Arkadaslar size tavsiyem herkesten duydugunuz herseyi uygulamaya kalkmayin sakin. Yenidogan bebek icin ilk 6 ay sadece anne sutu verilir. Anne sutu yoksa ancak mama baslanir. Ek gidalara bile 6.aydan once baslanmaz. Erken ek gidaya baslamak ileride allerji riski ve bagisiklik sistemi problemlerine neden oluyor cunku. Yenidogan bebegin organlari yetiskin bir bireyinkiler gibi gelismemistir ayrica. Siz de gazi olmasin derken gelismeyen organlarina yuklenmeyin cocugunuzun. Sonra basiniza baska isler acmayin.
canım tüp bebek benimki 9 haftalık hamileyim
ya benim boynum tutuldu çok ağrım var sıcak su torbasıyla duruyorum işyerinde bulantımda çok psikolojim bozuldu artık
kizlar size birsey sormak istiyorum benim tahmini dogum tarihim 8 agustis sizce 1 haziran gibi ayvaliga annemlerin yanina gidebilir miyim? 2/3 haftada kalmak istiyorum
merhaba kızlar
ikili testini yaptıran var mı
benim mide bulantım olmadı çok şükür ama şişkinliğim var. 2 kilo aldım ama sanki 4-5 kilo almış gibiyim. karnımda çıkmaya başladı. hatta ikiz mi acaba diye şüphelendim ama değil. sizin de başladı göbeğiniz çıkmaya yoksa ben de mi sorun var?
selam canım
benim de 4 ağustos gibi görünüyo. bence hiç kendini bişeyden sakınma. doğuma kadar kendine zarar vermeyecek şekilde istediğin gibi hareket et. yüzme de çok iyiymiş hamilelikte. benim denize gitme durumum yok ben de havuza filan ya da termale gitmeyi düşünüyorum
saol. canm hoşbulduk.. teşk eederim.. bu bir kaç gündür iyiyim . bugünü saymassak... cinsiyetleri öğrenenler varmı ben çok merak ediyorum. 12.haftada randevum var. tahmin yürütür diyorum drum ama sölemeyebilirde..... kızlar gerekmedikçe çok sosyal olmayın bu aralar size tavsiyem . bu grip çok kötü.. yine çok şükür başkalarına iyi geçirdim diyorum.. rabbim bebişlerimizi korusun..
Amin canım inş. hepsini korusun.
Kızlar malum kardeşimi evlendirdiğim için bu sıralar fazla koşturmacam var. Bu koşturmalarımdan dolayı biraz fala ayakta dursam bel ağrılarım başlıyor. Karnım ikizlerden dolayı bayağı büyük. Transfer olduğum zamandan beri cildim inanılmaz bozuldu. Bugün makyaj malzemesi almaya gittim hiç bir fondöten ve stick yüzümdeki hasarları kapatmaya yetmiyor. Stand da çalışan kızdan ruj istedim aradı bulamadı, "iyi bak bulamazsan ağlayacağım valla" diyip ruju buldurdum. Sanki o ruju bulamasa güzel olmayacağım. Saçlarımdaki kusurları söylemiyorum bile. Ben kendimi böyle görmeye hiç alışık olmadığım için mutsuz olmaya başladım. Bebeklerime herşey feda. İsterse bütün saçlarım dökülsün kel kalayım yeterki onlara bir şey olmasın ama sanırım hamilelik aynı zamanda takıntı ve mutsuzluk hormonunu da yükseltiyor. Bugün arkadaşlarımla toplandık, beni tanıdıkları için minik minik takılar almışlar mutlu olayım diye. Fayda etmedi.
