Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Canım benim doktorum ılık suyla pansuman dedi. Göz muayenesinden sonra Arasta da oldu. Tavsiye ederim.

Aynısı bende de var canım. Bazen eğilip ayakkabımı giymek isteyince inanılmaz ağrıyor.

Kızlaarr.. Hepinizi çok özledim. Geçmişi okudum ve bebişlerinizi gördüm. Hepsine maaşallah. Allahım hepimizin çocuklarını tüm kötülüklerden kem gözlerden korusun.

Öncelikle çok uzun süre bu topikte iyi kötü birçok şey yaşandı. Kah yüreğimiz ağzımıza geldi kah hep beraber güldük halimize, kah ağladık birbirimizin derdine. Aslında çok büyük bir dostluğu barındırdık kendi içimizde. Hala da devam ettiğini görmek çok sevindirici.Çok şükür ki şanslı bir topiktik ve çok kötü sonuçlar almadan aldık yavrularımızı kucağımıza. Bence biz çok şanslı insanlarız bu sayede şanslı bir topiğe sahip olduk. Ne mutlu bize.

Bana gelince. Uzun süredir gelmememin sebebi psikolojik çöküntüler yaşamam. Lohusa sendromu değil ciddi travmalardan bahsediyorum. 35 günlük yoğun bakım serüveninden sonra tam oğluşlarımı kucağıma aldığımda ohh deme fırsatı bulamadan 6 yıllık evliliğimde eşimin gözünde bir hiç olduğumu öğrenmem zaten sarsılmış olan psikolojimin iyice çökmesine sebep oldu. bayramın 2.günü boşanmak istediğimi söylediğimde konuşup kurtarmaya çalışacağını düşünme gafletimden sonra "tamam net kararını ver ona göre gideyim evden" gibi bir cevap almış bulunuyorum. Şu an çöküşte olduğum için bu sorunu psikolojik destek aldıktan sonra hala aynı karardaysam uygulamak istedim. Ama daha tedaviye başlamadan öyle şeyler yaşadım ki bugün bile yürütemeyeceğimi ne yapsam olmayacağını görüyorum.1 sene öncesine dönmek için herşeyimi verirdim.

Yaşadığım çöküntünün sebebi eşim ve onun ailesi olması bile , eşimin her bahaneyle onları evime sokmaya çalışmasına engel olmuyor. Haberim olmadan davet etmeler, emrivaki biz geliyoruzlar ve benim konuşamadığım bir kocam olması yüzünden bunları içime atmalarımın sonucu sütüm çoktaaaannnn kesildi.

Abartmıyorum kendimi oturduğum binanın tepesinden atmayı bile düşünmüyor değilim.

Yaklaşık 1,5 aydır yalnızım ve oğluşlarıma tek başıma bakıyorum. Şiddetli şekilde gaz sorunu yaşıyoruz hiç bir ilaç fayda etmiyor. Yemiyorum, içmiyorum, uyumuyorum onlara bakıyorum. Bu da psikolojimin iyice yerlere düşmesine sebep olmadı değil. Eşimin ailesini istemediğim için kendi annemide göndermek zorunda kaldım zaten annemi de hastaneye yatırdık. Vücudunda döküntüler oldu. Bu şekilde çocuklara dokunmasını istemedik. Şimdi tedavi görüyor. Aras çok huysuz bir çocuk. Gözünü açtığında ağlamaya başlıyor. Gaz sancılarıda bunu tetiklemiyor değil. Ama bazen ikisininde krizi tutuyor ve katıla katıla ağlıyorlar. Geçen gün eşim bizi bir AVM ye bıraktı ufak bir işi var halledip gelecekti. Abartmıyorum AVM nin Bebek Odasında tam 45 dakika Sarp ve Aras'ın sancı krizinin geçmesi için uğraştım. İkisi aynı anda ve katılarak ağlıyorlardı sonunda o kadar çok ağladılarki sızıp uyudular. Sonra da oturup ben ağladım katıla katıla. Yalnız kalmayı ne zaman hakettim bilmiyorum. İşte size bir çöküntü.

Aras'ın topuk kanı değerinin yüksek çıkması sonucu verdiğimiz testleri hala netleştiremedik. Dr. genel durumunun iyi olduğunu ancak kesinlikle üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmemesini hatta Aras'ın 3 yaşında kreşe bile gitmemesi gerektiğini söyledi. Bir çöküntüde bu taraftan geldi.

Düşünme yetim kalmadı. Dikkat toparlayamıyorum bu sebeple araba bile kullanmıyorum. Kiminle ne konuştum ne söyledim bilmiyorum. Söylediklerinde de ben öyle birşey demedim diye üsteliyorum. Sonra baktım ki ben insanlara ne dediğimi bilmiyorum.

