Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Hemde ne şımarık. Babası namaza giderken çikolata isteyen kız abisi isteyince mevcu yaptı. Saygıyı bırak cazgır da. Ay nasıl bağırıyor ömrümde böyle birşey görmedim. Kendisi almak ? Yok eşim alında bayram ediyorlar abisi aldı diye. Cümle aleme yayardı kaynanam herkesin dilindesğnizzz abin sana almış diye. Ah derdim bilerek yapıyorlar akşam akşam işten gelmişim kıza pasta alıyoruz Allah akıl fikir versin.
O yüzdende biryandan umarım anlamışlardır.

eşim yapmaz inşallah ama zamanla geçer diye düşünüyorum. Evet eşim bana bir çikolata almayan bu saatten sonrada birşey yapmasın dedi. Eşim laf söyledikçe annesi daha da üzüldü.

Bu olaydan sonra siz kari koca otutup dertlesmediniz mi? Esin cok kirildim, su tavri beni sinirlendirdi vs.hic sana icini dokmedi mi? Sanki bu olaydan sonra herkes kosesine cekilmis, kimse seninle konusmuyor ve sen ne yapacagini bilez bir haldesin sanki. Konu bana bu izlenimi verdi.

Eşinizin şu anda barışması çok kötü bir fikir. Daha da sağlam durması lazım. Yılların alışkanlıkları ile başa çıkmak zor.
Ben kararlı olmasaydım her akşam görümcemin isteklerini yapardık. Ya isteyim hanımefendi aramış abisine akşam şuraya hamburgere gidelim. Kocamda eşime sorayım dedim. İma etmiş yani. İşten geliyorum zaten yorgunum ne işim var avm de. Neyse iş çıkışı dedim tamam olur. Kocası diyor karından korkmuşsun hayır demşşsin. Yanındayım bu arada adamın. Aradık görümcemi triple kapattı. Eşimde ben alırım yerim hamburger dedi. Yiyemezmiş ona gidicekmişiz kavga edermiş evimizde yersek. Ben mesajları sonradan gördüm. Eşim tabi alışkın o durumlara bende gittim ne bileyim durumu.
Tabi bunları atlattık çünkü ben sevmiyorum huyunu ve birlikte vakit geçirmek istemiyorum en azından şimdilik. Benle anlaşmadığı için bu durumlarda azaldı.
Kızının bu durumlarına kaynanam bayılır. Tüm maaşımızı kızına versek göbek atar öyle biri.

eşim yapmaz inşallah ama zamanla geçer diye düşünüyorum. Evet eşim bana bir çikolata almayan bu saatten sonrada birşey yapmasın dedi. Eşim laf söyledikçe annesi daha da üzüldü.
Eşin zamanla yumuşar ama bu kavga kayinvalidene ders olsun , evlat kayırırsa , oğlunu ve gelinini köle yerine koyarsa neler olacak iyi anlasın, bu saatten sonra kaynana sana dokunmaya korkar , eşinden çekinir, sen de ona göre sınırlarını iyi belli et , yeri geldiğinde sesin daha gür çıkabilir, bu senin için bir devrim ...

Yok canım benim eşim dedikodu yapmaz. Konuşmaz yani. Dertleşiriz ama bu kötü olayı açsaydım konuşmazdı enerjisi çekiliyor bu durumlara karşı. Açıkcası bende konuşmadım ne demeliyim ki ?
Benlik birşey yok maça gittik eşimle çokta eğlendik. Sadece ailesine uğramıyor ya içim tuhaf oldu annelerin üzülmesini istemem. Uğrayalımmı diyesim geldi ama biryandan da karışmak istemiyorum.

Sakın karışma biraz Kayinvaliden ders alsın, eşin gider zaten bir süre sonra, adamı acele ettirme ki millet anlasın kıymetinizi..

Sakın karışma biraz Kayinvaliden ders alsın, eşin gider zaten bir süre sonra, adamı acele ettirme ki millet anlasın kıymetinizi..
Normalde de gitmiyoruz ki canım. Ben uğrarım hal hatır sorarım iki güler gelirim. Kv den çok görümcemin ders alması lazım. Yani masaya vurup al geldi sus denmez.

