Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Hiç karışmayın, eşiniz zaten her şeyin farkındaymış. Ailesine toz kondurmayan erkekler demek ki her şeyin farkında. Kv çok hatalı, böyle kardeş ilişkisi olmaz, eğer abisi kardeşinin isteklerini alacaksa bir zahmet saygılı da olacak. Şımarık yetiştirmişler ama koca Kadın olmuş evlenmiş çocuğu var, hadi 15-16 yaşında olsa neyse. Ne demek bana da pasta alacaksınız, çok istiyorsa kendisi alsın. O gün pasta alınsa hep birlikte yense ve ona bir dilim ayrılmasa sitem edebilir. Bence boşverin, iyi olmuş.
Hemde ne şımarık. Babası namaza giderken çikolata isteyen kız abisi isteyince mevcu yaptı. Saygıyı bırak cazgır da. Ay nasıl bağırıyor ömrümde böyle birşey görmedim. Kendisi almak ? Yok eşim alında bayram ediyorlar abisi aldı diye. Cümle aleme yayardı kaynanam herkesin dilindesğnizzz abin sana almış diye. Ah derdim bilerek yapıyorlar akşam akşam işten gelmişim kıza pasta alıyoruz Allah akıl fikir versin.
O yüzdende biryandan umarım anlamışlardır.

Sakın karışma olayı sana mâl ederler , sen sessizliğini koru ve eşinden yana ol , eşin herşeyin farkında zaten , Kayınvalidenin eseri bunlar, kızını bu kadar pohpohlayıp oğlunu ezdirmeseydi, kızına sus demeyi bilseydi bunlar olmazdı, yuh yani görümcen eşini karı koca sömürdüler , eşin bişey istedi diye mi bunları yaptı, eğer bu saatten sonra onların tek istediği biseyi yaparsanız suç sizde olur , uzak durmalısın ki eşinin farkındalığı artsın, asla yorum yapma uzak dur ...
eşim yapmaz inşallah ama zamanla geçer diye düşünüyorum. Evet eşim bana bir çikolata almayan bu saatten sonrada birşey yapmasın dedi. Eşim laf söyledikçe annesi daha da üzüldü.

