Sinemaya hafta sonu gitmişler.O nasıl oluyor anlamadım. Bütün okul sinemaya gidip gitmeyenleri sınıfta tek başına mı bıraktılar? Daha önceden gidemeyeceği haber verilip evde mi kaldı? Yani sinema parası verenler gitti de çocuk size söylemeyi unuttu belki...
Sinemaya hafta sonu gitmişler.
Hangi filme götürdüler. Ücretli mıydı,?Ankara da 1. Dönem böyle ücretsiz biretkinlik vardı sadece yol parası veriliyordu beş lira. O etkinlik mi acaba="Bexy, post: 55511780, member: 781763"]Şimdi mebin şikaye hattını aradım. Ilk acan kadin sikayet olusturyordu hat kesildi. Tekrar aradım açan kişide bana bağış adı altında para toplamak yasaldır. Surekli isteme zorunlu hale getirme konusunda okul idaresiyle görüsün bir çozüme ulasamazsanız tekrar bizi arayın dedi.
Bunu ben de duydum ilköğretimde anaokulunda kayıtta deli gibi paralar isteniyor, iyi öğretmene kayıt edilecekse çocuk vereceği "aidat" da ona göre değişiyor. Özelin yandan yemişi değil de ne buBir devlet okulu için adını vermiyim 12 bin TL bağış istendi benden yahu :))
Yerinizde olsam bimer,cimer, Milli Eğitim Bakanlığı hepsine şikayet döşerdim
Bağış adı altında para toplamak yasaldır. Bu cümle her şeyi özetliyor sanırım. Milli eğitim de bal gibi biliyor gönderdiği paranın yeterli gelmediğini. Faturalar, bozulan kırılan yerlerin tamiri, kağıt parası, toner parası, bilgisayarların ve fotokopi makinelerinin bakımı... o yüzden göz yumuyor okullarda para toplanmasına. İdareciler öğretmenleri sıkıştırdıkça onlar da velilere ve öğrencilere yükleniyorlar. Veliler de boşuna öğretmenlerle ve idarecilerle cebelleşiyor. Halbuki emir yukarılardan... elbette haksız, eğitim devletin görevi. Ama pratikte öyle olmuyorŞimdi mebin şikaye hattını aradım. Ilk acan kadin sikayet olusturyordu hat kesildi. Tekrar aradım açan kişide bana bağış adı altında para toplamak yasaldır. Surekli isteme zorunlu hale getirme konusunda okul idaresiyle görüsün bir çozüme ulasamazsanız tekrar bizi arayın dedi.
Cebimizden alıyorlar bazen vallaha bi de şu öğretmen topluyor sen niye toplayamıyorsun yoksa velilerle aranmı iyi değil yoksa iletişim becerin mi yok ikna kabiliyetin mi yok.yoksa sen iyi bir öğretmen değilmisin derken aman susun diyip çıkarıp veriyorsun.Cocuga uzuldum
Veli ile ogretmeni bu sekilde karsi karsiya birakan duzene ne diyecegimi bilemiyorum. Ogretmeni tahsilatci haline getirdiler artik. Onlar da memnun degillerdir bu durumdan.
Durum aslinda senelerdir boyle de simdi goze batmaya basladi. Velilerle ogretmenleri karsi karsiya getirmeleri en buyuk hata zaten. Cocuklarla ugrastiklari yetmiyor uzerine de tahsilatcilik yapmak zorunda birakiliyorlar.Cebimizden alıyorlar bazen vallaha bi de şu öğretmen topluyor sen niye toplayamıyorsun yoksa velilerle aranmı iyi değil yoksa iletişim becerin mi yok ikna kabiliyetin mi yok.yoksa sen iyi bir öğretmen değilmisin derken aman susun diyip çıkarıp veriyorsun.