Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

Cok sukur bizde cıktık bugun canım.bu ikinci yatısımızdı.Allahım bi daha gostermesin.doktor 2 saatte bir emzir dedi.sagdan soldan cok sey duyarsın sarı yazma ortmek serbet icirmek gibi dedi hic birine kulak asma bunun ilacı anne sutu dedi.dun bide cok uzuldum sanırım sutum kesildi bi anda.bebegim mahvoldu aglamaktan.gece esim mama alıp geldi icirdik uyudu kuzum oyle koyduk kuveze.bugun cok sukur biraz duzelio gibi sutum ama insallah artar.hergun hurma yiyorum humana stil tea iciyorum bol su iciyorum .dogumdan beri hic istahım yok kendimi zorluyorum bebegim icin

Kizlaaarrr ya ben hepinizi cok ozledim. Aras in alinan topuk kaninda bir deger yuksek cikmis knunla ugrasmaktan gelemdim gidemedim. Ama gevmisi okudum dogum yapan yum arkadaslarima hayirli olsun dileklerimi iletiyorum. Allah anali babali buyutsun. Yapacak arkadaslarima da Allah kolaylik versin diyorum. Kizlaaarr yorgunum uykusuzum cok kotu ve zor durumdayim ama inanin umurumda degil. Yavrularimi izlemek o kadar guzelki unutuyorum herseyi. Kucagina alan arkadaslarim ne demek istedigimi anliyorlardir eminim.

Ancak bir sorun var. kendimi hala anne olmus gibi hissetmiyorum. Sanki bakmam gerekiyormusda o yuzden ilgileniyormusum hibi hissediyirum. Kendi yegenime olan duygularim daha yogundu.

Kardesimin tanidigi prdagog bir doktor var Aras icin dokunsun kna mutlaka en son o hastaneden ciktigi icin daha cok ten temasi kuesun demis ama inanin baskalrindan cocugum bana kalmiyor daha bir iki gundur ilğilenebiliyorum. Yardim almam gerektigini soylemis psikolojik anlamda ama giderk vaktim yok. inanin bazen wc ye gidemiyorum. Bu kuvez olayi 35 gun cocuklarimdan ayri kalmak cok sarsti beni. Toparlanamiyorum en kisa zamanda psikolojik dedtek almaya baslayacagim.

Hepinize hayirli dogumlar diliyrum. Allah benim yasadiklarimi yasatmasin hic biriniE. Opuyorum hepinizi...

Kizlaaarrr ya ben hepinizi cok ozledim. Aras in alinan topuk kaninda bir deger yuksek cikmis knunla ugrasmaktan gelemdim gidemedim. Ama gevmisi okudum dogum yapan yum arkadaslarima hayirli olsun dileklerimi iletiyorum. Allah anali babali buyutsun. Yapacak arkadaslarima da Allah kolaylik versin diyorum. Kizlaaarr yorgunum uykusuzum cok kotu ve zor durumdayim ama inanin umurumda degil. Yavrularimi izlemek o kadar guzelki unutuyorum herseyi. Kucagina alan arkadaslarim ne demek istedigimi anliyorlardir eminim.

Ancak bir sorun var. kendimi hala anne olmus gibi hissetmiyorum. Sanki bakmam gerekiyormusda o yuzden ilgileniyormusum hibi hissediyirum. Kendi yegenime olan duygularim daha yogundu.

Kardesimin tanidigi prdagog bir doktor var Aras icin dokunsun kna mutlaka en son o hastaneden ciktigi icin daha cok ten temasi kuesun demis ama inanin baskalrindan cocugum bana kalmiyor daha bir iki gundur ilğilenebiliyorum. Yardim almam gerektigini soylemis psikolojik anlamda ama giderk vaktim yok. inanin bazen wc ye gidemiyorum. Bu kuvez olayi 35 gun cocuklarimdan ayri kalmak cok sarsti beni. Toparlanamiyorum en kisa zamanda psikolojik dedtek almaya baslayacagim.