Hayırlı akşamlar kızlar. Evliliğimin 3. Yılında birlikteyiz. İlk yılını çok zorlanarak geçirdiğim bir evliliğim oldu. Gerek iletişim problemi gerekte eşimin alıştığı aile düzeninden kaynaklı mutsuz bir yıldı. Çok şükür eşimle iyiyiz. Çok yol katettik kendi sınırımı çizerekte kayınvalide ve görümce sorunlarımda %2 olarak kaldı diyebiliyoruz. Hatta kayınvalidem bana düşkün olmayada başladı bahsetmişimdir. Görümcemde biz senle görüşmedik bayadır dicek kadar da özlüyor sanırım. Ben kendi çizgimdeyim.
İlk yıllarda görümcemin eşime haftanın her günü birşeyler istemesi sonucu çok rahatsızlık duyardım. Misafirliğe gideriz sipariş verir bize gelirler onu al diye taciz eder almayız bağırır işe giderken yolda görür akşam şundan alcaksın der böyle 30 yaşındaki kadının saçma sapan istekleri. Eşimde alışmış tabi ailesinin kardeşine al kardeşin ne isterse yap söylemlerine yanlış olduğunu söylesemde kardeşiyle kendi arasında olduğunu söylemişti. Gelelim ilahi adalete. Uzatmayacağım görümcemin tacizlerine sayfalar yetmez. Evimizdeki pastanın hesabına kadar sorardı. 100 lira harçlığımız varken çocuğuna isteklerini mesajlar atardı.
İlk yılımız da yaşanan bir tartışma oldu eşimle aile tarafında. Kayınpederim iyidir onu saf dışı bırakıyorum. Bu tartışmada günde 2 kere görüştüğümüz için yemeğe işlerimden kaynaklı geç gitmemden ötürü gerilen kaynanam ve görümcem eşime kılıbık imalı laf sokmuştu. Görümcemde abisine bi işe yara da şunu ver tarzında birşeyler söylemişti. Eşim o akşam sert konuşma yaptı. Haddinizi bilin kendinize gelin saygısızlık yapmayacaksın dedi kardeşine. Uzamasın asıl konuya gelelim.
1 hafta öncesine kadar kayınvalideme uğradım. Yemek yapmış kızıda orda birlikte yiyelim dediler. Görümcemde seviyor herhalde beni hediye almış. Tamam geliriz dedik. Ay demez olaydım. Benim eşim takılır babasına arkadaş gibidir birşey istedi babasından marketten alması için. Kardeşi de söylendi kaç yaşındaki adamdan isteme diye. Ki görümcem defalarca babasını bakkala gönderip kendisi evdeyken siparişler veren biri. Sana almaz bana alır diye de laf söyledi abisine. Sanırım eşimde görümcemin eşinden istemiş. Ben bardakları getirirken eşimin sinirlenip kardeşine veririz parasını sus dediğini duydum. Görümcem benim arsızdır biraz bağırdı abisine konu para değil sus beni sinirlendirme diye. Kocası getirincede al geldi isteğin diyede masaya vurdu.
Sıkılmamanız için akışkan anlatmaya çalışıyorum umarım devam ederseniz çünkü ip burda koptu. Eşim sakindi kardeşine sus laf söylüyorsun birşeyler ima ediyorsun bende evladım sen karışma desede görümcem dahada bağırdı sesin çıkmasın al şunu diye. Benim eşim normalde kinci değildir 2 dakkaya söner siniri sabırlıdır ciddileşme işi son noktadır. Kalktı masadan. Kardeşi bağırdığı içinde bi kaç kelime kullandı küfür değil. Manyak mı bu tarzında. Görümcemde bağırıp çağırıp gitti.
Eşime yüklendi ailesi. Sen alsaydın damada düşmez diye. Babasıda kız haklı dedi. Biz damadın her işini yapıyoruz bu arada. Araba da veriyoruz eşim onun adına kredide çekiyor işi olduğunda dışardan malzeme alındığında alıyorda. Yani samimiler alınan çikolatanın lafı olmaz.
Eşim daha çok sinirlendi. Ben uyardım onu aynı saygısızlığı 2. Kez yapıyor susturmuyorsunuz anne sende yapıyorsun dedi. Bunca zaman benden istediği herşeyi aldım nankörlermiş dedi. Tabi kaynanam çok üzüldü siz böyle mi olucaksınız anlaşamıyorsunuz diye gözleri doldu. Doldu da hala eşime kardeşindir alcan diyor. Eşim benim bu zamana kadar farkında olup söyleyemediğim rahatsız olduğum herşeyi döktü ortaya 2 saat. Benden isteyince ayıp değilde ben isteyince mi ayıp bundan sonra benden hiçbirşey istemeyecek dedi. Kızlar bir yandan da üzüldüm ailedir geçer sinirleri yine alır görüşülür ama o ortamda ben napıcağımı bilemedim. Tek kelime etmedim konuya karışmadım. He abisine saygısızlık yaptı demeyii isterdim ama çok zararlı çıkardım. Ne bileyim ya da eşim haklı onca şey yaptık ettik bir istekte ne oldu diye ama onlar barışır gelin fitne fesat olur. Eşim söylendikçe kaynanam ağladı. Ben evlat ayırmıyorum sen değiştin demeye. Eşimle biz tartıştığımızda normalde 5 dakka sonra gelip özür diler ya da hata yaptım anladım der sarılır. Özür dilemesede unutur hatırlamaz ciddi kızgınlığı olmadıysa. Olduysa da sabaha unutur. O günden beri uğramadı eşim yanlarına ki biz aynı binadayız. Bakardı haftasonu girerdi iş çıkışları yok. Şuan bende ne yapsam bilmiyorum konuyu hiç açmadım. Demekki herşeyin farkındaymış eşim.
Yinede birşey desem kendisi söyleyince dokunmaz ama benim dokunur diyede konuşmadım. İyi birşeyler de söylesem nasıl olur bilemiyorum. Kayınvalimlede konu açıldığında kendi fikirlerimi kaçırırım diyede korkuyorum açıkcası tam bir yaprak dökümü olur :)
Ben şimdi ne yapayım ? Eşim 1 2 gün sinirliydi ama bana değil tabi şimdi iyi keyifliyiz lakin ailesiyle limoni olması enerjisinide etkiler diye düşünüyorum. Ben anlamıyorum görümcemin kimsesi yok birşey bilmez etmez yapayalnız aileside memlekete gidince ne yapıcak abisiyle didişiyor. Abisine böyle yapan bana neler yapmaz iyiki bu zamana kadar yüzgöz olmamışım. Saç başa girerdik herhalde.
İlk tartışmadan sonra kaynanam hastanelik olmuştu öyle konuştular şimdide iyi değildir eminim. Çok korkardı evlatlarının arasının açılmasından. Öyle yetiştirmiş kimse umrunzda olmasın siz bir olun. Banada çok laf dokundurmuştur aralarına kimseyi sokmazlar diye. Korkusu başına geliyor çünkü kardeşlik bu değil. Hepimizin ailesi var kardeş sevgisini böyle bağımlı baskılarsan bir noktadan sonra çığrından çıkar. En çokta benim yanımda oldu eşim kardeşine kötü konuştu diye üzülmüştür. Bende üzüldüm açıkcası ama görümcem bunu çoğunlukla yapıyordu zaten
Sıktımsam uzun olduysa kusuruma bakmayın çok daha uzunda da sığdıramıyorum.

