Aidat vermedi diye sinemaya goturmeyen ögretmen

Zamaninda cumhurbaskani cikip okul ihtiyaclari icin aidat toplamayi destekleyen bir cumle kurdu. Ayrilan odenekler yeterli gelmiyor demekki. Cogu okulun guvenlik gorevlisi yok o olsa hizmetli, sabun, deterjan, kagit, toner, isinmasi vs bir cok ihtiyac var.
Sözüm meclisten disari ancak ogrenciyken tanik oldugum kadariyla bircok aile sigaraya para bayılırken, cocugu icin her ay 20tl vermemek icin okulu tepemize yikardi. Annem okul aile birligindeydi cogu zaman cikarip cebinden verirdi, illalah etmisti.

Benim merak ettiğim şey bu işlerle öğretmen mi ilgileniyor. İdarenin halletmesi lazım değil mi bunları? Nasıl bi okul merak ettim

200 Tl de bence cok yuksek bşr rakam ..benım bıldıgım 30-50 Tl aşınıyor

Ah kuzum ya
Aidat hakkinda emin degilim ama devlet okuluysa bu kadari fazla geldi bana ustelik vermek zorunlu degil diye duymustum..
bence yegeninizi bir gun cikartip sinemaya goturun imkaniniz varsa cok uzuldum kuzuma kucucuk kalbi nasil kirilmistir minigin

Allah Allah ne biçim iş! Veren verir veremeyen de vermez. Ayrıca paradan öğretmene ne? Benim bikdiğim okul aile birliği falan bakar bu işlere. Şikayet edin onu. Para toplamaya mı gidiyor derse mi?

Ya bu ınsanlar nasıl ogretmen oluyor, bu yavrucaklara nasıl kıyıyor seneler gecıyor vıcdansız ogretmenler merhametsoz doktorlar hıc degısmıyor...

Whatsapp ihbar hatti.
Rezil edin akillari baslarina gelsin.
Kayit dışı para topluyorlar Allah bilir nereye gidiyor o paralar !

Konu sahibi bazı sorukara cevap vermemis-ama buna verir şimdi- gerçekten öğretmeni ilgilendiren hiçbir durum olmadığı gibi Ankara da beş okulda çalıştım ucu fsrkli ilçelerde hiç böyle bir seş görmedim duymadım

Acilen 147 i arayıp şikayet edin.
Sonra bimer cimer e yazın
Ardından mem e gidin.

allah onu kahretsin, pislik öğretmen bozuntusu. lütfen milli eğitime şikayet edin lütfennn, basına haber verin lütfen. bunun gibi öğretmenlere emsal olsun korksunlar. küçücük cocukları ağlatmasınlar ((

Milli egitime ya da 147 ye sikayet etmeniz yeterli. Ama aidat toplaniyor diye kimseye birsey yapilmiyor. Sozde yasak ama milli egitimdekilerde biliyor ki okullar bu aidatla donuyor.

okullara artik odenek mi verilmiyor , veriliyor da car cur mu ediliyor yoksa yetmiyor mu bilmiyorum ama okullarda ne yazik ki temel ihtiyac olabilecek pek cok sey yok. eksiklerden gecilmiyor. sivi sabunluk, tuvalet fircasi, kagit havlu zaten cok lüks.. toner ve A4 okulun olmazsa olmaziyken simdilerde inanin lükse giriyor. okul aile birliğinde alinan kararlarla 20 tl para toplayabiliyorsa ve A4 isteyebiliyorsa okul inanin bunu kâr sayiyor. okul idare olarak toplamaktan bezmiş velilerle yuz goz olmaktan ne yapacagini sasirmis bu yuzden de isi ogretmenlere yikmis durumdalar.. okullar boyle icler acisi halde olmamali. temizlik sifir kadrolu hademeler sag olsun.. bu ayri bir mevzu..
ogretmenin tavrina sasirmamak elde degil. sinifca ya da okulca yapilan , ogretmen tarafindan duzenlenen etkinliklerde ayrimcilik yapmasina inanamiyorum. aidat vermek zorunda mi degil. ama o ogretmen de bir bileti ogrencisine cok gormemeli. nedir ki bu kadar mi zor gonul almak o cocuga dokunabilmek.ne gunlere kaldik...

iki dakikada mukemmel analiz. ogretmen eminim cani istemediginden goturmemistir çocuğu . bi bitin artik! ogretmenin hangi sartta calistigini biliyor musun da hemen ogretmen bozuntusu diyosun üye bozuntusu!
yapilan hos degil ancak idare alarak bu karari alip ogretmene baskı yapıldıysa yapabilecegi çok bir sey yok..

Ogretmen hangi bir cocugun parasini karsilasin? Hepsi de birbirinden ogrenip para getirmezse ogretmen ayligiyla ogrenciye mi calisacak? Az mantik yahu? Bir donem icin 200 lira istenmis,cok bir para da degil. Arastirin bakin MEM kurus vermiyor,okulun suyu elektrigi bedava degil,kagit havlu,wc kagidi opucukle verilmiyor. Keske anlasaniz bazi arkadaslar da ogretmene bu kadar yuklenmeseniz

buna da şimdi ama şukadar maaş alıyor karşılaşın diyenler çıkcaktır.
bozdura bozdura harcaya harcaya bitiremedik ya şu öğretmenlerin maaşını da..

öğretmen eminim meslek aşkıyla yanıp tutuşan biridir o yüzden maddi durumu olmayan veliyi herkesin içinde rezil etti değil mi?

buna da şimdi ama şukadar maaş alıyor karşılaşın diyenler çıkcaktır.
bozdura bozdura harcaya harcaya bitiremedik ya şu öğretmenlerin maaşını da..
Velilerin buyuk cogunlugu devlet tesvigine basvuruyor,ciksa gidip ozel okula kat kat fazlasini verecekler ama aidat odemek zorlarina gidiyor ben de onu anlamiyorum. Duzeni ben de tasvip etmiyorum ama ne munasebet ogretmenin cebinden ciksin elalemin cocugunun sinema parasi? Ayip yahu. İsterse 10 bin alsin ogretmen. Cogu vatandasimiz da alismis milletten gecinmeye. Durumu gercekten olmayan cocuklar zaten muhtarliktan yoksulluk kagidi cikarttiriyor ve okul idaresi onlari biliyor istenmiyor para. Ogretmen cocuguyum hepsini senelerdir gordum bunlarin. Eskiden de bu etkinlikler yoktu dergi parasi kitap parasi toplanirdi. Okulun suyu kesilirdi haydiiii pamuk eller ceplere derlerdi. Mecburen napsinlar? Ogretmen para topluyorsa cebine atmiyor yani bi algilayamadi kimse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…