Ağustos 2013 Anne Adayları Buraya.... ::)))))))

süpermiş. amanın 4 ayda kaç kilo aldınki

4 kilo. Ama karnım 6 aylık gibi. Bana sorsan normal kilom ama doktorum fazla gidiyorsun dedi. Hee canımız fast food, pasta, tatlı çekerse olacağı budur. Şimdi çay bile içmiyorum fazla şeker almayım diye.

4 kilo. Ama karnım 6 aylık gibi. Bana sorsan normal kilom ama doktorum fazla gidiyorsun dedi. Hee canımız fast food, pasta, tatlı çekerse olacağı budur. Şimdi çay bile içmiyorum fazla şeker almayım diye.

benim bir arkadaşım vardı baklava yiyip çayı şekersiz içerdi ::))) neymiş efendim şekerden kaçıyormuş ba ba ba ba ba

lierak çatlak önleyici ve giderici krem bütün topik başladık bakalım hayırlısı:)

Ben yine de çatlayacağım galiba. Zaten çok müsait tenim çatlamaya. Her akşam sürüyorsunuz değil mi? Valla ben ne olur ne olmaz diye her akşam kullanıyorum.

benim bir arkadaşım vardı baklava yiyip çayı şekersiz içerdi ::))) neymiş efendim şekerden kaçıyormuş ba ba ba ba ba

Ahahhahaa enteresanmış. Geçen kocam gelirken Hoşbeş almış. Aldım kucağıma hem kızdım hem hepsini yedim. Güya bende şekerden kaçıyorum. Sanki hayatımda hiç hoşbeş görmemiş gibiydim....Zavallı kocam ağzı açık beni izledi.

Ben yine de çatlayacağım galiba. Zaten çok müsait tenim çatlamaya. Her akşam sürüyorsunuz değil mi? Valla ben ne olur ne olmaz diye her akşam kullanıyorum.

evet canım bende her akşam kullanmayı düşünüyorum işten eve doğru kremlenmeye yanlız kokusu fena dimi birde nasıl kullanıyorsun önce nemlendirici sonra bu krem mi ben dün direk uyguladım banyodan sonra

ayyyyyyyyyyyy dur bende gidip alayım bir koşu:) hiç dayanamıyorum biliyosun

evet canım bende her akşam kullanmayı düşünüyorum işten eve doğru kremlenmeye yanlız kokusu fena dimi birde nasıl kullanıyorsun önce nemlendirici sonra bu krem mi ben dün direk uyguladım banyodan sonra

Canım benim o kadar koku duyarlılığım kalmadı. Sadece et ve balık kokunca donup kalıyorum. Ben banyoda bebe yağı kullanıyorum zaten. Diğer akşamlarda lierac ı direkt kullanıyorum başka bir nemlendirici kullanmadan. Zaten 2 günde bir duş aldığım için bebe yağını da iki günde bir kullanmış oluyorum

anladım bende badem yağı kullanmaya başlamıştım ama tüylenme yapıyor dediler bıraktım bebe yağı alayım bari bende hangi marka aldın sen

kızlar bakın ne buldum

Çatlakların önlenmesinde alınabilecek en iyi önlem cildin nemini korumaktır. Bu da dengeli ve sağlıklı bir beslenme ve yeterli sıvı alımı ile mümkündür. Gebelikte su tüketiminin önemi, çatlakların engelenmesinde de kendini göstermektedir. Dengeli beslenme ani ve gereğinden fazla kilo artışına engel olacağı için karın cildinin olması gerekenden daha fazla gerilmesini engeller. Bu ani gerilme çatlak oluşumunda önemli bir faktördür.

Duş sırasında karnın yumuşak bir sünger ya da fırça yardımı ile dairesel hareketler ile masaj yapar şekilde ovalanması da ciltteki kan dolaşımını hızlandırarak elastikliğinin korunmasına yardımcı olabilir.

