kızlar ya ben çok mu pinpirikliyim.. bu kezde sez. dikiş hattımın üzerinde minik bir delik gördüm iğnenin ucu kadar bi boşluk var sanki. ama akıntı vs. hiçbişey yok içinden de kıl çıkıyor sanırım. hep varmıydı ben mi yeni farkettim bilmiyorum.. kötü bişey mi acaba diyorum sonrada kötü bişey olsa bi belirti olurdu heralde ne biliyim ya.. sizde de varmı kızlarbirde bebeğim emerken cık cık diye ses çıkarıyor iki gündür sanki hani meme ağzına tam oturmamış tam çekemiyormuş gibi ama yerleştiriyorum gene çıkıyor.. ememiyormu acaba?
Canım onu bende geçirdim sağldığım halde 2 gece acillik oldum antibiyotiklerle geçti çok kötüydü
Tatlım yazmıştım bebelac ile milupa aynı fabrikada üretiliyomuş birine milupa diğerini bebelac ambalajı koyuluyomuş eşimin sağlık Ocağı'na gelen reprezant anlatmış ben mama vermiyorum verirsem bebelac vericem
Canım normal bendede oluyo o zaman süt doluyo göğüsler boşaltmak gerekiyor
selam kızlarr uzun süredir yazamıyorum.arada bebeşimi emzirirken girip okuyorum anca o kadar.hayatımız çok yoğun.
bugün 40 ımızı çıkardık.kırk çıkarma derken ben gusül abdest aldım oğluşumu banyo ettirdik o kadar.taşmış bilmem neymiş buhnlar dinimizde olmadığı için ve kayınvalidem daha birsürü adetle canımı sıktığı için hiç bişey yapmadım.sadece yarın bi aarkadaşa 40 uçurma adı altında gezmye gidicez o da maksat eğlence olsun :) yoksa çoktaaann uçtu gitti kırkımız çünkü ben doğumdan 2 hafta sonra işe başladım.
şimdi neden die sorucaksınız hemen açıklayayım: lohusalık depresyonunu çok ağır geçirdim ben.geceleri tireme nöbetlerim oluyordu halisülasyonlar görüyordum.bebeğim sarılık da olunca hepten kafayı sıyırdım.normalde doğumdan 3 ay sonra başlayacaktım doktoruımun da aktif hayata karış önerisiyle işe döndüm.
belki söylemişimdir dersanede geometri öğretmeniyim.derslerim bebeğimi emzirebileceğim şekilde ayarlanıyor.sabahtan iki yada üç saat dersim olmuyor bebek uyursa diye (sıpacan sabah 5 buçukta uyanıyor oysaki).bebekli başka arkadaşlar da var o yüzden dersanede dayalı döseli içinde mutfak ve lavabosu olan bebek bakım odası var.orada kayınvalidem bakıyor bebeğime.yani oğlum hep yanımda.arada 40 dakikalığına ayrılıyoruz o kadar.ama çalışmak o kadar iyi geldiki psikolojim düzelmeye başladı çok şükür.bide şu gece titremelerim geçse..
sizlerde var mı bilmiyorum ama yoktur muhtemelen.bebeğim sarılık olunca o gece başladı doğumun 4.gecesi.deli gibi titremeye sarsılmaya başladım.kimi zaman farkında oluyorum kimi zaman farketmiyorum bile.tam uykluya dalınca başlıyor.uykum ağırlaştıkça geçiyor ama uyandığımda onun etkisiyle heryerim ağrıyor tabi.eşim uyandırmaya çalışıyor.sarılıtor öpüyor kendime geleyim diye.arada tokatladığı da oluyormuş sabah olunca söylüyor.eskiden her uyuduğumda oluyordu şimdi azaldı.bi ara kaybolmuştu ama tekrar başladı geçen gün.eşim bana sarıldı ağladı.neden oluyor bu diye.sana bişey olmasından jorkouyorum diyor.doktora da gittik bir sürü testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı.ya gizli enfeksiyon ya kansızlık ya da ağır lohusalık depresyonu.teşhis bu.
