- 14 Aralık 2012
- 1.233
- 4
mrb kızlar. Kızım 4 ayını doldurdu. Üç hafta erken doğdu ve gelişim geriliği vardı. doğduğunda 2 kiloydu. Şimdi 6 kilo boyu da 60 cm. sizce normal mi? 4 aylık bebeklere bakınca kızım gözüme çok küçük geliyor. herkes ne güzel büyümüş kilo almış diyor. Nedense bana öyle gelmiyor
Kızlarrr nasılsınız neler yapıyorwunuz yavrucuklar nasıl?hepini oyle cok ozledim kiii..
Benim oglusum 4 bucuk aylık kar topum benim kız gibi cıglık atıo oynarken :) salyası akıyor cok kasınıyor disleri.benim sutum az geldigi icin bebelac kullanıyoruz.ve tabi emziriyorum da.milk tea var yesil kup seker seklinde.onu iciyorum sut arttıeıcı cay olarak.ictigim zaman sutum var icmezsem yok.
Calısıyorum geometri ogretmeniyim dershanede belkl hatırlarsınız.oglusuma babannesi bakıyor.blrazdan eve gidecegim tosbikimi emzirmeye.beni gorunce sevlnc cıglıgı atıyor sıpam)
2 haftadır evdeler bu zamana kadar mudur bey sagolsun bize bos bi oda verdi.odamızda elektrik sobası iki kanepe halı ve bir besigimiz var.haftasonu derslerim yogun oldugundan babanneyle geliyorlar dershaneye.Allahtan esimin arabası var o getirip goturuyor hafta sonları yoksa kar da cıkılmaz dısarı.hafta ici de ben yuruyerek gidiyorum kayınvalideme.evi yakın 10 dk uzakta dershaneye.oglusum sıcacık evde oynuyor tepiniyor babannesinin evlnde de odası besigi var oglusumun.
İste benim 6 hafta dogum sancısı cektigimi doktor maduru oldugumu falan biliyorsunuz.hastalıgımın ilk baslarında yazmıstım size.ondan beri de girmedim hic.
Uzun suren ve siddetli sancılardan dolayı vucudum dolayısıyla beynim cok zorlanmıs.dogumdan sonra 4.gun ortaya cıktı nobetlerim.suan da hala o gunden beri hemen hemen hergun uykuya dalarken epilepsi nobeti geciriyorum.beynimde 2 yerde hasar olusmus.bazen kısa zmanlı korluk yasıyorum.mesela 2 dk korum hicbisey gormuyorum.cevreye belli etmemeye calısıyorum.nobetler sadece uykuya dalacagım sırada oluyor.beyne giden elektrik dusuyormus.ve dogum yaptıgımdan beri esim geceleri uyumuyor benim nobetler gecince sakimce uyumaya basladıgımda yani sabaha dogru uyuyor.
Beyin damarlarıma anjio yapılacak.cok korkuyorum acır yada ne biliyim bi hasar bırakır diye..neyse sizi de sıkmayım.bana dua edin olur mu ?sizi cok seviyorummm gercekten :)
cnm sen sadece anne sutu veriyorsun degil mi ? Biz seninle 1 hafta arayla dogum yapmistik ya oyuzden ozellikle sana soruyorum.Benim sipanin bu aralar kilo alimi yavasladiGecen ay sadece 500 gr. ald.Dr ek gidaya baslayabilirzi dedi.2 hafta sonrayi bekliyorum bende..ama cok uzuluyorum kilo alimi niye yavasladi diye..
Sen anne sutu veriyorsan extra yiyip iciyor musun yada senin sipa ne kadar kac kere besleniyo ..bu cocuk buyumuyo bi tulru ve ben cok uzuluyorum yaa..Oyuzden soruyorum ..
