Aile yemeğinde görümce ve kaynanamla yaşanan 2. Büyük kavga.

Kaynanan çok tanıdık bir tip, klasik Anadolu anası, gücünün yettiğini yapar yetmediğini de kutsal analığına makbul karılığına yediremez, sağa sola sorumluluk yıkmaya başlar, bu genelde en uysal evlat olur, sen hayırdır dersen ağlar zırlar tansiyonu falan çıkar, manipule eder falan.
aslında kocam uysal değildir merhametlidir. Kardeşine kıyamadığı istediği için alıyordu bence. Ya katip benim evimde abisine bana bak yarın bana bülent börekten börek alıcaksın kahvaltıya çağırıcaksın dediğini bilirim herkesin içinde. Kaynanam tek kelime etmiyordu. Hoşuna gidiyordu aksine. Aldık mı ? Hayır. Eşim teklif etsydi kardeşin önce saygıyı öğrensin derdim çünkü.

Komikler valla. Baaaaak en iyi abi benim oğlum, en iyi anne benim. Araları ne kadar iyi desinler.

Aslında bozacaksın anne kızın zorla aldırdı diye. Almayınca çocuk gibi ağlıyor 😀
Yaptım bunu birgün. Evimizde uyuyoruz anası kahvaltıya çağırdı. Eşim yok diyincede iyi kardeşinden gelcek diye triplenmiş. Neyse uyandım hayatım gidelim mi dedi. Tamam dedim bende ailedir yani birlilte kahvaltı yaparız. Gittim kaynanam kızına diyyorki abin gelmiyordu sen geliceksin diye geldi anneemm. 😂 yoo anne ben uyuyordum bana sordu tamam dedim diye geldik dedim.
Masadayız tuttu abisinin ensesinden bana bak abi gelmicekmişsin falan demeye başladı. Tuhaf bir tip. Anneside gülüyor. Ya siz kimsiniz? Afedersinde pazar yani sen kocanla cinsellik yaşamıyor olabilirsinde sanane gelmeyiz sabah sabah ? Çıktık eve gülüm film izliyor neymiş mangal yapılcakmış. Kocama işimi bitirmeden gitmem dedim. Tamam canım dedi yardım etti öyle çıktım. Kudurmuş bunlar gelin hazıra geldi ya. İşte ilk kavga o an yaşandı. Kılıbık diye kocama laf edince patladı. Durup durup ay köyde herkesin dilinde evlatlarımmm bilmemne. Bana yapıyor işte gelin girme aralarına diye. Kendi kendilerine yaptılar.

Bu tarz aile ilişkileri zaten olmamış ilişkiler.
Bir cikolata aldi almadi vs bana basit geliyor.
Sizlik durum da yok.
Onlar üç gün sonra birşey olmamış gibi devam ederler.
Çok bilmemek bilsende görmemek üç maymunu oynamak gerekli.
Benim eşimin aileside aşırı içli dişli tuhaf hareketleri var .
Birbirlerine rahat şekilde herseyi derler kavga da etseler çok şiddetli biçimde birşey olmamış gibi devam ederler vs.
Herkesin aile dinamiği farkli.
Ben uzakta da olduğum için çok muhatab değilim eşim anlatirsa da kendi fikirlerimi söylemiyorum mesela .
Çünkü onlar bir şekilde tolere ediyorlar ben yorum yapsam kabak bana patlar gerek yok.
İyiki sormuşum çok yorum yapasım vardı ama yapmayacağım🫶🏻😂

aslında kocam uysal değildir merhametlidir. Kardeşine kıyamadığı istediği için alıyordu bence. Ya katip benim evimde abisine bana bak yarın bana bülent börekten börek alıcaksın kahvaltıya çağırıcaksın dediğini bilirim herkesin içinde. Kaynanam tek kelime etmiyordu. Hoşuna gidiyordu aksine. Aldık mı ? Hayır. Eşim teklif etsydi kardeşin önce saygıyı öğrensin derdim çünkü.
Gider. Çünkü oğlu var ve onun bütün açıklarını kapatıyor. Yarın ben olmazsam oğlum var, koca bebeğime o bakar diye içi rahat ediyor. Şimdilerde düzenin değiştiğini anladı da ondan huzursuz.

