- 30 Ocak 2013
- 29.328
- 43.867
Onda bile cevap vermedim. Diyordur belki de ben yokken. Eşim çünkü annesine sende yapıyorsun ara ara laf sokuyorsun anlıyorum yeter dedi.O zaman ok sana gelir, hedef tahtası olursun durduk yere. Zaten şimdiden anası demiş üstü kapalı sen değiştin diye. Ağzından çıkacak bir talihsiz lafı bekliyor sinsiiii, gelini günah keçisi edip çocuklarını paklayacak.
Oyle yapmıs zatenÇekirdeğini alıp izlemek dışında seni bağlayan durum yok
İlk evlendiğimde neler yaptılar Seher. 30 kişi ağırlamışım ilk izin günümde dinlenicem kaynanam beni dıdısının doğumuna götürcekmiş. Görümcemde güldü sunshineyi de götürcen dimi diye. Çantamıyım ben ? Eşimde yok yorgun kız gelmiyor biryere diyince annesi bağırdı kes sesini karışma bize diye. Yemekte sorun çıkmasın diye eşim uzatmadı. Sonraki yemektede laf soktular eşim sırf karısına gel yanıma otur dedi diye. O zaman da dayanamadı yeter artık kendinize gelin diye. Haksızlar yinede görümcem sus baba bağırcam diye abisine bağırmaya devam etti. Kocamda sende az değilsin saygılı ol haddini bil dedi. Yok kız akıllanmamış yine yaptı aynısını. Ben iyi analizciyimdir görümcemle toplasanız bir arada 3 cümle kurmam. Sevmiyorum.
Aslında ben yorum yapmak istiyordum ama sizi dinleyeyip yapmayacağım. Barıştırmayacağımda. Bana kalmasın sonra. Ay katip ben bile dellendim. Kocam diyorki o kız benden neler istedi de sorun yok ben istedim diye mi oldu. Kadın hala kardeşindir ister mutlu olacaksın diyor. Kocam siz de olun o zaman ben isteyince neden olmadınız bak evlat ayırıyorsun diyor bu seferde ben ayırmıyorum diye ağlama seansına geçiyor. Bana bile geldi sinir yani. Herne olursa olsun küçüktür abisi sonuçta saygısızlık yapmamalı. Öğretmiyorlar mı anlamıyorum.Kendisi burda son derece nadir bir parça olarak her şeyin farkında, laf da dinliyor.
Devam ettiremedikleri içinde eşime değiştin psikolojin mi bozuk dediler :) eşimde annesine taraf tuttuğunj söyledi bu seferde kaynanam ağladı. Ben gelinimle kızımı ayırmam evlatmı ayırcam diye. İyiki yorum yapmamışım çok gergin bir ortamdı.
Eşim haksız olsaydı sustururdum Katip kalk gidelimde demedim :) o kadar güzel rahatladı ki. Döktü içini. Haklı çünkü. Al geldi isteğin susta iç diye masaya vurdu. Deli işte.Hah hemen bi evlatla vurmaya kalkmalar, varoş varoş.
Onda da diyorki iki kardeş kavga edince ailelerin üzüntüsünü anlarsın inşallah. Ee kızın etmesin ? Biz gidicez sen kardeşine böyle mi bakıcaksın. Kızındada edep olsun biraz. Yapayalnız burda Katip. Kimsesi yok. Ben sıcakkanlı biriyimdir sevsem yeminle her daim yanında olurum. Kız arka sokağımda değilmiş gibi.Hah hemen bi evlatla vurmaya kalkmalar, varoş varoş.
Oooh afiyet olsunOyle yapmıs zaten
Sofrada ne varsa silip süpürmüş kayınbabayla asdafasfadasass
Ne güzel bak sen hiç araya girip kendini harcatmadan, onlar kendi imkanlarıyla birbirlerini bir güzel yediler. Sen girsen diye bekliyorlar, gelini yesek de doysak birbirimize sıra gelmese diye. Ekmek vermiyorsun ellerine, kuduruyorlar ama bişey de diyemiyorlar.Eşim haksız olsaydı sustururdum Katip kalk gidelimde demedim :) o kadar güzel rahatladı ki. Döktü içini. Haklı çünkü. Al geldi isteğin susta iç diye masaya vurdu. Deli işte.
Yapmış oldukları bu durum iki kardeş arasını daha da açtı. Uzaklaşıyor eşim. Hem kendi ailesinden hem kardeşinden. Doğru bildiniz. Ben evlenmeden daha beterlerdi. Kaynanam para toplayıp kızına verirmiş. Kardeşine onu yapcaksın etceksin dermiş. Sürekli birşeyler aldırırmış eşime. Nişanlanınca başladı kesilmeye. Eşim para veremem düğünüm var dedi. Kaynanam çok üzülmüş anneme anlatmış abisine para veremedi diye.Bir kardeşin diğerine bu kadar rahat alacaksın edeceksin diyebilmesi için bu adımların daha çocuklukta atılmış olması gerekiyor. Tahminimce çocukken de kayınvalide aman kardeşini idare et diyip eşinizi eziklemiştir.
