• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ama cehennemde yanacaksın, gebereceksin falan denmiyordur size. Ben bunu ilk kez duymuyorum. Benim de kutsal değerlerim, kitabım var ve bu alttan alta verilen "gavur" mesajı beni üzüyor.
boyle seyler her dinde var. Ben yapmam yapana da takmam dogrusu. Herkes inancini yasasin, saygi olsun yeter. Yoksa benim inancim hakkinda dusunulenler umurumda degil.

ornekler
82b8defede0b70b6ee068241f33c250e.jpg
089_patch_embroidered_christian_turn_to_jesus_or_burn_in_hell.jpg
alone.jpg
Jesus-Saves-From-Hell-Banner-500.jpg

Calisan kadinlarin burdaki veryansinlarini duymasam haklisin derim oyle senin dedigin gibi calisiyorum özgürüm diyorda herkes gercek hayatta boyle degil..daha gecen bir 17 yıllık ogretmen esim araba almama izin vermiyor vede evdeki aracida kullandirtmiyor diyordu

Konuyu çalışan kadınlara nasıl getirdin?
Çalışan, kendi ayakları uzerinde duran kadınlara karsı nasıl bir kompleks sendeki anlamak mümkün değil.
Bilerek ve isteyerek yapıyorsun bunu, hosuna gidiyor.

Yahu yapılan yorumları ağzım açık okudum. Dinler yüz yıllardır var. Şimdi oturup burada iki yazı ile birbirinizin dinini değiştirmeyi mi amaçlıyorsunuz!

Müslümanım çok şükür ama burada birine müslümanlığı ne kadar översem öveyim kendi mensup olduğum dine döndürebilir miyim? Hayır! Birbirinizi bu kadar yerin dibine sokma çabası nedir?

Bende anlam veremiyorum Allah a inanmayanlara ama onlarda benim nasıl inandığıma anlam veremiyordur. Böyle düşünüp biraz daha ılımlı yaklaşsanız birbirinize çok mu zor?

Konu sahibi soruna cevap verecek olusam bana göre sadece farklı dinden değil, farklı kültürden, farklı eğitim seviyesinden, farklı dünya görüşünden dahil biriyle yapamazdım ben.

Vicdansiz bir toplum olma nedeni calisan bir annenin cocuklarina sevgi veremeyisimi?
Yoksa bir dine inanincinca ahlaka gerek olmadigini dusunmemizmi?
Calisan bir anne pekala sevgi verebiliyor çocuklarına yani sacma bir arguman bu..
Ama her dine inanan ahlak sahibi olmuyor.
Ahlâk=su son kisimda islamiyeti anlattiniz zaten :))]

Artık benden gelecek nasıl bir "sevap point" düşündüyse :KK70: Haç kolyesi takmayı seviyorum, onu bile rahat rahat takamaz oldum. İş hayatımda zaten takamıyorum. Anca dışarıda, arkadaş ortamında.

Seni mümine yapmak isteyenlere karşı hac işaretini göster onlara.. Ne yapıyosun derlerse ''Kutsadım Seni '' dersinn :KK14:

Aynisini size tavsiye ediyorum..osmanlica harfler varken okuma yazmayi ogrenen bir insan kolaylikla kurani kerimde okuyabiliyordu su an oylemi?
Size birşey diyeyim.mi..biz turkuz dolayisi ile arapca bilmedigimiz icin zaten meal okumamiz gerekiyor.Arapca okumak isteyen ogrenir zaten o ayri..ama mesela ben arapca okunuşunu okuduktan sonra o ayette ne yazdigini anlamak icin mutlaka turkce mealini okurum.
Osmanlıca biliyor dahi olsaniz meal okumak zorunda olacaktiniz.Harfler benzer olsada anlamak icin tercume gerekecekti..anlatabildim insallah

boyle seyler her dinde var. Ben yapmam yapana da takmam dogrusu. Herkes inancini yasasin, saygi olsun yeter. Yoksa benim inancim hakkinda dusunulenler umurumda degil.

Zaten herkes birbirine saygılı olsa bunları yaşamayız ne Hristiyanı ne Müslümanı ne deisti ne ateisti. Aralarda "Ben Müslümanım ve diğer inançlara saygı duymak zorunda değilim" diye bir mesaj okudum, yetti.

Evet ya. Bunu ben aylardır söylüyorum, yönetime de söyledim ama şimdi gene yazacağım.

ben yazınca muneden ayar yiyorum ama yazmadan edemiyorum. gerçekten amacı sadece provoke etmek konuyu çarpıtmak. bir de her suriyeli konusunda ortaya çıkan biri vardı o da mı bu kişiydi acaba?

Zaten rika hattini biliyorum bir cok eserde bitirdim face de kullanmiyorum.
Ne güzel.
Birçok esere ulaştığınıza göre Osmanlı eserlerinin saklandığının farkındasınız.
Yakıldı diye asılsız karalamalara alet olmayın.
Kur’an dili, Arapça, Osmanlı Türkçesi... Bu üçü birbirinden farklı şeyler.
Latin alfabesi kullanıyoruz diye İtalyanca, Latince ya da İngilizce şakımıyorsak; Alfabe aynı olduğunda da Kur’an, din öğreniriz diyemeyiz.
Tekrar edelim: Üçünün tek ortak noktası harfler, hepsi bu.

ben yazınca muneden ayar yiyorum ama yazmadan edemiyorum. gerçekten amacı sadece provoke etmek konuyu çarpıtmak. bir de her suriyeli konusunda ortaya çıkan biri vardı o da mı bu kişiydi acaba?

Sonradan fark ettim ben de, "Pazar yerinde eşime değiyolla" diyen üyeydi sanırsam kendisi. :olamaz:
Bileydim cevap verir miydim?

Seni mümine yapmak isteyenlere karşı hac işaretini göster onlara.. Ne yapıyosun derlerse ''Kutsadım Seni '' dersinn :KK14:

Hahaha üniversitedeyken yapsaydım keşke. Seni Hristiyan yaptım desem inanan olurdu belki :)

Sonradan fark ettim ben de, "Pazar yerinde eşime değiyolla" diyen üyeydi sanırsam kendisi. :olamaz:
Bileydim cevap verir miydim?

ahahhahaha hatırladım onu ben de hatta birbirimize hoşt demiştik pdhskshsj ciddiye almayın

Bir de size şunu söyleyeyim, en muhafazakar şehirlere gidin Türkiye'deki. Oradaki insanlar ahlakına bir bakın. Sokak hayvanlarına yapılan eziyetlerden, birbirine saygısızlıktan, sapıklıktan nefes alamazsınız. Vicdansız bir toplumsak şayet, bunu dindar olup her türlü pisliği kendilerine reva gören insanlarda arayın. Çalışan güçlü kadınlarda değil.
Muhafazakar sehir kavrami cok komik oldu oncelikle onu soyliyim..insanlarin disardan dindar olup olmadigini anlayamazsınız icinde yaşar zaten hakiki müslüman disariya riya yapmaz..benim dinim hayvanlar icin onlar dilsiz mazlumlardır diyor haklarini savunun diyor

İyide bu adam başka dinden değil ki. Neticede Allahı net inkar etmediği süre hala müslüman.

Agnostisizm bildiğim kadarıyla bilinmezcilik. Yanı tanrının var olup olmadığı konusunda bir çeşit çelişki. Bilemedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back