sutumu mu yaglandirmam lazim ki onu nasil yapacagim hic bilmiyorum ..Ne yapcam ben yaa
Canım hoşgeldin tekrar vede çok geçmiş olsun inşallah iyi olacaksın ben kendim yapıyorum çorbasını ama hiç sevmiyo yemiyo diğer kaşık mamalarına bayılıyo çorba ve yoğurt yemiyo hergün bişey ekleyerek verdim çorbayı ilk gün sadece patates sonra havuç kabak ıspanak brokoli biber vs gitti yemesede yapıyorum ek gıdaya başlayınca herşey daha da zor oldu bizdeKızlar kavanoz maması kullanıyor musunuz?ben bugun milupa nın patatesli ıspanaklı sebze puresini aldım.bayılmadı ama yedi yine de oglusummkavanozun 1/3 unu verdim .sonucta ilk sebze yiyisi.meyve olarak arada elma havuc uzum cam rendedeb gecirip veriyorum.bakalım bu kavanozu bir iki gunde tuketmeyi planlıyorum.tepkisini olcuyorum yani.yemeye devam ederse kendim tazecik pisirip tedircem
Nes ve gokce ne yapıyorlar ve diger ikiz anneleri?ben kacgundur ruyamda hamile oldugumu goruyorum odum kopuyor :)
Nes ve gokce ne yapıyorlar ve diger ikiz anneleri?ben kacgundur ruyamda hamile oldugumu goruyorum odum kopuyor :)
Canım eliz biberon almıyo ne mama nede sütümü içiyo öyle olunca mecbur veriyorum arı mama bayılıyo bebelac I'n kaşık mamalarını çok sevdi aptamilin birkaç tanesini seviyo yoğurdu elma püresiyle sevdi çorba hala sevmiyo şimdi beslicem bakalım kıyameti koparacak yinede yapıyorum hergün sevmesede bi kaç kaşık yediriyorum bence muhallebi ver neden faydası olmasın biz onlarla büyümüşüz ben eskileri çok dinliyorum inananın vardır bi bildikleriHosbulduk canım sagol benimkide yogurdu hic sevmedi elma puresine bayılıyor ama.muhallebi falan veriyor musun canım?ben iki kere verdim ama faydası var mıdır vermeli miyim bilemedim
Canım çorba ile başla ben mecbur kaldım kaşık mamaları ve meyve ile başladım süt içmeyince ama tatlıya alınınca çorba yedirmek zor oldukızlar bebiş için yavaştan bişiler veriyim diyorum önce meyve ile mi başlamalıyım çorba ile mi? siz neler yapıosunuz
kızlar bebiş için yavaştan bişiler veriyim diyorum önce meyve ile mi başlamalıyım çorba ile mi? siz neler yapıosunuz
ben ilk gün doktorumun tavsiyesi uzerine meyve püresi ile basladim..3 gun elma 3 gun armut 3 gun muz demisti..ben muz vermedim...kabizdan korktum..bi ara azicik deneyecegim ama...kabak patates havuc corbasi yapiyorum dunden beri...benimkide pek bayilmadi eh iste modunda yiyor corbayi :)) ama aptamilin sütlu pirinclisini veriyorum kahvaltida ve aksam yatirmadan ona bayiliyorrr :) yogurda gecmedim daha...ama yemeyi bilmiyor kuzucum yaaa :)) döke serpe puskurte yiyoz iste :) kasiga atiliyo ama nasil cigneyecegi hakkinda bi fikri yok :)) o minik dil hep disarda...herkesin kuzucugu böyle degil mi?? zamanla refleks kazaniyolar sanirim...
canım üzülme her çocuğun yapısı farklı. benimki iri biraz, daha çok gece yatmadan önce ve sabahları çok emiyo. geçen ay kontrolünde doktor biraz fazla almış mama alsa azaltırdık ama anne sütünü kesme zararı olmaz istedikçe ver dedi. bende kafama takmıyorum çünkü i boyuda hızlı uzadı sıpanın, kilosuyla boyu orantılı gidiyo.
fındık ceviz falan bol ye sütü yağlandırmak için. yoğurdu her akşam yemeğinde yiyorum. ben bide sütlü tatlı yapıyorum sık sık, normalde de tatlı bağımlısıyım, onun dışında özellikle birşey yemiyorum.
ama laptamil var bak gökçe kullanıyodu galiba. onuda kullanabilirsin....
mrb kızlar. Kızım 4 ayını doldurdu. Üç hafta erken doğdu ve gelişim geriliği vardı. doğduğunda 2 kiloydu. Şimdi 6 kilo boyu da 60 cm. sizce normal mi? 4 aylık bebeklere bakınca kızım gözüme çok küçük geliyor. herkes ne güzel büyümüş kilo almış diyor. Nedense bana öyle gelmiyor
Bende takiyordum benimkide 3 hafta erken dogdu hemn hemen 2400 lere dusmustu suan iyiler merak etme az deil :).. bu arada mama takviyesi yapiyomusun
Kızlarrr nasılsınız neler yapıyorwunuz yavrucuklar nasıl?hepini oyle cok ozledim kiii..
