• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben dil degistirildi demiyorum zaten alfabe degistirildi
2.sine gelirsek yakilmadiysa nerde onca gecmisimiz 600 yillik osmanli geçmişi!!
Osmanlı kütüphanelerini duydunuz mu? Sizin gibi Osmanlı aşığı birisi Taksim’deki 600 el yazması kitabı bilmiyor olamaz. Üstelik bu çok küçük bir bölümü.

Ben dil degistirildi demiyorum zaten alfabe degistirildi
2.sine gelirsek yakilmadiysa nerde onca gecmisimiz 600 yillik osmanli geçmişi!!

Alfabe'nin değiştirilmesi de "Konuşma dilini yazı dilinde kolaylaştırmak, kaybetmemek için yapıldı, Türkçe'nin seslerine en yakın alfabe seçildi ve böylelikle Osmanlıca halinde Arapça-Farsça-Fransızca arasında tamamen tarihe gömülmedi." diyorum ben de. Siz Çin alfabesi örneğiyle gelince, dedim acaba -Türkçe konuşulduğunu bilmiyor mu ki?- :)

Nereye gitmiş Osmanlı geçmişi hani? Açıp okuyan okuyor, bana kütüphanelerin yakıldığına hiçbir şey kalmadığına kaynak getirin diyorum. Yoksa Topkapı Sarayı arşivlerinde duruyo, bi yere gitmedi benim bildiğim. Akademisyenler, tarih bilimciler filan hepsi yalan mı söylüyor şimdi? :)

Osmanlıca EŞİT DEĞİLDİR arapça.
Keşke cümle kurabilseniz de söyledikleriniz anlaşılabilse bir de.
Hayır bu kadar "cahil bıraktılar" diyen birinin de bu kadar kötü bir dil konuşuyor olması...
Osmanlica esttir arapca demiyorum iyi okuyun..burasi sanal bir ortam ve yazıyoruz sabahtan beri tek işim burasi değil iki çocuğum var ayni zamanda onlarlada ilgileniyorum..bu yuzden ozenli yazamiyorum.

Bende saygı duyuyorum dini inancımı kimseye aşılamaya calışmıyorum fakat her yerde bu konun açılması ve bununla ilgili tartışma ortamlarında bulunmaktan rahatsızım.Herkesin inancı kendine netice de kalp gözü mühürlüden kastım bir Yaratıcı kavramının tartıştığımız arkadaşı rahatsız etmesi özellikle vurguluyoRum kimseye değil.
Tartismak istemezseniz tartismazsiniz
Her konu konusulabilecegi gibi inanc da konusulur ve belli bir seviyede tartisilir
Bende sizin aksinize cok keyif alirim arastiran , okuyan , sorgulayan insanlarin fikirlerini dinlemekten

Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum:KK49:..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.
Vicdansiz bir toplum olma nedeni calisan bir annenin cocuklarina sevgi veremeyisimi?
Yoksa bir dine inanincinca ahlaka gerek olmadigini dusunmemizmi?
Calisan bir anne pekala sevgi verebiliyor çocuklarına yani sacma bir arguman bu..
Ama her dine inanan ahlak sahibi olmuyor.
Ahlâk=Hoşgörü,saygi,başkalarınin haklarini koruyup gözetmek,sevmek,kendini eğitmek... vs.o kadar cok ki...

Birde zorlama yok diyorlar ya bayılıyorum.

ne zorlamasi caniiim sunun surasinda 34sayfacik tartisma cikmis en dogrusu benim inancim gibisinden:))
Dinden once guzel ahlak ogrenmek sart.ondan boyleyiz.millet marsa yerlesmeyi dusunuyor ama biz 2018de bile din uzerinden kavga cikiyoruz. insanlarin birbirine tahammulu kalmamis..
Astoria Astoria yi musluman yapmaya calisanlar mi dersiiin harf inkilabini dine baglayanlar mi:))

Özgür olmak, bir erkeğe bağımlı olmamak, maddi güce sahip olmak kölelik ama evde oturup erkeğin yolunu gözlemek sultanlık he mi :KK53: Züğürt tesellisi herhalde.
Calisan kadinlarin burdaki veryansinlarini duymasam haklisin derim oyle senin dedigin gibi calisiyorum özgürüm diyorda herkes gercek hayatta boyle degil..daha gecen bir 17 yıllık ogretmen esim araba almama izin vermiyor vede evdeki aracida kullandirtmiyor diyordu

Daha neler neler. Lise ve üniversite yıllarım beni Müslüman yapmaya çalışarak sevap kazanmak isteyenlerle uğraşmakla geçti. Boynumdaki haç kolyesini gören bir arkadaşım "Seni Müslüman yapmak çok sevap haa" dedi abartmıyorum ağzı sulandı çocuğun. Gördüğüm yerde kaçıyordum.

