Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

benim kızımdA emerken öyle sses geliyor cnm merak etme dikişe gelince ben hiç incelemiyorum dr gidince bakacak nasılsa

çok kötüymüş cnm çok geçmiş olsun

selam kızlarr uzun süredir yazamıyorum.arada bebeşimi emzirirken girip okuyorum anca o kadar.hayatımız çok yoğun.
bugün 40 ımızı çıkardık.kırk çıkarma derken ben gusül abdest aldım oğluşumu banyo ettirdik o kadar.taşmış bilmem neymiş buhnlar dinimizde olmadığı için ve kayınvalidem daha birsürü adetle canımı sıktığı için hiç bişey yapmadım.sadece yarın bi aarkadaşa 40 uçurma adı altında gezmye gidicez o da maksat eğlence olsun :) yoksa çoktaaann uçtu gitti kırkımız çünkü ben doğumdan 2 hafta sonra işe başladım.
şimdi neden die sorucaksınız hemen açıklayayım: lohusalık depresyonunu çok ağır geçirdim ben.geceleri tireme nöbetlerim oluyordu halisülasyonlar görüyordum.bebeğim sarılık da olunca hepten kafayı sıyırdım.normalde doğumdan 3 ay sonra başlayacaktım doktoruımun da aktif hayata karış önerisiyle işe döndüm.
belki söylemişimdir dersanede geometri öğretmeniyim.derslerim bebeğimi emzirebileceğim şekilde ayarlanıyor.sabahtan iki yada üç saat dersim olmuyor bebek uyursa diye (sıpacan sabah 5 buçukta uyanıyor oysaki ).bebekli başka arkadaşlar da var o yüzden dersanede dayalı döseli içinde mutfak ve lavabosu olan bebek bakım odası var.orada kayınvalidem bakıyor bebeğime.yani oğlum hep yanımda.arada 40 dakikalığına ayrılıyoruz o kadar.ama çalışmak o kadar iyi geldiki psikolojim düzelmeye başladı çok şükür.bide şu gece titremelerim geçse..
sizlerde var mı bilmiyorum ama yoktur muhtemelen.bebeğim sarılık olunca o gece başladı doğumun 4.gecesi.deli gibi titremeye sarsılmaya başladım.kimi zaman farkında oluyorum kimi zaman farketmiyorum bile.tam uykluya dalınca başlıyor.uykum ağırlaştıkça geçiyor ama uyandığımda onun etkisiyle heryerim ağrıyor tabi.eşim uyandırmaya çalışıyor.sarılıtor öpüyor kendime geleyim diye.arada tokatladığı da oluyormuş sabah olunca söylüyor.eskiden her uyuduğumda oluyordu şimdi azaldı.bi ara kaybolmuştu ama tekrar başladı geçen gün.eşim bana sarıldı ağladı.neden oluyor bu diye.sana bişey olmasından jorkouyorum diyor.doktora da gittik bir sürü testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı.ya gizli enfeksiyon ya kansızlık ya da ağır lohusalık depresyonu.teşhis bu.
bebişime gelince gazlıyız oldukça.ama vicol diye bir gaz şurubu almış eşim eczaneden.tamanen bitkisel.o baya iyi geldi çok şükür
hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum.bebelac kullamıyoruz oğluşum çok beğendi.kontrolde de hem boy uzaması hem kilo alımı çok iyi dedi doktorumuz tabi günün çoğunda emziriyorum ama bazen göğüslerim boşalıyor ya da gece yatmadan önce mama takviyesi yapıyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.baya kafanızı şişirdim kusura bakmayın.birazdan doğum hikayemi de yazıcam yandınız bi de oğluşumun fotosunu koyayım
sizler de hikayelerinizi ve bebişlerin fotosunu paylaşın lütfeennn topik çok cansız kalmış biraz can kan gelsin ama dimii

gecmis olsun canim zor gunler gecirmisin,insallah geri kalan sikintilarin tamamida gecerde rahat edrsin .bizim daha kirkimiz cikmada daha 33 gunluguz.ailenle sana mutluluklar kendine iyi bak canim ...

iste ogulum muhamed masallah benim oglusuma, allahima sukurler olsun en guzel gunlerimizi yasiyoruz ,allah isteyen herkese insallah nasip eder,,,,sevgiler

dün ilk ay doktoruna gittik...kızım 4.500 kilo olmuş doktor 20 günde 1 kilo almış çok fazla dedi...

