Agnostisizm e inanan müslüman biriyle evlenebilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden biliyor musunuz? Kadın erkeğin kültürüne gidiyor... İşimize gelse de gelmese de böyle oluyor kadın gittiği yere adetlere uyum sağlıyor, ilerde çocukları aynı ortamda yetişecekler

Evet toplumun kültüründen kaynaklıyor bu tabikii. Ama düşünsenize toplum yadırgar diyede sevginizi yaşayamıyorsunuz. Belki de çok mutlu olacaksınız , Çok büyük bir haksızlık değil mi bundan mahrum olmak ? İnsan olarak dünyaya geliyoruz 70 - 80 sene ömür biçiliyor ve biz diledigimiz gibi bu hayatın tadını çıkartamıyoruz. Ne doğru düzgün sevebiliyoruz ne de yaşayabiliyoruz. Kadın olarak yapmak istedigimiz bir şeye karar verirken bile bin defa düşünmeye maruz kalıyoruz. Kadın olmayı bırak bir insan olarak sınırları çizilmiş Dünyanın ötesine bile rahatça gidemiyoruz. Söylencek cok şey var da neyse artık. Konu sahibi valla seviyosan inanıyorsan git peşinden . Müslümanlıgı bu kadar sorgulayan millet mümkünse başka dine mensup adamlarla iş birliğide yapmasın.. Bugünkü teknolojinin hepsi o başka dine mensup adamların beyinlerinden çıkıyor.

Kuran Arapca yahu osmanlica degil ki)
Nasil dinden uzaklastirmak icin olsun..ayyy ne olur biraz okuyun arastirin ogrenin

Bazı kişilerin yorumunu okudum, gerçekten bunlar için banlanmanıza değmez. Benim Yaradan inancımın olup X kişinin olmaması beni ondan daha üstün yapmaz. Kaldı ki burada evet sen Hristiyansan sorun yok dendi ama ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım "Sus sen gavursun" denilecek bana bir gün bir yerde. Çünkü o Müslüman olduğu için benden üstün (!)

Burada ismi lazım değil bir üye bana özelden "Sen çok iyi bir insansın cehennemde yanmanı istemiyorum o yüzden Müslüman ol" diye bana Kelime-i Şahadet'i yazıp yollamıştı bunu sesli tekrar et diye. Şaka gibi. Bu benim inancıma, değerlerime hakaret ama eminim ki burada "Ne var senin iyiliğini düşünmüş cehennemde yanma demiş" diyecekler olacaktır. Onlara bunun beni ne kadar kırdığını anlatmam zor, o yüzden susuyorum.

Osmanlıca EŞİT DEĞİLDİR arapça.
Keşke cümle kurabilseniz de söyledikleriniz anlaşılabilse bir de.
Hayır bu kadar "cahil bıraktılar" diyen birinin de bu kadar kötü bir dil konuşuyor olması...

harf inkilabi dinden uzaklastirmak icin mi getirildi... sayenizde bir yasima daha girdim:)))
konudan yavas yavas uzaklasayim insan ne diyecegini sasiriyor:))

Arkadaslar nolur yardimci olun . Sevdigim bi cocuk var ve bu durum yuzunden ayrilmak zorunda kaldik . Agnostisizm e inanan biri musluman biriyle evlenemez mi ? Dinden cikmis olur muyum ? Nolur bilgilendirin

Allah seveni affeder dinden ciksan da affolunursun soruna cevabim evlenebilir :)

Ben dil degistirildi demiyorum zaten alfabe degistirildi
2.sine gelirsek yakilmadiysa nerde onca gecmisimiz 600 yillik osmanli geçmişi!!

bana da hergun jesus loves you diye leaflet veriyorlar icerigi de size gelen mesajla ayni :) bence buna kirilmayin. misyonerlik butun dinlerde var. gulup geciyorum ben, ben de jesus u seviyorum diyorum bazilarina :)

İnanılır gibi degill yahu islamı yayacak kendince . Hadii tekrar ett hadii yanma cehennemde

Puff, ne dediğiyle ilgili en ufak bir fikri varsa bileklerimi dikine keserim.
Lonely141
Face duvarınızda dil devrimiyle ilgili okuduğunuz iki satırı gelip buraya yazmayın.
Mezarları eski eserleri okumanız için de Osmanlıca eğil rika bilmelisiniz. Okuyamıyorum dediniz ya ona istinaden. Hoş ben Osmanlıca bildiğinizi de sanmıyorum. Israrla din meselesine katmanız Osmanlıca ile ilgili hiçbir şey bilmediğinizin açık kanıtı zaten.

Benim korunmaya ihtiyacım yok, senin var. Herkesi kendiniz kadar zayıf sanmayın.
Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.

bana da hergun jesus loves you diye leaflet veriyorlar icerigi de size gelen mesajla ayni :) bence buna kirilmayin. misyonerlik butun dinlerde var. gulup geciyorum ben, ben de jesus u seviyorum diyorum bazilarina :)

Ama cehennemde yanacaksın, gebereceksin falan denmiyordur size. Ben bunu ilk kez duymuyorum. Benim de kutsal değerlerim, kitabım var ve bu alttan alta verilen "gavur" mesajı beni üzüyor.

Tamam siz modern ama köle olmaya devam ben sultanligimin tadini cikariyorum..aurica bu kadar vicdansiz bir toplum olmamizin sebebi anne sevgisinden mahrum buyuyen cocuklar..bunuda ilistirmek istedim.
Özgür olmak, bir erkeğe bağımlı olmamak, maddi güce sahip olmak kölelik ama evde oturup erkeğin yolunu gözlemek sultanlık he mi Züğürt tesellisi herhalde.

Evet cok haklisiniz, cunku Turkiye'deki butun kadinlar calisiyor ve is gucune inanilmaz katki sagliyorlar. Sizin istatistiklerden haberiniz var mi? Turkiye'de calisan kadinlar azinlikta, Turk kadinlarinin geneli calismiyor.

İnanılır gibi degill yahu islamı yayacak kendince . Hadii tekrar ett hadii yanma cehennemde

Daha neler neler. Lise ve üniversite yıllarım beni Müslüman yapmaya çalışarak sevap kazanmak isteyenlerle uğraşmakla geçti. Boynumdaki haç kolyesini gören bir arkadaşım "Seni Müslüman yapmak çok sevap haa" dedi abartmıyorum ağzı sulandı çocuğun. Gördüğüm yerde kaçıyordum.

Kuran Arapca yahu osmanlica degil ki)
Nasil dinden uzaklastirmak icin olsun..ayyy ne olur biraz okuyun arastirin ogrenin
Aynisini size tavsiye ediyorum..osmanlica harfler varken okuma yazmayi ogrenen bir insan kolaylikla kurani kerimde okuyabiliyordu su an oylemi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…