Canım doktor 7 haftalık dedi ama bize verdiği ultrason fotoğrafında 6+2 yazıyordu. son adet tarihine göre hesaplayınca da aynı şey çıktı. Belki 6. haftayı doldurup 7. haftadan gün aldığım için öyle dedi doktor. tarama testlerine göre çocukta bir sıkıntı kalıtsal bir hastalık çıkarsa da aldırmak falan çok günah olur. o yüzden kendimi huzursuz etmek istemiyorum. Bilmiyorum çok da kararsızım aslında.
İkili test 12 ila 14. hafta arasında yapılıyor. 8. haftada yapılacak testlerde muhtemelen guatr, hepatit, aids gibi değerlere bakılacaktır.
sat a göre bende 7+1 günlük hamileyim ama ultrasonografi kağıdında 6+4 günlük yazıo doktorda öyle söyledi.
Keyfi korunmadan ilişkiye girip hamile kalıp çocuk aldırmak günahtır. Ancak sağlıksız, sakat, kendine bakamayacak bir çocuğun anne karnında bu rahatsızlıkları tespit edildiği halde doğurulmaya karar verilmesi ayrı bir günahtır bence. Sürekli birilerin bakımına muhtaç, kendi iradesiyle bir şey yapamayan bir çocuğun dünyaya getirilmesi ne derece doğru tartışılır.
Keyfi korunmadan ilişkiye girip hamile kalıp çocuk aldırmak günahtır. Ancak sağlıksız, sakat, kendine bakamayacak bir çocuğun anne karnında bu rahatsızlıkları tespit edildiği halde doğurulmaya karar verilmesi ayrı bir günahtır bence. Sürekli birilerin bakımına muhtaç, kendi iradesiyle bir şey yapamayan bir çocuğun dünyaya getirilmesi ne derece doğru tartışılır.
benim bir tanıdığım gerekli hiç bir testi yaptırmadı ve bebek doğduğunda kanserli doğdu2 buçuk ay yaşadı fakülteden eve hiç gelmedi ama o sürede bebeğin ne acı çekitiği tahmin bile edemezsiniz..ben daha önce hiç acıdan inleyen bebek görmemiştim geçen hafta kaybettiler ama acıları dindi diye öldüğüne bile üzülemediler.. TABİ VERENDE ALLAH ALANDA ALLAH ama o kız o testleri yapmış olsaydı bebeğin rahatsızlığı belki önceden bilinecekti belki anne karnında bir tedavi uygulanacaktı...RABBİM kimseyi evlat acısıyla sınamasın
Canım bu konu üzerinde konuşursak mesele uzar :)
Canım çok üzüldüm.. Küçücük bir bedenin böyle bir acıyla sınanması çok üzücü. Allahım kimseye yaşatmasın.
benim bir tanıdığım gerekli hiç bir testi yaptırmadı ve bebek doğduğunda kanserli doğdu2 buçuk ay yaşadı fakülteden eve hiç gelmedi ama o sürede bebeğin ne acı çekitiği tahmin bile edemezsiniz..ben daha önce hiç acıdan inleyen bebek görmemiştim geçen hafta kaybettiler ama acıları dindi diye öldüğüne bile üzülemediler.. TABİ VERENDE ALLAH ALANDA ALLAH ama o kız o testleri yapmış olsaydı bebeğin rahatsızlığı belki önceden bilinecekti belki anne karnında bir tedavi uygulanacaktı...RABBİM kimseyi evlat acısıyla sınamasın
Benim de öğrenmek istediğim buydu canım.Eğer anne karnında müdahale şansı var ise ve hastalık iyileştirilebiliyorsa tabiki ben de yaptırmak isterim bu testleri. bu konu hakkında biraz bilgisizim açıkcası. Ben sadece kalıtsal hastalıklar tespit ediliyor ve müdahale edilmiyor diye biliyordum.[/Q
bende tam olarak bilmiyorum vardır muhakkak bazı rahatsızlıkların nedenini..mesela bebek b vitamini eksikliğinden gelişememiş oluyor doktor vitamin veriyo onun gibi...benim diğer bebeğim 6 haftalıkkenn düştü...gelişmiyordu düşük sonrası test yaptırdım kan pıhtılaşması olduğunu söylediler...şimdi hergün kan sulandırıcı iğne vuruyorum ve bebeğim gelişiyor ALLAHIMA ÇOK ŞÜKÜR...doktorlarımıza biraz güvenelim kızlar eger doktorunuzdan emin değilseniz iki doktora gidin 3 doktora gidin ama söyledikelrinide ihmal etmeyin
aynen bende bu neden böyle şu neden şöyle diye kendi kendimi yiyorum:) ben 2 hafta önce gitmiştim canım tahlilleri verdim o gün çıkmadı bi dahaki geldiğinde bakarız demişti o yüzden yarın gidicem işte benimde tsh 3.2 çıkmış
Bende diyorum zaman mı hiç geçmiyor diye :) İşte dediğim gibi nette Tsh değerinin 1.5/2 civarında olması gerektiği yazıyor.Neyse artık bebeklerimiz için her şeye razı oluruz.Yarın gelince minik fasülyenin nasıl olduğunu yaz olur mu? Perşembe de umarım hayırlı haberleri ben veririm.
Bende diyorum zaman mı hiç geçmiyor diye :) İşte dediğim gibi nette Tsh değerinin 1.5/2 civarında olması gerektiği yazıyor.Neyse artık bebeklerimiz için her şeye razı oluruz.Yarın gelince minik fasülyenin nasıl olduğunu yaz olur mu? Perşembe de umarım hayırlı haberleri ben veririm.
ayyy kızlaarrr bende sizin kadar heyecanlıyım valla :) bana da söyleyin sonuçlarınızı :)
söyleriz tabiki canım dua et bize kötü bişey duymayalım
Canımmm etmem mi? Allahım bebiklerinizi bağışlasın size. Sağlıklı, sıhhatli kucağınıza almayı nasip etsin. Ama böyle kalem kalem gelişmeler beni çok heyecanlandırıyor. :) Dualarım sizinle olacak