Gebeliğe Hazırlık Ağustos 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım merhaba özel değilse hangi takviyeleri kullanıyorsun sorabilir miyim? Eczacıyım diyince bu konularda daha bilgilisindir diye düşündüm.
Ben açıkçası takviye kullanmıyorum. Bütün değerlerim normal çıktı. B12 eksikliği var vejeteryan olduğum için onun dışında bütün değerlerim normal düzeyde… Sadece regl gününden itibaren bitene kadar demir ilacı alıyorum bir de soda içiyorum. Bana gıda takviyeleri doğru gelmiyor. Yumurtlama sağlıklı görüyorum o yüzden yumurtlama geliştirici inostol içerikli ürünleri şimdilik kullanmayı düşünmüyorum. İnofolic gibi… Bebek için olan dozlar çok düşük oluyor.. o yüzden şimdi hangi takviyeyi kullanırsak kullanalım yüksek gelecektir. Bir de takviye ürünlerin denetimi gerçekten yok ve piyasa şuan doğal ürün adı altında pompalanıyor. Devlette kendisine düşen ilaç yükü azaldığı için bilerek göz yumuyor. Ben açıkcası bunuda bildiğim için uzak durmaya çalışıyorum. Hasta olursam gerekli takviyeleri alıyorum. Bitkisel karışımlarım var onları kullanıyorum. Ama kadınsal hastalıklar şu zamana kadar hiç ilgimi çekmemişti. O yüzden çok cahil hissediyorum derste anlatılırken bile dalg geçerdik menopozlular işte derdik🙈

Kızlar buraya yazıcam dediğim için yazıyorum şimdi çıktım doktorumdan her şey olması gerektiği gibi dedi. Ne pko su saçmalama dedi. O yumurtalıktaki görüntü hiçbi şey ifade etmiyo dedi. Senin ovu testine bile ihtiyacın yok, çok kolay bi hastasın hatta hasta bile değilsin dedi. Tek kullanman gereken folik asit bi kaç içinde seni gebe olarak görüceğimden eminim dedi. Hsg için en az 1 yıl dedi. Yumurta rezervi az olanlarda bile en az 6 ay kendilerinin denemesini öneriyoruz dedi. Hsg de sonuçta ilaç, enfeksiyon riski vs bi sürü teferruatı var 3 ay bunun için çok erken dedi.
Sadece şu stresinden kurtul yumurtanı en çok o etkiliyo dedi. Haftaya yumurtama bakmak için bile çağırmadı senin için gerek yok diyo 😂 aşı öneriyor. Korunmana gerek yok dedi. Ben de ilk dozumu olmuştum 2. Yi olucam yakında. o kadar içim rahatladı ki size anlatamam referanslı doktor varken başka doktora gitmem hataydı zaten burda karalamak istemiyorum kendisini ama isteyene yazarım özelden beni çok üzdü 😒 kendi doktorumu da yazarım seve sevee 😍

Teşekkür ederim canım sende güzel haberler alıtsın inşallah 🙏🏻 adet sancısı bende de mevcut hala var hatta ama ben günüm hiç şaşmadığı için test yaptım hemen
benimde en fazla 2 gün gecerse gecerdi bugün ücüncü gün bakalım yarin alıcam test cuma sabahıda inşallah yaparım