Hepinize hayirli dogumlar diliyrum. Allah benim yasadiklarimi yasatmasin hic biriniE. Opuyorum hepinizi...
Canım ya çok geçmiş olsun inşallah önemli bişey değildir bende sen gibiyim hiç anne gibi hissetmiyorum çok garip duygular halindeyim hele şu süt sağma olayı beni bitiriyor emzirsem böyle olmıcak sanki eşimede düşmanmış gibi davranıyorum ki adam o kadar yardımcı anlatamam bende gitmek istiyorum bi psikoloğa çok zor şeymiş lahusalık
i

Canımmm biz iki gun yattık sarılıktan da ölüp ölüp dirildim...yasadıkların hafif seyler degil ki..Ama mutlaka bi ferah kapısı acar Rabbim cok sukur ki bebeklerini sana bagısladı.topuk kanı icin uzulme canım doktorum sonuclarda bi problem cıksa bile tedavisi mumkun demisti.insallah ciddi bisey degildir yine de takip etmekta fayfa var.bende su lohusalık depresyonunu cok feci sekilde yasadım/yasıyorum.İnsallah atlatırız ya

Canımmm biz iki gun yattık sarılıktan da ölüp ölüp dirildim...yasadıkların hafif seyler degil ki..Ama mutlaka bi ferah kapısı acar Rabbim cok sukur ki bebeklerini sana bagısladı.topuk kanı icin uzulme canım doktorum sonuclarda bi problem cıksa bile tedavisi mumkun demisti.insallah ciddi bisey degildir yine de takip etmekta fayfa var.bende su lohusalık depresyonunu cok feci sekilde yasadım/yasıyorum.İnsallah atlatırız ya
Uykusuz kalanların yeri olsun burası 1saat önce uyumuştu kuzum yine ayaktayız
:KK9::KK9:

Ben herseye aglıyorum herseye alınıp darılıyorum ben aglayınca da esim kızıo .hic dayanamaz aglamama.o aglama dedikce aglıcam istee diye koparıyorum yaygarayı.manyaklastım iyice :)

:KK43:(( iyice sessizlesti topikk...doguranlarin artik baska sikintilari var,biz bekleyenlerde agrili sancili...en azindan ben öyleyim..12 sinde son kontrolum var..dayanamazsan alirim demisti doktorum..acilmam yok ama tasiyamiyorum..etim dökülüyor..lavaboya giderken bile zorlaniyorum..ayaklarim altimda catir cutur ediyor sanki..gece uyku haram zaten saga sola dönme hayal oldu..saglikla alsak bizde kucagimiza..gecmiyor günler..yanliz olunca daha zor :KK43:

EMIRHANSEDA ve KRMZL merak ediyorum sizi...biz pespeseyiz...dogurmadiniz dimi :))) ses verinnn....

Canim
gaz sancilari yuzunden ben gece hic uyumadim bileydim gelip eslik ederdim sana. Bu arada ende kocayasaldirmist bir ara. Evde bile durmasi batiyordu bana. Geciyor merak etme.
Canım dün gece saat 2 den beri uyumadı 5 dak uyuyo basıyo çığlığı sonra 1 saat ayakta sonra yine 5 dak uyuyo yine aynı çıldırcam artık zoru ne onuda bilmiyoruz en son eşimin kucağına attım saat 1 de 2 saat uyudum şimdi kalktım huy değiştiriyor galiba

Canım bizim de oluo oyle.cok yıpranıyor insan.biz acaba doymuyor mu diye mama verdik uyudu bebegim.doymuyor olabilir.bebek aglıyorsa 4 seye bakın diyorlar ya *ac olabilir *uykusu vardır *gazı vardır *bezi kirlidir. Bunlara bakıp da hala aglıosa yaramaz bebistir kucak istiodur :)

