendi hiç unutmam ogun bugundur eşim her gelişinde o kutuya cebini boşaltır :)oglanların gozunun onunde o kutuyu tasarraflu kullanmayı yani bugun bunun hepsını harcarsak yarına harcayacak paramız kalmaz derim
düşünün bu almam gerekn sey gercekten lazımmı daha uygununu bulabilşrmiyim bi düşünün
bu kutunun parasıyla araba alıcaz derim mesela:)
Cocuklarıma tasarruflu olmayı ogretiyorum ama cimmmriiiliği asssslaaa değil.

Yalnız yaşasanız daha karlı
Her ay bahane uydurun ama bence rahatsızlığınızı bahane etmeyin
50 liraya pantolon alın 100 e aldım deyin vs

Yeternce kıyafetimvar kıyafet almak yerine biriktirmek istiyorum. Bu durumda bu taktik olmuyor maalesef. Para biyere gidiyor olacak ama gitmeyip hesaba gidecek bu şekilde aklımatek gelen hastalik olayını kullanmak oldu

Hata degil en doğrusunu yapıyorsunuz. Abim demişiniz bakın sizden büyük ama sizin kadar olgunluğa erişememiş. Sizde 1000 tl az yapmışsınız bence. Her ay maaşınızdan kenara bin tl koysanız gene idare edersiniz gibime geldi geri kalan maaş ile,sonuçta aileniz ile yaşıyorsunuz.

bence o kadr para biriktirmen bile abes..
ben senin gibi maas alsam ..
en az 5 bin lira biriktirmistirirm..
sana tavsiyem bu dunyada ne annenden ne ailenden k8mseden fayda yok ..
bence sen her ay 600 tl kenara at..
onu harcadim buna harcadim de..
ailene de karsi cik para isyerleese..
bence onlarin seni kullanmasina izin verme..
bu hayatta en sevmedigim insan musrif insan..
sevdigim hosima giden bir ayakkabi var mesela o 229 tl ona para biriktirsem diyorum bazen musrif olur diyorum..
ven oyke vara yoga para harcamam.
aileme de vermem..
zaten annemler sagolsun herseyi bana yiktilar..
Allah beni onalara muhtac etmesin insAllah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…