• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
don't feed the troll hanımlar.

Lonely141 Lonely141 buradaki troll sensin. nedense hep dini konularda veya kadını aşağılayan konularda ortaya çıkıyorsun.
Ben muneyede soyledim dini konularda konusurum cunku ağzı olan konusiyor ve burda islamiyet icin karalama kampanyasi oluşturuluyor neredeyse bu konulara nerde denk gelsem konusurum savunurum bu benim troll oldugumu degil davami savundugumu gosterir.

Ben muneyede soyledim dini konularda konusurum cunku ağzı olan konusiyor ve burda islamiyet icin karalama kampanyasi oluşturuluyor neredeyse bu konulara nerde denk gelsem konusurum savunurum bu benim troll oldugumu degil davami savundugumu gosterir.
Senden ala islamiyeti karalayan yok burda

P
Tahrip edilenler bizim kendimize ait olanlar mı yoksa Arapça sözcükler mi? Ben Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeniyim. Yüksek lisans da yaptım. Üstelik Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden ikisinde. Tatlım, bu iddialarınızla beni kandıramazsınız çünkü bu iddialar bunu bilmeyenleri, bilmediği gibi her duyduğuna inanma cehaletine sahip olanları inandırmak içindir. Boşuna uğraşma istersen. Dil ve tarihle ilgili okuduğum kitapları, sayısını, aldığım dersleri, seminerleri, katıldığım konferans, sempozyum ve panelleri, bu doğrultuda yazdığım naçizane makaleleri, resmî uzmanlıklarımı vb. bilsen benimle uğraşmazsın. Benim olduğum yerde de bu saçma ve dayanaksız iddiaları öne sürmezsin!
Peki bu kadar bilgi sahibiysen şu sözümü de doğrularsın 10 kelime 1 kelimeye sigdirilmadi mi bu bir tahrip degil mi..o kadar yavan konusuyoruz ki.

Kim yapiyor bunu da kendinizi mucahide ilan ettiniz? Burada cogunluk musluman zaten, utanmasaniz baski goruyoruz falan diyeceksiniz.

Bu yaptiginiza cherry-picking denir, butun calisan kadinlar boyle degil. Nasil ki calismayan kadinlarin hepsi eziliyor, dayak yiyor diyemezsek calisan kadinlar maaslarini diledigince harcayamiyor da diyemeyiz birkac ornege bakarak. Bu karakterle, ozsaygiyla ilgili.
Valla bdv de gunde 3 5 konu bundan dolayı.

Muhafazakar sehir kavrami cok komik oldu oncelikle onu soyliyim..insanlarin disardan dindar olup olmadigini anlayamazsınız icinde yaşar zaten hakiki müslüman disariya riya yapmaz..benim dinim hayvanlar icin onlar dilsiz mazlumlardır diyor haklarini savunun diyor
Namazında niyazında hacıların kedi köpek tekmelemesi? Dini vakıflarda çocuklara tecavüz edilmesi? İmamların ettiği tecavüzler? Bunlar da mı dindar olup olmadığını anlayamayacağımız şeyler hı? :KK51:

Zaten herkes birbirine saygılı olsa bunları yaşamayız ne Hristiyanı ne Müslümanı ne deisti ne ateisti. Aralarda "Ben Müslümanım ve diğer inançlara saygı duymak zorunda değilim" diye bir mesaj okudum, yetti.
inanclara saygi duymak zorunda degiliz zaten. mesela komedisine ucan spagetti tanrisini falan demisler ben bu inanca saygi duyamam ya da hint tanrilarina bazi hinduizm inanclarina (kocasi olmus kadinin kocasiyla beraber canli canli yakilmasi) saygi duyamam. ama bir hindu nun buna inanmasina saygi duyarim.
dusunmemiz gereken su, hicbir gayrimuslim musluman inanclarina inanmak veya saygi duymak zorunda degil ama bizim inancimizi yasamamiza saygi duymak zorunda, bu diger inanclar icin de ayni. umarim bu mesajlarim polemik veya dini yorum olarak algilanmaz cunku niyetim asla yikici olmak degil. yapici olmaktir. sevgilerle :)

Ben karalama oldugunu dusunuyorum ama sizin dusundugunuz taraftan degil. Demin bir arkadas resmen gerizekali dedi musluman olmayanlara. Ama bir muslumana sen gerizekalisin dendigini duymadim gormedim. Herhangi bir dinin sizin veya bizim savunmamiza ihtiyaci da yoktur ayrica. Agzi olan konusuyor diyorsunuz ya,herkes aslinda duzgunce fikrini soyluyor hepsi bu.

senin davanı seveyim.

