Aile Apartmanında Oturmak İstemiyorum:(((((

solid18

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
4
1
1
30
Direk konuya girmek istiyorum kızlar... 22 yaşındayım ve bir kaç gün sonra sözüm, akabinde de aile arasında nişanım olacak. Müstakbel eşim 32 yaşında ve turizmci. Ailesinden 10 yıldır uzakta bekar hayatı yaşıyor işine yakın bir yerde yani ailesine çok bağlı biri olduğunu söyleyemem ama son zamanlarda evlenince nerede oturacağımıza dair aramızda bir tartışmadır sürüp gidiyor. Ben daha ilk tanıştığımız anlardan itibaren evlenirsek ailesiyle altlü üstü oturamayacağımı söylemiştim. Kendi evi var aile apartmanında ve sadece kaynana- kayınpeder değil yengeleri, abileri, ablalar yiğenler hepsi bir arada yaşıyor. Kızlar kaynanam ve kayınpederim oldukça yaşlı ve kendi hallerindeler ama ben gerçekten ve gerçekten bu kadar kalabalık bir ailede yaşayamam ama onu nasıl ikna edeceğim bilemiyorum. Onun orda oturmak istemesinin tek sebebi maddi gerekçeler. Ama ben bunu gerçekten umursamıyorum ikimizde çalışıyoruz evet işler eskisi gibi iyi değil turizmde ülke olarak zord dönemlerden geçiyoruz ama ben yapabileceğimize inanıyorum yine de. Şöyle ki ben öğrenciyim aynı zamanda, benim okulum laleli de onun işi sultanahmette. Kaynanamlar ise 2 saat uzaklıkta çok sapa ve benim muhit olarak hiç alışık olmadığım hiç sevemediğim bir yerde oturuyorlar. Onu ve ailesini kırmamaya çalışarak ikimizin maddi anlamda olmasa da manevi anlamda çok sıkıntı çekeceğimizi söylemeye çalışıyorum sorunlarımızı halletmiştik bir ara bu konu kapandı ailesine de zaten söyledik ama sözü en çok geçen büyük abisi gelin burda oturun demeye onu sıkıştırmaya başladı bu sorun da tekrar gündeme geldi. Onun da yapamayacağını biliyorum sadece maddi gerekçelerden istiyor. Ailem de karşı orda oturmama. Çok tanıma fırsatım olmadı onları çok iyi olabilirler ama kendimle ilgili bir gerçeği kabul etmem ve size de söylemem gerekiyor ki ben çocukluğumdan beri alışık değilim kalabalığa gürültüye. Hayatıma en ufak bir müdahaleyi kabul edemiyorum. Altlü üstlü olunsada, kapımız anahtarımız ayrı olsa da bilirsiniz hayatlar iç içe giriyor muhakkak ve ben bunu gerçekten kaldırabilecek bir yapıda değilim. Sadece okulun bitene kadar iki yıl yaşarız o kadar kira vermektense para biriktiririz çok şey yaparız diyor ama ben götürüsünün getirisinden daha fazla olacağına inanıyorum. Üstelik yeni gelin olucam. Kira da olsa yeni modern bir ev, özel bir hayat istiyorum. Bir de evleneceğim ama çok becerekli biri değilim o aileye girersem en küçük gelin ben olucam ve yengelerinin şimdiden büyük konuşma bende istemiyordum geldim sen de gelirsin sonunda buraya demesine katlanamıyorum gerçekten. Bazen aptallık mı ediyorum diyorum iki yıl dişimi sıkamazmıyım sonuçta para biriktiricez falan filan ama sonra hemen bunun böyle olmayacağını sürekli kavga gürültüyle sonuçlanacağını bildiğimi kabul ediyorum. Lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız ((( Allah razı olsun.

Benim esimin ailesi ev yaptiriyorlar esim ve ikizi icin altli ùstlu oturacakmisiz kayinvalidem de karsimizda oturacakmis. Karsi ciktim. Daha ev yapilmadigi icin cok kavga etmedik ama eminim ev bittikten sonra kiyamet kopacak cunku ben orda oturmak istemiyorum.

Eşlerinin aileleri ile aynı ev yada binada oturanların açtıkları konuları oku. Başına gelecekler üç aşağı beş yukarı aynı olacaktıremib ol.
En baştan aynı ev/binada oturma fikrini kabul etmemenin ve bunu açık açık söylemenin ne kadar doğrı bir hareket olduğunu göreceksin.

Çok kolay aslında.Hayır istemiyorum diyeceksin.Hepsi bu.

Ayrilmayi goze alin ,asla gitmeyin ,evlenip bosanmak ,arada yasanan sorunlar daha kotu ,
Guzelce istemediginizi zorlamamasini rica edin ,iyi niyet varsa o dairenin kirasiyla kendinize bir ev tutarsaniz sorun olmaz

evliligin, evcilik oyunundan temelde iki farki vardir.

1- icerisinde cinsellik barindirmasi.
2- devamliligi ve hur olabilmesi icin ekonomik bagimsizlik gerekliligi.