bebişime gelince gazlıyız oldukça.ama vicol diye bir gaz şurubu almış eşim eczaneden.tamanen bitkisel.o baya iyi geldi çok şükür
hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum.bebelac kullamıyoruz oğluşum çok beğendi.kontrolde de hem boy uzaması hem kilo alımı çok iyi dedi doktorumuztabi günün çoğunda emziriyorum ama bazen göğüslerim boşalıyor ya da gece yatmadan önce mama takviyesi yapıyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.baya kafanızı şişirdim kusura bakmayın.birazdan doğum hikayemi de yazıcam yandınızbi de oğluşumun fotosunu koyayım
sizler de hikayelerinizi ve bebişlerin fotosunu paylaşın lütfeennn topik çok cansız kalmış biraz can kan gelsin ama dimii
selam kızlarr uzun süredir yazamıyorum.arada bebeşimi emzirirken girip okuyorum anca o kadar.hayatımız çok yoğun.
bugün 40 ımızı çıkardık.kırk çıkarma derken ben gusül abdest aldım oğluşumu banyo ettirdik o kadar.taşmış bilmem neymiş buhnlar dinimizde olmadığı için ve kayınvalidem daha birsürü adetle canımı sıktığı için hiç bişey yapmadım.sadece yarın bi aarkadaşa 40 uçurma adı altında gezmye gidicez o da maksat eğlence olsun :) yoksa çoktaaann uçtu gitti kırkımız çünkü ben doğumdan 2 hafta sonra işe başladım.
şimdi neden die sorucaksınız hemen açıklayayım: lohusalık depresyonunu çok ağır geçirdim ben.geceleri tireme nöbetlerim oluyordu halisülasyonlar görüyordum.bebeğim sarılık da olunca hepten kafayı sıyırdım.normalde doğumdan 3 ay sonra başlayacaktım doktoruımun da aktif hayata karış önerisiyle işe döndüm.
belki söylemişimdir dersanede geometri öğretmeniyim.derslerim bebeğimi emzirebileceğim şekilde ayarlanıyor.sabahtan iki yada üç saat dersim olmuyor bebek uyursa diye (sıpacan sabah 5 buçukta uyanıyor oysaki).bebekli başka arkadaşlar da var o yüzden dersanede dayalı döseli içinde mutfak ve lavabosu olan bebek bakım odası var.orada kayınvalidem bakıyor bebeğime.yani oğlum hep yanımda.arada 40 dakikalığına ayrılıyoruz o kadar.ama çalışmak o kadar iyi geldiki psikolojim düzelmeye başladı çok şükür.bide şu gece titremelerim geçse..
sizlerde var mı bilmiyorum ama yoktur muhtemelen.bebeğim sarılık olunca o gece başladı doğumun 4.gecesi.deli gibi titremeye sarsılmaya başladım.kimi zaman farkında oluyorum kimi zaman farketmiyorum bile.tam uykluya dalınca başlıyor.uykum ağırlaştıkça geçiyor ama uyandığımda onun etkisiyle heryerim ağrıyor tabi.eşim uyandırmaya çalışıyor.sarılıtor öpüyor kendime geleyim diye.arada tokatladığı da oluyormuş sabah olunca söylüyor.eskiden her uyuduğumda oluyordu şimdi azaldı.bi ara kaybolmuştu ama tekrar başladı geçen gün.eşim bana sarıldı ağladı.neden oluyor bu diye.sana bişey olmasından jorkouyorum diyor.doktora da gittik bir sürü testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı.ya gizli enfeksiyon ya kansızlık ya da ağır lohusalık depresyonu.teşhis bu.
bebişime gelince gazlıyız oldukça.ama vicol diye bir gaz şurubu almış eşim eczaneden.tamanen bitkisel.o baya iyi geldi çok şükür
hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum.bebelac kullamıyoruz oğluşum çok beğendi.kontrolde de hem boy uzaması hem kilo alımı çok iyi dedi doktorumuztabi günün çoğunda emziriyorum ama bazen göğüslerim boşalıyor ya da gece yatmadan önce mama takviyesi yapıyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.baya kafanızı şişirdim kusura bakmayın.birazdan doğum hikayemi de yazıcam yandınızbi de oğluşumun fotosunu koyayım
sizler de hikayelerinizi ve bebişlerin fotosunu paylaşın lütfeennn topik çok cansız kalmış biraz can kan gelsin ama dimii
Eki Görüntüle 794247 iste ogulum muhamed masallah benim oglusuma, allahima sukurler olsun en guzel gunlerimizi yasiyoruz ,allah isteyen herkese insallah nasip eder,,,,sevgiler
dün ilk ay doktoruna gittik...kızım 4.500 kilo olmuş doktor 20 günde 1 kilo almış çok fazla dedi...