Kayınvalideniz gelinle kızı ayırmayabilir de iki kardeşi ayırıyor.
Asıl sorunlar iki taraf da çocuk sahibi olduğunda ortaya çıkıyor, görümceniz kendi çocuğuna ayrıcalık isterse asıl o zaman kötü olur. Erkenden sınır çizilmesi iyi olmuş.
Gerçekten iyi ki yorum yapmamışsınız, zaman içerisinde kardeşler arasındaki denge oturacaktır, merak etmeyin. Siz evinizdeki huzura odaklanın.
Zamanı gelince söylersem yine aynı böyle ana baba kardeş damat bir olup bana saydırır. Hepsi manyak bunların.biraz daha sabredin
zamanı gelince söylersiniz
ve karışmamanız çok iyi olmuş
"Ben birini diğerinin eşşeği etmeyeceğim için başıma hiç öyle şeyler gelmez, ha yine birbirlerini yerseler onların sorunu, aynı yerden çıktılar diye iyi anlaşacak diye bir şey yok, hayalci huyun bana neyse ki geçmemiş anacuğum. " desin kocan. Lafı bana soracaksınız. Manipulatör anne ile dura dura onun en güzel huyunu kaptım, krizi fırsata çevirdim yani.Onda da diyorki iki kardeş kavga edince ailelerin üzüntüsünü anlarsın inşallah. Ee kızın etmesin ? Biz gidicez sen kardeşine böyle mi bakıcaksın. Kızındada edep olsun biraz. Yapayalnız burda Katip. Kimsesi yok. Ben sıcakkanlı biriyimdir sevsem yeminle her daim yanında olurum. Kız arka sokağımda değilmiş gibi.
Durduruyorum kendimi. Bir sonuca varamazsın diyorum susuyorum. Ay kendi abisine evladına bu konuda laf eden bana neler yapmaz.Ne güzel bak sen hiç araya girip kendini harcatmadan, onlar kendi imkanlarıyla birbirlerini bir güzel yediler. Sen girsen diye bekliyorlar, gelini yesek de doysak birbirimize sıra gelmese diye. Ekmek vermiyorsun ellerine, kuduruyorlar ama bişey de diyemiyorlar.
Görümcemle sadece doğumgünü ve iftarda bayramda görüşürüz. Kaynanamla da 1 2 ya da 3 haftada 1. Ona rağmen kuduruyorlar.Bunlarla en güzel iletişim minimal düzeyde görüşmek o halde sunshine. Fazlası sinir sistemine zarar
En çok üzüntüleri de o. Ben olmasaydım savunmazlardı belki ben varım diye yedirmediler kızını. Ay dedim ben neye düştüm.Çekirdeğini alıp izlemek dışında seni bağlayan durum yok
Kız gülmesene sende herkes kalktı masadan napıyım ben adam ye kızım diyor nandndndOyle yapmıs zaten
Sofrada ne varsa silip süpürmüş kayınbabayla asdafasfadasass
Bundan sonra daha mesafeli olursunuz , artık görümceli toplantılar yerine pastanızı alır huzur içinde evinizde yer içersiniz, o kız çok mutsuz bence o yüzden bu kadar saldırgan, bence evliliginiz ile kendi evliliğini dahi kıyaslıyor olabilir, kocası ilgisiz bir beye benziyor, bir de annesi damadı da iç güveyisi gibi etmiş, adama da çocuk muamelesi yapıyorlar, eşini hepsini idare etmek zorunda olan bir yetişkin olarak görüyorlar, bu kavganın başka açıklaması yok , yani demek istiyorlar ki siz bizim her türlü ihtiyacımızı kendi cebinizden karşılamak zorundasınız, damadı evin küçük çocuğu etmişler ekmek elden su gölden, şimdi de zorlarına gitti eşinizin ufak bişey istemesi çünkü bu görevi eşinizin yerine getirmesi lazım, çünkü eşini hizmetkâr görüyor hepsi, benim tespitlerim bunlar, uzak durun uzak , artık bu biseyler aldırma davasını bu kavga sayesinde bitirmiş olun , kaynanan köye gidecek diye görümceni size yamama derdinde ondan bu kadar kahroluyor, köye gidince kızı tek kalacak e abiyle de arası açıldı, yenge ile de samimi değil, Kayinvaliden kendi eliyle bir canavar yarattı ama farkında mıdır bilmem ...Şöyle bir cümle kullandı. “Böyle yapacağınızı bilseydim yeminle gelmezdim evime alırdım yerdim ne istiyorsam “ dedi. Adamıda soğuttular. Ki konunun benle hiç alakası yok.
Her gelinin yaşaması gereken ortam rüya gibiO dizide ortalığı cansu dere karıştırıyorsu burda kendi kendilerine yaptılar