• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Bu sefer rahim duvarını sormayı unuttum benn
Sadece yumurta büyüklüğünü öğrenmiş oldum
Ama 7-15 mm arası rahim kalınlığı yumurtlama dönemimde beklediğimiz kalınlık demişti bi önceki ilaç kullanımında doktorum
Yani sizin gayet iyi suan bence
Özelde bile sormasan zor söylüyolar herseyi, devleti düşünemiyorum🤦‍♀️
Benim daha önce bir dış gebeliğim var yeniden denemeye baslicam diyorum eee bana neden geldin diyo varsa bir sorun görünürde bileyim diye geldim dedim ultrasonda bakti karindan görünürde bir sorun yok ama bu sorun olmayacağı anlamına gelmiyor diyo kan değerlerime bakılsın da istedim ama gerek yok neyine bakcan dedi valla ağlaya ağlaya çıktım yanından

Ben de dün gittim şansıma doktorum doğuma girmiş muayene olamadım 😞çalışıyorım öğle arama denk getirmiştim bekleyemedim de işe döndüm. Ben daha önce bu yumurta olayını sormuştum doktora. Şuan bize sağlıklı tek yumurta lazım demişti çok fazla yumurta olması tüp bebek için iyi olur. 1 en fazla 2 yumurta isteriz biz femera klomen tedavilerinde dedi. Ne güzel büyümüş yumurtan iğneni de olmuşsun inşallah bu ay güzel şeyler olsun. Ben de bugün tekrar gitcem bakalım çatlamış mı yumurtam 😅
Aynen benim doktorumda bi tane olsun sağlıklı olsun neyi kafana takıyosun diye kızdı
12. Gün 20 mm yumurtan var bu bunun için kaç doz ilaç kullanıyor millet biliyo musun falan bıdı bıdı
Burda femarada genelde bikaç tane yumurtası olunca çoğu kişinin heralde ondan bekletiye girmiştim 😶
Hayırlısı bakalım, birlikte güzel haberi alalım insallah bu ay ❤️
Sende gidince yaz mutlaka merak ederim nolmus🙋‍♀️

Benim daha önce bir dış gebeliğim var yeniden denemeye baslicam diyorum eee bana neden geldin diyo varsa bir sorun görünürde bileyim diye geldim dedim ultrasonda bakti karindan görünürde bir sorun yok ama bu sorun olmayacağı anlamına gelmiyor diyo kan değerlerime bakılsın da istedim ama gerek yok neyine bakcan dedi valla ağlaya ağlaya çıktım yanından
Bazen o kadar saçmalıyorlar ki gerçekten
Sinir olmamak elde değil
Anlamıyolar insanların hassasiyetini
Nerde gidersen git özelde olsa devlette olsa doktoruna denk gelmek gerekiyor bu kesin
Yoksa insan olmadıktan sonra özelde de olsan aynı muamele, belki biraz daha söz hakkın olmuş oluyor sadece bu kadar
İnsallah daha iyi birine denk gelirsinde sende doğru düzgün takip yapılır

Kesinlikle öyle olmalı. Ben boşuna 1 sene kaybettim doktor yüzünden. 1 sene sonra aaa sende kist var dediler 3 ay da öyle gitti, sonraa aaaaa miyom var hadi ameliyat korunma sonra aaaa prolaktin yüksek derken 2 buçuk yıl oldu. Daha hsg bile yapmadılar, hep araştırıp bizim mi söylmemiz gerek ne gerekiyorsa yapın dimi
bence ilk gidildiğinde ileri tetkik olmayan her şeye bakılmalı sonuçta kan bakıyor ultrason bakıyor bunlar çok zor şeyler değil. şimdi kırmızıyı görünce aldım perşembeye randevumu tabi eşime de aldım. ön tetkik ne bakılıyorsa bakılsın en azından kaygı düzeyim düşük devam ederim yada bir şey varsa ona göre tedavi görürüz ileri tetkik vs. olur.
yoksa bir sonraki randevum psikiyatrist :D

ay ben olsam kesin şikayet ederdim. ayrıca niye ağlıyorsun başka doktor mu yok.

Merhaba kızlar
Doktor kontrolünden geliyorum..
Hayali kese göründü tam ve net olarak görünmedi henüz cok yeni kalıplaşmış var rahimde de dedi doktor..
Kan verdim 2 saate sonuçlar çıkacak..
15 gun sonra kontrol..
Allah hakkımızda hayırlısını versin herkesin gönlüne göre versin🙏
Merhaba kaç haftalıksınız şuan

Kizlar sukur keseyi de bebegide gördü
Önce bebeği göremedi çok korktum snra idrarimi falan yaptım geldim oyle gördü idrar tahlili vercem onun sonucuna göre ilac verecek cikcam ınsallah bugn bi kanama falan olursa geri gel dedi
İnşallah bidaha kanaman olmaz 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