memeyi uyutucu ve susturucu olarak gereksiz vermiycez dedi...bebek 1.5 saatten önce acıkmaz dedi 5 saatte açlığa tahammül eder dedi...oyüzden artık sık ve gereksiz emzirmiyorum tabi çocuk mızır mızır anca alışmaya çalışıyo...hiç uyku yok...

gündüz uykunuz nasıl sizin bebeişlerin????

bu arada çok emmekten reflü olmuş kızım...bebeği emzirdikten sonra biraz dik tut dedi ama gece çok uykusu olunca pek mümkün olmuyo(

emziğe başladık..dr önerdi...memeni emzik gibi kullanmaz dedi...oda rahat eder sende dedi...zor tutturduk (

sab simplex die bi gaz ilacına başladık...

zor günlerrr (((

Son düzenleme:

öncelikle çok geçmiş olsun canım ilk defa duyuyorum yaşadıklarını sanırım lohusalıkla alakalı depresyon inşallah bir an önce geçer zaten neredeyse 2 aylıksınız iyi kötü atlatmışsın çoğunu maşallah.. 40 çıkarmaya gelince o taşlar altınlar vs. binbir çeşit merasimler dinimizde yok sadece adet ve bende senin gibi bunaldığım için yapmıycam. 40ımızın çıktığı gün dr. muayenemiz var. muayene çıkışıda bebeğimle gezicem:) sonrada 41 inde misafirliğe giderim dediğin gibi:) annemle ablam şehir dışında onlarda 2. ayda gelicekler ozaman bir kuran okutucam bebeğime arkadaşları falan çağırıp yasin tebareke amme gibi.. sonrada lahmacun pide falan yaptırıcam maksat dua edilsin hemde bir arada olunsun okadar. buarada sizler de davetlisiniz:) pendikte oturuyorum yakınlarda olan varsa ve teşrif ederse çok mutlu olurum kızlar:)

Eki Görüntüle 794247 iste ogulum muhamed masallah benim oglusuma, allahima sukurler olsun en guzel gunlerimizi yasiyoruz ,allah isteyen herkese insallah nasip eder,,,,sevgiler

Aman ALLAHIMMMMM. ne kadar tatlı bişey bu 41 kere Rabbim nazarlardan saklasın inşallah. Allah sağlık sıhhat versin hayırlı ömürler versin inşallah.

tatlım benim bebeğin uyku düzeni diye birşey yok. gündüz 2 saat aralıklarla uyuyup gece mız mız bir bebek. saat başı ağlıyor her uyandığında da 1 saat emdi gazı çıktı altı değişti derken ben bölük pörcük toplam 3 ssat ya uyuyorum ya uyumuyorum. gündüz zaten uyuyamıyorum. artık öyle bir noktaya geliyorumki geceleri emziriyormuyum uyuyormu rüyadamıyım uyanıkmıyım anlamıyordum uykusuzuktan.. Allahtan 2 gündür geceleri 3-4 saat uyuyor ve 2 gündür gece uyandığımda uyumuş olduğumu hissediyorum bebeğimle daha iyi ilgilenebiliyorum 41 kere maşallah umarım böyle gider..

Cnm cok sukur sende almissin bebegini..cok sevindim..Rabbim uzunnn hayirli omur nasip etsin bebisinle sana :)

Selam kizlar..Oncelikle hepinizi coook ozledim..Benim ev 1+1 di.Ve gelenler icinde bizim sitede 1+1 ev tuttuk biz ve toplamda 13 kisi 2 tane 1+1 eve sigmaya calistik :) Kalabalik ama guzel bir ortamdi ama gelenler yeni gitti.. Oyuzden sizlere hic zaman ayiramadim.Neler oldu neler bitti catliyorum meraktan..

En son kzmrl dogum yapmisti.Sunbal da dogurmus ..cok sevindim..Artik evde oglusumla basbasayiz..Tekrar sizlerle sik sik gorusebilecegim ..

Simdi gecmisi biraz okuyayimm :)

2 tane sevgi dolu kocaamaaann kalple opuyoruz sizleri.. :)

Cnm benimde sizinti da vardi, Ben hic oturmadim ameliyatin uzerinden 1 gun gecti, hastaneden ciktim kalktim hemen..Bide biz gelenler icin ayni sitede baska bir ev daha tuttuk demistim ya , her sabah ve her aksam oraya yurudum falan..Kayinbabam var diyede yatmadim hic ondan oldu .. Dikisin ustu boyuncada yatay olarak 1 parmak kadar sisti..Ve sanirim bende cok iz kalacak..Simisyah bir cizgi var bende..
Bende esmer tenliyim zaten bildigin zenci gibi , bu kesi yeride simsiyah .. Kendi Dr.um 40 ini bekle diyor.Baska bir dr. a daha gittim oda bir krem verdi.Yanik izlerinde falan iyilesmeyi arttiryormus ama prospektusunde hamile ve emzirenlerde cok detayli arastirma yapilmadi diyo..

