Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Senlik bir olay yok bırak yesinler birbirlerini, iyilik için bile olsa karışma. Damat bey de az kocalık etsin artık, insan utanır o işi de kayınçoya yıkmaya, bunların topu utanan cins değil, eşin de ona dellenmiş zaten. Bundan sonra yine öpüşür barışırlar ama eski düzen olmaz sen canını hiç sıkma. İyi olmuş.
Ben çok sabırlıyımdır katip. Burama gelmeden sesimi çıkarmadım. Görümcemin eşiyle eşim yakın çalışıyor 10 dakka mesafe. adamı her sabah alıp bırakıyoruz. Aksam ben mecburyum adamda dönmeye ? Almayınca karısı kocamı neden almıyorsun diye bağırırdı. Ay o kadar sinirlenirdim Allah işte. Dün bile ya meyve alacağız adam eve gidelim çok sürer işiniz diyor. Abi defol git ? Sen bizim arabamızdasın.
Annesi eşimi suçlayınca ben o adamı kapısına bırakıyorum arka sokağada değil alıcak tabi dedi. Nankörlere bak diye de ekledi. Eşimin enerjisini almasınlar da. Görümcemi zaten sevmem biliyorsun.

Sorma buna daha da bozulmuştur o. Oğlu kızına saydırdı ailesine saydırdı o saydırırsa gelin neler yapmaz diye. Yapmadım ama. Kardeştir ailedir dedim yapmadım. Kıza doğumgününde harçlık verdir de bu ne be hediye de alcaksın dedi. Hop sen bana baksana terbiyeni takın demedim. Eşime kardeşin kendine gelsin demedim. 100 olayın 5 inde demişimdir o da burama geldi.
Ya daha geçen bak bayramda eşim yeğenine harçlık vercekti cüzdanı yokmuş. Ben verdim çocuğa dedesi verirken bizde verelim diye. Görümcem de gördü. Bizi görmüş geçen diyor ki abi vermedin sen hesap ver bana. Ee ben verdim ya ? Kaynanamda gülüyor. Ana kız bir olmuş abisi kardeşine tapsın istiyorlar.

Ay arsız bunlar arkadaşım, hiiiiiiiç karışma sen. Uğraşılmaz bu tıynettekilerle

Çok söyleyesim geliyor ama Cam gülü. Kusura bakmayın ama oğlunuz haklı kızınız bizi hep taciz ederken ayıp dinlemezdi biz isteyince mi ayıp oldu diye.
O zaman ok sana gelir, hedef tahtası olursun durduk yere. Zaten şimdiden anası demiş üstü kapalı sen değiştin diye. Ağzından çıkacak bir talihsiz lafı bekliyor sinsiiii, gelini günah keçisi edip çocuklarını paklayacak.

Eşiniz herhalde pasif agresif bu zamana kadar sessiz kalmış ama yapılanı da unutmamış bence çok haklı, çok da iyi olmuş. Hatta sizin açınızdan daha iyi artık sürekli bişey istemezler evinizin rızkına göz dikmezler. Görümce de aşırı arsız midem bulandı şu kadarcık konuda bile herhalde bunları yaşasam görümce ile gırtlak gırtlağa gelirdik 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ sizde de iyi sabır var maşallah ama doğrusunu yapmışsınız tebrikler. Kaynana da ayılırsa ayılsın bayılırsa bayılsın bu onların aile mevzusu bence hiç karışmayın.
İçine atmış demekki eşim mevcu çıkmasın diye. Aslında sinirlendiği nokta görümcemin ciddi ciddi eşime laf söylemesiydi. Ciddileşince sinirlendi eşim.
Görümcem öyledir ya birkeresinde çocuğu telefonumu fırlattı eşimde bana oraya koyma diyince eşime kızmıştım telefonu nereye koycam başka diye ona sinirlenmiş 2 dakka içinde kalkıp defoldu gitti selamsız sabahsız. Kimsede ona ayıp demedi neden sinirli çünkü. Ben bu yüzden görümcemle genelde muhattap olmam. Seviyem var benim.

Madde madde yazacağım:
1) Onlar kardeş, kardeşlerin arasına girilmez. 3 gün bağrışırlar 4.gün barışırlar. Siz tek laf deseniz kötü gelin olursunuz.

