aile tanışması

ben olayın suyu çıksın istemiyorum
bir kız sen kaldın dunyada... cocuk sen ne istersen yapacak, adamla 2,5 yıl gez toz, anası ayagınıza gelsin. sonra kadın nezaketen sizi davet etsin =gitmeyin. ne o agırlık.. sacmalamayın allah aşkına.. kız evi naz evidir de bu kadar degil. fazla nazda aşık usandırır.
yanlış anlaşılmasın ben gzeip tozmaktan yanayım. iyice insanlar biribirini görsün tnaısın fark etsinler iki tarafa görüşsün iyi anlaşsın isterim. dugun içinde kimseyi yormadan çiftler kendi başlarına gidip bir nikah kıydırsınlar bitsin gitsin diye düşünüyorum

Tanışma aşamasındasınız henüz aileler olarak.
Bence gidilmezse ayıp olur, hee ama ilerde zırt pırt gidilip gelindiğinde dediğinize katılıyorum. Ama anneniz gitmezse nasıl bir etkileşim olsun bekliyorsunuz.
İnsanlar konusarak tanıyacaklar karsılarındaki insaanı.

Aynı fikirdeyim toplumun bize ihtiyacı varrr

Ya aslinda dediginiz bi bakima dogru ama bizdede isteme felan olmadan once kiz tarafi erkegin evine gider yasayis bicimlerini evlerini gormek icin. Bizde mesela kv geldi gordu sonra annemi davet etti annem soz nisan yok kiz gelmez deyip beni goturmedi :) teyzemi alip gitti.

Yani onların daveti üzerine tanışmaları sizi hafifleştirmez ki?

kesinlikle öyle türk adetleri bana önceden saçma gelirdi ama doğruymuş herşeyin bi sırası olmalı

Kendi kendini vurmakta bu olsa gerek. Adamin evine gir cik. Hatta kv bile gelmesin diyo ama gidiyosun

Sonra da agirdan aliyim diyosun.. Hangi agirlik?

Aynen ben de eşimin annesiyle tek tanıştım eşim de bizim eve ilk tek başına geldi. Annem eşimi çok sever çok saygılı efendi der.
Kv de başka gelinim olunca bu kadar sevemem çok seviyorum der hep. Saygı da gösterirler ailece.
Ne bileyim çok kasmayın.

annesi size tek geldi ise tanısmak için ,sizin anneniz de gidebilir sonrasında
ne var ki bunda ?

Amerikalı değiliz orası kesin de, nereliyiz bu kafayla onu anlamadım....Korkmayın samimi olun, gidin görün tanışın, tanıyın, inceleyin, kendinizi ağır göstermeye çalışırken ; hiç bilmediğiniz tanımadığınız bir aileye giriyorsunuz ; sonra ağlıyorsunuz.

Eşim benim ailemle tanışmaya evimize akşam yemeğine tek başına geldi, bende tek başıma gittim onların evine. Söz-nişan yoktu ailecek gidip geliyorduk. Herkes birbiri hakkında az çok bir fikir sahibiydi, söz-nişan-düğün aşamasında tek bir tartışma-alınganlık vs olmadı. Bana da evlendikten sonra hiçbirşey sürpriz olmadı, içlerine girmiştim zaten biliyordum,tanıyordum.

ben anlayamadım hem ciddi düşünüyoruz evlenme kararı aldık diyosunuz kv adayı tabikide oğlunun evleneceği kızı ve ailesini tanımak ister doğal olarak, kadın gelmiş iade i ziyaret olsun diye de sizi davet eder. sizde yatıya gitmiceksiniz neticede yanınıza bir yenge bir teyze bir akraba alır gider usulünce tanışır dönersiniz. yüz göz olmak istememekle çok haklısınız ben sevgiliyken eşim askerdeydi ve hep kv ye giderdim nişanlanınca o hiç bizim evimize gelmedi mesela bi yerde haklısın ama bu sürekli olunca zararlı olur gidip tanışmakta bir sakınca göremiyorum. annenizde onların ev hayatını görmüş olacak biraz fikir sahibi olursunuz fena mı? belki aile hayatları size uygun değildir bunu anlarsınız, yada beklemediğiniz kadar düzgündür.. tanışmakta zarar yok bence gidin derim müstakbel eşinizle ilgilide ev haliyle alakalı bilgi sahibi olmuş oluyosunuz

Gidip gelmeleri çok normal bence pat diye söz nişan yapılmaz ki tanışmadan
Davet etmişler sonuçta gittiniz diye ağırdan almadığınızı hafif olduğunuzu düşüneceklerse bi daha düşünün o zaman..

oğlan tarafı isteme nişan yapamadan kız tarafı gitmez ki
Kaçıncı yüzyılda yaşıyorsunuz?
Dönem filmi mi bu?
Biz nişandan önce defalarca yemekli olarak birbirimizin evine gittik.
Dışarıda da ayrıca görüştük.
Gerçi bizde kız isteme de olmayacak ben istemediğim için.
Sizin anlayacağınız hafiflikten ölüyoruz.
Hafiflik iyidir, zaten hayatta yükümüz ağır.
Bu kadar kasmayın.

kayınvalde adayı gelmiş tanışmış ortamınızı görmüş ve görgü gereği ssenin anneni çağırıyor..söz nişan olmadan bizim kız kimle evlenmek istiyor ortamları ne falan diye merak etmiyor mu ailen yada sen!!!
geleneklerine bağlı biriyim ama sen glenekleri abartıyosun bence...çağırasaydı da bizi beğenmedimi acaba insan davet etmezmi bu ne derdin ahh

annesi bize geldi zaten tanıştık

şimdi annesi bizi davet edecek ben pek istemiyorum
İyi de söz nişan bile olmasa kız tarafı da gidip erkek tarafının evini aile yapısını görür genelde zaten böyledir bu olaylar büyükler hep böyle istemez miydi Eve gitmeyle ne olacak ki sonuçta birbirlerini anlamış olurlar

Ağırdan alınca noluyor ki bu mantıgı da anlamıyorum.

Birincisi; davet edilen yere gidilir.
İkincisi; nişan olduktan sonra zaten gidilir gelinir. Önemli olan bunlar olmadan gitmeniz. Bir gidin evlerini görün, nasıl misafir ağırlıyolar, sizi nasıl karşılıyorlar, temizler mi pisler mi vs...
Üçüncüsü; madem böyle samimiyetsiz davranacaksınız evlenmeyin.

sevgilim biraz zor biri laf anlatmak zor hele annesini hiç dinlemiyor beni gene dinliyo

tabi ki gidilecek ama içime sinmiyor işte
pazartessi günü davet etti kadın kabul ettik mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…