• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk Medeni Kanunu’nda dinî inançların farklılığı nikah akdini geçersiz kılmaz ki! Dinî nikah gibi bir şeyden söz ediyorsanız eğer dinî nikahın dinen geçersiz bir akit olduğunu kitaptan kanıtlarla gösteren o kadar çok din adamı, akademisyen ve bilimsel makale var ki. Hatta Kuran-ı Kerim’i açıp nikahla ilgili ayetleri okuyup mantık süzgecinden geçirirseniz hemen görürsünüz bunu.

Allah katında evli sayilmiyorlar demek istedim tabi ki medeni hukuk önünde nikah geçerli olur :)

Müslüman bir kadın gayrimüslümle evlenemez
Onun dininden banane gibi bişey düşünmeyin çocuklar olunca anlarsınız
Siz dini eğitim vermek istediğinizde çıkar ortaya sorunlar eşinizde istemeyecek ama bizler zaten çocuklarımıza dini eğitimlerini vermekle mükellefiz

Olmayan birşeyi sorgulayamazsiniz zaten...siz niye üstünüze aldınız ki....
Olmadigi sizin varsayiminiz. Hayatindaki tek basarisi dogdugu aile olan, hasbelkader sahip oldugu kimlikle olumune gurur duyan, diger insanlarin baska bakis acilarina/hayat goruslerine sahip olabilmesini akli alamayan bagnaz bir insan da dunyaya cok katkisi olan, zekasini her anlamda ispatlamis biridir eminim :)

Dine inanmayanın dinin bazı kurallarını eleştirmesi görünürde makul gibi görünse de gerçekte büyük bir mantık çelişkisidir. Çünkü, güneşin varlığına inanmayanın güneşin ışığından sözetmesi, bir armut ağacının varlığına inanmayan kimsenin armutların tadını eleşltirmesi mantıksal olarak bir çelişkidir.

İyi de onlar inanmakla alakalı değil ki
Armut ağacının varlığına inanılmaz bilinir :)
Bilmekle inanmak arasında fark var.

Cok seviyorum gercekten ama musluman bi kadin baska dinden biriyle evlenirse dinden cikiyomus. Bunun yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Yoksa normalde dini beni ilgilendirmez. Napicam bilmiyorum :KK42:

Ben muslumanim erkek arkadasim agnostisizm e inaniyo ben simdi onunla evlensem dinden cikmis olmuyo muyum ?
evet dinden çıkmış olursunuz. Bu dini bir kural kişilere ait bir görüş değil... Bu yüzden buradaki görüşlere takilmayin. Karar sizin ama durum bu...

Olmadigi sizin varsayiminiz. Hayatindaki tek basarisi dogdugu aile olan, hasbelkader sahip oldugu kimlikle olumune gurur duyan, diger insanlarin baska bakis acilarina/hayat goruslerine sahip olabilmesini akli alamayan bagnaz bir insan da dunyaya cok katkisi olan, zekasini her anlamda ispatlamis biridir eminim :)
Evet benim varsayımım... bu yüzden beni alintilamayi birakin isinize bakın....

Inanmayan biri olarak Karaturna'ya katiliyorum. Inanmadigini soyleyen birinin "Neden boyle?" diye sormasi sacma bence, cunku bakis acisi, sorgularken yola ciktigi nokta sorguladigi dinden bambaska. Yani verilen aciklamayi kabul etmeyecegi bastan belli, kabul edecek biri olsa dini kabul ederdi zaten. Armut agaci diyerek bir metafor kullanmis, ben begendim :)

Varlığını kanıtlayan onca eserden sonra, ben sadece inanmıyorum aynı zamanda biliyorum da zaten ;)
Yani aynı şey bizlerin gözünde ;)

Ne diyorsun sen ya!!!!
İnanmak zeka ile ilgili değil inançla ilgilidir
Siz kimsinizde benimle senli konuşuyorsunuz... haddinizi bilin....doğru zeka değil inanc yanlis kelime kullanmisim...ama inancta zekaya bağlı bence çünkü mantiken düşününce allah'a inanmamayi hicbir mantik zeka kaldırmıyor. '"Geniş"dusununce yaniii