Bu olaydan sonra siz kari koca otutup dertlesmediniz mi? Esin cok kirildim, su tavri beni sinirlendirdi vs.hic sana icini dokmedi mi? Sanki bu olaydan sonra herkes kosesine cekilmis, kimse seninle konusmuyor ve sen ne yapacagini bilez bir haldesin sanki. Konu bana bu izlenimi verdi.

Eşinizin şu anda barışması çok kötü bir fikir. Daha da sağlam durması lazım. Yılların alışkanlıkları ile başa çıkmak zor.
Ben kararlı olmasaydım her akşam görümcemin isteklerini yapardık. Ya isteyim hanımefendi aramış abisine akşam şuraya hamburgere gidelim. Kocamda eşime sorayım dedim. İma etmiş yani. İşten geliyorum zaten yorgunum ne işim var avm de. Neyse iş çıkışı dedim tamam olur. Kocası diyor karından korkmuşsun hayır demşşsin. Yanındayım bu arada adamın. Aradık görümcemi triple kapattı. Eşimde ben alırım yerim hamburger dedi. Yiyemezmiş ona gidicekmişiz kavga edermiş evimizde yersek. Ben mesajları sonradan gördüm. Eşim tabi alışkın o durumlara bende gittim ne bileyim durumu.
Tabi bunları atlattık çünkü ben sevmiyorum huyunu ve birlikte vakit geçirmek istemiyorum en azından şimdilik. Benle anlaşmadığı için bu durumlarda azaldı.
Kızının bu durumlarına kaynanam bayılır. Tüm maaşımızı kızına versek göbek atar öyle biri.

eşim yapmaz inşallah ama zamanla geçer diye düşünüyorum. Evet eşim bana bir çikolata almayan bu saatten sonrada birşey yapmasın dedi. Eşim laf söyledikçe annesi daha da üzüldü.
Eşin zamanla yumuşar ama bu kavga kayinvalidene ders olsun , evlat kayırırsa , oğlunu ve gelinini köle yerine koyarsa neler olacak iyi anlasın, bu saatten sonra kaynana sana dokunmaya korkar , eşinden çekinir, sen de ona göre sınırlarını iyi belli et , yeri geldiğinde sesin daha gür çıkabilir, bu senin için bir devrim ...

Bu olaydan sonra siz kari koca otutup dertlesmediniz mi? Esin cok kirildim, su tavri beni sinirlendirdi vs.hic sana icini dokmedi mi? Sanki bu olaydan sonra herkes kosesine cekilmis, kimse seninle konusmuyor ve sen ne yapacagini bilez bir haldesin sanki. Konu bana bu izlenimi verdi.
Yok canım benim eşim dedikodu yapmaz. Konuşmaz yani. Dertleşiriz ama bu kötü olayı açsaydım konuşmazdı enerjisi çekiliyor bu durumlara karşı. Açıkcası bende konuşmadım ne demeliyim ki ?
Benlik birşey yok maça gittik eşimle çokta eğlendik. Sadece ailesine uğramıyor ya içim tuhaf oldu annelerin üzülmesini istemem. Uğrayalımmı diyesim geldi ama biryandan da karışmak istemiyorum.