Normalde de gitmiyoruz ki canım. Ben uğrarım hal hatır sorarım iki güler gelirim. Kv den çok görümcemin ders alması lazım. Yani masaya vurup al geldi sus denmez.
Sen normal konuş görünce ama özel olarak gitme bence, eşin senin hakkında yanlış düşünür, diyecek ki en çok onun yüzünden mücadele ettim ailemle ama sunshine pek samimi oldu annemle hem de kavga etmişken , seni ikiyüzlü görebilir, sen normal davran ama eşinden önce harekete geçme...

Şöyle bir cümle kullandı. “Böyle yapacağınızı bilseydim yeminle gelmezdim evime alırdım yerdim ne istiyorsam “ dedi. Adamıda soğuttular. Ki konunun benle hiç alakası yok.

Dedikodu degil ki bu. siz essiniz bu tip seyleri paylasmak dedikodu olmuyor. Ben birine kizsam sinirlensem hemen esime kosarim anlatirim anlatirim sinirim gecene kadar, esim ayni seyi yasasa biliyor musun soyle soyle oldu der sonra karsilikli oturup kritik yapariz. Birbirimizi iyi tanidigimiz icin sen surada yanlissin ama su tepkin normaldi derim mesela. Esim ben o an su acidan baktim, soyle dusundum der. Bilmiyorum herkesim aile ve es kavrami farkli tabi ki ama biz boyle seyleri ve her seyi konusur birbirimizle dertlesiriz bunu cok da severiz. Esin duygularini seninle paylsamiyorsa yapacak bir seyin yok.

Çok sabırlıymışsın bacım, ben bu kadar sabredemezdim. Ben olsam açıkça sorardım eşinden neden istemiyorsun diye, bir de ben de senin gibi sürekli bir şey istesem hangi birine yetişsin o zaman ben de senin eşinden isteyeyim vs der kahkaha atardım.

Vallahi garip. Bir arkadasim var. İlk çocuk erkek resmen çocuğu yok sayıyor küçük kızı prenses. Aileler dengesiz vallahi.

Valla ne yalan söyleyeyim ben içimden bi ohhh dedim yani. Hiç sesinizi çıkarmayın kimseyle de iletişime geçmeyin görümceniz böyle böyle kendi ipini çeker siz de rahat edersiniz. Kimse böyle cazgır kardeşi sonuna kadar çekmez sonuçta herkesin kendi ailesi var.

Ay size çocuklarımın arasına kimse giremez tarzında laf sokan kadına mı üzüldünüz. Kadın büyük konuşmalarının bedelini ödeyecek belli. Siz eşiniz ne yaparsa ayak uydurmaya devam edin bence. Çünkü sonunda ipler kopacak gibi duruyor arada kalmayın

Ben anlamıyorum görümcemin kimsesi yok birşey bilmez etmez yapayalnız aileside memlekete gidince ne yapıcak abisiyle didişiyor. Abisine böyle yapan bana neler yapmaz
Bu ne demek? Annesi babası kocası var yetmez mi? Ailesi memlekete gidince abisi mi sorumlu oluyor evli barklı kadından? Kardeşiyle yaşadığı tartışmaya hiç karışmayarak doğrusunu yapmışsınız çünkü o "sen değiştin" lafı bence sizeydi.

Eşinizin görümcenize bağırıp kavga etmesini zafer olarak görmeyin, abi kardeş kim bilir kaç kere kavga edip barışmışlardır. Kendi kendinize ne kayınvalideyle ne de eşinizle bu olayın kritiğini yapmayın. Olay bir anda size döner, kayınvalidenin dilinin ucuna gelmiş söylememiş ama karışırsanız söyleyebilir.

Anne sizin anneniz değil, üzen de siz değilsiniz. Kadının çocukları kavga etti, bugün küsler yarın barışırlar. Uğramak istiyorsanız da kendi başınıza gidin. Eşiniz adına hareket etmeyin. Adam tavır koymuş tepki göstermiş bırakın da yaptığı bir işe yarasın. Arabuluculuk yapmaya kalkmayın çünkü kadının konuşmasından anladığım kadarıyla görmeyi son isteyeceği kişi sizsiniz. Farkında değilsiniz ama kadın sizi sorumlu görüyor.
Kaç kişi yazdı size, karışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…