Evet benim varsayımım... bu yüzden beni alintilamayi birakin isinize bakın....
Haddinizi bileceksiniz hanimefendi, burada bir uye muslumanlarin zeka seviyesinden bahsetse susacaginizi sanmiyorum, zaten susmamalisiniz da ama siz de baska inanclar/inanc sistemleri hakkinda dogru duzgun yorum yapacaksiniz. Kisisel alaninizda ne soylerseniz soyleyin, agzinizdan kopukler cikana kadar hakaretler edin isterseniz ama halka acik bir ortamda yapamazsiniz. Alintilanmak istemiyorsaniz hesabinizi kapatin gidin, forumun mantigi bu. Isteyen uye istedigini alintilar, ne bir yasak ne de bir sinirlama var ama baskalarinin dini goruslerine hakaret edemezsiniz, bu yasak.

Ben müslümanım eşim deist. Hic biseye zorlamam. Bazen müslümanlık icin sorgulayip kafasina yatan yerler oldugunu soyluyo. Belkide birisinin musluman olmasina vesile olucam bu sayede. Kapali degilim ama kapanmama namaz kilmama bisi demiceginide bilirim. Kapanmayi dusundugum bi sira soylemistim cok olumluydu. Dini nikahta kiydik.

Haddinizi bileceksiniz hanimefendi, burada bir uye muslumanlarin zeka seviyesinden bahsetse susacaginizi sanmiyorum, zaten susmamalisiniz da ama siz de baska inanclar/inanc sistemleri hakkinda dogru duzgun yorum yapacaksiniz. Kisisel alaninizda ne soylerseniz soyleyin, agzinizdan kopukler cikana kadar hakaretler edin isterseniz ama halka acik bir ortamda yapamazsiniz. Alintilanmak istemiyorsaniz hesabinizi kapatin gidin, forumun mantigi bu. Isteyen uye istedigini alintilar, ne bir yasak ne de bir sinirlama var ama baskalarinin dini goruslerine hakaret edemezsiniz, bu yasak.
Tamam tamam bu konuyu açan üyenin erkek arkadaşın kafasındasınız sizde belli.size ne kadar açıklama yapilsa sanmıyorum degisceginizi bu yüzden muhattap olmak istemiyorum cikis yapip yapmayacagimi size sormayacagim.ama alintiladiginiz msj benimse alintilamayin sizde bukadar basit

Siz kimsinizde benimle senli konuşuyorsunuz... haddinizi bilin....doğru zeka değil inanc yanlis kelime kullanmisim...ama inancta zekaya bağlı bence çünkü mantiken düşününce allah'a inanmamayi hicbir mantik zeka kaldırmıyor. '"Geniş"dusununce yaniii
Neyse "sence" ise sorun yok!!!!

Inanmayan biri olarak Karaturna'ya katiliyorum. Inanmadigini soyleyen birinin "Neden boyle?" diye sormasi sacma bence, cunku bakis acisi, sorgularken yola ciktigi nokta sorguladigi dinden bambaska. Yani verilen aciklamayi kabul etmeyecegi bastan belli, kabul edecek biri olsa dini kabul ederdi zaten. Armut agaci diyerek bir metafor kullanmis, ben begendim :)

Tamam metafor da şu şekilde varlığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey "biliniyordur"
Armut ağacı gibi
Ama ben unicornlara ve ejderhalara "inanıyorum" derim
Tanrının varlığı da "inanç" dışında deneysel yöntemlerle vs henüz tespit edilebilmiş olmadığından tamamen inanç meseledir.

Metafor olarak kullanılan örnekler uygun değil onu belirtmek istedim sadece ;)

Dinden çıkmış falan olmazsınız sadece dini bir günah üzere olursunuz. Gayrimüslim erkekle müslüman kadın evlenemez ama Allah’a hiçbir şekilde inanmayan biriyle de ne erkek ne de kadın evlenemez.
Ha siz bu hükmü kabul etmiyorsanız evlenirsiniz zaten neden soruyorsunuz anlamadım? Tartışılacak bir şey değil. Ya kabul edersiniz ya da etmezsiniz sizi ilgilendiren bir şey.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back