• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileden para saklamak? Sizce hata mı ediyorum?

Esimin ailesinde yok elektrik yok telefon yok carsidayim pttye para yatirin diyen biri vardı .Yardim ediyordukta öğrendikki bankada 40 bin tl parası varmış .Onu da kendi soyledi araba alacakmış.Ev hanımı bu kadin.:skandal:

En dogrusunu yapiyorsun canim. sakin soyleme hatta daha fazla koymaya calis yarin birgun evlenmeye kalksan o abin sana yardim edemez annen de zaten abinin arkasini anca topluyor kendi geleceginiz kendin hazirla.

Tansiyonum çıktı arkadaşım.
benim eşim 3500 alıyor
ev aldık borcu 1,5seneye bitiyor
arsa aldık o bitti
Suan 40bin liralık araba bakıyoruz ya.
yıyoruzda geziyoruzda tatilde yapıyoruz
ama ben cok tutumluyum
maaştan hop haftalık pazarımı 50 aylık 200
200 kuru gıdama 100 özel harcamalarıma alırım.
eşimde borcları öder ve içinden özel harcamakarına 100tl ayırır kalanı hoop birikime
üstelik evin tüm eşyalarını taksitle bitırdim
ve cocukların odasını düzenliyicem en son ve ben bu maasla bunlar yaptım
8binlirayla neler yapardm
hayret ediyorum böyle insankara kardeşim dünya ya köşede para lazım
biriktir kardeşim hemde en az 1500 koy kenara

benim eşim 3500 alıyor
arsa aldık o bitti
ama ben cok tutumluyum
eşimde borcları öder ve içinden özel harcamakarına 100tl ayırır kalanı hoop birikime
ben şoktayim resmen aylik 500 liraya geciniyorum diyosunuz helal olsun ben kendimide paralasam yapamiyorum banada anlatin su isin yordamini

Var abim. Ama böyle bir durumda kalmadım hiç. Bu söylediğim ağır laf en son söylenecek şey. Daha öncesinde uygulanacak taktikler var. Abi borcum var diye diye belli ki aileden para kaçırıyor. Biz de diyoruz ki madem öyle sen de kaçır. Ama konu sahibinin buna cesareti yok. Sorarlar bilmem ne diyor. Ama abiye o kadar paranın sadece kıyafete mi gittiği sorulmuyor. Neden çünkü adam işini biliyor. E böyle olunca evde huzursuzluk çıkar ve sonunda da yukarda bahsettiğim cümle kurulur malesef.

Var abim. Ama böyle bir durumda kalmadım hiç. Bu söylediğim ağır laf en din söylenecek şey. Daha öncesinde uygulanacak taktikler var. Abi borcum var diye diye belli ki aileden para kaçırıyor. Biz de diyoruz ki madem öyle sen de kaçır. Ama konu sahibinin buna cesareti yok. Sorarlar bilmem ne diyor. Ama abiye o kadar paranın sadece kıyafete mi gittiği sorulmuyor. Neden çünkü adam işini biliyor. E böyle olunca evde huzursuzluk çıkar ve sonunda da yukarda bahsettiğim cümle kurulur malesef.
sizde haklisiniz ama ben yinede kiyamazdim heralde soyleyemezdim boyle biseyi

sizde haklisiniz ama ben yinede kiyamazdim heralde soyleyemezdim boyle biseyi
Dedigim gibi aslında bu kadar kırıcı olmaya gerek yok gayet de evden en az 1500 kaçırabilir kız. Ya şımarık kız rolü bile yapsa olur yani. Abisi 3bin para alırken kız kardeşinden para isterken hic vicdanı sizlamiyor ama :KK12:

Dedigim gibi aslında bu kadar kırıcı olmaya gerek yok gayet de evden en az 1500 kaçırabilir kız. Ya şımarık kız rolü bile yapsa olur yani. Abisi 3bin para alırken kız kardeşinden para isterken hic vicdanı sizlamiyor ama :KK12:
kimse dur yaoma dememis demekki eve giren her parayi kendi hakki saniyo aynen aslinda cok rahat 1300 1500 atabilir geriye yilda 18.000 civari para eder 2 senede ceyiz parasini fazla fazla toplar

eger devlette ogretmensen atamani iste daha kucuk ve onlardan uzak bi yere kendi yaginda kavrul

Ya annene diyorsun abim onu kulkaniyor diye ama sen de kullaniliyorsun be gülüm. Burada bir sürü akıl veriliyor hepsine bi bahane var. İyi tamam kullandır kendini. Ben olsam o abiye iyi bir ayar çekerim. Erkekliginden vur onu evi erkek evirir çevirir sen ne biçim erkeksin kız kardeşinden gelecek paraya muhtaçsın demen gerekir ama sen diyemezsin. Sende o potansiyeli görmedim. Size iyi kullanılmaklar.