Bilmiyorum konu ile alakasız kalır mı ama bir sorum var. Kayınpederiniz gerçekten iyi mi yoksa sadece sessiz mi? Size yapılan ayıplar esnasında konuyu değiştiriyor, sizi iyi hissettirecek bir kelam ediyor, eşine "hanım boşver" gibi hafif müdahalelerde bulunuyor mu ya da konu bitince siz orada değilken eşine bir şey diyor mu (deyip demediğini anlarsınız) yoksa sadece susuyor mu? Çünkü çoğu kadın kayınbabasını iyi sanıyor ama genelde sadece sessiz oluyorlar, sizi uğraşmaya değer görmüyorlar ve içten içe size yapılan ayıplara hak verip destekliyorlar. Oysa ki eşler birbirlerinin ayıplarından bir noktada sorumludur bence. Kayınvalideniz iyi olsa da kayınpeder sussa sorun yok ama biri sizin ev huzurunuzu bozuyorken kayınbabanız sessiz kalıyorsa sandığınız kadar iyi biri olmayabilir.
Bence her ikiside canım. Çünkü karısınada tamam uzatmayın susun yemeğinizi yiyin hadi gelin dedi. İlk kavgada da kızına sus tamam kızım demişti ama dinlemiyorlar adamı. Otoritesi yok. Kaynanam onada bağırır dinlemez yani. Kendi halindedir kayınpederim saygısızlık yapmazlar öyle sana laf etmez. Bana yemek getirmişliği var eşim yokken al kızım diye. Benim babam olsa abime öyle yapsam kes lan derdi de yamulurdum masaya😂

Gider. Çünkü oğlu var ve onun bütün açıklarını kapatıyor. Yarın ben olmazsam oğlum var, koca bebeğime o bakar diye içi rahat ediyor. Şimdilerde düzenin değiştiğini anladı da ondan huzursuz.
Ben evlendiğimde 22 yaşındaydım. Küçükte olsam saygısızlık istemiyorum ki katip. Benim evimde yapamaz. Abisinden istesede yapamaz. Biz gezmeye gittik diye niye bensiz gidiyorsun birlikte gidicez diyen bir kızla beni samimi beklemesin kimse. Uyarıcak annesi. Kızım yapma çalışıyorlar gelinde yeni alışıyor diye. Tek derdi kardeşler bağımlı kalsındı. Mesela bir keresinde servisleri yokmuş gelemezmiş görümcem beni alcaksın yok öyle diye bağırdı abisine. Eşimde bakarız karımı alıyorum dedi. Hadi bakalım almada noluyor diyor adama😂
İlk zamanlar beni alıyor diye bazen kocasını almadan gelirdi eşim kızardı bana bak kocamı neden almadınn aaaa sende mi geldin sunshine der dalha geçerdi. Sabırla konuştum eşimle. Bizim düzenimizin olduğunu kocasının kendisinin gelebileceğini söyledim. İlk zamanlar bozulsada o da alıştı. Alışmayanlar onlar. Zamanları var demek ki.

