Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Sürekli bişeyler isteyen insanlar kendilernden bişey istenince işte böyle kıyameti koparırlar. Ohh eşiniz çok iyi yapmış bi çikolata nedir de yani onun lafını ediyorlar sizden her şeyi isterken iyi ama onlardan bişey istenince ovvvv.. siz hiç karışmayın ara yapmaya falan da uğraşmayın, bi müddet görüşmemeniz akıllarını başlarına almalarını sağlar.. bu da sizin için dönüm noktası olur bi daha kimse kimseden bişey isteyemez kurtardınız .

Siz karışmayın.
Anladığım kadarıyla eşiniz abzasına,enişteye gereksiz derece yardım yapıyor, o zaman da insan karşılığında bekler. Ben ona şunu şunu yapıyorum, bana neden böyle dedi der. Yani Öncelikle bu yardımları yapmamak lazım. Araba vermek zaten çok saçma bir şey. Çok acil bir durum yoksa bildiğim kadarıyla yasalara da aykırı. Başkasının adına krediye girmek, bu konuyu dememe bile gerek yok. Bu konuda da eşiniz sınırlarını çizmeli.

Bir yerde iyi olmuş işte, oğlu bile rahatsız oluyor yani gelini çıt çıkarmıyor, sizi artıya sokmuş bu tartışma, benimki öyledir ya, çözümü yok onun fkfmf

Demezler onlar yine eskisi gibi olur

Aslında sırasıyken söylemek istediğim çok şey var ama sağlıklı olmaz diye düşünüyorum.

Aynen öyle ağzından çıkan her şey gelecekte kullanılmak üzere kayıt altına alınır. Eşinden başka kimse ile konuşma, bir şey diyen olursa benimle alakalı değil oğlunla konuş de çık aradan.

Madde madde yazacağım:
1) Onlar kardeş, kardeşlerin arasına girilmez. 3 gün bağrışırlar 4.gün barışırlar. Siz tek laf deseniz kötü gelin olursunuz.

2) Görümce şımarmış sınırlarını aşmış, tabi ki alacaksın edeceksin demek ne demek? Zaten aynı binadasınız bu kavganın olması normal, mesafe yakın oldukça kavgalar artar.

3) Kaynananız aman çocukların arası bozulmasın diypr da açık açık görümcenin tarafını tutarak şımartmış. Olayların bugüne kadar gelmesinde ciddi payı var, kendisi işin bu kadar çok üzülmeyin.

Anladığım kadarıyla görümceniz favori çocuk eşiniz de ezik çocuk. Bu dinamiği yetişkinlikte de devam ettirmek istiyorlar ki bu mümkün değil.

Bu sağlıklı bir kavga, eşiniz sınırını çizecek ki dengeli bir aile ilişkisi sürdürebilsinler.

Kendi ailemizle alakalı paylaşmıyoruz diyebiliriz. Elbette ki paylaşırız anlatır konuşuruz muhabbet ederiz sinirlendiyse yapmasaydıın derim bende anlatırım destek oluruz ama bu aile. Olay yanımda yaşandı zaten eşim sinirli öfkeli kritik yapılabilcek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ertesi günde açıp tekrar hatırlatmaya gerek var mı ?

İnşallah canım. Evet kıyamet kopardılar. Eşimde benden isterken iyi biz istedik ne oldu dedi zaten.

Eşiniz herhalde pasif agresif bu zamana kadar sessiz kalmış ama yapılanı da unutmamış bence çok haklı, çok da iyi olmuş. Hatta sizin açınızdan daha iyi artık sürekli bişey istemezler evinizin rızkına göz dikmezler. Görümce de aşırı arsız midem bulandı şu kadarcık konuda bile herhalde bunları yaşasam görümce ile gırtlak gırtlağa gelirdik sizde de iyi sabır var maşallah ama doğrusunu yapmışsınız tebrikler. Kaynana da ayılırsa ayılsın bayılırsa bayılsın bu onların aile mevzusu bence hiç karışmayın.

Kendi aralarında 2 erkek hallediyorlar. Küçük miktarlar 20 bin gibi haberim oluyor her ay ödüyor. Araba vermek saçma ama istiyor işte. Çoğu zaman vermesede veriyor. Onu da söyledi eşim. Kim kime yapar mecburyym yaptıklarına bak sofrada diye.

Bir yerde iyi olmuş işte, oğlu bile rahatsız oluyor yani gelini çıt çıkarmıyor, sizi artıya sokmuş bu tartışma, benimki öyledir ya, çözümü yok onun fkfmf
Sorma buna daha da bozulmuştur o. Oğlu kızına saydırdı ailesine saydırdı o saydırırsa gelin neler yapmaz diye. Yapmadım ama. Kardeştir ailedir dedim yapmadım. Kıza doğumgününde harçlık verdir de bu ne be hediye de alcaksın dedi. Hop sen bana baksana terbiyeni takın demedim. Eşime kardeşin kendine gelsin demedim. 100 olayın 5 inde demişimdir o da burama geldi.
Ya daha geçen bak bayramda eşim yeğenine harçlık vercekti cüzdanı yokmuş. Ben verdim çocuğa dedesi verirken bizde verelim diye. Görümcem de gördü. Bizi görmüş geçen diyor ki abi vermedin sen hesap ver bana. Ee ben verdim ya ? Kaynanamda gülüyor. Ana kız bir olmuş abisi kardeşine tapsın istiyorlar.

Senlik bir olay yok bırak yesinler birbirlerini, iyilik için bile olsa karışma. Damat bey de az kocalık etsin artık, insan utanır o işi de kayınçoya yıkmaya, bunların topu utanan cins değil, eşin de ona dellenmiş zaten. Bundan sonra yine öpüşür barışırlar ama eski düzen olmaz sen canını hiç sıkma. İyi olmuş.

Kayınpederınıze cok guldum

Çok söyleyesim geliyor ama Cam gülü. Kusura bakmayın ama oğlunuz haklı kızınız bizi hep taciz ederken ayıp dinlemezdi biz isteyince mi ayıp oldu diye.

Sanki fikrimizi soruyor gibi yapıp aslında gerceklerin ortaya cıktıgına seviniyor gibisiniz. Gözünüz aydın(ironi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…