memeyi uyutucu ve susturucu olarak gereksiz vermiycez dedi...bebek 1.5 saatten önce acıkmaz dedi 5 saatte açlığa tahammül eder dedi...oyüzden artık sık ve gereksiz emzirmiyorum tabi çocuk mızır mızır anca alışmaya çalışıyo...hiç uyku yok...
gündüz uykunuz nasıl sizin bebeişlerin????
bu arada çok emmekten reflü olmuş kızım...bebeği emzirdikten sonra biraz dik tut dedi ama gece çok uykusu olunca pek mümkün olmuyo(
emziğe başladık..dr önerdi...memeni emzik gibi kullanmaz dedi...oda rahat eder sende dedi...zor tutturduk(
sab simplex die bi gaz ilacına başladık...
zor günlerrr(((
herkese merhaba ben yeni haytıma alışmay a çalışıyorum meleğim çok güzel ya ilerleyen zamanlarda resimlerini eklerim doğum hikayeme gelince 22 ağustos perşembe sabah hasteneye gittik yatış yapıldı sancı yok açılma 1parmak önce muayene edildim sonra suyum patlatıldı saat 11se suni sancı başlatıldı saat 2 ye kadar herşey iyiydi çok şükür koridorda bi ileri bi geri sancılar ufak ufak giriyordu kendi sancım nstde 3 tane çıktı ben hissetmiodum ama suni sancının en ufağı bile cnını acıtıyomuş insanın açıklık 3 cm idi saat 2.5 gibi 5 cm oldu çok yürümemden ödemmi ne oluşnuş yatmalıymışım ama ne mümkün ağrılar girdikçe rabbime dua ediyorum nnem eşim yanımda sırtıma masj yapıyorlar ya sabır demekten başka çarem yoktu çok çaresiz hissettim kendimi ve tam açılma kimbilir nezaman olacaktı allahım diodum ha gayret diodum ha gayret derken saat 4 gibi 7 cm dediler allahım çok şükür dedim ağlıcam ama ağlayamıyorum içim kaynıyor ıkınma gibi bişiler hissetmeye başladım büyük tuvaletimi yapama hissi gibi bişi 4 10 gece doğum masasına alındım açıklık 9 cm dediler bebek yukarıdaymış bi türlü kanala inmek bilmedi 30 dak boyunca ömrümden ömür gitti diyebilirim hep kelimei sahadet getirdim dediler az kaldı dedim kandırmıyosunuz dimi olmucak dedim açlıktan susuzluktan bayılacak seviyeye geldim arık 16 38 de bebeişim doğdu inanamadım artık dinlen dediler ıkınma dediler nasıl dedim inanamadım oyle boş boş bakıyorm meleğim karşımda gözlerim bulanık görüyoo yanıma getirdiler gözleri açıktı öptüm kokladım sonrada plesanta yapışıkmış onunla uğraştık biraz mecburen kesi yapıldı 4 dikiş var 2 tande dışarda çıknca ağladım rahatladım kızım sağlıklı çol şükür memeden ayrılmak istemiyorallah herkese hayırlısını versin çok zordu ama allahıma çok şükür kısa sürdü dualar sayesinde şimdilik bizden haberler böyle doğum yapan diğer arkadaşlarımada kolaylıklar diliyorum geçmiş olsun allah analı babalı büyütsün
kızlar benim 1 ay oluyor sez. olalı. ama şöyle bir durum var. dikişlerimde akıntı sızıntı vs. yok gayet normal gözüküyor. estetik zaten. yanlız dikiş bölgemin üstünde hissizlik var. onunda bir iki parmak üstünde sadece dokununca ağrıyan bir bölge var. dokunmazsam ağrı hissetmiyorum. ameliyattan çıktığımdan beri böyle.. normal bir durummu sizde de varmı?
arkadaşlar bebeğinin yüzü kızarık olan var mı benim bebeğimin kırmızı noktaları var sanki böyle bir şey alerji yapmış gibi arada geçiyor
Canim benim oglumda da o problem var hatta yuzu kollari vede sirtinda :--( bende ilk once alerji zannedip hastaneye gittim ama cocuk dr normal panik yapmayin dedi ama hala duruyorlar bakalim.