Bence her ikiside canım. Çünkü karısınada tamam uzatmayın susun yemeğinizi yiyin hadi gelin dedi. İlk kavgada da kızına sus tamam kızım demişti ama dinlemiyorlar adamı. Otoritesi yok. Kaynanam onada bağırır dinlemez yani. Kendi halindedir kayınpederim saygısızlık yapmazlar öyle sana laf etmez. Bana yemek getirmişliği var eşim yokken al kızım diye. Benim babam olsa abime öyle yapsam kes lan derdi de yamulurdum masaya😂
Haklısın sanırım. Bu arada bence eşinin ailesi ile olan meselesine hiç karışma. Eşinle ilişkiniz iyiyse, seni sevdiğini ve saydığını hissediyorsan eşin ne tepki veriyorsa, ne diyorsa onun yanında ol, onu anlamaya çalış, destek ol (ailesine karşı gaza getirme ama dediği her şeye "olsun, ailendir, barış" diye karşı da çıkma, sadece anlamaya odaklan). Bu onların aile meselesi, sen aileye sonradan gelen birisin ve aile dinamiklerini değiştiremezsin. Bırak kendilerine neyi uygun görüyorlarsa onu yapsınlar. Sen ilişkilerini düzeltmek ya da bozmak için hiçbir adım atma bence. Zamanla, onların kendi isteklerine göre bir yola girer bu konu. Sen karışırsan sen yorulursun. Eşin de ailesi de karışmandan memnun kalmayabilir. Sen, kendi ailene (eşin ve sen) odaklan, kendi ilişkinizde mutlu ve huzurlu olun yeterli. Sadece ilk yazdığın metni okudum olay esnasındaki tutumun doğru bence.
Evlendikten sonra ailelerle bu kadar içli dışlı olmak ister istemez sorunlara meydan veriyor, hafif bir mesafe ilişkilerin iyi olması için lazım. Başkası için kredi çekmek vb garip geldi bana, bir noktada bir kişi bir diğerine içerlenir ve sizin olayda içerlenmiş de. Eşin fedakarlıkları görülmüyor hissetmiş, diğer taraf eşinin tepkisini gereksiz bulmuş. Herkes herkese içerlemiş ve dolmuş. Bu sadece o anda gelişecek bir durum değil, belli ki geçmişten beri birikmiş. Bunlar olmasın diye mesafe lazım zaten. Anladığım kadarıyla eşin de zaten bu sorunların bilincinde ama verdiği tepki kısıtlı. Bu olay belki aile huzurunuzu destekleyecek yeni kararlara yol açar.

Son düzenleme:
Ben evlendiğimde 22 yaşındaydım. Küçükte olsam saygısızlık istemiyorum ki katip. Benim evimde yapamaz. Abisinden istesede yapamaz. Biz gezmeye gittik diye niye bensiz gidiyorsun birlikte gidicez diyen bir kızla beni samimi beklemesin kimse. Uyarıcak annesi. Kızım yapma çalışıyorlar gelinde yeni alışıyor diye. Tek derdi kardeşler bağımlı kalsındı. Mesela bir keresinde servisleri yokmuş gelemezmiş görümcem beni alcaksın yok öyle diye bağırdı abisine. Eşimde bakarız karımı alıyorum dedi. Hadi bakalım almada noluyor diyor adama😂
İlk zamanlar beni alıyor diye bazen kocasını almadan gelirdi eşim kızardı bana bak kocamı neden almadınn aaaa sende mi geldin sunshine der dalha geçerdi. Sabırla konuştum eşimle. Bizim düzenimizin olduğunu kocasının kendisinin gelebileceğini söyledim. İlk zamanlar bozulsada o da alıştı. Alışmayanlar onlar. Zamanları var demek ki.
Onun kızına kocası normal şartlar altında 1 ay dayanamaz. Kaynanan bunu biliyor. O yüzden damattan yana umudu yok. Yine sözüm kendi malıma geçer deyip oğluna saldıracak. Şu an çok korkuyor. O korku işte, onun sağlıklı düşünmesine engel olacak. Önünden çekil. Aman diyim.

. Kudurmuş bunlar gelin hazıra geldi ya. İşte ilk kavga oan yaşandı. Kılıbık diye kocama laf edince patladı. Durup durup ay köyde herkesin dilinde evlatlarımmm bilmemne. Bana yapıyor işte gelin girme aralarına diye. Kendi kendilerine yaptılar.
Araya girecek birşey yok, sen karısısın o kardeşi. Herkes yerini bilecek. Kavramları karıştırıyor bunlar, bunların beyni sütlaca dönmüş. Sağlıklı düşünce beklenemez bunlardan. Şu imayı yapanın kafası bir gram çalışmıyordur, ciddiye alıp muhatap olmam.

30 yaşındaki kadının saçma sapan istekleri.

Görümcenin yaşına dahi takılmışsınız ne hikmetse abisiyle evlenmişsiniz çok ilginçsiniz
Her lafınızdanız da şunun bunun hesabı olmaz demiştiniz her şeyi de hesaplamak nasıl bir şey acaba. Görümce yada kaynana sorunlu olabilir tabi ancak her detayı bu kadar hatırlayıp takılan birinin mahsun olduğunu hiç ihtimal vermiyorum. Eşinize gelince şimdilik yanınızda. Bu kadar her detayın hesabını yapan birini nereye kadar savunur bilemem.