2) Görümce şımarmış sınırlarını aşmış, tabi ki alacaksın edeceksin demek ne demek? Zaten aynı binadasınız bu kavganın olması normal, mesafe yakın oldukça kavgalar artar.

3) Kaynananız aman çocukların arası bozulmasın diypr da açık açık görümcenin tarafını tutarak şımartmış. Olayların bugüne kadar gelmesinde ciddi payı var, kendisi işin bu kadar çok üzülmeyin.

Anladığım kadarıyla görümceniz favori çocuk eşiniz de ezik çocuk. Bu dinamiği yetişkinlikte de devam ettirmek istiyorlar ki bu mümkün değil.

Bu sağlıklı bir kavga, eşiniz sınırını çizecek ki dengeli bir aile ilişkisi sürdürebilsinler.
Devam ettiremedikleri içinde eşime değiştin psikolojin mi bozuk dediler :) eşimde annesine taraf tuttuğunj söyledi bu seferde kaynanam ağladı. Ben gelinimle kızımı ayırmam evlatmı ayırcam diye. İyiki yorum yapmamışım çok gergin bir ortamdı.

Aman siz çok bulaşmayın size patlar. Ya ben bir şey anlamadım bu koca koca inssnlar neden birbirlerinden böyle şeyler istiyolar? Gidip kendileri alamıyor mu? Yanlış snlaşılmasın. Gerçekten anlamadım.
Aşkım vallahi bende anlamadım ilk evlendiğimde. Görümcem hep öyle. Gelirken onu al bunu bana şınu al buraya götür forma al kıyafet al lokum al cipsi al al da al ver de ver. Biz istemeyiz yani içecek yoktur ya da çayın yanına bişey öyle eşimde kocası dışarda diye söylemiş bu yani.

Yok ama yinede kaynanam imalı imalı değiştin diyor eşime. Allah evlat versinde anla diyor.
Desin, bekar ve evli kardeş değişik olur zaten.
Çünkü evlenince eşi var artık, sorumluluğu var.
Bekarken durumlar farklı.
Sen zaten mesafeli olmak istemiyor musun?
Esin ailesiyle arayi da düzeltir bugün olmazsa yarın, kendi hallerine bırak.

Hemde ne şımarık. Babası namaza giderken çikolata isteyen kız abisi isteyince mevcu yaptı. Saygıyı bırak cazgır da. Ay nasıl bağırıyor ömrümde böyle birşey görmedim. Kendisi almak ? Yok eşim alında bayram ediyorlar abisi aldı diye. Cümle aleme yayardı kaynanam herkesin dilindesğnizzz abin sana almış diye. Ah derdim bilerek yapıyorlar akşam akşam işten gelmişim kıza pasta alıyoruz Allah akıl fikir versin.
O yüzdende biryandan umarım anlamışlardır.
Mevcu ne kız 🤣🤣🤣

Kendisi burda son derece nadir bir parça olarak her şeyin farkında, laf da dinliyor. 😁
Çok düşünüyor ama katip.
Mesafe isteyen kendisi,böyle bir olaydan sonra ne yapsam ne etsem diye de yine düşünüyor. Akışına birakacak sadece.
Seviyor eş ailesinden sikayetlenip uzun uzun yazmayı, yorumlamayi.

Ay arsız bunlar arkadaşım, hiiiiiiiç karışma sen. Uğraşılmaz bu tıynettekilerle
İlk evlendiğimde neler yaptılar Seher. 30 kişi ağırlamışım ilk izin günümde dinlenicem kaynanam beni dıdısının doğumuna götürcekmiş. Görümcemde güldü sunshineyi de götürcen dimi diye. Çantamıyım ben ? Eşimde yok yorgun kız gelmiyor biryere diyince annesi bağırdı kes sesini karışma bize diye. Yemekte sorun çıkmasın diye eşim uzatmadı. Sonraki yemektede laf soktular eşim sırf karısına gel yanıma otur dedi diye. O zaman da dayanamadı yeter artık kendinize gelin diye. Haksızlar yinede görümcem sus baba bağırcam diye abisine bağırmaya devam etti. Kocamda sende az değilsin saygılı ol haddini bil dedi. Yok kız akıllanmamış yine yaptı aynısını. Ben iyi analizciyimdir görümcemle toplasanız bir arada 3 cümle kurmam. Sevmiyorum.

X