Birde oglumun kafasinda ve kaşlarinda kepeklenme gibi birseyler oldu sordum Konak dediler zeytin yagi surup bebek taragi ile taramami sonrada banyo yaptirmami soyledi ebe , iki gundur yapiyorum fakat tam olarak gecmedi sizlerde boyle bir problem var mi??
kızlar çok sıkıntıdayım bebeğim emmiyor memeyi tutyor ama katıf emmeiyor yalabcı emzik gibi kullanıyor napıcamı bilemiyorum ağlıyor memeyi veriyorum anında uyuyor sağıyorum memmi 15 cc çıkıyor iki memeden ama emse daha çok çekiyor zorla uayandıyorum emmesi için aktik emmesi 2 ssatimi alıyor mama veriyoruz mecburen fakat 3 saatte zorla uyandırıyorum ağlıyorum üzüntüden kafam çok karışık ne yapmalıyım nasıl bi yol izlemeliyim
kızlar hepinize merhaba... eylül annesi olmayı beklerken ağğustos annesi oldum:) 21 ağustosta 36+5 te doğum yaptım:) oğlum ve ben iyiyiz.. Allahım hepinize nasip etsin bu mutluluğu
merhaba arkadaslar bir sorum olacakti, banyo sonrasi bebe yag mi? yoksa losiyon mu kulanmak daha iyidir, simdiden tesekurler
kızlar doğumdan 1 hafta sonraki muayene geçince, son muayeneye ne zaman gidiyorsunuz yada gittiniz yada gidiceksiniz? benim 4 hafta bitti. 6damı gitsem 8 demi bilemedim?
Su ara nazar avindayim kizlar.. bebegime ck nazar degiyo. Disari tobe cikarmiom. Gelenler den degiyo belliki cokta gelenim olmaz esasinda ; )) neyse gizume kestirdigim 1 2 kisi var. Onlar bebegimi gorsyn. Delirio bizimki. O uslu efendi oglym gidio bir turlu uyuyamayan hircin bi okadarda caresiz oglum gelio yerine. Sukadar solim memeden dusmuo. Mememin uzerine kusa kusa emmeye devam ediio. Bugunde o gunlerden biri. Dun bi ugursuz gordude bebegimi ondan oldu. Artik kesinlesio kafamda nazari degenler. Bundan sonra zor gorecekler bebegimi. Kotu niyetleri yok biliom benimde yok nasilsa. :)
Cnm bana 1 hafta sonra gel demisti.Ama benim kan grubum ve bebegimin kan grubu farkli oldugu icin cocuk dr.umuzda erken cagirdi.Sarilik olma ihtimali yuksek diye..4. gundu.Bi ozaman gittim , birde dikislerimdeki sizinti icin gittim..En sonra 40 in cikinca gel demislerdi..Onu bekliyorum 26 eylul..
Ama bebis icin daha cok gittik ama .. Saglik ocagina gitcem 17 eylulde..1 aylik asimizi olacagiz .Topuk kaninda da cok aglamisti oglum bakalim asida ne yapacak
Benimde vardi sinek isirigi igibi , ertesi gun geciyordu..Ama dunden beri sivilce cikti.Ergenlik sivilcesi gibi.. Gecmedi de
Cnm bana 1 hafta sonra gel demisti.Ama benim kan grubum ve bebegimin kan grubu farkli oldugu icin cocuk dr.umuzda erken cagirdi.Sarilik olma ihtimali yuksek diye..4. gundu.Bi ozaman gittim , birde dikislerimdeki sizinti icin gittim..En sonra 40 in cikinca gel demislerdi..Onu bekliyorum 26 eylul..
Ama bebis icin daha cok gittik ama .. Saglik ocagina gitcem 17 eylulde..1 aylik asimizi olacagiz .Topuk kaninda da cok aglamisti oglum bakalim asida ne yapacak