:KK43:(( iyice sessizlesti topikk...doguranlarin artik baska sikintilari var,biz bekleyenlerde agrili sancili...en azindan ben öyleyim..12 sinde son kontrolum var..dayanamazsan alirim demisti doktorum..acilmam yok ama tasiyamiyorum..etim dökülüyor..lavaboya giderken bile zorlaniyorum..ayaklarim altimda catir cutur ediyor sanki..gece uyku haram zaten saga sola dönme hayal oldu..saglikla alsak bizde kucagimiza..gecmiyor günler..yanliz olunca daha zor :KK43:

EMIRHANSEDA ve KRMZL merak ediyorum sizi...biz pespeseyiz...dogurmadiniz dimi :))) ses verinnn....

yok daha canım doktorum 20 gün içinde bekliyorum dedi. bende çok ağırlaştım. karnımda sertleşmeler, yalancı kasılmalar çok arttı. ayaklarım artık taşımakta zorlanıyo kemiklerim acıyo. inşallah bayramda gelmez diye dua ediyorum. babasıda herhalde geldiğinde kucağımda bulacak oğlunu :KK1:
ama bayramda yanımızda olmayışı boynumu büküyo açıkçası :KK50: keyfim yok bu bayram....

bu arada bu gün küçük bi deneme yaptım. anahtarlık gibi küçük bi fener vardı, onu karnıma dayayıp gezdirdim, oğlumda onu takip etti :KK1: o ayaklarını yicem onun...

Normal doğumu beklemek de ne kadar zormuş insan bir yandan merak ediyor bi yandan hafifte olsa korkuyor acaba suyum mu gelecek? nışan mı gelecek ? kanama mı? sancım mı olacak ? olacaksa çok mu olacak birde tabii bunlar ne zaman olacak?
Offf offffff

Normal doğumu beklemek de ne kadar zormuş insan bir yandan merak ediyor bi yandan hafifte olsa korkuyor acaba suyum mu gelecek? nışan mı gelecek ? kanama mı? sancım mı olacak ? olacaksa çok mu olacak birde tabii bunlar ne zaman olacak?
Offf offffff

aynen... sen iyicede yaklaşmışsın... önceden bir an önce son haftalara gelmek için sabırsızlanıyodum, şimdi ise hem korku hem merak, doğum anı gözümü korkutmuyo değil.

benim en korktugum sey dısarda suyumun gelmesiydi.korktugum gibi de oldu esimle alısverise cıkmıstık bebegin bikac parca eksigi kalmıstı yururken birden ılık ılık bisi akmaya basladı oldugum yerde kaldım .Allahtan tesetturluyum uzun etek vardı da dısardan bisi belli olmadı.esim hemen asansore soktu beni baktı az gelio dedi kanama da yoktu ordan hemen hastaneye gittik Allahtan bebisi tehlikeye sokcak kadar azalmamıs.bir hafta boyle azar azar geldi bir hafta sonra dogdu zaten minikim :) korkmayın su gelirse nisan gelirse die cok heyecanlı oluo :) ben hepsini yasadım ama sezerysn oldum dogumla ilgili baya tecrubem olmus oldu :):)

Cok sukur bizde cıktık bugun canım.bu ikinci yatısımızdı.Allahım bi daha gostermesin.doktor 2 saatte bir emzir dedi.sagdan soldan cok sey duyarsın sarı yazma ortmek serbet icirmek gibi dedi hic birine kulak asma bunun ilacı anne sutu dedi.dun bide cok uzuldum sanırım sutum kesildi bi anda.bebegim mahvoldu aglamaktan.gece esim mama alıp geldi icirdik uyudu kuzum oyle koyduk kuveze.bugun cok sukur biraz duzelio gibi sutum ama insallah artar.hergun hurma yiyorum humana stil tea iciyorum bol su iciyorum .dogumdan beri hic istahım yok kendimi zorluyorum bebegim icin
Canim cok gecmis olsun. Bol bol emzir hicbisi yapma sadece emzir emzirmedin zamanda sut sag. Benim bu sekikde cogaldi sutum dogumdan 4 gun snra felan duzelio insallah sende de ole olur.