Gebeliğin ikinci üçaylık döneminden başlayarak düzenli şekilde cildin nemlendirilmesi de alınabilecek bir diğer önlemdir.Bu amaçla piyasada satılan kozmetik ürünler kullanılabileceği gibi basit nemlendiriciler, bebe yağları ve badem yağı da kullanılabilir. Bunlar arasında badem yağı kötü kokusuna rağmen en etkili ürün gibi görünmektedir. Bu ürünlerin temel ortak özelliği cildin ani gerilmeye karşı dayanıklılığını arttrmalarıdır.

ayyy canım çok güldüm yazdığına ya dr.lara güvenimiz kalmadı ama birbirmize tam yazmışsın. çok da doğru yazmışsın. hala gülüyorum komik ama gerçek yani ne biliyim sanki bizi başkası anlamıyor gibi işte. ben 3lü test için haftaya cts gidicem. ondan sonrada 3 hafta en az ara verir sanıyorum. doya doya görmem lazım minişimi. ahh teyzesi ahh bana bukadar yakın olmaısna rağmen nasıl hasretim ona tuhaf doğrusu...

Selam anneciklerrrr :)

Tetanos aşısıyla ilgili yazılanları görünce kafam karıştı şimdi biraz :S
Kızımı 2009 Ağustos da özel hastanede dünyaya getirdim ve doktorum tetanos aşısının gereksiz olduğunu söylemişti ben de yaptırmamıştım.Devlet hastanelerinde zorunlu diye biliyorum ama özelde doğum yapacağı halde tetanos aşısı yaptıracak olan var mı merak ediyorum.

Çatlaklara karşı savaşta benim en etkili silahım susam yağı .İlk hamileliğimde de kullanmıştım en ufak bir çatlağım olmadı.Badem yağı tüylenmeyi artırır diye biliyorum ben de .Sonuçta hergün kullanımda Kaş-kirpik bile gürleşiyor.Karnımızda bir kürk kalmasın bize sonra bebelerden yadigar :))

kızlar bu kremi nasıl temin ediyoruz biraz pahalı bişey sanırım. sadece nemlendirici kullanıodum oda haftada 2 kere kimyasal olmasın diye. badem yağıda tüylenmeden dolayı kullanmıyorum. Ne şansız bir gün benim için yemeğe çıktım yemek kalmamış canım bişi istedi aradım sipariş için eleman yokmuş çıktım sokaklara yerini bulamadım. bişi daha yiyim dedim biri kapalı diğeride kalmamış. ne saçma bişi oldu ya bedevi misali :)

Hoşgeldiniz aramıza...Pıhtılaşmadan dolayı değil mi iğneler bende başladım 1 ay önce doğuma kadar devammm..Neyse sağlık olsun sağlıkla alalım da kucağımıza...
Tekrar hoşgelmişsiniiiiiiz :)

selam cnm;
bende nasip olursa eğer özelde istiyorum doğumu ama tetanozuda sağlık ocağı şart dedi doktoruma sormadım daha yaptırırım büyük ihtimal. zarar olsa yapmazlar herhalde diye düşünüyorum. susam yağınada tüy müy yapmasın

canım gökçe gittigidiyordan aldı 2 kutu 100 tl benim yan tarafımda eczane var oradan aldım 60 tl tek tüp haftada 10 20 elime ne geçerse kapatırım dedim tanıdıktı o yüzden

bencede normal ayda bi kilo alırsan tabi. ilerleyen aylarda dikkat et sen yinede. bende abur cubur istemeye başlıyorum yavaş yavaş ya

ben sağlık ocağına kayıt yaptırdığımda hemşire sen 2009 da olmuşsun bir doz tekrar yapacağız ama şanslısın tek doz olacaksın dedi yaaaa olmasa olmaz mı dedim çünkü bende aşırı ağrı yaptı 2 gün resmen kolumu kaldıramadım ve anlattımda çok ağrımın olduğunu hamilelerin kullanabileceği ağrı kesiciler var onlardan yazarız sana bişey olmaz korkma demişti yani bende kesin yapılıyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…