Üstelik saat başı acıkıyorum. Hiç bir zaman tam doyana kadar yemiyorum bu da çabuk acıkmama sebep oluyor. Bu durumda sinirimi bozuyor. Sürekli az da olsa yemek yemek batıyor bana. Üstelik bazen acıktığım için ağlıyorum. Sanırım psikolojimi çökerttim... O kadar hareketli o kadar aktif bir insandım ki şu an evde oturmak, sürekli yemek yemek, gardrobun karşısına geçip bugün ne giysem acaba diye düşünmek beni derinden sarsarken, karnımı dokunup bonbonlarıma güzel ve sevgi dolu enerji göndermek paha biçilemez. İşte bu çelişki sayesinde psikolojimin de içine etmiş bulunmaktayım. Hayırlı, uğurlu olsun :)
Kızlar malum kardeşimi evlendirdiğim için bu sıralar fazla koşturmacam var. Bu koşturmalarımdan dolayı biraz fala ayakta dursam bel ağrılarım başlıyor. Karnım ikizlerden dolayı bayağı büyük. Transfer olduğum zamandan beri cildim inanılmaz bozuldu. Bugün makyaj malzemesi almaya gittim hiç bir fondöten ve stick yüzümdeki hasarları kapatmaya yetmiyor. Stand da çalışan kızdan ruj istedim aradı bulamadı, "iyi bak bulamazsan ağlayacağım valla" diyip ruju buldurdum. Sanki o ruju bulamasa güzel olmayacağım. Saçlarımdaki kusurları söylemiyorum bile. Ben kendimi böyle görmeye hiç alışık olmadığım için mutsuz olmaya başladım. Bebeklerime herşey feda. İsterse bütün saçlarım dökülsün kel kalayım yeterki onlara bir şey olmasın ama sanırım hamilelik aynı zamanda takıntı ve mutsuzluk hormonunu da yükseltiyor. Bugün arkadaşlarımla toplandık, beni tanıdıkları için minik minik takılar almışlar mutlu olayım diye. Fayda etmedi.
Üstelik saat başı acıkıyorum. Hiç bir zaman tam doyana kadar yemiyorum bu da çabuk acıkmama sebep oluyor. Bu durumda sinirimi bozuyor. Sürekli az da olsa yemek yemek batıyor bana. Üstelik bazen acıktığım için ağlıyorum. Sanırım psikolojimi çökerttim... O kadar hareketli o kadar aktif bir insandım ki şu an evde oturmak, sürekli yemek yemek, gardrobun karşısına geçip bugün ne giysem acaba diye düşünmek beni derinden sarsarken, karnımı dokunup bonbonlarıma güzel ve sevgi dolu enerji göndermek paha biçilemez. İşte bu çelişki sayesinde psikolojimin de içine etmiş bulunmaktayım. Hayırlı, uğurlu olsun :)
benim mide bulantım olmadı çok şükür ama şişkinliğim var. 2 kilo aldım ama sanki 4-5 kilo almış gibiyim. karnımda çıkmaya başladı. hatta ikiz mi acaba diye şüphelendim ama değil. sizin de başladı göbeğiniz çıkmaya yoksa ben de mi sorun var?
Gunaydın Kızlar
günaydın sana da lipaka. 2 li teste gitmedin sanırım ne zaman gidiyorsun
Dokt.aradım sekreterı çıktı söyledim ilaçımın bittiğini sordu kız dokt.oda devam etsin ddi.
Gunaydın Kızlar
Rabbime büyük varmasın ama kızlar ne durumdayım birde beni dinleyin birşey yiyip içememek üstüne boş mideyle istifra etmek herşeyden tiksinmek o süslü püslü ben saçlarımın arasındaki beyazları örtmeye çalışarak hergün topuz yapıp işyerine gelen ben yüzüne hiçbirşey süremeyen hatta kaşları çıkmış alamayan şuanda boynu tutulmuş gece uykusunda bile rahatsız olup her saat başı kalkan ( ince yastık kullansam mide suyu ağzıma geliyor yüksek yastıkta boyun tutulmasını daha tetikliyor ) sabah işyerine gelip kahvaltı edemeyen ve adı uyuza çıkan yine ben ama hamile olan ben bundan dolayı çok mutlu olan ben ve eşine hergün daha çok aşık olan yine ben bunlarda paha biçilmiyor tabiki şükürler olsun........
Demetcik sanırım ağustos ayında yavrisi olacaklar içinde en şiddetli gebelik şikayetlerini sen yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun.Geçecek inşaallah en kısa zamanda...
lipaka merhaba sende rizedesin sanirim bana yardimci olur musun nereye gidiyorsun ben bulent demire gitmek istorum pazartesi insallah. Henuz hic incelemeden gecmedim
İkili testte neler olup bittiğini bize ayrıntı yaz olur mu?
Bebeğin hareketlerini hisseden var mı_? Ya herkez bana soruyo oynadımı hissettin mi diye de Merak ettim
canım daha 4. aydan önce hissedilmez diye biliyorum ben
Bende öyle biliyorum bikaç yerde okudum hisseden de olabiliyomuş çok nadir ama genelde 4.aydan sonra