Yok canım benim eşim dedikodu yapmaz. Konuşmaz yani. Dertleşiriz ama bu kötü olayı açsaydım konuşmazdı enerjisi çekiliyor bu durumlara karşı. Açıkcası bende konuşmadım ne demeliyim ki ?
Benlik birşey yok maça gittik eşimle çokta eğlendik. Sadece ailesine uğramıyor ya içim tuhaf oldu annelerin üzülmesini istemem. Uğrayalımmı diyesim geldi ama biryandan da karışmak istemiyorum.
Sakın karışma biraz Kayinvaliden ders alsın, eşin gider zaten bir süre sonra, adamı acele ettirme ki millet anlasın kıymetinizi..

Sakın karışma biraz Kayinvaliden ders alsın, eşin gider zaten bir süre sonra, adamı acele ettirme ki millet anlasın kıymetinizi..
Normalde de gitmiyoruz ki canım. Ben uğrarım hal hatır sorarım iki güler gelirim. Kv den çok görümcemin ders alması lazım. Yani masaya vurup al geldi sus denmez.

Normalde de gitmiyoruz ki canım. Ben uğrarım hal hatır sorarım iki güler gelirim. Kv den çok görümcemin ders alması lazım. Yani masaya vurup al geldi sus denmez.
Sen normal konuş görünce ama özel olarak gitme bence, eşin senin hakkında yanlış düşünür, diyecek ki en çok onun yüzünden mücadele ettim ailemle ama sunshine pek samimi oldu annemle hem de kavga etmişken , seni ikiyüzlü görebilir, sen normal davran ama eşinden önce harekete geçme...

Sen normal konuş görünce ama özel olarak gitme bence, eşin senin hakkında yanlış düşünür, diyecek ki en çok onun yüzünden mücadele ettim ailemle ama sunshine pek samimi oldu annemle hem de kavga etmişken , seni ikiyüzlü görebilir, sen normal davran ama eşinden önce harekete geçme...
Şöyle bir cümle kullandı. “Böyle yapacağınızı bilseydim yeminle gelmezdim evime alırdım yerdim ne istiyorsam “ dedi. Adamıda soğuttular. Ki konunun benle hiç alakası yok.

Dedikodu degil ki bu. siz essiniz bu tip seyleri paylasmak dedikodu olmuyor. Ben birine kizsam sinirlensem hemen esime kosarim anlatirim anlatirim sinirim gecene kadar, esim ayni seyi yasasa biliyor musun soyle soyle oldu der sonra karsilikli oturup kritik yapariz. Birbirimizi iyi tanidigimiz icin sen surada yanlissin ama su tepkin normaldi derim mesela. Esim ben o an su acidan baktim, soyle dusundum der. Bilmiyorum herkesim aile ve es kavrami farkli tabi ki ama biz boyle seyleri ve her seyi konusur birbirimizle dertlesiriz bunu cok da severiz. Esin duygularini seninle paylsamiyorsa yapacak bir seyin yok.

Çok sabırlıymışsın bacım, ben bu kadar sabredemezdim. Ben olsam açıkça sorardım eşinden neden istemiyorsun diye, bir de ben de senin gibi sürekli bir şey istesem hangi birine yetişsin o zaman ben de senin eşinden isteyeyim vs der kahkaha atardım.

Ben kararlı olmasaydım her akşam görümcemin isteklerini yapardık. Ya isteyim hanımefendi aramış abisine akşam şuraya hamburgere gidelim. Kocamda eşime sorayım dedim. İma etmiş yani. İşten geliyorum zaten yorgunum ne işim var avm de. Neyse iş çıkışı dedim tamam olur. Kocası diyor karından korkmuşsun hayır demşşsin. Yanındayım bu arada adamın. Aradık görümcemi triple kapattı. Eşimde ben alırım yerim hamburger dedi. Yiyemezmiş ona gidicekmişiz kavga edermiş evimizde yersek. Ben mesajları sonradan gördüm. Eşim tabi alışkın o durumlara bende gittim ne bileyim durumu.
Tabi bunları atlattık çünkü ben sevmiyorum huyunu ve birlikte vakit geçirmek istemiyorum en azından şimdilik. Benle anlaşmadığı için bu durumlarda azaldı.
Kızının bu durumlarına kaynanam bayılır. Tüm maaşımızı kızına versek göbek atar öyle biri.
Vallahi garip. Bir arkadasim var. İlk çocuk erkek resmen çocuğu yok sayıyor küçük kızı prenses. Aileler dengesiz vallahi.