Abim benden almıyor ki para zaten. Ben hayatta vermem direkt. Buraya geldiği zaman dediğim gibi o da harcadı ben de harcadım bi 500 ben harcadim bi okadar da o harcadi. Ona para veren annem. Abim atandığı yerdeyken bild telefonda konuşurken para lazim mi yollayim mi diyor deiriyorum anne bu cocuk Niye orda çünkü orda çalışıyor maaş aliyor sen ona ne parasi yollucaksin senden cok maas aliyo diyorum. Sonra parasi taksitlere vs derken bitiyor kira faturalar bana kaliyor. Para yok nerden vercek mecbur ben veriyorum vermesem ben de oturuyorum o evde kira kontratini imzalayan benim ev sahibi direkt benle muhatap

ceyizliklerin icin para biriktir daha mantikli ogretmenmissim sark gorevin olacak belki orada evleniceksin ve yerlesik bir yere kadar muhtemelen ev dizmeyeceksin ve aldigin herseyin modasi gececek gozun gorecek yenileri ceyiz icin en mantiklisi para biriktirmek bence anneniz abinize bukadar yardim ederken sizin icinde aylik 3 5 kurus geriye atabilir bence

Nerdeee para atcak geriye benim için hey yavrum hey. O kendi maaşını kendine yetirsin bana ellemesin razıyım ben istemiyorum bişey

Normalde ev kirasini annem ödüyordu. Ben faturalari ödüyorum ev sahibi 15inde verin kirayi demis 15inde maasi ben alıyorum annem 1 inde aliyor bana kaldi oyuzden daha dogrsu bana atma firsati buldu. Yakiti da o odeyecek 360 lira.

O zaman annenize soyleyin ,ayin 1 inde o size kira tutarini versin,yakiti siz odeyin ,ya da en guzeli kira yakit yari yariya bolup odeyin

Evet var. Baska sehirde o. Araba aldi kredi ödüyor diye hiç ellemez ona hatta telefonda onla konuşurken para yollamayi bile teklif ediyor. 3.000 lira para aliyor adam ne para yollamasi diyorum ben de. Kredi oduyo ama diyor. Lan ozaman ödeyemeyecegi seyi almasin be bana ne sana bana mi guvendi alırken arabayi

O zaman annenize soyleyin ,ayin 1 inde o size kira tutarini versin,yakiti siz odeyin ,ya da en guzeli kira yakit yari yariya bolup odeyin

550 kira ödüyoruz yakıt da 360 lira. 910 lira ediyor ikisi. Ikiye bölünce 455 lira. Yakıtı ya da kirayı o odese yeter bana. Faturalar cok degil zaten bu ay 40 lira elektrik 10 lira da su odedim.

Valla 3unuzde gayet guzel maaslar aliyorsunuz.
Ivir zivira harcamayin bence ev kredisine girin.
Bu kadar maasla kirada gezmeniz cok sacma.

Ben Annemi aldım karşıma konustum. Benden kac yas büyük ben daha olgun düşünüyorum. Dedim ki anne bak dul kadinsın. Babam yok. Bizim yaslar malum ben 24 oldum abim 28. Yakinda evlenecez ikimiz de. Kendi evimiz barkimiz ailemiz olcak kendi telasimiza dusucez. Bi evin olsun en azından. Hep beraber ayırıp sana bi ev alalım. Aynen diyor doğru diyor ama hiç icraat yok. Ya benden gizli birikim yapıyor ben bilmiyorum ama onu da sanmıyorum yapacağını

1000 tl ne yahu? Ek dersiniz varsa 3 bin e yakindir maasiniz. Her ay 1000 koysaniz 2000 bekar bir bayana gani gani yeter.

Evlenmek istediginizde anlarsiniz paranin ne kadar gerekli oldugunu.

Hadi evlilik yok ufukta sizde araba alin o zaman. Ailenize borcum var diyin size ilismesinler.

benim eşim 3500 alıyor
arsa aldık o bitti
ama ben cok tutumluyum

Zamaninda maddi anlamda cok sıkıntı yaşadık parayi bulunca har vurup harman savuruyorlar. Kolay geliyor şimdi ama ilerde pisman olacaklar. Hele annem yarin bigun ben abim evlenice ortada evsiz barksiz kalinca dicek ah ulan 3000 tl maas alan oglumu beslicegime para biriktireydim de ev alaydim. Hadi ben maaşa geceli 9 ay oluyor. Ogrencilikten kalan borclardi işte tasinmaydi kamyondu ucakti okul icin kiyafet kirtasiye masrafiydi derken cok biriktiremedim 2500 lira var sadece kenarda. Annem 2 senedir maaş aliyor ortada kuruş yok.

Back
X