Kişinin inancı kendine ait istediğine inanır kimse kimseye yan gözle bile bakamaz bu konuda hepimiz insanız işim gereği farklı dinden arkadaslarımda var. Hepsiyle yeriz içeriz sohpet ederiz.

Ama iş evliliğe gelirse benim de kendi değerlerim var ve bi Müslüman olarak müslüman bi kadın müslüman olmayan erkekle evlenemez yasaktır. Bu da benim dinim, inancım, değerim. Sonuçta bizi biz yapan değerlerimiz. Ben farklı dinden birine arama duygusal bişey sokacak kadar yakınlaşmazdım.
Evlilik konusundaki düşüncelerim bu. Yoksa kimseyi dini yüzünden ayrıma tabi tutmak değil bu. Aradaki ayrımı düzgün yapalım.
Sonuçta insanı et parçası olmaktan kurtaran şey aklı ve fikirleridir. Bi yahudi de gelip Bi müslümanla evlenmez bu saygı duyulması gereken bi karar.

P

Peki bu kadar bilgi sahibiysen şu sözümü de doğrularsın 10 kelime 1 kelimeye sigdirilmadi mi bu bir tahrip degil mi..o kadar yavan konusuyoruz ki.
Az kelimeyle çok şey anlatmak dil için zenginliktir.
İmza: Yüksek lisans eğitimli dilcispor.

İslamiyete göre ehli kitap bir erkekle müslüman bir kadın evlenebilir
Tam tersi de geçerli
Ancak ateist birey müslüman kişiyle evlenemez.
Agnostik ise bir din değil düşünce biçimidir.
Tanrı’nın varlığı ya da yokluğunun kanıtlanamaz olduğunu savunur. Buna göre Tanrı vardır da denilemez yoktur da denilemez..
Bu hususta agnostik birey direk olarak ateist olmaz ancak Tanrı’ya da tam olarak inanmaz, bu hususta müslüman bir birey(kadın erkek farketmez) evlenemez(İslamiyetin kendimce yorumlanmasına göre)
Not: eşi hıristiyan olan bir kişiyim
Kendi görüşüm: sevin sevilin önemli olan insanlık, inanç kişisel birşeydir, inançlar ayrı olsa da saygı sevgiyle Gül gibi geçinilir..

inanclara saygi duymak zorunda degiliz zaten. mesela komedisine ucan spagetti tanrisini falan demisler ben bu inanca saygi duyamam ya da hint tanrilarina bazi hinduizm inanclarina (kocasi olmus kadinin kocasiyla beraber canli canli yakilmasi) saygi duyamam. ama bir hindu nun buna inanmasina saygi duyarim.
dusunmemiz gereken su, hicbir gayrimuslim musluman inanclarina inanmak veya saygi duymak zorunda degil ama bizim inancimizi yasamamiza saygi duymak zorunda, bu diger inanclar icin de ayni. umarim bu mesajlarim polemik veya dini yorum olarak algilanmaz cunku niyetim asla yikici olmak degil. yapici olmaktir. sevgilerle :)

Özeti bu zaten bence.
İnsanlara saygı duyulur, neye inandıklarına değil. Bir insan düzgün-doğru-yürekli biri ise zaten tamam onun neye inandığı/inanmadığı kısmı ile ilgilenmezsin, totalde saygıyı-saygıyla karşılanmayı hak eder.
İyi insan, kötü insan olma meselesi.

Namazında niyazında hacıların kedi köpek tekmelemesi? Dini vakıflarda çocuklara tecavüz edilmesi? İmamların ettiği tecavüzler? Bunlar da mı dindar olup olmadığını anlayamayacağımız şeyler hı? :KK51:
Bak bu devirde karalamak icin bir kaset yada yaniltilmis bir fotograf yeter.yapmak basit ve kolay o yuzden ben bugun kesinlikle bu bunu yapmis yada yapmamış diyemem..ince cizgiyi anlamıyorsunuz bir cok kisi muslumanim der ama hakiki musluman Allah tan korktugu icin yapmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back