selam kızlarr uzun süredir yazamıyorum.arada bebeşimi emzirirken girip okuyorum anca o kadar.hayatımız çok yoğun.
bugün 40 ımızı çıkardık.kırk çıkarma derken ben gusül abdest aldım oğluşumu banyo ettirdik o kadar.taşmış bilmem neymiş buhnlar dinimizde olmadığı için ve kayınvalidem daha birsürü adetle canımı sıktığı için hiç bişey yapmadım.sadece yarın bi aarkadaşa 40 uçurma adı altında gezmye gidicez o da maksat eğlence olsun :) yoksa çoktaaann uçtu gitti kırkımız çünkü ben doğumdan 2 hafta sonra işe başladım.
şimdi neden die sorucaksınız hemen açıklayayım: lohusalık depresyonunu çok ağır geçirdim ben.geceleri tireme nöbetlerim oluyordu halisülasyonlar görüyordum.bebeğim sarılık da olunca hepten kafayı sıyırdım.normalde doğumdan 3 ay sonra başlayacaktım doktoruımun da aktif hayata karış önerisiyle işe döndüm.
belki söylemişimdir dersanede geometri öğretmeniyim.derslerim bebeğimi emzirebileceğim şekilde ayarlanıyor.sabahtan iki yada üç saat dersim olmuyor bebek uyursa diye (sıpacan sabah 5 buçukta uyanıyor oysaki
).bebekli başka arkadaşlar da var o yüzden dersanede dayalı döseli içinde mutfak ve lavabosu olan bebek bakım odası var.orada kayınvalidem bakıyor bebeğime.yani oğlum hep yanımda.arada 40 dakikalığına ayrılıyoruz o kadar.ama çalışmak o kadar iyi geldiki psikolojim düzelmeye başladı çok şükür.bide şu gece titremelerim geçse..
sizlerde var mı bilmiyorum ama yoktur muhtemelen.bebeğim sarılık olunca o gece başladı doğumun 4.gecesi.deli gibi titremeye sarsılmaya başladım.kimi zaman farkında oluyorum kimi zaman farketmiyorum bile.tam uykluya dalınca başlıyor.uykum ağırlaştıkça geçiyor ama uyandığımda onun etkisiyle heryerim ağrıyor tabi.eşim uyandırmaya çalışıyor.sarılıtor öpüyor kendime geleyim diye.arada tokatladığı da oluyormuş sabah olunca söylüyor.eskiden her uyuduğumda oluyordu şimdi azaldı.bi ara kaybolmuştu ama tekrar başladı geçen gün.eşim bana sarıldı ağladı.neden oluyor bu diye.sana bişey olmasından jorkouyorum diyor.doktora da gittik bir sürü testler yaptırdık hiçbirşey çıkmadı.ya gizli enfeksiyon ya kansızlık ya da ağır lohusalık depresyonu.teşhis bu.
bebişime gelince gazlıyız oldukça.ama vicol diye bir gaz şurubu almış eşim eczaneden.tamanen bitkisel.o baya iyi geldi çok şükür
hem emziriyorum hem mama takviyesi yapıyorum.bebelac kullamıyoruz oğluşum çok beğendi.kontrolde de hem boy uzaması hem kilo alımı çok iyi dedi doktorumuz
tabi günün çoğunda emziriyorum ama bazen göğüslerim boşalıyor ya da gece yatmadan önce mama takviyesi yapıyorum.
şimdilik aklıma gelenler bunlar.baya kafanızı şişirdim kusura bakmayın.birazdan doğum hikayemi de yazıcam yandınız
bi de oğluşumun fotosunu koyayım
sizler de hikayelerinizi ve bebişlerin fotosunu paylaşın lütfeennn topik çok cansız kalmış biraz can kan gelsin ama dimii