"Seni Müslüman yapmak çok sevap haa" dedi abartmıyorum ağzı sulandı çocuğun. '':KK48::KK48: koptumm.. Yani inancınızı belli etseniz ne biçim müslüman bu başı acık cart curt derler , etmeseniz gevura bakk aranır bu derler.. Bu toplumda yer edinmek çok güç arkadaşım

Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum:KK49:..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.
Bir de size şunu söyleyeyim, en muhafazakar şehirlere gidin Türkiye'deki. Oradaki insanlar ahlakına bir bakın. Sokak hayvanlarına yapılan eziyetlerden, birbirine saygısızlıktan, sapıklıktan nefes alamazsınız. Vicdansız bir toplumsak şayet, bunu dindar olup her türlü pisliği kendilerine reva gören insanlarda arayın. Çalışan güçlü kadınlarda değil.

Calisan kadinlarin burdaki veryansinlarini duymasam haklisin derim oyle senin dedigin gibi calisiyorum özgürüm diyorda herkes gercek hayatta boyle degil..daha gecen bir 17 yıllık ogretmen esim araba almama izin vermiyor vede evdeki aracida kullandirtmiyor diyordu
O o kadınların yaşayış biçimidir. Ben burada daha çok eğitimsiz ve çalışmayan kadınların gördüğü şiddeti, ezilmeyi görüyorum. Çok çok daha fazla hem de.

Simdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.
Tahrip edilenler bizim kendimize ait olanlar mı yoksa Arapça sözcükler mi? Ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Yüksek lisans da yaptım. Üstelik Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ikisinde. Tatlım, bu iddialarınızla beni kandıramazsınız çünkü bu iddialar bunu bilmeyenleri, bilmediği gibi her duyduğuna inanma cehaletine sahip olanları inandırmak içindir. Boşuna uğraşma istersen. Dil ve tarihle ilgili okuduğum kitapları, sayısını, aldığım dersleri, seminerleri, katıldığım konferans, sempozyum ve panelleri, bu doğrultuda yazdığım naçizane makaleleri, resmî uzmanlıklarımı vb. bilsen benimle uğraşmazsın. Benim olduğum yerde de bu saçma ve dayanaksız iddiaları öne sürmezsin!

Puff, ne dediğiyle ilgili en ufak bir fikri varsa bileklerimi dikine keserim.
Lonely141 Lonely141
Face duvarınızda dil devrimiyle ilgili okuduğunuz iki satırı gelip buraya yazmayın.
Mezarları eski eserleri okumanız için de Osmanlıca eğil rika bilmelisiniz. Okuyamıyorum dediniz ya ona istinaden. Hoş ben Osmanlıca bildiğinizi de sanmıyorum. Israrla din meselesine katmanız Osmanlıca ile ilgili hiçbir şey bilmediğinizin açık kanıtı zaten.
Zaten rika hattini biliyorum bir cok eserde bitirdim face de kullanmiyorum.

"Seni Müslüman yapmak çok sevap haa" dedi abartmıyorum ağzı sulandı çocuğun. '':KK48::KK48: koptumm.. Yani inancınızı belli etseniz ne biçim müslüman bu başı acık cart curt derler , etmeseniz gevura bakk aranır bu derler.. Bu toplumda yer edinmek çok güç arkadaşım

Artık benden gelecek nasıl bir "sevap point" düşündüyse :D Haç kolyesi takmayı seviyorum, onu bile rahat rahat takamaz oldum. İş hayatımda zaten takamıyorum. Anca dışarıda, arkadaş ortamında.

Bu yaptiginiza cherry-picking denir, butun calisan kadinlar boyle degil. Nasil ki calismayan kadinlarin hepsi eziliyor, dayak yiyor diyemezsek calisan kadinlar maaslarini diledigince harcayamiyor da diyemeyiz birkac ornege bakarak. Bu karakterle, ozsaygiyla ilgili.

Ben de bunu soruyorum aslında.
Hadi aynı dindeniz aynı görüşteniz diye evlendik. 3 de çocuk doğurduk.
E adam şimdi ben inançsızım artık derse napacaz, boşıcaz mı?
Herkes istediğine inanabilir, inançları zamanla değişebilir; bize sıkıntı çıkartacak bir durum yaşanmıyorsa niye boşayalım. Karşıdakine saygı duymayı öğrenmeli önce insanlar, böyle şeyler sorun olacak şeyler değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back