Yorgunum, beni haketmeyen bir adamla hala evliyim, onurum ve gururum incindi, kalbim kırıldı, öyle doluyum ki bu size anlattıklarım yaşadıklarımın çeyreği bile değil. Ama şunu öğrendim. Ben hayattan hiç bir ders almamışım ve hiç birşey öğrenememişim. Yaşadıklarım beni olgunlaştırdı sanmıştım ama sadece aptallaştırmış. Yoksa ben böyle bir adama iki çocuk yapmazdım. Başarılı olduğumu sandığım her alanda aslında kendimi kandırmışım. Güçlü saydığım kendimi onca kırgınlıklara rağmen iki gözyaşının arkasına saklamışım. Bazn bakıyorumda aslında ben 6 senedir değil de koca 31 senedir koca bir "HİÇ" mişim.

Hepiniz sevgiyle kalın ve bebişlerinizi öpün benim için. Maalesefki ben iyi bir anne bile olamıyorum. O kadar ç.ok şey yaşadım ki sabrım evlatlarıma kalmadı. Allahım bana sadece güç versin evlatlarıma yetmem için.

GÖKÇE

Gökcecim yazdıklarını okuyunca hem çok şaşırdım hem üzüldüm... seni buradan hep çok güçlü dayanıklı biri olarak tanıdım görmesem bile bunu bana değil herkese hissettirdiğini düşünüyorum ve bu yüzden sakın asla hiç bi şey için kendini suçlama ve pes etme ... iyi bir anne olmayı bile beceremedim tarzında birşeyler yazmışsın ki sen o evlatlar için neler yaptın ne fedakarlıklar ne gözyaşları döktün iyilikleri için hep buradan biz buna şahit olduk sakın böyle düşünüp ne kendini nede o evlatları üzme ...eşinle yaşadığın sorunlara gelince çok zor bir dönemden geçiyoruz hamilelikte doğumdu bebekti derken yaşamımız her yönden çok değişiyor, bebeklerimize sağlıkla kavuşmak en büyük hediyemiz ama biliyorsunki hayatımız tamamen bu durumlarda değişiyor bazen ki onları o kadar çok sevmemize rağmen çaresizlikten göz yaşı bile döküyoruz çünkü biz daha önce anne olmadık bir çoğumuzun ilk bebekleri bu durumda haliyle zorlanıyoruz ki yanlız bakıyormuşsun 2 evlat uğraşmak hiç kolay değil benim tek olmasına rağmen bende oturup kimi zaman ağlıyorum onunla böyle zor bir dönemden geçtiğimiz için eşler kimi zaman desek olurlar ama kimi zamanda anneliği bizim gibi yaşamadıkları için bizim gibi düşünmeye bilirler.. sizinde ilişkiniz biraz bu dönemde bundan dolayı yıprandığını düşünüyorum tabiki geçmişten gelen kırıntılarda bunun tuzu biberi olmuş.. şu sıkıntılı zamanları atlattığında herşey düzelecektir... hem daha sağlıklı düşünüp daha olumlu kararlar alabileceğini düşünüyorum.. sakın hemen umutsuzluğa kapılma tabiki şu dönemde en büyük desteği eşinden bekliyorsun ki bunda çok haklısın eşinde umarım en kısa zamanda yaptığı hataların farkına varır ve 2 melekle ailen huzura kavuşur ...

eşinin ailesi içinde sana sözüm bunun için eşinle tartışma sen üstüne gittikçe o savunmaya gececektir bırak gerçekleri kendi görüp tartıya koysun zaten sana zamanla hak verecektir.. çok çok öpüyorum ve asla pes etme 2 yavrun için hayata tutun ne öyle bi yerlerden atlamak falan hiç sana yakışıyormu bu cümleler...

Son düzenleme:

