canım doktoruna güvenmen çok önemli, ben ilk hamileliğimde de o kadar güvendimki o sağlıklı dediyse sağlıklıydı yani.. senin doktorunda sağlıklı dediyse neden endişe ediyorsunki.. ayrıca merak etme daha çok küçük ve keseyi görmüşsün, kalp atışlarınıda duydunmu bir dahaki testlere kadar rahatsın bebişim sağlıklı diye.. sağlıkla büyümesini nasip etsin allahım...
yeni arkadaşlar hoşgelmişlerrpolianna seni de burada görmek çok güzel:)))
hayırlı olsun canım.. ben kızımın keseyi 5hafta 2günlükken görmüştüm.. bunda da o yüzden gitmedim daha görünmez diye, inşallah sağlıkla yerleşmişlerdir yerlerine..
merhaba kızlar,
öncelikle hepinize hayırlı olsun diyorum. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...
Ben de 6 ağustos 2013 de anne olacağım inşallah...
Ilk olarak evde test yaptım ikinci çizgi silik çıktı, 4 gün önce de kan testi yaptırdım 678 çıktı. Doktorum henüz keseyi göremedi ama haftaya bir daha gideceğim. Inşallah görürüz. çünkü keseyi görmeden tam olarak hamilesin saymıyorlar.
Daha önce de sonuçlanmayan bir gebelik yaşamıştım ama bu sefer pek belirtim yok gibi... Sadece karnım kazınıyor, ilkinde devamlı istifra ediyordum..
merhaba arkadaşlar benımde tahmini 06.08.2013 tarihine gelıyor bebişin doğumu.) 3 gün önce kan testi yaptırdım BETA HCG 346 cıktı degerlerı dusuk dedı bugun tekrar yaptım 1432 cıktı.. Benım kasıklarımda çok agrı oluyor arkadaslar sizdede varmı?
ay ıkncıde pek heycan yok bende bugun kan testı verdım yarın alıcam sonucu
trıot sorunum var onun ıcın ılac almam gerek yoksa bebege gecıyor allah korusun
ıdrar tahlılımde bakterı cıktı onada ılac verılecek yarın yandım kı ne yandım
canım bende de hasimato hipotroid var, 7 senedir düzenli olarak ilaç kullanıyorum ve ilk hamileliğimde de düzenli olarak kullandım, sürekli tsh ölçüldü az geldiği zamanlarda ilaç arttırıldı.. eğer kullanmazsan bebeğe geçmiyor ama ilk 4 ay bebeğin kendi troid hormonu üretemediği için senden hormon alıyor ve sende de hormon azsa bebeğin bu hormonu alamadığı için beyin fonksiyonlarında gerilikle doğabiliyor.. eğer düzenli olarak kullanırsan ve sürekli takip altında tutarsan tsh değerini hiç korkma birşeycik olmaz.. ben doğar doğmaz kızıma ölçüm yaptırdım çünkü genetik olarak çocuklarımızda bu hastalık çıkabiliyor, çok şükür bişey çıkmadı ama hala ara ara tsh ölçtürüyorum kızıma.. gerçi çeşitleri var bu hastalığın benimkisi ömür boyu hiç geçmeyecek ve sürekli ilaç almak zorundayım. sende hipomu hipermi var? bugüne kadar hiç ilaç kullanmadınmı? geçmiş olsun...
Az önce doktordan geldim.bebeğim 5 hafta 5 günlükmüş kesesini gördük çok şükür.kalp atışları için haftaya perşembe çağırdı doktor.kalp atışlarını duyana kadar endişelerim bitmeyecek galiba.hayırlısını diliyorum artık..kızlar doktorum çiğ ete dokunma dedi kedi köpeğe dokunmamam sebze meyveleri bol yıkamam gerektiğini falan biliyordum ama bunu bilmiyordum.ete falan dokunacaksanız eldiven kullanmanızı öneririm.hoşçakalın...[/QUOTE
Bende bugün tam 5 haftalık hamileyim. Pazartesi günü doktora gittim keseyi gördüm ayın 28 gibi gel kalp atışlarına bakıcaz dedi. Ama içini ferah tut sen ne kadar stresli olursan oda bundan etkileniyor. İyi düşün herşey güzel olsun... :) Ben hamile olduğumu öğreneli 1 hafta oldu. Bendeki sıkıntıda sigara çok istiyor canımbugün şöyle bir okudum zararlarını, bebeğe etkilerini falan ve içmemeye karar verdim. Hiç birşey evlatlarımızdan kıymetli değil. Dua edinde hiç aklıma bile gelmesin. Umarım tüm anne adayları çok rahat bir hamilelik geçirip yavrularımızı sağlıkla kucağımıza alırız. Rabbim herkesi korusun. Allaha emanet olun. Görüşmek üzere.
yok cnm 3 senedır hıpodtroıt hastasıyım oglumda her ay kontrole gıttım kan alındı evet gerılık oluyormus ondna korkuyorum aslında oglumada dogumdan yaptırdık allahdan cıkmadı
ya ben ılac ıcemıyorum dogumdan sonra ketsım 19 aydır kullanmıyordum
bugun olcturdum 4 bucuk cıktı doktor 2 bucuk olması lazım ne dussun degerın ne yukselsın bebegı etkılemesın demıstı