- 25 Ocak 2011
- 1.192
- 952
- 323
- Konu Sahibi KivircikBirUye
-
Neden biliyor musunuz? Kadın erkeğin kültürüne gidiyor... İşimize gelse de gelmese de böyle oluyor kadın gittiği yere adetlere uyum sağlıyor, ilerde çocukları aynı ortamda yetişecekler
Kuran Arapca yahu osmanlica degil kiSimdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.
Osmanlıca EŞİT DEĞİLDİR arapça.Simdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.
Simdi harf inkılabının getirilmesi kolaylik zorluk degil sadecr dinden uzaklastirmak icin yapıldı..bahsettigimiz zamanda avrupadada okuma yazma bilen bizim ulkemizden farkli degildi..cunku devir ve imkanlar onu gerektiriyordu..halam okul okurken amcam okuyamamis çünkü kitaplar parayla satıldığı icin vs vs bir coookk sebep var..ayrica osmanlicayi anlamama sebebimiz de 10 kelimeyi bir kelimede birleştirdiler o kadar zengin bir kelime haznemiz varki konuşamıyoruz..osamlica eserleri okuyunca elimle osmanlica lugat var çünkü kendi kelimelerimiz tahrip edildi.
Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin
Ben dil degistirildi demiyorum zaten alfabe degistirildi1) Halkın konuştuğu dil Türkçe idi ve dil değiştirilmedi, diline en yakın sesleri içeren alfabe getirildi, Ç, P sesleri Arapça'da yoktur, Türkçe'de vardır Ç ve P'yi yazabilmek için Arap harfleri üzerine ekstra oynarsınız bu da devşirme bir Osmanlı Alfabesini ortaya çıkarır. Ya da öz Türkçede "Peltek sesler" yoktur, Arapça'dan dile geçen kelimelerde de yoktur, sadece a-e inceltilir. Dil Bilimci değilim ve yüksek ihtimal siz de değilsiniz. Ama Üni.'de Türk Dili ve Edebiyatını tek sene bile görseniz, eskiden beri var olan Türkçe'nin konuşma diline en uygun alfabenin şu şartlarda Latin alfabesi olduğunu az buçuk fark ederdiniz. Ha Latin alfabesi olmasa başka hangi alfabe olsaydı derseniz, Uygur alfabesi de olurdu. Ama Arap alfabesi olmazdı.
2) Bütün kütüphanelerin yakıldığı bilginize kaynak rica edebilir miyim?
Vah vah olur söylerim"Gurbet zor" yazmış ya profiline, orada da duymuyorsa demek.. Sanki bir konuda dışlandığından bahsettiğini hatırlıyorum.. İnsan kendinde arasın önce hatayı.
bana da hergun jesus loves you diye leaflet veriyorlar icerigi de size gelen mesajla ayni :) bence buna kirilmayin. misyonerlik butun dinlerde var. gulup geciyorum ben, ben de jesus u seviyorum diyorum bazilarina :)Bazı kişilerin yorumunu okudum, gerçekten bunlar için banlanmanıza değmez. Benim Yaradan inancımın olup X kişinin olmaması beni ondan daha üstün yapmaz. Kaldı ki burada evet sen Hristiyansan sorun yok dendi ama ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım "Sus sen gavursun" denilecek bana bir gün bir yerde. Çünkü o Müslüman olduğu için benden üstün (!)
Burada ismi lazım değil bir üye bana özelden "Sen çok iyi bir insansın cehennemde yanmanı istemiyorum o yüzden Müslüman ol" diye bana Kelime-i Şahadet'i yazıp yollamıştı bunu sesli tekrar et diye. Şaka gibi. Bu benim inancıma, değerlerime hakaret ama eminim ki burada "Ne var senin iyiliğini düşünmüş cehennemde yanma demiş" diyecekler olacaktır. Onlara bunun beni ne kadar kırdığını anlatmam zor, o yüzden susuyorum.
Bazı kişilerin yorumunu okudum, gerçekten bunlar için banlanmanıza değmez. Benim Yaradan inancımın olup X kişinin olmaması beni ondan daha üstün yapmaz. Kaldı ki burada evet sen Hristiyansan sorun yok dendi ama ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım "Sus sen gavursun" denilecek bana bir gün bir yerde. Çünkü o Müslüman olduğu için benden üstün (!)
Burada ismi lazım değil bir üye bana özelden "Sen çok iyi bir insansın cehennemde yanmanı istemiyorum o yüzden Müslüman ol" diye bana Kelime-i Şahadet'i yazıp yollamıştı bunu sesli tekrar et diye. Şaka gibi. Bu benim inancıma, değerlerime hakaret ama eminim ki burada "Ne var senin iyiliğini düşünmüş cehennemde yanma demiş" diyecekler olacaktır. Onlara bunun beni ne kadar kırdığını anlatmam zor, o yüzden susuyorum.
Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorumBenim korunmaya ihtiyacım yok, senin var. Herkesi kendiniz kadar zayıf sanmayın.
bana da hergun jesus loves you diye leaflet veriyorlar icerigi de size gelen mesajla ayni :) bence buna kirilmayin. misyonerlik butun dinlerde var. gulup geciyorum ben, ben de jesus u seviyorum diyorum bazilarina :)
Işte bunu bilmiyorsunuz..biraz arastirin beeeelki anlarsinizOsmanlı dili ile dinin ne alakası var yahu?
Özgür olmak, bir erkeğe bağımlı olmamak, maddi güce sahip olmak kölelik ama evde oturup erkeğin yolunu gözlemek sultanlık he miTamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.
Evet cok haklisiniz, cunku Turkiye'deki butun kadinlar calisiyor ve is gucune inanilmaz katki sagliyorlar. Sizin istatistiklerden haberiniz var mi? Turkiye'de calisan kadinlar azinlikta, Turk kadinlarinin geneli calismiyor.Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.
İnanılır gibi degill yahu islamı yayacak kendince . Hadii tekrar ett hadii yanma cehennemde
Aynisini size tavsiye ediyorum..osmanlica harfler varken okuma yazmayi ogrenen bir insan kolaylikla kurani kerimde okuyabiliyordu su an oylemi?Kuran Arapca yahu osmanlica degil ki)
Nasil dinden uzaklastirmak icin olsun..ayyy ne olur biraz okuyun arastirin ogrenin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?