Ablacım siz artık biraz sakin mi olsanız? Çıkıp ana kızın saçını eline dolayıp yere çalacak kıvama gelmek üzeresiniz. Sizin de bir aileniz var, bunlar olmasa da olur. Anneli kızlı zehir yumağı. Yazık acıdım adama, dışarıdan gelirken insan olan sorar zaten "bir şey lazım mı getireyim" diye. Artık bir musibet bin nasihattan iyidir ne demek öğrenmiş eşiniz. Kardeşiyle barışırsa kendi bilir, kimse kızamaz ama aynı enayiliğe kaldığı yerden devam ederse sıkıntı büyük.

Size ilk yorumumda da yazdım, kayınvalidenizin hedefinde siz vardınız, iki kardeşin kavgasını sizden biliyor. Aralarına sakın ama sakın girmeyin, azıcık gardınızı düşürürseniz size saracaklar. Sen doldurdun oğlumu abimi yapacaklar. Gram hata yapmayın.

Ablacım siz artık biraz sakin mi olsanız? Çıkıp ana kızın saçını eline dolayıp yere çalacak kıvama gelmek üzeresiniz. Sizin de bir aileniz var, bunlar olmasa da olur. Anneli kızlı zehir yumağı. Yazık acıdım adama, dışarıdan gelirken insan olan sorar zaten "bir şey lazım mı getireyim" diye. Artık bir musibet bin nasihattan iyidir ne demek öğrenmiş eşiniz. Kardeşiyle barışırsa kendi bilir, kimse kızamaz ama aynı enayiliğe kaldığı yerden devam ederse sıkıntı büyük.

Size ilk yorumumda da yazdım, kayınvalidenizin hedefinde siz vardınız, iki kardeşin kavgasını sizden biliyor. Aralarına sakın ama sakın girmeyin, azıcık gardınızı düşürürseniz size saracaklar. Sen doldurdun oğlumu abimi yapacaklar. Gram hata yapmayın.
Öyle. Görümcenin adı çıkmış resmen, kadının tek hatası mert bir düşman olması resmen, saklamıyor varoşluğunu, her şeyi meydanda yiğidimin.🤣 Kaynana öyle değil. Aman iyi olalım aman güzel olalım, aman hepimiz çiçek araya giren köpek, aman da aman. Zora gelince ağlar zırlar tansiyonu düşer, vasiyetini yazar, öyle bir sinsi. Ama utanmaz sana sinsi der, saygını koruyorsun eline ekmek vermiyorsun diye. Çok fena.

Kız kadın bir yerden bir yere gidemiyor, kart kullanamıyor,üstünü değiştiremiyor, ay ben de çok matah bişey sanmıştım ama yok be zavallının teki bu, anası olmazsa na pk yiyecek acaba?
Bence enişteye ondan yüklenmiyorlar bu kızı çeksin diye. Görümce de akıllı yapamıyor numarası çekip milleti kullanuyor