gökçecim şu an boşanma kararı alman için hiç sağlıklı bi zaman değil bence. hayatınıza iki yani hayat katıldı, düzeniniz baştan aşağı değişti, buna ayak uydurabilmek yeni düzeni nasıl sağlayacağına karar vermek, onlara uyum sağlamak zaman alıcak. ve bu yeni düzen oturmadan hepiniz sakinleşmeden böyle bir karar almak sağlıksız olur. üstelik eşin işinden ayrılmıştı yeni bir iş buldumu bilmiyorum ama onun streside eşini çok yıpratmıştır. sen nasıl anneliğini sorguluyorsan oda size nasıl bakacağından endişhe duyuyor. herşey yerinde oturduğunda ikinizde ben ne yaptım dememiş olun. sakince oturup açık açık konuşun.
ayrıca onun ailesini ona kötülemen daha kötü olur. benim eşimin ailesi 9 ay boyunca ne aramak ne sormak bak iki ay oldu kocam başımda yok doğum yaptım bi ihtiyacın var mı diyen olmadı onlardan sanki hiç yoklarmış gibi. buna rağmen sırf eşimi ezmemek için onun babasının isminde nüfus kağıdına yazdırdım hiç haketmemesine rağmen hemde buna şiddetle karşı çıkan anneme rağmen. eşim zaten ailesinden dolayı boynu bükük bende ona senin ailen şöyle böyle dersem üstüne gidersem ters teper. çünkü ne olursa olsun o anne o baba onların atamazsında satamazsında. kabullenmek zorundasın canım. böyle zamanlarda i içe olmak zorundasınız oda kendi ailesinin sizinle ilgilenmesini istiyo onlarla paylaşmak istiyo.
çocukların içinde mutlaka yardım alman lazım. bırak gelsinler bi işin ucundan tutsunlar. sen sakın anneliğinden şüphe etme ben tek çocukla krize girdim ara sıra sen bide iki tanesiyle tek başına uğraşıyorsun. kendini yıpratma bu kadar bırak bişeyler yapsınlar. bi kap yemek yapıp koysalar fayda olur sana. gerçekten ikiz anneleri mübarek kadınlar Allah yardımcınız olsun.

ay cnm benim cok zor haklisin..Allah en kisa zamanda sag salim kavustursun insallah sizi..Ama ilk bebegini gorugu an.. Cok heyecanli olacaktir kesin..

Sana diyebileceğim tek şey kendi sakinleştirmen ve öfkeni kontrol altına alman.. İnan bana bunu başarabilirsen herşey düzelecek.. Tam birebir olmasada benzer şeyler yaşadığımız icin söylüyorum.. İnsanlara tahammulun kalmadı ve bişey olduğunda kendinden uzaklaştırıyorsun kücücük şeylere öfkelenip agrasiflesiyorsun.. Bu yaşadıkların bi dügüm zincirleme gider hep.. agır gelir kusarsın herbir gelene.. Kızmadığın tahammul edemediğin insan sayısı azalır kendi başına kaldığını düşünürsün ama aslında bu olanlar etkileşim icerisinde.. Esinin ailesi haksız olabilir suclu anlayışsız da olabilir..ailesi yüüznden eşinle aranın bozulması normal.. Sna tavsiyem kendini mutlu et..Önce kendine gülümse kendini ikna et önce, gerisi gelir..

Bi diğer diyeceğim o ki bebeklerinin gaz sancısı olmasının ana nedeni senin stresin.. o kadar çok etkiliyorki sana anlatamam.. Bi doktorun yazısını okumuştum gaz sorununun temeli anne,ev, aile ortamının uygun koşullarda ve stressiz olmasıymış.. anne baba ilişkisi.. Ve en önemlisi dış etkenler sana mudahale ettiği icin seni etkiliyor oda bebeğini..

Demem o kii.. Sakinleşmen icin elinden geleni yap.. Psikolojik olarak her ne kadar uygun olamayabilsen de, .... Bu arada eşine güzel yaklaşmayı dene hic olmadığın gibi sakin ön yargısız.. Mimiklerine kadar sakinleş..Gurur yapma.. Huzuru yansıt ona ki..pişman olduğunu anlasın.. İşe yarar ne durumda olursanız ol..

Uzaktan anlayabildiğim kadar yorum yaptım haddim olmayarak ama.. Sadece bişiler yaşamış herhangi biri olarak paylaşmak istedim.. Belki yapmışsındır ama bi kez daha denersen bişey kaybetmezsn..

Kızlar uyuyan kızım uyumaz oldu 5 gündür her gece 5 e kadar ayaktayız çok yorgunum kendinle savaş ediyo uyumamak için napıcam bilmiyorum

Ay cnm benimkide oyle bizim sabit 3-6 nobetlerimiz var.Mutlaka uyanik oluyoruz..Ben artik uyutmadan once dus aldiriyorum 1 saat daha uyuyo :)

benimkide bikaç gece böyle oldu emzikle uyuttum. amam bidaha vermedim gece uyumamakta diretirse veriyorum.

Bizimki emzik almiyo .. cok istemiyorum zaten ama beni emzik niyetine kullaniyo Sonrada kusuyo surekli Bi gidim mide var farkedemiyo ve fazlaligi surekli cikartiyo oyuzden

Benim bildigim ayri ayri cnm. Maleseff Insallah yanlis biliyorumdur ama ..

cnmcm ben tahmin ettim ailevi problemlerinin oldugunu..Anlattiklarina gore benim gordugum yanlislari siralamaya kalksam sadece seni biraz daha doldurmus olacgim oyuzden susuyorum simdilik...

