Arkadaslar merhaba
Abimin kızı 1. Sınıfta Ankarada bir ilkokula başladı. Okul donemlik 200 tl aidat topluyormuş. Güya bağış(!)
Abim 150 tl ödemiş kalan 50 tlyi ay başında verelim demişler. Ama öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş. Bir çocuk için ne büyük travma ne kadar üzücü bisey.
Üstelik aidat vermeyenlerin isimlerini sürekli whatsapptan tum velilere duyurum rencide ediyorlarmış. Surekli sıkıştırıyorlarmış.
Bu arada aynı okulda yasanan bir olay daha var. Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş. Ögretmen onuda yerin dibine sokmuş. Herkesin içinde utandırmış.
Şimdi bu ailelerin durumu belli asgari ucretle gecinmeye calışan aileler. Yapılanlar gerçekten çok ayıp. Ben o kadar üzüldüm ki. Insalanları maddiyat için rezil eden kucuk dusuren bu okuldan nasıl şikayetci olmalıyim sizce. Ne yapabilirim ? Hic bir kaydım yok şuan sadece anlatilanlar var. Ama çok sinirim bozuldu. Para istenir yasal olmasada ama vermeyeni rezil etmek nedir? Küçücük bir cocugu bir sinema için günlerce gözü yaşlı bırakan öğretmene gercekten öğretmen denir mi?
Arkadaslar merhaba
Abimin kızı 1. Sınıfta Ankarada bir ilkokula başladı. Okul donemlik 200 tl aidat topluyormuş. Güya bağış(!)
Abim 150 tl ödemiş kalan 50 tlyi ay başında verelim demişler. Ama öğretmen yiğenimi o 50 tl için tüm okulun gittiği sinemaya götürmemiş. Bir çocuk için ne büyük travma ne kadar üzücü bisey.
Üstelik aidat vermeyenlerin isimlerini sürekli whatsapptan tum velilere duyurum rencide ediyorlarmış. Surekli sıkıştırıyorlarmış.
Bu arada aynı okulda yasanan bir olay daha var. Komşumuzda 100 lira vermiş veli toplantısında 100 lirasını veremeyecegim. Onun yerine haftalık gelip sınıfı temizlesem olur mu diye sormuş. Ögretmen onuda yerin dibine sokmuş. Herkesin içinde utandırmış.
Şimdi bu ailelerin durumu belli asgari ucretle gecinmeye calışan aileler. Yapılanlar gerçekten çok ayıp. Ben o kadar üzüldüm ki. Insalanları maddiyat için rezil eden kucuk dusuren bu okuldan nasıl şikayetci olmalıyim sizce. Ne yapabilirim ? Hic bir kaydım yok şuan sadece anlatilanlar var. Ama çok sinirim bozuldu. Para istenir yasal olmasada ama vermeyeni rezil etmek nedir? Küçücük bir cocugu bir sinema için günlerce gözü yaşlı bırakan öğretmene gercekten öğretmen denir mi?
allah onu kahretsin, pislik öğretmen bozuntusu. lütfen milli eğitime şikayet edin lütfennn, basına haber verin lütfen. bunun gibi öğretmenlere emsal olsun korksunlar. küçücük cocukları ağlatmasınlar((
Ogretmen hangi bir cocugun parasini karsilasin? Hepsi de birbirinden ogrenip para getirmezse ogretmen ayligiyla ogrenciye mi calisacak? Az mantik yahu? Bir donem icin 200 lira istenmis,cok bir para da degil. Arastirin bakin MEM kurus vermiyor,okulun suyu elektrigi bedava degil,kagit havlu,wc kagidi opucukle verilmiyor. Keske anlasaniz bazi arkadaslar da ogretmene bu kadar yuklenmeseniz
iki dakikada mukemmel analiz. ogretmen eminim cani istemediginden goturmemistir çocuğu . bi bitin artik! ogretmenin hangi sartta calistigini biliyor musun da hemen ogretmen bozuntusu diyosun üye bozuntusu!
yapilan hos degil ancak idare alarak bu karari alip ogretmene baskı yapıldıysa yapabilecegi çok bir sey yok..
Velilerin buyuk cogunlugu devlet tesvigine basvuruyor,ciksa gidip ozel okula kat kat fazlasini verecekler ama aidat odemek zorlarina gidiyor ben de onu anlamiyorum. Duzeni ben de tasvip etmiyorum ama ne munasebet ogretmenin cebinden ciksin elalemin cocugunun sinema parasi? Ayip yahu. İsterse 10 bin alsin ogretmen. Cogu vatandasimiz da alismis milletten gecinmeye. Durumu gercekten olmayan cocuklar zaten muhtarliktan yoksulluk kagidi cikarttiriyor ve okul idaresi onlari biliyor istenmiyor para. Ogretmen cocuguyum hepsini senelerdir gordum bunlarin. Eskiden de bu etkinlikler yoktu dergi parasi kitap parasi toplanirdi. Okulun suyu kesilirdi haydiiii pamuk eller ceplere derlerdi. Mecburen napsinlar? Ogretmen para topluyorsa cebine atmiyor yani bi algilayamadi kimsebuna da şimdi ama şukadar maaş alıyor karşılaşın diyenler çıkcaktır.
bozdura bozdura harcaya harcaya bitiremedik ya şu öğretmenlerin maaşını da..