- 30 Haziran 2014
- 3.915
- 4.815
- 248
- Konu Sahibi KivircikBirUye
Kim kiminle ne yaparsa yapsın ya. Yıl olmuş 3000 millet Mars’ta koloni kuruyor. Biz hala ....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tekrar ediyorum bende banlanacagim her dine her kesime ayrı saygı duyuyorum yanlış anlaşıldım Benim yanımdaki bir arkadaşa idi lafım buradaki arkadaşlara değil. Biz ona saygı diyor isek oda duymak zorunda Kuran,İncil, zebur,Tevrat hepsinde okudum.Anlayamadığım yerleri de arastidim. Kimse üzerine alınmasın lütfen tek bir kişi idi kastım.Çok merak ettiğim bir soru var banlanmak pahasına soracağım, hayatınızda hiç Kuran okudunuz mu? Ama Türkçesini ve anlayarak. Diğer kitapları hiç okudunuz mu? Bizim gözlerimiz mühürlüymüş ya. Ben okuduğum kitaba inanmıyorum, siz okuduğunuz kitaba mı inanıyorsunuz?
Ataerkil degil..her ne kadar kabul etmeseniz bile kadin kirilgan ve zayıftır erkekte güçlüdür..kadınin korunmaya ihtiyaci vardir..Benim söylemek istediğim şeyi siz anlamamışsınız, bütün dinler neden ataerkil? Kutsal kitapları yazanlar erkek gibi duruyor burdan bakınca!
Saygı duymak zorunda degilimSiz çok saygısızsınız.
Size ne hanimefendi? Size baski mi yapiyoruz, "inanmayacaksin" mi diyoruz nedir? Boyle konulara on kere dusunerek yorum yapiyorum biri okur da kirilir diye, siz boyle futursuzca saydirma hakkini nereden buluyorsunuz?Siz Hristiyansiniz ama bunlar ateist yada her ne haltsa.... bunların yaradana inanci yok zaten sorun o.. siz bir Hristiyan olarak inaniyorsunuz sanirim allah'a
Aneeeaam. Buralar daha çok su götürür. Bu arkadaşla kaleden kaleye maç yapılır şimdi buradaAtaerkil degil..her ne kadar kabul etmeseniz bile kadin kirilgan ve zayıftır erkekte güçlüdür..kadınin korunmaya ihtiyaci vardir..
Kabul etmek zorunda değil ama saygı duymak zorundasınSaygı duymak zorunda degilim
İnanıyorum tabi ki.
Dinlere değil, onları yaşama özgürlüğüne saygı duyulur.Tekrar ediyorum bende banlanacagim her dine her kesime ayrı saygı duyuyorum yanlış anlaşıldım Benim yanımdaki bir arkadaşa idi lafım buradaki arkadaşlara değil. Biz ona saygı diyor isek oda duymak zorunda Kuran,İncil, zebur,Tevrat hepsinde okudum.Anlayamadığım yerleri de arastidim. Kimse üzerine alınmasın lütfen tek bir kişi idi kastım.
Haklisiniz burda bile tartisma cikiyo muhakkak.evlilikte de diretmeler olacaktir ben bi ayeti arastirmaya kalktigimda dahi esimden ve ailesinden hemen inancsizsin sen gibi damgalaniyorum karsi taraf sikinti cikartacagini sanmam.ama.konu sahibi esi olacak kisiye eminim cok yuklenir kendi inancini dayatmak icin ama saygi gosterirlerse onemsiz oldugunu dusunuyorum ki bu da bizim ulkemizde yasayan insanlar icin nerdeyse imkansizBence din ve devlet işlerinin birbirine karismasi yüzünden.gerisini anlarsınız siya
Bakın bunu kastediyorum burada bile bu konular tartışılıyor ki aynı evde yaşayanlar birbirinden muhakkak etkilenecek.Stephan Howking ateistti fakat kimseyle bu konuları tartışmazdi nitekim platformlara bakacak olursak bu argümanlarla doludur her yer.Herkes saygı duysa ne güzel olurdu.Bir yaratıcının varlığını hissetmek gereği yokluğu savunuldugunda susamayanlardanim bende .
Beş yıla kadar ben de bu hızla giderse savaş göreceğimize inanıyorumOn numara bes yildiz ic savasa gidiyoruz sahane..suriye gibi.. orada da aynen boyle baslamisti, sonra grup olup birbirlerini kestiler.. zaten davul gibi gerilmis haldeyiz ha gayret bir de birbirimizi kesersek super olacak.. “gavurlar(!)” vs “dini butunler(!)”
Avangers takimi icin lutfen 0 i tuslayin
On numara bes yildiz ic savasa gidiyoruz sahane..suriye gibi.. orada da aynen boyle baslamisti, sonra grup olup birbirlerini kestiler.. zaten davul gibi gerilmis haldeyiz ha gayret bir de birbirimizi kesersek super olacak.. “gavurlar(!)” vs “dini butunler(!)”
