Haklısın sanırım. Bu arada bence eşinin ailesi ile olan meselesine hiç karışma. Eşinle ilişkiniz iyiyse, seni sevdiğini ve saydığını hissediyorsan eşin ne tepki veriyorsa, ne diyorsa onun yanında ol, onu anlamaya çalış, destek ol (ailesine karşı gaza getirme ama dediği her şeye "olsun, ailendir, barış" diye karşı da çıkma, sadece anlamaya odaklan). Bu onların aile meselesi, sen aileye sonradan gelen birisin ve aile dinamiklerini değiştiremezsin. Bırak kendilerine neyi uygun görüyorlarsa onu yapsınlar. Sen ilişkilerini düzeltmek ya da bozmak için hiçbir adım atma bence. Zamanla, onların kendi isteklerine göre bir yola girer bu konu. Sen karışırsan sen yorulursun. Eşin de ailesi de karışmandan memnun kalmayabilir. Sen, kendi ailene (eşin ve sen) odaklan, kendi ilişkinizde mutlu ve huzurlu olun yeterli. Sadece ilk yazdığın metni okudum olay esnasındaki tutumun doğru bence.
Evlendikten sonra ailelerle bu kadar içli dışlı olmak ister istemez sorunlara meydan veriyor, hafif bir mesafe ilişkilerin iyi olması için lazım. Başkası için kredi çekmek vb garip geldi bana, bir noktada bir kişi bir diğerine içerlenir ve sizin olayda içerlenmiş de. Eşin fedakarlıkları görülmüyor hissetmiş, diğer taraf eşinin tepkisini gereksiz bulmuş. Herkes herkese içerlemiş ve dolmuş. Bu sadece o anda gelişecek bir durum değil, belli ki geçmişten beri birikmiş. Bunlar olmasın diye mesafe lazım zaten. Anladığım kadarıyla eşin de zaten bu sorunların bilincinde ama verdiği tepki kısıtlı. Bu olay belki aile huzurunuzu destekleyecek yeni kararlara yol açar.