Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

Sinemaya hafta sonu gitmişler.

Hiç böyle okul görmedim. Öğretmenlik bir durum hele hiç yok. Bu direktifler idareden geliyor olabilir mi?

Hangi filme götürdüler. Ücretli mıydı,?Ankara da 1. Dönem böyle ücretsiz biretkinlik vardı sadece yol parası veriliyordu beş lira. O etkinlik mi acaba

Böyle gözünü para bürümüş insanları gerçekten Allah'a havale ediyorum, çocukken ben de yaşadım, babam ilgilenmezdi bile git sen söyle öğretmene paramız yok, derdi. Ben de utancımdan yerin dibine girerdim, top parası topluyorlardı bir keresinde param yok, babam da vermez biliyorum, ben topla oynamam diye düşündüm içimden. İnşallah aynı duruma onlar da düşer hakkımı helal etmiyorum, müdürün odasına çağırıp azarlardı, yok niye vermiyorsunuz çok mu fakirsiniz vs, başım önde dinlerdim. Şikayet oluyor mu bilmiyorum ama o çocukları bu saçma durumdan kurtarmış olursunuz, öğretmenliği geçtim insanlıktan ne anladıkları meçhul.

Alo 147 hemen arayin whatsapp konusmalarini da saklayin 147 kesinlikle ogretmen ogrenci veli kim ararsa olumlu ya da olumsuz donus yapiyor

Bir devlet okulu için adını vermiyim 12 bin TL bağış istendi benden yahu :))
Yerinizde olsam bimer,cimer, Milli Eğitim Bakanlığı hepsine şikayet döşerdim

Bir öğretmen olarak söylüyorum ilçe milli eğitime şikayet edin o öğretmeni. 1. Sınıf öğrencisi mini minnacık ne suçu ne günahı var da götürmüyor bizim eşşek kadar 8. Sınıflar kendilerine aldığımız denemelerin parasını getirmiyor da kıyamayıp hepsini alıyoruz denemeye eksik kalan kısmı kendimiz tamamlıyoruz. Öyle saçma şey olur mu yaa ali kıran baş kesen olmuş terör estiriyor hayret bir şey.

Bir devlet okulu için adını vermiyim 12 bin TL bağış istendi benden yahu :))
Yerinizde olsam bimer,cimer, Milli Eğitim Bakanlığı hepsine şikayet döşerdim
Bunu ben de duydum ilköğretimde anaokulunda kayıtta deli gibi paralar isteniyor, iyi öğretmene kayıt edilecekse çocuk vereceği "aidat" da ona göre değişiyor. Özelin yandan yemişi değil de ne bu

Bizim müdür de sırf aidat isteme amaçlı veli toplantısı yaptırıyor, ben utanıp da tek kelime aidat lafı etmedim şimdiye dek.. Bunu istemek öğretmenin görevi değil bence.. Ayrıca hiçbir öğretmenin bir veliyi bu şekilde rencide edebileceğine inanmak istemiyorum. Whatsapp konuşmaları da bir kanıt nihayetinde, onları kullanabilirler.

Aidat yasak. Şikayetten de çekinmiyorlar mı da bu derece baskı yapabiliyorlar hayret!

Önce idareye gidin. Şikayette bulunacağınızı bildirin sonra ilçeye..

Bağış adı altında para toplamak yasaldır. Bu cümle her şeyi özetliyor sanırım. Milli eğitim de bal gibi biliyor gönderdiği paranın yeterli gelmediğini. Faturalar, bozulan kırılan yerlerin tamiri, kağıt parası, toner parası, bilgisayarların ve fotokopi makinelerinin bakımı... o yüzden göz yumuyor okullarda para toplanmasına. İdareciler öğretmenleri sıkıştırdıkça onlar da velilere ve öğrencilere yükleniyorlar. Veliler de boşuna öğretmenlerle ve idarecilerle cebelleşiyor. Halbuki emir yukarılardan... elbette haksız, eğitim devletin görevi. Ama pratikte öyle olmuyor

Direkt olarak arayıp BİMER e şikayet edin. Bu paralar gönüllü olarak toplanır. Gerekirse bulunduğunuz ilçenin milli eğitim müdürlüğü ne de gidip şikayetçi olabilirsiniz

Cocuga uzuldum
Veli ile ogretmeni bu sekilde karsi karsiya birakan duzene ne diyecegimi bilemiyorum. Ogretmeni tahsilatci haline getirdiler artik. Onlar da memnun degillerdir bu durumdan.
Cebimizden alıyorlar bazen vallaha bi de şu öğretmen topluyor sen niye toplayamıyorsun yoksa velilerle aranmı iyi değil yoksa iletişim becerin mi yok ikna kabiliyetin mi yok.yoksa sen iyi bir öğretmen değilmisin derken aman susun diyip çıkarıp veriyorsun.

Durum aslinda senelerdir boyle de simdi goze batmaya basladi. Velilerle ogretmenleri karsi karsiya getirmeleri en buyuk hata zaten. Cocuklarla ugrastiklari yetmiyor uzerine de tahsilatcilik yapmak zorunda birakiliyorlar.

katiliyorum. parayi idare toplamali. emin olun ogretmen parayi toplamayinca idare bunun cezasini ogretmenden cikariyor. diger siniflar yuksek sizin niye dusuk ilgilenmediniz mi anlatamadiniz mi velilerle aranizi iyi tutsaniza diye. ogretmen de otomatik olarak para getirmeyen cocuga sinir oluyor

Ben ogretmeni hsksiz buluyorum degisik bir versiyonu da bizim basimiza geldi okulds 3 aylik bir dans calismasi var brnim oglumun kolu kirik ayrica ameliyat oldu ogretmen bana diyor ki oglun da katilsin diye ben de dedim hocam alcisi ciksin bakariz sonra dinif annesi beni aradi dans parasi icin istersen uc aylik pesin ver istersen aylik olarak ver dedi.ben de dddim ki benim oglum daha kolu alcida siz bir aydir baslamissiniz gitmedigimiz calismalara katilmadigimiz bir seyin paradini vermrm dedim ogretmenle gorustum ogretmen vermek xorundasin dedi ben de hayir gitmedigimiz ayin parasini vermem dedim o zaman hic katilmasin dedi brn de tamsm dedim baktilar 2 aylik paradan da olucaklar arayip tamam diyorlar iki aylik verin yani hep para tuzagi yani mecbur birakiyotlar ben israrla gondermrk istemiyorum dedigim halde olmaz senin cocugjn tek mi kaldin diyorlar of ya kusura bakmayim uzjn oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…