Bazen o kadar saçmalıyorlar ki gerçekten
Sinir olmamak elde değil
Anlamıyolar insanların hassasiyetini
Nerde gidersen git özelde olsa devlette olsa doktoruna denk gelmek gerekiyor bu kesin
Yoksa insan olmadıktan sonra özelde de olsan aynı muamele, belki biraz daha söz hakkın olmuş oluyor sadece bu kadar
İnsallah daha iyi birine denk gelirsinde sende doğru düzgün takip yapılır
İnşallah canım inşallah valla yumurtlamayi ovulasyon testleriyle takip ediyorum bu ara her gün değerlendiriyoruz inşallah gerek kalmaz bir daha gebelik için gideriz hepimiz

Başın sağolsun. Çok zor bir durum..

Şimdiden hayırlısı olsun inşallah.
Hemen mi denemek istiyorsun? Doktor beklemen gerek falan demedi mi rahim ve regl normal düzene girene kadar.

Ben ilk gebeliğim ilk haftalarda düşük oldu kürtaj olmuştum. Doktor 3 ay bekle demişti ondan sordum.
banada 3 ay bekle dedi canım işte logusalık durumu bıtsın 40 gün sonra 1 ayda beklicem ama insan sabırsızlanıyor hemen olsun istiyorum. ya olmazsa yine diye bir korku var içimde 3 ay sabredicem sonra korunmayı bırakıcam tabi

Benim de bu ay grip vs korkudan ilaç bile kullanamadım doğru dürüst gebelik varsa diye. Şimdide 2/3 gündür vajina girişinde kaşıntı var. Ama akıntım falan yok hiç normal akıntım bile yok ilginç bir şekilde. Koku da yok sadece ar ara tatlı tatlı kaçınıyor ama acayip kaşıyasım geliyor. Bakalım bat 20 Ağustos bugün itibariyle hafif vuran kasık ağrılarım başladı. Bu ayda umutlandık bakalım kırmızılar gelene kadar umutlar yeşermeye devam.

Aynen benim doktorumda bi tane olsun sağlıklı olsun neyi kafana takıyosun diye kızdı
12. Gün 20 mm yumurtan var bu bunun için kaç doz ilaç kullanıyor millet biliyo musun falan bıdı bıdı
Burda femarada genelde bikaç tane yumurtası olunca çoğu kişinin heralde ondan bekletiye girmiştim 😶
Hayırlısı bakalım, birlikte güzel haberi alalım insallah bu ay ❤️
Sende gidince yaz mutlaka merak ederim nolmus🙋‍♀️
Doktordan geldim şimdi. Çatlamış yumurtam ben zaten tahmin edip dün değerlendirmiştim 😅 rahim kalınlığın da iyi dedi. Bu haftayı günaşırı değerlendirmemi söyledi. Artık bekleyip göreceğiz 😊

Selam kızlar nasılsınız? Tatilden bugün döndüm uzun zamandır bakamadım. 😊 Bilen bilir eşim kaldı ben tek gittim İstanbula, o yüzden bu ay çalışma yapamadık şuan reglime 1 hafta var, Eylül beni bekler. Sizde durumlar ne @Yusra30 @Gizemsu07 @A R Y A C charlottes ve şuan aklıma gelmeyen diğerleri 😊
Ben devamlı test verdim son dönemde biliyorsun amh dahil hormonlar tamam. Eşimde hızlı hareket 0 idi azcik bi düzelme olmuş gibi dimi? Bir baksana sen de. Bu testler dışında bir şey yok. Regl oldum cumartesi günü. Bu ay tutsun artık yeter gayri :) bu ay artık epeydir gruptan gruba gezenlerin ayı olsun diliyorum. Hepimize bol şans 😁

Eklentiler

• 85BDBEB4-96F0-4814-9CD9-7C2EA88F992B.jpeg
    85BDBEB4-96F0-4814-9CD9-7C2EA88F992B.jpeg
    152,9 KB · Görüntüleme: 44
Merhaba kızlar
Doktor kontrolünden geliyorum..
Hayali kese göründü tam ve net olarak görünmedi henüz cok yeni kalıplaşmış var rahimde de dedi doktor..
Kan verdim 2 saate sonuçlar çıkacak..
15 gun sonra kontrol..
Allah hakkımızda hayırlısını versin herkesin gönlüne göre versin🙏
🙏🥰

banada 3 ay bekle dedi canım işte logusalık durumu bıtsın 40 gün sonra 1 ayda beklicem ama insan sabırsızlanıyor hemen olsun istiyorum. ya olmazsa yine diye bir korku var içimde 3 ay sabredicem sonra korunmayı bırakıcam tabi

Evet beklemek zor. Ama rahim duvarının da normale dönmesi, yumurtalık için önemli..
Allah sağlıkla versin 3 ay nedir ki geçer..

Back