Haklısın sanırım. Bu arada bence eşinin ailesi ile olan meselesine hiç karışma. Eşinle ilişkiniz iyiyse, seni sevdiğini ve saydığını hissediyorsan eşin ne tepki veriyorsa, ne diyorsa onun yanında ol, onu anlamaya çalış, destek ol (ailesine karşı gaza getirme ama dediği her şeye "olsun, ailendir, barış" diye karşı da çıkma, sadece anlamaya odaklan). Bu onların aile meselesi, sen aileye sonradan gelen birisin ve aile dinamiklerini değiştiremezsin. Bırak kendilerine neyi uygun görüyorlarsa onu yapsınlar. Sen ilişkilerini düzeltmek ya da bozmak için hiçbir adım atma bence. Zamanla, onların kendi isteklerine göre bir yola girer bu konu. Sen karışırsan sen yorulursun. Eşin de ailesi de karışmandan memnun kalmayabilir. Sen, kendi ailene (eşin ve sen) odaklan, kendi ilişkinizde mutlu ve huzurlu olun yeterli. Sadece ilk yazdığın metni okudum olay esnasındaki tutumun doğru bence.
Evlendikten sonra ailelerle bu kadar içli dışlı olmak ister istemez sorunlara meydan veriyor, hafif bir mesafe ilişkilerin iyi olması için lazım. Başkası için kredi çekmek vb garip geldi bana, bir noktada bir kişi bir diğerine içerlenir ve sizin olayda içerlenmiş de. Eşin fedakarlıkları görülmüyor hissetmiş, diğer taraf eşinin tepkisini gereksiz bulmuş. Herkes herkese içerlemiş ve dolmuş. Bu sadece o anda gelişecek bir durum değil, belli ki geçmişten beri birikmiş. Bunlar olmasın diye mesafe lazım zaten. Anladığım kadarıyla eşin de zaten bu sorunların bilincinde ama verdiği tepki kısıtlı. Bu olay belki aile huzurunuzu destekleyecek yeni kararlara yol açar.
İnşallah canım yaşanması gerektiği için yaşandı diye düşünüyorum bende. Bakalım göreceğiz. Mesafe koymak istedikçe kabul etmedikleri için böyle oldu zaten.

Kendi ailemizle alakalı paylaşmıyoruz diyebiliriz. Elbette ki paylaşırız anlatır konuşuruz muhabbet ederiz sinirlendiyse yapmasaydıın derim bende anlatırım destek oluruz ama bu aile. Olay yanımda yaşandı zaten eşim sinirli öfkeli kritik yapılabilcek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ertesi günde açıp tekrar hatırlatmaya gerek var mı ?

Aile olunca ne oluyor siz aile degil misiniz? Ertesi gun sen ac hatirlat demiyorum ki esin paylasir seninle ama paylasmiyorsa demek ki bir bildigi var. Olaylardan ne kadar mutlu oldugunu farketmis olmali ki seninle bu konu hakkinda tek kelime etmiyor sen de boyle mutlu mesut uzuluyorum diyorsun ama cix o uzulme hissi gecmiyor :)

Annesinin yanında aynı işyerinde çalışıyorlar. Yani annesinin kontrolünde aynı anda gidip aynı servisle dönüyorlar.
Eşim büyük kardeşinden Lale abla. Öyle alışmış normal geliyor herhalde. Eşim söyler ara ara doktora götürün bu iyi değil diye. Doktora gitmeyide bilmez ki. Randevu almasını sistemi hiçbşrşeyi. Annesiyle gitmişti bir kere otobüse binince gezdim diye sevinmiş.
Eşim tam tersidir. Her konuda bilgisi vardır özgüvenlidir. Eski Galatasaray alt yapısından. Sakatlanınca bırakmış. Muslerayla resimleri futbolcunun kramponları var evde. İki farklı karakter. Kocasıda memnun halinden.
Çok çok üzüldüm gerçekten.

Yok ben eşin ve ebeveynleri tuhaf derken kardeşi gibi demek istemedim.

Kardeşinin bu durumunu göre göre hiç bir şey yapmaması,kızcağızı normal görmeleri tuhaf demek istedim.

Gerçekten çok üzüldüm.

Bazı konularda görümceni haksız bulurdum ama artık çok farklı düşünüyorum…

Onun kızına kocası normal şartlar altında 1 ay dayanamaz. Kaynanan bunu biliyor. O yüzden damattan yana umudu yok. Yine sözüm kendi malıma geçer deyip oğluna saldıracak. Şu an çok korkuyor. O korku işte, onun sağlıklı düşünmesine engel olacak. Önünden çekil. Aman diyim.
Damatta damat damatta damat. Adamda rahat karısı umrunda değil ne yaparsa yapsın kafasında. Ya katip gece 1 de okeyden geliyor adam tövbe tövbe. Evladını karıısnı 1 kere gezdirdiğini görmedim. Eşim bekarken arabayla işte. Kaynanam onunda lafını sokuyor biz önceden biyerlere giderken yemeğe giderken nolduuu ki diye. Kocamda ne olcak ekonomi battı dedi🤣🤣

Yaparlar mı ? Konunun benle hiç alakası yokki. Yinede kızı saygısız değil gelin doldurdu olur doğru söylüyorsunuz.

X