Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öyle miymiş :) şaşırmadım ya. Yıllar yılı söylenen yalanları savunmak bu yani. Geçenlerde biri de şapka takmayanın idam edildiğine inanıyordu :/
Profilinde yazıyor bilemeyeceğim. Kendisinin korunmaya ihtiyaç duyması çok normal, benim mesela öyle dertlerim yok. İnanmak isteyen her şeye inanıyor :KK14:

Evet çoğu kişi deizmden veya sizin gibi farklı dinlerden örnek vermiş ama aslında burada tek tanrı inancı olmayan bir eş adayı var, konu sahibi de müslüman. Ortak noktada buluşmak çok daha zor o yüzden.

O inancı olmamak değil aslında. Yani agnostizm bilemem demek. Başım yanmasın gibi. Olabilir de olmayabilir de. Tabi kutsal kitabı olan dinlerde evlilik geçerli olmayabilir. En doğrusu bilen bir imama sormak olur, biz öyle yaptık.

Kesinlikle.. sifir tahammul kaldi bende o yuzden siyaset topigine girmiyorum mesela.. ha ama arada okuyup arkadas listemi guncelledim, bu zihniyetten ne kadar uzak o kadar iyi..
Evet orası daha fena. Günlerdir sgk batırılışı konuşuluyo orda :)) ah işte daha neler battı da. Onlara da ama diğer ülkeler de yapıyo 30 yıl önce de yapılıyodu diye cevap veriyorlar :) en iyisini yapmışsın

Agnostisizm bir din değil ki. Kişi zaten müslüman ve araştırıp sorgulayarak böyle bir inanca sahip olmuş. Kişilerin inançları zaman zaman değişebilir, agnostik diye her şeyi reddeder diye bir şey de yok kafasıma yatan şeyleri kabul edip, yatmayanları reddediyordur. Bu sorgulama zaman içerisinde başka bir inanca da sürükleyebilir erkek arkadaşınızı, değişimler normal sorgulamalarda yani körü körüne inanıp savunmaktan iyidir. Benim eşim de agnostik düşünceye sahip, bende başka düşüncelere sahibim problem olmuyo; herkesin kendi kararı kendi inancı beni rahatsız eden bir durum yok. Kişinin karakterine bakarak ayrılma kararını almak daha mantıklı olur, ufak tefek kendince düşünceler ayrılma sebebi olmamalı bence.

Ben de bunu soruyorum aslında.
Hadi aynı dindeniz aynı görüşteniz diye evlendik. 3 de çocuk doğurduk.
E adam şimdi ben inançsızım artık derse napacaz, boşıcaz mı?

Dinden çıkmış sayılırsınız konu sahibi.

Bir benzerini ben de yaşadım.Ha bizde tam tersiydi,ben inançsızdım sevgilim Müslümandı.Söyledim beni silip engelledi.Dini duygularınız hayatınızın merkezindeyse rica ediyorum baştan söyleyin bir sonraki sefere.Karşınızdaki insanlar şoka giriyor çünkü.

"Gurbet zor" yazmış ya profiline, orada da duymuyorsa demek.. Sanki bir konuda dışlandığından bahsettiğini hatırlıyorum.. İnsan kendinde arasın önce hatayı.
Cok sasirdim gercekten. Boylesi empati gucu yuksek, acik goruslu birini nasil dislarlar?

Evet orası daha fena. Günlerdir sgk batırılışı konuşuluyo orda :)) ah işte daha neler battı da. Onlara da ama diğer ülkeler de yapıyo 30 yıl önce de yapılıyodu diye cevap veriyorlar :) en iyisini yapmışsın

Bir de bal tutan parmağını yalar duyuyorum bu mali durum karşılaştırmalarında. Normalmiş yani .

O zaman biride çıkar senin değerlerine saygı duymaz hakaret eder

Bir inanmayan olarak inanan birinin değerlerine hakaret ve saygısızlığı rahatsız edici bulurum

Siz burada yazarken inanan bir insan profilinde yazıyorsunuz buda sizin gibi inanan ve sizin gibi düşünmeyenlere hakarettir bence
Ok

Osmanlıca biliyor musunuz? Orta 1’den beri Osmanlıca biliyorum. Üniversitede bölümüm gereği Osmanlıca okudum, yüksek lisans yaptım, hatta bir yayıevine Osmanlıca sözlük hazırladım. Oldukça hâkim olduğumu söyleyebilirim Osmanlıcaya. Eski el yazmalarını da okurum. Tüm bunların neticesinde size şunu söyleyeyim: Osmanlıca öyle zor ve bireyseldir ve hatta spesifik uydurmalarla doludur ki o dönemin aydınları, medrese hocaları bile anlamakta, okuyup yazmakta çok zorlanmıştır. Zaten bu yüzden Harf İnkılabı’ndan önce toplam nüfusumuzun yalnızca yüzde biri okuma yazma biliyordu. Harf inkılabıyla okuma yazma oranı hızla arttı. Bir gecede cahil kaldılar sözü çok komik gerçekten bu şekilde bakınca. Ancak bu gerçekleri bilmeyenler kandırılır bu sözlerle. Her zaman söylüyorum, mesnetsiz konuşmayınız. Oluyunuz, okuyunuz, anlayarak okuyunuz, karşıt düşünceleri de okuyunuz. Böylece size söz söyleme sorası geldiğinde komik duruma düşmezsiniz.
Simdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.

Simdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.
Osmanlı dili ile dinin ne alakası var yahu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back