• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ah ettim diye mi oldu ?:((((

ama ah ettim diye sucluyorlar beni arkadaslarım:KK43:

Kim bu arkadaşlar? Demek ki gerçek arkadaş değilllermiş. Siz de bu durumda "ben onları sadece Allah'a havale ettim. Allah onları nasıl biliyorsa öyle yapsın dedim. Allah onlara bunu uygun gördüyse sorgulamak size mi düştü" diyin.
İnsan bir cahillik yapar ama en azından utanır, mahçup olur, özür diler, çok aşıktım der. Ama pişkinlik yapıyorsa cezasına da katlanacak. Ki belki de yaşadıklarının hiç alakası yok. Burda infertilite bölümünde bir sürü kadın var. Hepsi mi birinin ahını aldı? Bazı şeyler sadece sınav.

Ben de bu aralar kıssadan hisse moduna girdim ama bu konuda da güzel bir hikaye var.

Saç, sakal, kestirmek üzere berbere gider.

Vur usturayı berber efendi, der.

Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Derviş aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır.Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:

- Kalk bakalım kel, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.

Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz derviş.

Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.

Kabadayı koltuğa oturur, berber traşa başlar. Fakat kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder:

"Kel aşağı, kel yukarı."

Nihayet traş biter, kabadayı dükkandan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür.

Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:

- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?

Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:

- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kelin de bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!…

senin ahında tutmuş olabilir bence sonuçta kuzenin ve sevgilin canını çok yakmış , dünyada erkek mi yok kuzenın senın sevgilini ayartıyo böylelerine az bile oluyo oh ne iyi olmuş, önce gelsinler senden helallik alsınlar dogurur ozaman belki, benım de canımı çok yakmıştı eski sevgilim ama ben asla ah etmem tarzım değil , sonra başına kötü bişey geldiğinde kendimi şuçlu bulup böyle vicdan azabı duymamak için işte ah ederken bile iyi düşünmek lazım...
ama canım gerçekten cok yanmıştı ve öyle Rabbime havale ettim bende

istese iyi olurdu... bi kere kalp kırmak kabe yıkmak gibidr deniyor.. dusunsene...senın kalbın kırık oda bunu acısını cekıyor.sana kızan arkadasların senı asla anlayamaz içindeki hisleri sadece sen bilirsin...takma onları cokta
gerçekten cok tesekkür edrim sana beni anladıgın için

evet saol artık ne yapacağımı bilmiyorum kardeşimin de nişanı var ee annemler onlarıda cagıracak ya gelirse:KK43:
ee anladıgım kadarı gelır afedersın ama yüzsüz sanıyorum birazcık..bosver o utansın yaptıgından ..görmezden gel..mecbur karsılasacksınız..

ah etsen de etmesende her seyı goren bır rabbım var.ınsanlar haklıysa ahları tutar.sıze de cok uzuldum.gıttınız mı dugune.ve goruyormusunuz onları.ve gercekten unuttun mu onu.ayyy cok zor.yakında cocugum olmuyo dıe ayrılmaları da yakındır...kesınlıkle eslerın boyle durumlarda kadınlarını terketmesınden yana degılım..ama bu durum da hıc uzulmem..

ne uzuluyorsun ,bırak yaptıklarını ceksınler.sen de seyret.

ah etsen de etmesende her seyı goren bır rabbım var.ınsanlar haklıysa ahları tutar.sıze de cok uzuldum.gıttınız mı dugune.ve goruyormusunuz onları.ve gercekten unuttun mu onu.ayyy cok zor.yakında cocugum olmuyo dıe ayrılmaları da yakındır...kesınlıkle eslerın boyle durumlarda kadınlarını terketmesınden yana degılım..ama bu durum da hıc uzulmem..

ne uzuluyorsun ,bırak yaptıklarını ceksınler.sen de seyret.
yok gitmedim gidemedim açıkcası düğün resimlerini gördüm .. babası da davetiyesini vermişti elime sırıtarak halbuki babası bile biliyordu ..yok göremiyorum sadece duyuyorum cok pişmanmış :KK12:

inşallah dediğin gibidir canım

Nişana gelseler de ne hissedersen hisset sakın suçluluk duyuyormuş gibi davranma. Bu arsızlar seni haklıyken haksız duruma düşürürler. Aksine kardeşinin nişanı bu. Gül eğlen oyna, onlar yokmuş gibi davran. Konuyu açan bir densiz olursa da hani bak beddua ettin hallerine bak gibi, ne beddua edicem, o zamanki üzüntümle Allah'a havale ettim sadece. Sonra da geçti gitti gibi "cool" şeyler söylemeye çalış. Sakinliğini muhafaza et. Renk verme. Asla ezilme, asla suçlu hissetme, hissettiğini düşündürtme.

Nişana gelseler de ne hissedersen hisset sakın suçluluk duyuyormuş gibi davranma. Bu arsızlar seni haklıyken haksız duruma düşürürler. Aksine kardeşinin nişanı bu. Gül eğlen oyna, onlar yokmuş gibi davran. Konuyu açan bir densiz olursa da hani bak beddua ettin hallerine bak gibi, ne beddua edicem, o zamanki üzüntümle Allah'a havale ettim sadece. Sonra da geçti gitti gibi "cool" şeyler söylemeye çalış. Sakinliğini muhafaza et. Renk verme. Asla ezilme, asla suçlu hissetme, hissettiğini düşündürtme.
tamam öyle yapacağımm inşallah dua ediyorum gelmez inşallah diye ama belli mi olur

Senin yasadiklarinda kolay degil ama sen cocugunuz olsun filan diye bisey demediki, takdiri ilahi canim kendini yipratma Allah evliliklerini daim etsin de guzel dusun ama vardir bir problem kan uyusmazligi filan ondan oluyor olabilir. Allah kimseye yasatmasin.

Back
X