10 yildir ailesinden bagimsiz yasayan bir erkek olan es namzetinizin herhangi bir sebeple ailesinden bagimsiz bir ekonomisi yok ise, uzgunum ki kendisi evli bir erkek olmak yerine, evcilik oynayan bir erkek olmayi secmistir kendine.

siz kendiniz icin neyi sectiniz, benim tecrube adina paylasacagim sey bu soruyu sormak olacaktir. S solid18

Valla ben bir aile apartmanında oturan biri olarak kesinlikle oturmamanızı tavsiye ederim .
Gelene gidene laf ederler biri gelir öteki aa bak onu çaģrıyor beni çağırmıyor der
Hergün sizde toplaşırlar kendi evinizde oturacak yer bulamazsınız sürekli hizmet beklerler birinin evine gidince öteki bana gelmedi bak görüyormusun der sürekli sorun olur
Ben çok şey yaşadım başkasının yaşamasını istemem eşimle birbirimizi çok seviyoruz çok mutluyuz ama başbaşa kaldığımızda ama gel gör ki aynı evin içinde sadece uyurken başbaşa kalabiliyoruz her gün kuzenleri kardeşleri bizdeler ve hepsi erkek bekar inanırmısın gece 3lere 4lere kadar oturduklarını biliyorum hasta olursun dinlenemezsin uzanıp koltuģa yayılmak nedir ya ben buna hasretim bir arkadaşım bir akrabam gelse hemen damlarlar resmen kendi evimde misafir gibiyim ya anlatacak çok şey var ama anlatsam roman olur kısacası kesinlikle tavsiye etmem

O iki yil bitmez cnm sakin ha sakin.o eve girdinmi ve evlendinmi bitti hayatin.evlenince koca olacsk adamlar kapiyi gosterirler hemen degisirler seksen derece.aman kabul etme .cevremde cok var ve ben onlara cok aciyorum...

Ayrilmayi goze alin ,asla gitmeyin ,evlenip bosanmak ,arada yasanan sorunlar daha kotu ,
Guzelce istemediginizi zorlamamasini rica edin ,iyi niyet varsa o dairenin kirasiyla kendinize bir ev tutarsaniz sorun olmaz

şu an zaten kendisine ait olan ev kirada o almıyor şu an kirayı. ben de aynı şeyi söylüyorum kirasını alırız biraz da biz veririz diyorum. 600 tl kira geliri var o evin.istediğimiz gibi bir ev tutacak olsak tüm masraflarıyla İstanbul şartlarında 2000 tl gidiyor. ikimizin toplam geliri 4000 tl yi buluyor yani çok ekstrem bir durum olmazsa inanıyorum ki geçiniriz. O gururundan madem biz onları reddedip evlerinde oturmadık beğendik kirasını da alamayız diyor o kadar sinir bozucu ki. Bu sefer ben kötü oluyorum ailesine karşı daha evlenmeden. İnanın az önce yine konuştuk yine tartıştık turizmden başka bir mesleği yok ülkenin durumu ortada bir şey olursa bir ay kirayı ödeyemezsek naparız diyor. gerçekten iki gün sonra istemeye gelicekler ve ben çok yıprandım (((( ailemin de karşı olduğunu söylemiştim. istemeye geldiklerinde açık açık söyleseler aile büyükleri uygun olmaz mı? olmayacaksa da olmasın bu iş o kadar da kararlıyım.

sizi çok iyi anlıyorum. Allah sabır versin. Yaşadığınız şeyleri bende yaşayacağım onlara yenilirsem bundan eminim. Gerçekten sadece kaynana kayınpeder olsa yine eyvallah kendi hallerinde insanlar hizmetimi de edebilirsem ederim ecrini de alırım Allah ın izniyle ama müstakbel eşimin de benim yaşımda bekar yiğenleri var abileri var o çok safça düşünüyor kim gelicek kim sana iş yaptıracak kapı ayrı baca ayrı çok önyargılısın diyor ama ben böyle olmayacağını biliyorum.

Nickini hatırlamıyorum, hatırlayanlar etiketlesin lütfen.

Bir arkadaş konu açmıştı kısa süre önce, o ikna etmişti. Onun taktiğini uygula.

Nickini hatırlamıyorum, hatırlayanlar etiketlesin lütfen.

Bir arkadaş konu açmıştı kısa süre önce, o ikna etmişti. Onun taktiğini uygula.
Malesef o arkadasinda nisani bozuldu ,kv kp aglamis bayilmis hasta olmus ,nisanlisida ev burada aileminuzemem demis

Aileniz net olsun bu konuda ,madem siz ikna edemiyorsunuz ,
En azindan kendisinede benim asilem izin vermez dersiniz ,belki boylelikle ikna olur ,
O eve gidersek ,evlenmemiz mumkun degil ailem istemiyor diyin ,ailenizde konussun ,
Hayirlisi olsun ,sadece maddi oldugunu dusunmuyorum ben bunun,
Gozunuz acik olsun

Madem gelecekler ailen açık ve net konuşsun bu konuyu eğer siz halledemiyorsanız. Böylece abisi falan karışmaz bu işe. İki yıl diye de aldanma o eve oturursan çıkamazsın.

Arkadaş adam yıllarca bekar evinde kalmış evlenince anasının dibinde oturmak istiyor
Ben en başından söylemiştim bırak aile apartmanını aynı mahallede yakında bile olmaz diye direk söyleyeceksin gerekirse ayrılacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…