Sadece sunu soylemek istiyorum.. Senin ne kadar guclu oldugunu bilmeyen yok zaten..Anneligini hele..o kadar cok sey yasadiniz ki..Tum ailece.. Sen esin , cocuklarin , ailen..Bence simdilik biraz destek alip zamana birakin..Hem sana hem esine hem cocuklarina yazik olmasin..Eger olmuyorsa zaten olmayacaktir..Birazcik zamana birak ama olur mu ?

Simdilik evlatlarinin da babasina ihtiyaci var onlardan oncede senin ihtiyacin var esinin destegine..

Biz tum topic olarak yanindayiz senin..Yapabilecegimiz birsey olursa soylemen yeterli..Gonlumuz ve dualarimiz seninle..

benim paşam da bu kizlar .. :)

Eki Görüntüle 798378

Tlf. la bunu cekmisim en son..

.Masallah oglusuma

Allah nazarlardan saklasın cnaım güle güle büyüt paşanı inşallahh..

Gökçecim senin gibi tüp bebk tedavisi gören bir arkadaşın olarak bırak hamilelik dönemini öncesinde başladı bizim sıkıntılarımız yanlızlıklarımız.. hamile kalabilmek için harcanan bir dünya maddi ve daha önemlisi manevi zorluklardan geçerek hamile kalabildik. kaldıki hamileliğimizde herkesten bir nebze fazla korku ve tereddütlerimiz vardı. doğurana kadar -heleki sen doğumdan sonra da- bir okadar daha sıkıntı çektin. ben tüm bu zorlu süreçte tek başımaydım. inan bana eşim bırak destek olmayı köstek oldu hep. her aşamada. ailesi dibimde olmasına rağmen evime geçmiş olsuna bile gelen olmadı. ama bebeğim olunca benden çok seviyor gibi oldular. habersizce geldiler hep. ve ben sanki misafirmişim gibi oldum. inan bana eşimin KÖR olması beni dahada delirrti. beni hep dışkapının mandalı konumuna getirdiler. çok dedim ben KİMİNLE EVLİYİM BÖYLE çok pişman oldum çok üzüldüm ağladım. kaynanam görümcem vs. en önemlisi eşim.. umrundamıydı.. yooo.. sap gibi tek başımaydım. ama inan bana beni bu yanlızlıktan bebeğim kurtardı. ona tutundum. o vardı artık.. dünyam benim.. seninki iki tane sebebin oldu gökçe. inan bana dereceleri değişse bile hepimiz yaklaşık aynı sıkıntıları yaşıyoruz. ve çoğumuz senin düşündüklerini düşünmedi değil.. ama seçimlerimizi yaptık ve bence bu yolda geri dönülmeyecek bir noktaya geldik. bu nokta artık bir babaya ihtiyacı olan bebeklerimiz gökçe. bugune kadar çocukların için bi dünya fedakarlık yaptın. şimdi bir fedakarlık daha yapmalısın. duymak ne kadar sinir bozucu olsa da, eşinin bu sıfatı hiç haketmediğini düşünsende; onların babalarına da ihtiyaçları var. bence hemen karar verme. zaman herşeyin ilacı olabilir gerçektende..

Selam kızlar hepinize..Sarpım 1,5 aylık oldu ve ben bilgisayarı açma fırsatı pek bulamıyorum gelen gidenden dolayı...Eşimde bugün işe başladı ve bebişimle ben ilk kez yalnız kaldık evde...Alıştık birbirimize ve gündüz uykularımız azaldı ve dünden beri gülücükler başladı :)
Ben günler sonra mutlu haberler okuma ümidiyle girdim topiğe ama Gökçecim senin yazını okuduktan sonra geçmişi okuyamayacağım...KESİNLİKLE VE KESİNLİKLE ERTELE KARARINI...TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAMAYAN BİRİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM AMA ÇOCUKLARIN İÇİN AL EŞİNİ KARŞINA VE KONUŞARAK ÇÖZMEYE ÇALIŞIN GEREKİRSE YARDIM ALIN...AMA ZAMANNNNN VERİN BİRBİRİNİZE CANIM...
Güçlü görünen insanların içinde yaralar vardır...Güler yüzlü insanların içinde üzüntüler...İlk yapacağın şey güçsüzlük kötü birşey değildir bundan kurtul...Güçlü bir insansın diye diye insanlarrr yardım alamıyorsun...Ne olur arkadaşım zaman verin birbirinize...
Hepinizi çok özledim kızlar...Bundan sonra sık sık girerim inşallah......Bebeklerinizi koklayınnn...Kendinize de iyi bakın...

Bizden tüm topiğe selam ve öpücükler kızlar...Sarp'ım 1 aylık burada

Eklentiler

• $...........jjj.jpg
    28,4 KB · Görüntüleme: 54
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…