Benim oglusum 4 bucuk aylık kar topum benim kız gibi cıglık atıo oynarken :) salyası akıyor cok kasınıyor disleri.benim sutum az geldigi icin bebelac kullanıyoruz.ve tabi emziriyorum da.milk tea var yesil kup seker seklinde.onu iciyorum sut arttıeıcı cay olarak.ictigim zaman sutum var icmezsem yok.
Calısıyorum geometri ogretmeniyim dershanede belkl hatırlarsınız.oglusuma babannesi bakıyor.blrazdan eve gidecegim tosbikimi emzirmeye.beni gorunce sevlnc cıglıgı atıyor sıpam)
2 haftadır evdeler bu zamana kadar mudur bey sagolsun bize bos bi oda verdi.odamızda elektrik sobası iki kanepe halı ve bir besigimiz var.haftasonu derslerim yogun oldugundan babanneyle geliyorlar dershaneye.Allahtan esimin arabası var o getirip goturuyor hafta sonları yoksa kar da cıkılmaz dısarı.hafta ici de ben yuruyerek gidiyorum kayınvalideme.evi yakın 10 dk uzakta dershaneye.oglusum sıcacık evde oynuyor tepiniyor babannesinin evlnde de odası besigi var oglusumun.
İste benim 6 hafta dogum sancısı cektigimi doktor maduru oldugumu falan biliyorsunuz.hastalıgımın ilk baslarında yazmıstım size.ondan beri de girmedim hic.
Uzun suren ve siddetli sancılardan dolayı vucudum dolayısıyla beynim cok zorlanmıs.dogumdan sonra 4.gun ortaya cıktı nobetlerim.suan da hala o gunden beri hemen hemen hergun uykuya dalarken epilepsi nobeti geciriyorum.beynimde 2 yerde hasar olusmus.bazen kısa zmanlı korluk yasıyorum.mesela 2 dk korum hicbisey gormuyorum.cevreye belli etmemeye calısıyorum.nobetler sadece uykuya dalacagım sırada oluyor.beyne giden elektrik dusuyormus.ve dogum yaptıgımdan beri esim geceleri uyumuyor benim nobetler gecince sakimce uyumaya basladıgımda yani sabaha dogru uyuyor.
Beyin damarlarıma anjio yapılacak.cok korkuyorum acır yada ne biliyim bi hasar bırakır diye..neyse sizi de sıkmayım.bana dua edin olur mu ?sizi cok seviyorummm gercekten :)
cnm sen sadece anne sutu veriyorsun degil mi ? Biz seninle 1 hafta arayla dogum yapmistik ya oyuzden ozellikle sana soruyorum.Benim sipanin bu aralar kilo alimi yavasladiGecen ay sadece 500 gr. ald.Dr ek gidaya baslayabilirzi dedi.2 hafta sonrayi bekliyorum bende..ama cok uzuluyorum kilo alimi niye yavasladi diye..
Canım 4. ayda kilo alımı yavaşlıyor. Her bebeğin öyle. Biz de 4. ayda 500 gr Sarp 600 gr Aras almıştı. Drumuz maaşallah dedi. Buna bile razıyız yani :) Gayet iyi gidiyormuş öyle diyor. Seninkinin düşüşüde ondan.
Sen anne sutu veriyorsan extra yiyip iciyor musun yada senin sipa ne kadar kac kere besleniyo ..bu cocuk buyumuyo bi tulru ve ben cok uzuluyorum yaa..Oyuzden soruyorum ..
sutumu mu yaglandirmam lazim ki onu nasil yapacagim hic bilmiyorum ..Ne yapcam ben yaa
kızlar bebiş için yavaştan bişiler veriyim diyorum önce meyve ile mi başlamalıyım çorba ile mi? siz neler yapıosunuz