Kızlar buraya yazıcam dediğim için yazıyorum şimdi çıktım doktorumdan her şey olması gerektiği gibi dedi. Ne pko su saçmalama dedi. O yumurtalıktaki görüntü hiçbi şey ifade etmiyo dedi. Senin ovu testine bile ihtiyacın yok, çok kolay bi hastasın hatta hasta bile değilsin dedi. Tek kullanman gereken folik asit bi kaç içinde seni gebe olarak görüceğimden eminim dedi. Hsg için en az 1 yıl dedi. Yumurta rezervi az olanlarda bile en az 6 ay kendilerinin denemesini öneriyoruz dedi. Hsg de sonuçta ilaç, enfeksiyon riski vs bi sürü teferruatı var 3 ay bunun için çok erken dedi.
Sadece şu stresinden kurtul yumurtanı en çok o etkiliyo dedi. Haftaya yumurtama bakmak için bile çağırmadı senin için gerek yok diyo 😂 aşı öneriyor. Korunmana gerek yok dedi. Ben de ilk dozumu olmuştum 2. Yi olucam yakında. o kadar içim rahatladı ki size anlatamam referanslı doktor varken başka doktora gitmem hataydı zaten burda karalamak istemiyorum kendisini ama isteyene yazarım özelden beni çok üzdü 😒 kendi doktorumu da yazarım seve sevee 😍
Hangi şehir canım?

Canım sorunun neydi tam olarak ben kaçırmışım da 🤷🏼‍♀️

Doktor bi anda pko teşhisi koymuştu 3 aylık denemeye rağmen hsg istemişti eşimden bir çok gerekli olmayan tahlil vs. Hatta ilaca başlatıcaktı..
sanırım tüp bebek hazırlığı yapıyormuş 🙃
İşte bende de öyle bir durum oldu biz tam anlayamadık. Her şeye baktı hiç sorun yok. En son hormon testi kalmıştı bir sonraki ay onun için gittim pcos gibi görünüyorsun. Ama alttan muayenede öyle bir şey görmüşmüydüm dedi hayır dedim her şey çok temizdi. Bir sonraki ay adet bitiminde yine çağırdı bir daha bakmak için alttan ultrasona. Gittim ama yumurtlamışım yine folikül göremedi. Pcos var mı yok mu tam bir teşhis koyulamadı. Ama dedi ki sen zaten düzenli yumurtluyorsun, pcos olsan bile sorun yok ki düzenli yumurtladıktan sonra dedi.

İşte bende de öyle bir durum oldu biz tam anlayamadık. Her şeye baktı hiç sorun yok. En son hormon testi kalmıştı bir sonraki ay onun için gittim pcos gibi görünüyorsun. Ama alttan muayenede öyle bir şey görmüşmüydüm dedi hayır dedim her şey çok temizdi. Bir sonraki ay adet bitiminde yine çağırdı bir daha bakmak için alttan ultrasona. Gittim ama yumurtlamışım yine folikül göremedi. Pcos var mı yok mu tam bir teşhis koyulamadı. Ama dedi ki sen zaten düzenli yumurtluyorsun, pcos olsan bile sorun yok ki düzenli yumurtladıktan sonra dedi.
Evet eğer adetin düzenliyse eğer hiçbi sorun yok anladığım kadarıyla sakince dene diyor 😂 hormon testinde bi şey var mıydı peki? Benim onlar da normaldi.

Ay tühh o kadar içimi rahatlattı ki çok tavsiye ederdim gerçekten 😄 ben böyle bi doktor seçeneğim varken belamı aramışım diğer doktora giderek diyorum başka bi şey diyemiyorum 2 doktor arasında bu kadar fark olamaz..
Herkese selamlar ballar ❤️ laricim çok özledim seni 💓 ben buralardan uzaktım biraz kendi halime çekildim ovu test falan yapmadım yapmıyorum da bu ay gün aşırı denemeye başladım hakkımızda hayırlısı ❤️

Herkese selamlar ballar ❤️ laricim çok özledim seni 💓 ben buralardan uzaktım biraz kendi halime çekildim ovu test falan yapmadım yapmıyorum da bu ay gün aşırı denemeye başladım hakkımızda hayırlısı ❤️
Ben de seni çoooook özledimm ❤️ Ben de 6 gündür kendi halime çekilmiştim baya kafam karışmıştı ama bugün canım doktorum sayesinde çook iyiiyim bomba gibiyim 😍 bende elimde kalan ovuyu yaparım belkii belki yapmam bilemiyorum ama bu ay inşallah çok güzel sonuçlanır kuzum 😍

Back