Avangers takimi icin lutfen 0 i tuslayin
Osmanlıca biliyor musunuz? Orta 1’den beri Osmanlıca biliyorum. Üniversitede bölümüm gereği Osmanlıca okudum, yüksek lisans yaptım, hatta bir yayıevine Osmanlıca sözlük hazırladım. Oldukça hâkim olduğumu söyleyebilirim Osmanlıcaya. Eski el yazmalarını da okurum. Tüm bunların neticesinde size şunu söyleyeyim: Osmanlıca öyle zor ve bireyseldir ve hatta spesifik uydurmalarla doludur ki o dönemin aydınları, medrese hocaları bile anlamakta, okuyup yazmakta çok zorlanmıştır. Zaten bu yüzden Harf İnkılabı’ndan önce toplam nüfusumuzun yalnızca yüzde biri okuma yazma biliyordu. Harf inkılabıyla okuma yazma oranı hızla arttı. Bir gecede cahil kaldılar sözü çok komik gerçekten bu şekilde bakınca. Ancak bu gerçekleri bilmeyenler kandırılır bu sözlerle. Her zaman söylüyorum, mesnetsiz konuşmayınız. Oluyunuz, okuyunuz, anlayarak okuyunuz, karşıt düşünceleri de okuyunuz. Böylece size söz söyleme sorası geldiğinde komik duruma düşmezsiniz.Cunku kimse hakkiyla yasamiyorki din iman mi bıraktılar..ahh ahh konusulamiyor bazi seyler istiklal caddesinde butun alimleri astilar osmanlica harfleri yasakladilar alimler bir gecede cahil kaldi..o zaman bu kadar uğraşmasalardı insanlari dinden dondormekten simdi bu halde degildik..laik bir ulkede isteyen istedigi gibi giyinebilirken bu sokalarda cilbab ve sarik takke yasaklandi insanlar mecburi olarak sapka takmak zorunda kaldi bunlarida kinusun olur mu o zamanda bizim haklarimiz elimizden alindi.
Beş yıla kadar ben de bu hızla giderse savaş göreceğimize inanıyorum
Bu düşünceyle polemiğe girdiğim için kendime kızıyor ve hayretler içerisinde sizi görmezden gelmeye çalışıyorum.Ataerkil degil..her ne kadar kabul etmeseniz bile kadin kirilgan ve zayıftır erkekte güçlüdür..kadınin korunmaya ihtiyaci vardir..
Bir de zenginler var, onların tarafı önemli değil, nasılsa her koşulda kazanıyorlar.
Bana bir tane gelişmiş müslüman ülkesi söylesene? Müslüman değil laik bir ülkeyiz önce bunu bir öğren. İkincisi; Osmanlı Dönemini sevmem ama döneminde çok önemli matematikçileri, bilim adamları, mucitleri vardı. Teknolojiye önem verirlerdi. Ne zaman eğitim sisteminde din öne geçti, bilim ve teknolojiye önem verilmez oldu işte o zaman geriledi ve hala o gerileyişin içerisindeyiz. Ayrıca günümüz kadınları modern köle değil, kendi ayaklarının üzerinde duran, kadın-erkek eşitliğine inanan güçlü kadınlar, kimse de kazandığı parayı eşine vermek zorunda değil, maaş kartını veren kadında yanlış senin gibi kadın çalışmasın koca parası yesin diyen kadında yanlış. Son olarak ayetlere ve hadislere bakın demişsin, ben Kur'anı 3 kere okudum, kabullenemediğim şeyler yüzünden deist oldum. Sen bir kadın olarak kendini zayıf, erkeği senden üstün gören biri olabilirsin ama benim kendime saygım dışarıda adam diye dolaşan erkeklerden daha yüksek onu da bil.Neyi gormek istiyorsaniz onu goruyorsunuz..islamiyet hoşgörü dinidir..kizlarini diri diri gomen kadinlara pislik muamelesi yapan insanlari karincayi ezmekten korkar hale getirdi..kadini bas taci yapti gununuzdeki kadinlar modern köle baskada bir sey degil..hem calisip maas kartları bile ellerinde degil aaa pardon kadin maddi olarak ozgur olsun ama cignensin tabi cok haklisiniz..ne diyim yani..o kadar zayif ve cahilsiniz ki ışıd olan terör örgütünu muslamanlarin deyip bide sanki bombalamak yakip yıkmak ayette geciyor gibi konusuyorsunuz..bu tür örgütlerin hepsi islami karaliyor cunku müslümanım deyip hic bir kaidesine uymuyolar..kadin esirlere tecavuz ediyor alcaklar..az biraz hadis ve ayetlere bakin derim sadece iyilik ve guzellik var..ben sizi şu islam karsiti insanlari anlamiyorum inanmiyorsunuz okey anladik bu sizin dusunceniz saygi duyuyoruz ama sizler hep bir karalama icindesiniz ve hurafelerle arastirip biken bir vatandasta yok mubarek sizde bize saygi gosterin.
Uyanıkken rüya görmeyi bırakmalısın.Benim de içimden "u will understand, but it will be too laaate" diye bağırmak geçiyor
Değilim.Kabul etmek zorunda değil ama saygı duymak zorundasın