• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ahsap kütük evi olan varmı?

ezelonur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
151
3
46
Kocaeli
mrb kızlar bız ev yaptırmayı dusunuyoruz ve kütük evler hakkında bılgınız var mı veya kütük evi olan benım ve esımı cok hosuna gıdıyo fıkrı olanlar lutfen yardım etsın

bizim beyendıgımız bu

$-_2010-12-29_10.16.14[1].webp

$-_2010-12-29_10.19.30[1].webp

Son düzenleme:
böyle bir evimiz yok fakat yan komşum bu evleri yapıyor. sanırım malzemeler rusyadan geliyor tam emin değilim. yaklaşık 80-100 m2 arası bir evin maliyeti 70 80 bin tl tutuyormuş. maliyeti fazla geldi bize, bizde yaptırmayı düşünüyorduk yoksa. arsa parası belediye ruhsat izni araba parası filan derken 80 bin maliyet bize çok geldi.

Maliyet bakımından bu evlerin değerini kullanılan ağaç belirlemektedir. Düşünürseniz eğer (sanırım hala fotoğraf paylaşamıyorum ve özel mesaj gönderemiyorum) bana bir mail adresi atarsanız size ağaç konusunda ve ev planları hakkında bilgi verebilirim.
Bunun yanı sıra özellikle belirtmek istediğim bir şey var ki;
Kesinlikle olur da işlerini bana verirler mantığını kullanmıyorum. Amacım sadece doğru tasarımı herkese anlatabilmek. Ticari bir amaç gütmüyorum. Bunu zaten kendi cep telefonumu verip gece saat 10 da "tavanlarımın sıvası nasıl olsun?" diye sorup yarım saat konu hakkında konuştuğum üyeler bilir. Saygılarımla.

Aynı şekilde diğer üyeleri de bilgilendirmek gerekirse ağaç'tan ister mobilya yaptırın isterseniz de ev hiç farketmez yapısının suya dayanaklılığı çok önemlidir. Suyu alan ağaç çalışır bu değişmez bir kuraldır. İçten çalışmaya başlayan ağaç bir müddet sonra önce şişmeye hemen devamında da çürümeye başlayacaktır. Bu durum en çok kütük evlerde ve deck kaplamaların derzlerinde görünür. Şişen ağaç birbirine yaklaşır ve kendini dışarı atar. Bu konuda teknelerde kullanılan italyan boyayı kullanmak en mantıklı çözümlerdendir.

Back
X