Kullansam mi bilemedim..adini sizede soyleyeyim ama benim gibi olan var mi ?

contractubex 100g jel

Dikis iziniz nasil ?

arkadaşlar bebeğinin yüzü kızarık olan var mı benim bebeğimin kırmızı noktaları var sanki böyle bir şey alerji yapmış gibi arada geçiyor

Benimde vardi sinek isirigi igibi , ertesi gun geciyordu..Ama dunden beri sivilce cikti.Ergenlik sivilcesi gibi.. Gecmedi de

Cnm benim bebegm dogdugunda alininda putur putur sari gibi sivilce gibi ama degil kepek gibi biseyler vardi.Saglik ocagina topuk kani aldirmaya goturdugumde , dr zeytinyagi sur dedi.Bende surdum ..3 . gun gecti.Pamuga surup biraz ovunca rahatlatti.Gecti hemen.

Bu arada ben banyo sonrasi masaj yapmak istiyorum ama usur diye korkuyorum..siz nasil yapiyorsunuz masaji ? Usumez mi ?

Bence once dr. a git kilo alimi nasil ? ona gore mama ver yada verme..Belki yariyordur sutun ? Cnm hem emzirdikce artiyo diyolar..

Benim oglumda kusuyordu ..Hele bir ara fiskirtarak kusuyordu ..Nasil korkuyordum anlatamam.. Dr. um kilo alimina bakti.Problem yok dedi.

kızlar hepinize merhaba... eylül annesi olmayı beklerken ağğustos annesi oldum:) 21 ağustosta 36+5 te doğum yaptım:) oğlum ve ben iyiyiz.. Allahım hepinize nasip etsin bu mutluluğu

Saglicakla gule gule buyut bebegini..:) Biz tuum topic olarak hep erken dogurduk..Aramizda 38 i geciren 4-5 kisi var :) Sende bize katilmissin :)

merhaba arkadaslar bir sorum olacakti, banyo sonrasi bebe yag mi? yoksa losiyon mu kulanmak daha iyidir, simdiden tesekurler

Bana zeytinyagi sur diyorlar ..Pisik oluncada..Bende mumkun oldugunca , ozellikle aksamlari zetyin yagi suruyorum..Dogal olandan ama..

kızlar doğumdan 1 hafta sonraki muayene geçince, son muayeneye ne zaman gidiyorsunuz yada gittiniz yada gidiceksiniz? benim 4 hafta bitti. 6damı gitsem 8 demi bilemedim?

Cnm bana 1 hafta sonra gel demisti.Ama benim kan grubum ve bebegimin kan grubu farkli oldugu icin cocuk dr.umuzda erken cagirdi.Sarilik olma ihtimali yuksek diye..4. gundu.Bi ozaman gittim , birde dikislerimdeki sizinti icin gittim..En sonra 40 in cikinca gel demislerdi..Onu bekliyorum 26 eylul..

Ama bebis icin daha cok gittik ama .. Saglik ocagina gitcem 17 eylulde..1 aylik asimizi olacagiz . Topuk kaninda da cok aglamisti oglum bakalim asida ne yapacak

Benimde degiyo yaa..ama kimden bilemiyorum ben..biz 20 gundur cok kalabaliktik malumm..Ben nas felak ve aytel kursi okuyorum surekli ama ona ragmen sicriyo surekli cocugumm UZerine cevsen mi taksam ? Besiginde minik kuran takili ama ?

bide benimki kucagada alisti , sallanmayada

canım calpol ateş düşürücü şurup bulundur yanında ateş olursa verirsin aşı biraz sıkıntılı oluyor.. heleki o gün ve gece hep huzursuz oluyorlar. benimkinin ateşi çok yükselmedi ama çokhuzursuzluk yaptı

bizdede kan uyuşmazlığı var sarılıkta oldu. aşımızıda pztsi olduk ateş yapmıyor ebeyede sordum bu yapmaz dedi karma aşılar yaparmış çokta ağlamadı sadece ilk an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…