Şöyle söyleyeyim. Biz ilk evlendiğimiz de eve pasta aldığımızda kayınvalidem görümceme söylerdi abin sana almamış diye. Hop görümcem bana da alcaksın neden almadın tacizleri. Biryere gidiyoruz kardeşinde gelicek tacizleri. Borcumuz var yeğenine alıcaksın dayısın lafları.
Yeni evliyim oğlum bize düşkündür ailesine laf söylemez karısı için diye gülüp bana laf sokmaları. Paramız yok görümcemin hamburger istekleri. Allahım dedim ya bilerek yapıyorlar sana havale ediyorum. Çünkü hiçbirinin karşılığınıgörmedim. Bakın çok birşey değil gelirken size tatlı aldıkta olur. Yemek ısmarlayalım öncesinde siz ısmarladınız da olur. Yok ama.
Sonra işte bir çikolata aldılar diye neler yaptılar. Kayınvalideme göre abiymiş almak zorundaymış. Kusura bakmasınlar da ben abi kardeş ayırmam abim alırsa bende alırım abime bizde böyledir. Akşama kadar görümcemin isteklerini yapmak için işe gitmiyorum ki.
Valla ne yalan söyleyeyim ben içimden bi ohhh dedim yani. Hiç sesinizi çıkarmayın kimseyle de iletişime geçmeyin görümceniz böyle böyle kendi ipini çeker siz de rahat edersiniz. Kimse böyle cazgır kardeşi sonuna kadar çekmez sonuçta herkesin kendi ailesi var.

Akışkan yazayım istedim uzun olunca. Öyle canımda bana da çok iyi kayınvalidem ya. Kadına da üzüldüm ağlıyordu kalktığımızda. 2 yıl önceki kavgadan sonra zaten baya mesafe olmuştu görümcelede şimdi ne olur bilmiyorum. Eşim ne hissediyor kızgın mı pişman mı onuda bilmiyorum. Tek hissettiğim yaşanması gerektiği için yaşandığı.
Ay size çocuklarımın arasına kimse giremez tarzında laf sokan kadına mı üzüldünüz. Kadın büyük konuşmalarının bedelini ödeyecek belli. Siz eşiniz ne yaparsa ayak uydurmaya devam edin bence. Çünkü sonunda ipler kopacak gibi duruyor arada kalmayın

Ben anlamıyorum görümcemin kimsesi yok birşey bilmez etmez yapayalnız aileside memlekete gidince ne yapıcak abisiyle didişiyor. Abisine böyle yapan bana neler yapmaz
Bu ne demek? Annesi babası kocası var yetmez mi? Ailesi memlekete gidince abisi mi sorumlu oluyor evli barklı kadından? Kardeşiyle yaşadığı tartışmaya hiç karışmayarak doğrusunu yapmışsınız çünkü o "sen değiştin" lafı bence sizeydi.

Eşinizin görümcenize bağırıp kavga etmesini zafer olarak görmeyin, abi kardeş kim bilir kaç kere kavga edip barışmışlardır. Kendi kendinize ne kayınvalideyle ne de eşinizle bu olayın kritiğini yapmayın. Olay bir anda size döner, kayınvalidenin dilinin ucuna gelmiş söylememiş ama karışırsanız söyleyebilir.

Anne sizin anneniz değil, üzen de siz değilsiniz. Kadının çocukları kavga etti, bugün küsler yarın barışırlar. Uğramak istiyorsanız da kendi başınıza gidin. Eşiniz adına hareket etmeyin. Adam tavır koymuş tepki göstermiş bırakın da yaptığı bir işe yarasın. Arabuluculuk yapmaya kalkmayın çünkü kadının konuşmasından anladığım kadarıyla görmeyi son isteyeceği kişi sizsiniz. Farkında değilsiniz ama kadın sizi sorumlu görüyor.
Kaç kişi yazdı size, karışmayın.

X