Canim banada hastanedeyken birakip gelcekmisiz gibi geliodu .. ewe gelince misafir sanki gidwcekmis gibi gelmeye basladi ama simdi baktigim heryerde onun yuzunu goruyorum. Bebegini elletme kimselere.. adogumdan once ole yapacami sokemistim yaotimda yanimda esimden baska kse yok. Kimseyi istemedim anlayisla karsilandim.. misafir gibi gelio gidio gelenler cok kimseyi almiorum jardesler ve anneler disinda 2 anne disinda kimsenin elinede vermiorum bebegimi. Esim bile alirken tedirgin oluyo arrtik izin usteyecek nerdeyse :KK66: alistik birbirize benim huyumu aldi kuzum yabanci birini hissederse yaninda basiyo yaygarayi... ele avuca gwlene kadar bole kimse kusura bakmasin o benim Rabbimin bana hediyesi ve hayatta kayitsiz sartisiz benim olan tek sey :KK66:

Canım ya çok geçmiş olsun inşallah önemli bişey değildir bende sen gibiyim hiç anne gibi hissetmiyorum çok garip duygular halindeyim hele şu süt sağma olayı beni bitiriyor emzirsem böyle olmıcak sanki eşimede düşmanmış gibi davranıyorum ki adam o kadar yardımcı anlatamam bende gitmek istiyorum bi psikoloğa çok zor şeymiş lahusalık
i

Offf offffff

Aynen canim ben bejkeyemedim bildiniz uzere dogyrdum rahatladim. Gerci hep nerim ne okursa olsun Rabbim ne zaman ne seikde oksa oke alacaz kucamiza. Normal dogum tecrubesini yasamak isterdim kismet olmadipisman degilim yine ayni durum oksa yine dogururdum. Rabbim sabir guc kuvvet versin dogum bekkeyenkere...

Kizlar hamikelikte nerdeyse hic odemim olmadi ama bugun digumun 4. Gunu ve bacak ayak ve bikegim deli gibi sisti yardim edin lutfen nirmalmi yasayan varmi ne yapcam bilmiorum. Gunde 3 lt. Fazla su iciyorum ama hep ayaktayim o yuzden olabilirmi. Bide dun korse takmaya basladim bu yuzden olabilirmi bide su antibiyotik vae sezeryan sonrasi kullanilan ondan okabilirmi yaaa. Off..

Kizlar hamikelikte nerdeyse hic odemim olmadi ama bugun digumun 4. Gunu ve bacak ayak ve bikegim deli gibi sisti yardim edin lutfen nirmalmi yasayan varmi ne yapcam bilmiorum. Gunde 3 lt. Fazla su iciyorum ama hep ayaktayim o yuzden olabilirmi. Bide dun korse takmaya basladim bu yuzden olabilirmi bide su antibiyotik vae sezeryan sonrasi kullanilan ondan okabilirmi yaaa. Off..
Canım bende yasadım aynı durumu benimde 3.gun sismeye basladı ama gorsen insan ayagı demezsin..cok ayakta kalıyoruz dinlenemiyoruz ya ondan oluomus ben doktoruma sordum cok korktum cunku.bebek uyudugu zaman sen de uzan ayaklarını yuksekte tut.blraz zaman alıo duzelmesi ama gecio Allahın izniyle.antibiyotikleri de ihmal etme ben soylemesi ayıp isal oldum antibiyotikten ama doktorum sakın bırakma enfeksiyon kaparsın dedi.az kaldı zaaten bitmek uzere.

hepimize iyi bayramlar arkadaslar..bebekleri kucaginda olanlar nice uzun bayramlar görün beaberce...henuz benim gibi dogum yapmayan arkadaslar bizde kismetse kurban bayraminda beraber olacagiz :)) saglikli dogumlar olsun bizede...öperim sizi ve kuzularinizi

Canımmm az kaldı sabret.. Ne kadar dayanırsan bebek için o kadar iyi. 1 gün bile kalsa gelişimi için çok önemli. Allah yardımcın olsun ne diyim..

X